Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

10 minutes ago, dzakala said:

otkud to da se oni bas juce pojave da drze govore

Pa novosadski studenti su ih pozvali.

Sledeći tvoju logiku, sad sam već u fazonu da se pitam da li mračna sila Proglas zapravo od početka upravlja studentima sa namjerom da u Novom Sadu prvog februara 2025. godine dovede Kesića na govornicu. 

Nego, dok se ja razbijam glavu time, daj mi objasni šta je problem sa Proglasom i zašto misliš da je njihova uloga negativna.

Edited by Beonegro
  • Like 10
  • Thanks 2

2 minutes ago, Beonegro said:

Pa novosadski studenti su ih pozvali.

Sledeći tvoju logiku, sad sam već u fazonu da se pitam da li mračna sila Proglas zapravo od početka upravlja studentima sa namjerom da u Novom Sadu prvog februara 2025. godine dovede Kesića na govornicu. 

Nego, dok se ja razbijam glavu time, daj mi objasni šta je problem sa Proglasom i zašto misliš da je njihova uloga negativna.

Mozda bih ti i objasnio da si manje cinican, i da ne izvrces moje reci iz konteksta.

Ovako, ne bih vise trosio vreme i dijalogu sa tobom.

Ljudi, sacekajte, idemo u drugu krajnost.Cinjenica je da su nas studenti pozitivno iznenadili. Hrabri, zreli, inteligentni, kreativni... Onaj ko seta, stoji u blokadamu, mora primetiti da je velika vecina patriotski orijentisana. Nemoguce je da su oni svi uljezi, izmanipulisani a ovaj drugi deo jedini ispravan. Ako ima smetaju Kesici, Ivanovici, resice oni sami ali nemojte da etiketiramo.

• Like 1

1 minute ago, fancy said:

komentariše sa svih strana "studenti dobri ali nedajbožeopozicja  :classic_ninja:"

Pa očigledno je da će svako ko iskreno podržava proteste studenata morati u jednom trenutku da se na budućim izborima opredeli za neku političku opciju suprotnu SNS ...

Ne mislim da je cilj Vodjine mašinerije da odvoji studente od političkih aktera, već naprotiv da ih poveže sa njima ...tj. da igraju meč na njegovom terenu ...

Iz tog ugla treba biti ekstremno oprezan i smatram strah učesnika protesta da se tako nešto dogodi opravdanim...

Opozicija bi trenutno trebala dobro da razmisli na koji način da deluje, neke paralelne aktivnosti ne mešajući se direktno sa studentima su dobra ideja ...

Malo bi trebalo da prostudiraju dešavanja u CG i način kako je formirana široka koalicija koja je srušila DPS, očigledno je da je pitanje korupcije i nekopententnost vršioca javnih funkcija tema koja gradjane Srbije najviše gadja u živac (to potvrdjuju i istraživanja javnog mnjenja) ... trebalo bi dakle da pronadju minimum zajedničkih interesa, zatim da se dogovre oko podrške nekom "srpskom Krivokapiću" i da iskreno stanu iza njega ...

Teško jeste,ovaj režim je daleko brutalniji od Milovog ali upravo ovi protesti pokazuju da kapaciteta i tema za ozbiljnu kampanju ima ...

• Like 6
  • Thanks 1

Just now, dzakala said:

Mozda bih ti i objasnio da si manje cinican, i da ne izvrces moje reci iz konteksta.

Nemoj da lažeš, ne izvrćem tvoje reči iz konteksta

To što su tvoje riječi, konkretno pitanje otkud to da se baš oni sad pojave da drže govore, glupe do apsurda, to nije moja zasluga

5 minutes ago, dzakala said:

Ali studenti na plenumu( koji nije par studenata) demokratski izaberu govornike, kako onda možeš da pitaš odakle ovi iz Proglasa?

Jednostavno je, pozvani su.

To što se tebi ne svidj to je drugo, ne svidja se ni meni slika Isusa na zastavi, al bih ruku pod ruku sa tim likom što nosi zastavu podržao studente.

• Like 4

31 minutes ago, Beonegro said:

Ajde obrazloži, molim te, možda ja ne dobacujem do nivoa na kom ti analiziraš dešavanja. 

Samo imaj na umu jedno kad govoriš o osiguravanju svoje političke pozicije za sledeće izbore: Kesić i Ivan Ivanović (koga ja baj d vej ne volim, jer smatram da svojim humorom nerijetko podilazi nekom dijelu publike sa kojom ja ne želim da imam ništa zajedničko) su, između ostalog, ozbiljni biznismeni čiji su biznisi nekompatibilni sa bavljenjem politikom u smislu učestvovanja na izborima ispred stranke XY i obavljanja funkcija na državnom ili lokalnom nivou.

Ozbiljan biznismen je i Solak koji izgleda,prema fin. analizama,zna da mu veliku lovu obezbedjuju Mitrovic i Maric te se njihovi programi kao pozar sire SS-om. Kesic   deli isti  prostor sa ovim vucibatinama.Obucina deli prostor sa ovim vucibatinama.Ivanovic je do skora delio prostor sa ovim vucibatinama. Delili su su oni i koege  prostor i sa ovim vucibatibnama i sa milion kladionica iza kojih stoje momci sa skaj aplikacijama ,koji dele tendere "velikim" biznismenima   a od ljudi prave pljeskavice.

Niti Kesic,niti Obucina niti bilo koja velika novinarska zvezda sa N1 se ne buni protiv svog rukovodstva zato sto dele pogacu sa mafijom i decoubicama.Olja Beckovic cak dugo vremena skriva svoje velike ortake Sapera &  Krstica  a tako su joj nekada bili rado vidjeni gosti.Sve se izgleda  zaboravi kada se za par desetina sati rada mesecno uzme velika para.

Princip - lova uber alles  -jeste glavni u danasnjoj Srbiji .Taj princip brani tuziocima vrse istrage,policajcima da hapse bagru ,lekarima  da lece pacijente a sudijama da sude po zakonima i pravilima .Protiv toga su ustali  studenti i povukli sve nas za sobom .Unistenje sistema u kome je vazna lova u novcaniku i uzdizanje sistema zakona i pravila koji vaze za sve a koja su  prihvacena od svih jeste,po mom misljenju, uspesan ishod ove borbe . 

Nisam citunac ali me to ne opravdava da isti donji ves nosim godinu dana.

• Like 1

10 minutes ago, dzakala said:

Ljudi iz proglasa su inače od početka uključeni u blokade i držali su govore na više fakulteta. Toliko o tome da su sad odjednom ubačeni i da ih studenti ne žele.

• Like 6
  • Thanks 1

1 minute ago, Henry Chinaski said:

Ali studenti na plenumu( koji nije par studenata) demokratski izaberu govornike, kako onda možeš da pitaš odakle ovi iz Proglasa?

Jednostavno je, pozvani su.

To što se tebi ne svidj to je drugo, ne svidja se ni meni slika Isusa na zastavi, al bih ruku pod ruku sa tim likom što nosi zastavu podržao studente.

A onda dodju studenti filozofskog fakulteta i daju saopstenje kakvo daju, i vec je unesena po prvi put onako javna pometnja i razbijeno jedinstvo koje su imali izmedju sebe.A zbog cega?Zbog govora ljudi iz Proglasa.

I ne radi se uopste da li se oni meni svidjaju ili ne, sustina je sledeca, po prvi put dajemo materijal rezimskoj strani da ima za nesto da se uhvati i da krene sa spinom, a izmedju nas samih nailazimo na oprecna misljenja.

Ja ne vidim da su govornici sinoc doneli bilo kakav plus celokupnim protestima i desavanjima,ili dali neku dodatnu energiju,zamajac, samo minus, po prvi cini mi se.

Moje misljenje.

8 minutes ago, Kronostime said:

GixqNmaWAAAIrek?format=jpg&name=small

Mislim da u ovom konkretnom slučaju nije problem u izgovoru, već u vokabularu, pošto preCednica skupštine nema pojma koji izraz želi da upotrebi. Tako da Rečnik u šake, pa kod logopeda.

Btw, moram da prokomentarišem i karikaturu od novinarke, ovoliki kič i neukus se ne sreće nigde na estradi. 

2 minutes ago, dzakala said:

A onda dodju studenti filozofskog fakulteta i daju saopstenje kakvo daju, i vec je unesena po prvi put onako javna pometnja i razbijeno jedinstvo koje su imali izmedju sebe.A zbog cega?Zbog govora ljudi iz Proglasa.

I ne radi se uopste da li se oni meni svidjaju ili ne, sustina je sledeca, po prvi put dajemo materijal rezimskoj strani da ima za nesto da se uhvati i da krene sa spinom, a izmedju nas samih nailazimo na oprecna misljenja.

Ja ne vidim da su govornici sinoc doneli bilo kakav plus celokupnim protestima i desavanjima,ili dali neku dodatnu energiju,zamajac, samo minus, po prvi cini mi se.

Moje misljenje.

Ne treba se toliko plašiti režimske strane. Bitni su zahtevi i nije se juče pojavio niko ko je rekao nešto mimo ili suprotno od toga. Režim će da se hvata i za ništa, da spinuje bilo šta.

Ali, opet, to nije bitno. Bitni su zahtevi.

• Like 2

2 minutes ago, badenac said:

Kesic   deli isti  prostor sa ovim vucibatinama

Da ne idem sad u seciranje svega što si randomly nabacao, evo ovo konkretno nije tačno. Kesić ima svoj proizvod koji datira od mnogo prije N1 i posebno njegovog prisustva na toj televiziji, nije zaposlen na N1 i ne dijeli isti prostor, N1 je kanal kojim Kesić plasira svoj proizvod.

Uzgred budi rečeno, post ti je savršen primjer logičke greške shotgun argumentation.

• Like 1
  • Thanks 1

Ja sam nekako po difoltu pobornik Okamove ostrice u svakoj situaciji u kojoj se moze primeniti.

Dodjes na protest, ne svidja ti se govornik, odes prosetas popijes caj.

Dodje drugi, svidja ti se, poslusas ga.

Gledas na tv, ne svidja ti se, prebacis na SK i gledas reprizu CZ protiv KKP.

Neki studenti su pozvali neke ljude, nekim studentima se ti ljudi ne dopadaju.

Oni ce to resiti mesju sobom na ovaj ili onaj nacin.

Zbog svega sto su do sada uradili imaju od mene kredit da pozovu Tegija da prica ako hoce.

Edited by Clash
  • Like 2

Just now, Beonegro said:

Da ne idem sad u seciranje svega što si randomly nabacao, evo ovo konkretno nije tačno. Kesić ima svoj proizvod koji datira od mnogo prije N1 i posebno njegovog prisustva na toj televiziji, nije zaposlen na N1 i ne dijeli isti prostor, N1 je kanal kojim Kesić plasira svoj proizvod.

Uzgred budi rečeno, post ti je savršen primjer logičke greške shotgun argumentation.

SBB je prostor gde Kesic plasira svo proizvod.SBB je mesto gde svoje proizvode plkasiraju Mitrovic,Maric, kladionice i ini lokalni diktatori(pogledati spisak domacih televizija)

Kesic je svoj proizvod,koliko me secanje sluzi zaceo kod Mice Megatrenda na njegovoj "univerzitetskoj" TV.

Slobodno secirajte moj stav,to i ocekujem od vas . Ovo je forum-trg za polemike  a ne mesto  arogatnog nametanja sopstvenog misljenja drugima.