Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Just now, fillam said:

Pišem, brišem, deo mene se opire da zaličim na njih. Neke karme nisu instant, ali doći će po svoje.

Nadam se da ce karma da ih uhvati kao onu babu na biciklu u Frnakfurtu sto je.

Just now, SteveFrancis#3 said:

Je li uopste moguce da su toliki debili

Jos pitas Frenso.

10 minutes ago, Smrtokapa said:

Iz Ustava:

Dakle, oni imaju mogućnost da isforsiraju nove izbore (kao i dosta puta do sada), ali s obzirom na to da je juče najavljena rekonstrukcija, sumnjam da je to ideja, biće standardno rotiranje i sakrivanje nekih omraženijih likova.

Izbori im, u ovom trenutku, ne odgovaraju nikako - zato i idu na kozmeticke promene: najverovatnije ce mutavu da vrate za premijera, a qrcoglavog da uglave u skupstinu.

Ja sam kad sam video vest o napadu jutros pomislio da mu stvarno neka sluzba radi o glavi.

Posle onog juce je delovalo kao da im je plan da krenu da pacifikuju sve.

Mada kakve su glave kod njih, mi to ne mozemo da razumemo, taj nacin razmisljanja.

Moguce da su to neki pojedinci koji su iz besa krenuli da mlate

• Like 8

Zar ostavka predsednika vlade (premijer) ne znaci i kraj sastava ove vlade?

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_vladi.html

Početak i prestanak mandata Vlade

Član 16

Mandat Vlade teče od polaganja zakletve pred Narodnom skupštinom.

Zakletva glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Vladi prestaje mandat sa prestankom mandata Narodne skupštine, izglasavanjem nepoverenja, neizglasavanjem poverenja, ostavkom Vlade, izglasavanjem nepoverenja predsedniku Vlade i ostavkom predsednika Vlade.

Ostavka predsednika Vlade. Ostavka Vlade

Član 20

Predsednik Vlade može podneti ostavku, koju upućuje predsedniku Narodne skupštine i o kojoj obaveštava predsednika Republike i javnost.

Narodna skupština na prvoj narednoj sednici bez rasprave prima k znanju da je predsednik Vlade podneo ostavku i time Vladi prestaje mandat.

Predsednik Vlade može obrazložiti ostavku u Narodnoj skupštini.

Na podnošenje ostavke cele Vlade shodno se primenjuju odredbe o podnošenju ostavke predsednika Vlade.

Just now, SteveFrancis#3 said:

A zasto ne bi odgovarali kada je pri ovim uslovima rezultat jasan i poznat? Niti jedna stvar nije unapredjena ili adresirana od proslih. Da nece mozda sad za mesec dana sve da se sredi...

U ovom trenutku je previse nepovoljna situacija za njih da raspisu izbore.

Previse se naroda "probudilo" da bi se kockali sa nekim izborima.

14 minutes ago, Beonegro said:

Tek to mi nema smisla. Kao što kažeš, to je onda samo kozmetički, čak i vlasti mora biti jasno da to neće imati nikakve efekte. Može jedino da vrati čaleta brnabu da daje još otrovnije izjave i još više razjari narod.

Da, jer ne umeju bolje. Možda će malo skrajnuti neke od omraženih likova i pustiti ih da rade iz senke, a mogu da stave neke manje poznate marionete. Sve u svemu, biće to samo kozmetičke promene kako god da okrenemo.

• Like 6

11 minutes ago, fillam said:

Pišem, brišem, deo mene se opire da zaličim na njih. Neke karme nisu instant, ali doći će po svoje.

Ja sam imao petak i subotu emotivni tornado i u nedelju sam se malo smirio.

I shvatio sam da mi se bas ovo desilo, da su me pogurali do granice da se ponasam kao i oni, da sam bio spreman da se tucem sa svakim sns govnetom.

Sreca pa ova deca to rade bolje i pametnije od mene.

Spoiler

Mada plan B uvek mora biti prisutan

• Like 7
  • Thanks 2

2 minutes ago, DameTime said:

Trenutno ne postoji nijedan uslov za održavanje fer izbora. I dalje su sve represivne poluge vlasti u rukama sns-a i iskoristiće ih da dobiju pokradu izbore, kao i svaki put do sada. 

Ovog idiota baca pod autobus, svakako će mu naći drugo uhlebljenje.

Upravo zbog toga ne vidim iz njihovog ugla razllog da se ne potrazi izlaz u izborima. Relaksiraju situaciju, cuvena floskula da se izmerimo i vidimo kome narod veruje, potvrda gistro legitimiteta, plus ici ce kampanja, politicka promidzba, pred kraj i cutnja, sjajni mehanizmi da se izvrsi pritisak da se ljudi sklone sa ulice i ne uticu na izborni proces... Ako i ne izadje gomila stranaka, opet nije frkica, imace se komforna vecina za promene ustava, nova idejna resenja za borbe protiv kolored revolushns i slicno...

• Like 6

6 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Upravo zbog toga ne vidim iz njihovog ugla razllog da se ne potrazi izlaz u izborima. Relaksiraju situaciju, cuvena floskula da se izmerimo i vidimo kome narod veruje, potvrda gistro legitimiteta, plus ici ce kampanja, politicka promidzba, pred kraj i cutnja, sjajni mehanizmi da se izvrsi pritisak da se ljudi sklone sa ulice i ne uticu na izborni proces... Ako i ne izadje gomila stranaka, opet nije frkica, imace se komforna vecina za promene ustava, nova idejna resenja za borbe protiv kolored revolushns i slicno...

Ovo je upravo i moje razmišljanje, a što se tiče mogućnosti da izgube izbore ili završe "samo" sa relativnom većinom ona je danas veća nego juče, ali manja nego sjutra, a sjutra će biti manje nego preksjutra... u prevodu, mislim da je situacija takva da imaju jak motiv da idu na izbore što prije. 

EDIT: posebno i što nuđenjem izbora eskiviraju pitanje prelazne vlade, jednostavno čak i kad dolazi od mordora stav neću prelaznu vladu, neću da sarađujem sa vama, evo izbora pa ako ste stvarno jači nosite sve je politički legitiman.

Edited by Beonegro
  • Like 1

10 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Uz ovolike studente na ulicama, građane koji ih podržavaju plus opoziciju koja se protivi izborima kada za njih ne postoje fer uslovi, ne znam koliko mu je to pametno rešenje. Šta misliš da bi se desilo da sve tri pomenute grupacije krenu u akciju?

• Like 1