Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

6 hours ago, shonke said:

Eto sad su nenormalne cene goriva kad skače dizel i benzin a kad je "nama" plinadzijama tng otišao sa 82 na 102 niko ništa... Sad sa 93 samo "vas" gledamo.emoji83.png


A sad ozbiljno, niko se ne buni, sve je u redu!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
 

Neka jašu konje & jedu korjenje!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Darth Bane said:

U stvari treba biti sasvim korektan pa reci: za reper je uzeta ubedljivo najbolja, prekrizna godina, jer vec sledece 2009 je sve puklo ko mehur. Srbija je zatim nekoliko godina imala pad .... Cak bi neki zli jezici mogli reci da su the cifre iz 2008 zasluga kostunicine vlade (2004-2008). 

 

 da , ali onda treba biti i korektan pa reci i  da je i period od 2012/14 pa do korone  bio vrhunac svetske privrede...  kolko znam i svetske berze su pravile ATH ( all time high )  u tom periodu...

  AVova vlast se najvise hvata za period 2008/12  kada napada " bivsu vlast"  a tad je bila SEKA... to nekako zaboravljaju da pomenu... kao sto za njih i ne postoji sve ono pre oktobra 2000te

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Milan Vlajcic:
 

"Počele su u Pekingu 24 Olimpijske igre, Većina zemalja je proglasila diplomatski bojkot, zbog nasilja nad kineskom teniserkom Peng Šuang.
 

Ali, stara ljubav zaborava nema, naš Visoki pacijent (njegov izraz za samog sebe) pohrlio je na mesto zločina, da se baci u zagrljaj Velikom bratu Siju (čovek širokih vidika, uspeo da dobije Ustav koji mu omogućava doživotnu funkciju, za potomstvo još nismo doznali).
 

Odmah posle zvaničnog ceremonijala Igara, okrenem da vidim prve vesti na TV Bastilji (vratio se u žargon ovaj izraz za Nacionalni servis, zasluženo, iz petnih žila). Prva vest dana, slika AV na praznom delu tribine, u njegovoj blizini samo Princ od Monaka, a tekst kaže otprilike: naš predsednik u razgovoru od bilateralnog značaja. Sledeći kadar: snimak niza zastava-zemalja učesnica OI, uz odista skandalozan tekst (najbolja tradicija TV Bastilje): na sajt srpske zastave ušlo je 63 miliona Kineza!
 

U sledećem javljanju iz kineske prestonice, Av je u svom stilu (stara radkalska ljubav zaborava nema!) osuo drvlje i kamenje na domaće izdajnike i strane plaćenike, koji samo sanjaju atentate i vrebaju priliku da ponovo pljačkaju narod! Kaže, ispunili smo sve zahteve, i više od toga, a to znači, da se ne zavaravamo: već stižu autobusi sa novim građanima glavnog grada, spremaju se rezervne liste kad će se u glasačke kutije smestiti i listići umrlih i odsutnih, tu su i kolone crnih džipova bez tablica, bugarski vozovi, kućne posete starima i nemoćnima (njihove ruke se tačno usmeravaju "gde treba"). Vidimo se 3. aprila, a za ono kasnije, neka nam Višnji pomogne!"

273459322_4883649978355348_6508091589578

Zaista,vidimo se 03.aprila. :classic_wink:

Link to comment
Share on other sites

Бог уздахну тешко и слеже раменима...

 

Kraljević Marko po drugi put među Srbima

 

Quote

И тако Марко постане пандур. Ово је опет утицај околине, утицај врлих потомака са врелом крвљу и одушевљењем да послуже својој отаџбини. Али Марко ни у овој служби не могаше бити тако прилагођен и ваљан ни изблиза какав би могао бити и најгори његов потомак, акамоли други бољи.

 

Идући са капетаном по срезу виде Марко многу невољу, а кад му се учини једног дана да ни његов капетан не ради баш право, удари га дланом те му избије три зуба.

 

Због тога Марка ухвате после дугог бојног окршаја и спроведу у лудницу на преглед.

 

Тај удар Марко не могаше поднети и пресвисне, потпуно разочаран и намучен.

*

Кад изиђе пред бога, а бог се смеје, све се тресу небеса.

 

- Освети ли, Марко, Косово? - пита кроза смеј.

 

- Намучих се, а јадно ми Косово, нисам га ни видео! Бише ме, апсише ме, пандурисах, и најзад ме спроведоше међу луде!... - жали се Марко.

 

- Знао сам ја да нећеш боље проћи... - вели господ благо.

 

- Хвала ти, боже, те ме опрости мука; а више ни сам нећу веровати кукању мојих потомака и плачу за Косовом! А ако им треба пандура, бар за ту службу имају доста на избор, све бољег од бољег. Боже ми опрости, али ми се чини да и нису моји потомци, иако мене певају, него да су потомци онога нашег Суље Циганина.

 

- Њега сам ја и хтео послати да ме ниси ти онако молио да идеш. А знао сам да им ти не требаш!... - вели господ.

 

- И Суља би данас међу Србима био најгори пандур! Сви су га у томе претекли! - вели Марко, и заплака се.

 

Бог уздахну тешко и слеже раменима.

 

Link to comment
Share on other sites

Moram i ovde da ostavim link i podelim tuznu vest,jer je MIlan Vlajcic itekako bio politican lik. Otkako ga znam,uvek na ispravnoj strani. Nazalost,nije docekao 03.april kojeg je pre neki dan spominjao u kratkom osvrtu..perfektan intelektualac.

https://rs.n1info.com/kultura/preminuo-novinar-knjizevnik-i-filmski-kriticar-milan-vlajcic/

Edited by Drug Crni
  • Like 2
  • Tuzno 4
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Dropkick Murphys said:

Druže Tito, ako planiraš da se ponovo rodiš, daj nam znak, da te ovaj put abortiramo na vreme.

 

Jedino pravo zlatno doba Srbija je imala u SFR Jugoslaviji, za vreme zlog antsrbina masona satrapa zločinca vatikanskog agenta Tita i njegovih zlih komunista, koji kamen na kamenu nisu u Srbiji ostavili i koji su sve Srbe istrebili. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Devil In My Pants said:

Mimo sto jes lep, al sto dalje od nas,ne znam kako, ali ako dodje do nekog rata u Rusiji, imam oscaj da cemo najvise najebati opet

 

Ovo baš deluje kao vlažni san napaljenih srpskih dečaka, a i u medijima se samo pominje ratratratratrat već 3 4 meseca... sa pismenošću na nivou najebavanja, bolje artikulacije od toga nema.

 

Ko će ratovati sa Rusijom? Gde su potencijalni frontovi? Zašto bi se ratovalo sa Rusijom?

 

Ko je to ovde "najebavao" zbog nekog (kog?) skorašnjeg rata u Rusiji? Pa će opet...

 

Ovde narod hoće da crkne što konačno car Putin ne krene na Kijev - pa da mrska Amerika i Evropa konačno propadnu.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Odlično tako i treba, i to je ono o čemu sve vreme pričam. Oni su potpuno nesvesni da su takve stvari u ovom veku potpuno neprihvatljive i strahovita nekultura, pa možda i neka vrsta rasizma. A ovi koja ga brane, da su normalni, i da im već nije ispran mozak, oni bi se uvredili što ih neko svodi na stereotip. Sve u svemu, prilično jadno mesto, dobro samo za izbegavanje.

Link to comment
Share on other sites

  • Eddard pinned this topic
  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...