Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

@Мџе Slažem se potpuno. Jedino što se u ovim situacijama uvek setim Aleksandra Martinovića kada je parafrazirao Napoleona, pa prilikom svog priznanja da je magarac rekao da je sns vojska magaraca koju predvodi lav. I dosta dobro je to zaključio, doduše nije lav već obična mazga ali je i to dovojno da se svaki put pobede svi ovi lepi i normalni konjići sa suprotne strane.

• Like 2

Išao sam na većinu protesta protiv ove vlasti i nakon svih iskustava mogu da kažem da bez radikalizacije od protesta nema leba.

Vučićevu taktiku treba okrenuti protiv njega, jer to je jedino što će učmale klince isterati iz kuće, oni hoće akciju.

Ljudi su besni, ne žele samo da šetaju besciljno i sigurno se solidan broj mladih priključio danas psihovim huliganima u razbijanju gradske kuće i meni se to čak i svidja na neki način.

Ja uopšte ne mislim da će se ljudi pokolebati i prekinuti da dolaze na proteste zato što se nekolicina klinaca dohvatila kamenja.

Svidja mi se i što je rok za zahteve kratak (48h) što znači da je novi protest brzo, verovatno već u petak, da se ne raspline.

Vućićev performans ispred prostorija stranke je zaista smehotresan, šta je on hteo da dokaže, da je hrabar šta li, ali najviše me zanima kome se dokazuje, samom sebi ili svojim podanicima.

Edited by duško matić
  • Like 3

22 minutes ago, Henry Chinaski said:

Ne znam ni šta je bila ideja prvobitna sa odlaskom ispred gradske kuće, osim izbacivanja fekalija u predstavi Miše Ronina.

Ja sam na kratko bio tu, i bukvalno se nakon 10,15 min 2 trećine protestanata razišlo, ni blizu broja koji je bio kod stanice ili koji je šetao bulevarom.

Ljudi su skroz u zabuni. Neki su već kod Ž stanice krenuli da odlaze, jer su videli da se ništa neće desiti. Da se nije krenulo u šetnju, za 10 minuta bi se razišla masa. Pun im je k stojanja u mestu, pa i šetnji.

Isto tako, kod gradske kuće bila je gomila onih koje je ložila svaka petarda, baklja, suzavac, a i onih koji su osuđivali uništavanje imovine. A ni za jedne ni za druge ne mislim da žele loše protestima.

Pre toga, danas je bio skup u 17č kod Prekršajnog suda, odakle se išlo ka Ž, a prolazilo pored SNS prostorija. Tu se zastalo, neki uleteli da izlepe i išaraju izloge i opet iste reakcije. Jedni za, jedni protiv toga.

Zamislite da su odrađene akcije koje ste imali kao predloge ovde.

U svemu tome se pojavljuju Miran Pogačar i Miša Bačulov, za jedne su njih dvojica "bravo", za druge su trojanci. Što opet dosta ljudi dovodi u sumnju što se tiče organizacije protesta.

Jako je jebeno. Pogotovo je problem kad si na licu mesta i kad ne znaš šta se dešava. 

Ja ne znam da li je nasilje rešenje, možda jeste a možda i nije, ali životom sam ubeđen, a to se moglo svaki put videti na primeru u prethodnih 12 godina, da lagane opozicione šetnjice glavnim gradskim ulicama apsolutno ništa nisu donele. Ko mi navede jednu pobedu ili izborenu stvar tom metodom plaćam ručak po izboru.

Ovo sa ,,ubačenim elementima" je psihov velemajstorski potez, gde će na svako kanalisanje narodnog nezadovoljsta kako se svuda u svetu kanališe, a posebno u državama gde su svi drugi vidovi borbe besmisleni jer institucije ne postoje, imati tu debilnu kartu koja očigledno ovde dobro prolazi. 

Alternativa tome je da nas Lazović i Marinika prošetaju par krugova nedeljom posle ručka pa kućama na epizodu Utiska da konstatujemo da ništa ne valja a sunce izlazi na istoku , i tako 12-13 godina u krug dok jednog dana i nama ne dođe taj poslednji voz pod nekom sns nadstrešnicom.

I da, da se u konto ove priče ne zaboravi zbog čega je ovaj protest, da se nije izašlo na ulice zato što je neko preuredio parking ili prefarbao klupice u parku, nego je nekom iz te mase u petak pod nadstrešnicom bio brat, školski drug, devojka... Pa mu ti onda objasni kako da protestuje.

Edited by lansky
  • Like 1