Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Moraju da imaju neke tabadžije u obezbeđenju. Evo poslao im je parizer 10 maskiranih huligana i razbijaju već sat vremena po gradu. Naravno kada vide njih 10 priključiće im se još par desetina redovnih protestanata kojima je fitilj kratak i eto materijala za režimsku propagandu. Jedino mi žao što niko od režimskih medija nema specijalku da makar na taj način probiju medijsku blokadu. Kasnije kada ovi izmontiraju samo najgore kadrove izgledaće da su svi samo lomili.

Bio sam na protestu kod ž. stanice, ogroman broj ljudi kakav u NS nije bio ni 5. oktobra. Kolona je bila tolika da kad su prvi stigli u centar mi još nismo ni krenuli sa stanice tako da sam batalio centar i došao kući. Sudeći po ovome što gledam nisam mnogo pogrešio.

Edited by Klotzen
  • Like 7

Kakav je to jeziv civilizacijski jaz: moja cerka je pre nepunih pola sata prvi put glasala na americkim izborima. To su prvi slobodni izbori u njenom zivotu a ona ima 44 godine. Naravno, glasala je za demokratsku opciju, moja je. Bar nesto lepo i dobro u ovom mom danu....

• Like 2

Jebe lud zbunjenog u NS. Mnogo je ljudi ali slabo artikulacije. Kao i uvek, huligani i agresivci upadaju u prvi plan, što vlast jedva čeka. Ali bolje i tako nego ništa. Ne znam šta je Gradska kuća kriva, treba ići na kuću Miloša Vučevića i ostalih zlotvora.

• Like 3

Uopste ne mislim da su svi koji prave picvajz ubaceni. Desava se i sindrom opruge,da je ljudima prekipelo i da se kod agresivnijih i ovako izlivaju frustracije. 12 godina nas zalivaju fekalijama i terorisu svakodnevno sa nacionalnih frekvencija. Ovo od petka je nekako prelilo casu mnogima jer ljudima pocinje da bude ugrozena i fizicka egzistencija njihovim govnarijama. 14 ljudi je nasumicno sada u grobovima umesto na faksu,srednjoj,diskoteci, sa decom, na poslu... Da je kojim slucajem bio kisni dan, to bi bilo 40-50 ljudi. Bukvalno svako od nas je mogao biti na njihovom mestu, tu nema nazad i razumem ovakvo ponasanje cije god bilo iako ne vidim da ce se nesto previse postici istim. Plus moram da dodam da je ogroman broj opoziciono nastrojenih ljudi razocaran mlohavoscu i nedefinisanim ciljevima mnogih prethodnih protesta, sto takodje moze indukovati ozbiljan picvajz u narednom periodu

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 10
  • Thanks 1

Oprobani mehanizmi. Okitili su stab sns zastavama kao na svadbi da bi ispalo da se kalja zastava umesto tog getapo staba, demonstranti su ih mirno poskidali da bi bacili farbe i polepili plakate, jasno se videlo na N1. Posle su doveli nekog glavonju da bi ga neko isamarao, ali se ni to nije desilo, na moju veliku zalost. Ubaceni huligani, kola hitne pomoci koji bas tuda moraju proci, sve vec vidjeno.

U NS desetina hiljada ljudi na ulicama, na rts-u bela ladja. Toliko su opijeni vlasti da bi radije izazvali gradjanski rat nego preuzeli odgovornost i otisli iz fotelja.

• Like 10

Ovo deluje kao jeftin trik SNS-a da ogadi demonstracije bar nekima i da istovremeno svojoj bulumenti predstavi svoju sliku protesta. Pavijani koje sam video na N1 su po svoj prilici navijači, eventualno omladina SNS-a. Možda su ima i 'običnih' građana, ali običnih u smislu da im formalno ne pripadaju, ali su zagrizli njihovu udicu. Policija bi mogla lako da ih zaustavi kada bi htela, ali očigledno neće da diraju pajtose kako bi se predstavilo da su svi koji su protiv režima huligani.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1

Sve već viđeno, vlast je ovu foru sa svojim pešadincima za specijalne operacije odavno doktorirala. Ako bi već bilo previše radikalno (ne vadikalno) krenuti na privatne kuće najviđenijih nazadnjaka u NS, jer to su ljudi koji su odgovorni za smrt ovih nesrećnika zajedno sa nekolicinom korumpiranih smradova sa inženjerskim licencama, onda bi, ako već nešto treba demolirati, bilo najbolje da se krene na sve prostorije sns-a u gradu. Baš da vidim da li bi sns pešadija učestvovala u takvom vidu diverzije.

• Like 3

Kao što gore napisa Kosjan, nisu svi koji lome ubačeni elementi. Ima tu i  ljudi koji misle da se vlast magično ruši kada se upadne u skupštinu. Ili u ovom slučaju u gradsku kuću. Kao što ih je bilo 2020 prilikom onih protesta zbog kovid zatvaranja.

Ne pomaže tu opoziciona organizacija na dan protesta, oni svakako ne nameravaju da se svrstavaju pod taj kišobran.

54 minutes ago, Klotzen said:

Moraju da imaju neke tabadžije u obezbeđenju. Evo poslao im je parizer 10 maskiranih huligana i razbijaju već sat vremena po gradu. Naravno kada vide njih 10 priključiće im se još par desetina redovnih protestanata kojima je fitilj kratak i eto materijala za režimsku propagandu. Jedino mi žao što niko od režimskih medija nema specijalku da makar na taj način probiju medijsku blokadu. Kasnije kada ovi izmontiraju samo najgore kadrove izgledaće da su svi samo lomili.

Bio sam na protestu kod ž. stanice, ogroman broj ljudi kakav u NS nije bio ni 5. oktobra. Kolona je bila tolika da kad su prvi stigli u centar mi još nismo ni krenuli sa stanice tako da sam batalio centar i došao kući. Sudeći po ovome što gledam nisam mnogo pogrešio.

Sve potvrdiujem, evo sad sam se vratio kuci. Po ko zna koji put na istu foru govno unistava proteste. 
Nikad vise ljudi na protestu, ljuti, tuzni, razocarani, besni. I posle govora na stanici ide se do grradske kuce bez nekog cilja i ideje. Onda dolaze navijaci Vojvodine ovog puta da odrade svoje dnevnice. Prikljuce im se naivna ljuta i jaka deca kojima je ovo interesantna zanimacija i ponovo se raspe sav bunt i sva energija i kao i sto puta do sada o samom povodu se nece pricati koliko o ovome. 
Jebo ti nas za bolje i nismo.

• Like 5

Ljudima je prekipelo više. Dosadasnja gandijevska borba je pokazala da mrcinu zabole za tako nešto. Mora se radikalizovati borba. Sogurno su tu njegovi batinašu, ali bolje i ovakav haos nego da se svi mirno raziđu, pa da ih sutra bude upola manje, preksutra par stotina... Ranije se moglo razmisljati da se sve to nekom drugom događa, ali posle ove tragedije i spoznaje sa se sutra moze srušiti most, zgrada... Sada nema dalje, do sada mas je izgladnjivao, zatvarao... sada hoce da nas potruje i fizički eliminiše. Nema nazad više.

• Like 2

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Kao što gore napisa Kosjan, nisu svi koji lome ubačeni elementi. Ima tu i  ljudi koji misle da se vlast magično ruši kada se upadne u skupštinu. Ili u ovom slučaju u gradsku kuću. Kao što ih je bilo 2020 prilikom onih protesta zbog kovid zatvaranja.

Ne pomaže tu opoziciona organizacija na dan protesta, oni svakako ne nameravaju da se svrstavaju pod taj kišobran.

Morali su da imaju plan za ovakvum situaciji i da iskoriste ovu provokaciju ubacenih vandala: nabacis kapuljacu pa uz vandale lepo upadnes u skuopstinsku zgradu i proglasis okupaciju, tacka. Ako je mogao Odisej ono s konjem pa razbucao Troju, ja bih bar pokusala.

Sto se mene tice, na srpsku opoziciju vise ni slinac necu da bacim. Mislim, ni inace ne bacam izlucevine okolo ali nemam nista bolje da kazem.

Edited by Pletilja

30 minutes ago, Cavani said:

...

Toliko su opijeni vlasti da bi radije izazvali gradjanski rat nego preuzeli odgovornost i otisli iz fotelja.

Sve 10, tipicni modus operandi. Ali ovde imam dopunu - nisu oni opijeni vlascu - oni su toliko ogrezli u ozbiljan kriminal da i nemaju drugu opciju nego da ne daju vlast po svaku cenu. Sa ikakvim prenosom vlasti morala bi da se potegne neka odgovornost. Stojiljkovic se ubio, Sokolovic se ubio sa dva metka, silni su ubijeni, Sainovic, Milutinovic, Simatovic Hag... A to je sve bilo mikro i mlako, neinstuticionalizovano 5. oktobra. Nece oni dati ni trunku vlasti bez krvi. Nazalost po sve nas... I tu pada prica o svim manama opoziciji (ima ih ohoho, al su nebitne). Mi, normalni, nismo spremni na krv, a oni to znaju i zabole ih... Nama, normalnima, lakse je da odemo odavde... Jos jednom, mora sve mnogo drugacije, pametnije. Ali stoka jedino razume nasilje i jedino na to reaguje... Ni

A svet, Evropa, Rusija, Kina? Vucic svakome daje sta mu treba. Ni sa kim nema partnerstva, al svakome da guzicu. Pa zato i svakome od njih Vucic i odgovara...

• Like 12

Naravno da nisu svi ubaceni, ima ljudi kojima je doskurcilo a vide da od setnje nema nista, ima agresivnih, pijanih, onih koje povuce situacija, ipak je to velika masa ljudi. Ali ovi organizovani maskirani naoruzani sa palicama od kojih sve krece se zna ciji su, to je svima jasno. 

• Like 6

Gradska kuća u NS kao i sve druge skupšine jedinica lokalnih samouprava, na kraju krajeva i sam Parlament kao najviše predstavničko telo u zemlji, sudovi, tužilaštva, policija redovna i komunalna, Vlada sa svim ministarstvima i organima uprave, medijske kuće itd su samo mesta gde se formalno realizuju odluke koje su donete na sednicama glavnog i ostalih o(d)bora sns-a. Svaki protest zbog toga ubuduće treba organizovati pred prostorijama sns, u kom god da je gradu protest, pa ako već neko ima porive za vandalizmom, takav vandalizam će biti usmeren na one koji takav vandalizam i mnogo gore pojave i zalivaju. Pa policija nek čuva stranačke prostorije i bukvalno umesto kao do sad da ih čuva "samo" suštinski, pod plaštom odbrane ustavnog poretka i institucija države. Ne znam kako se nijedan genijalac nije dosetio toga do sada. 

• Like 4

Upravo jedna teleca glava i par drugara udara merdevinama o vrata Gradske kuce i kao 50 policajaca sa druge strane vrata mu ne moze nista. Drugi sa motorolama cekaju instrukcije. Jasno da se ne plase jer su pajtasi. Ovaj scenario vredja inteligenciju cak i onim babama sa pinka.

Edited by Cavani
  • Like 3

Meni je u citavom ovom cirkusu nejasno dve stvari - zasto uvek neke gradske kuce i skupstine, zasto se ne napadne nesto drugo, ako se ne napada? Kako je moguce da ne postoji nikakva organizacija i kako je moguce da nikada nema ljudi koji bi mogli da artikulisu ovo i naprave nesto znacajno, ako treba da se razvuce masa na nekoliko mesta kad ih je ovoliko, ili samo da stoje na glavnom gradskom trgu i slikaju se da ih ima 50 hiljada, sta to znaci?

Isto tako mi nisu jasni i ovi policajci na koje Vucic pusta navijace da ih gadjaju kamenjem jer im je to zanimljivo, a onda oni krenu da biju narod ni kriv ni duzan.

• Like 2

2 minutes ago, deez nuts. said:

Ja ne znam zasto 1000 ljudi ne uzme i ne ispizdi tih 20 pavijana, pa nek ih centrala snsa skuplja posle u delovima. 

Zato sto bi onda policija izasla da brani svoj outsourcing i ispresavijala tih 1000 ljudi.

• Like 1

Vidim da su se i organizatori i političari zavukli u mišju rupu. Onaj tupavi Lazović je pre oko jednog sata odvalio da ne podržava nasilje, ali da razume bla bla. J*** ga ali i j*** ga to što razume. Koliki kreten mora da bude da ne kapira da ovu izjavu mogu da vrte danima na Pinku bez ikakvog šminkanja? Bilo je još ovih što javno kažu da razumeju, što samo potkopava protest. Jedino je Marinika javno rekla da su u pitanju barabe koje sarađuju sa SNS-om i to je to.

Ako nekome nije jasno zašto kritikujem opoziciju i zašto ih smatram gomilom kretena i idiota, evo odličnog primera koji to ilustruje.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 2

Upravo sam prisustvovao najwtf momentu ikada, tzv. policija u civilu privodi momka koji vice tukli su mi devojku i ja sam je branio i sad njega privode, jebeni Goran Jesic se stvorio od nekud, zaleteo u njih da ga spase i upravo su ga priveli.