Jump to content

Recommended Posts

Posted
17 minutes ago, JPM said:

To šta Rusija želi je valjda samo nama bitno.

Nije nama, nego sns kamarili cija kinta je vecinom u majcici Rusiji.

• Like 3
Posted (edited)

Teško da je tamo. Znamo iz panamskih papira da se pare čuvaju na egzotičnim destinacijama.

Peovlem snsu je gubitak podrške Rusije. Kod mene sns svedoci su ubeđeni da Vučić i Putin će da zajebu zapad. U slučaju da se zakači sa Putinom a setimo se šta je Zaharova skoro rekla a ona priča samo ono što joj se kaže jasno je da mu je poruke poslata, da mu više neveruju.

Za ne mali deo svedoka sukob sa Rusijom bi urušio ugled Vučića a to je zadnje što mu treba sad kad sns ne stoji dobro za rejtingom.

Mogao je na vreme da se otkači od Rusije što su bivši ldpovci i očekivali da će uraditi i zato su ga podržavali.

Edited by MeanMachine
  • Like 1
Posted
1 hour ago, JPM said:

Da, pare bi stajale tamo do skidanja sankcija. Njihove su ali ne raspolažu njima dok traje rat.

FC Chelsea je tako prodat.

neizbežno pitanje, zašto je abramoviču to bilo dozvoljeno a srbiji nije dozvoljeno da proda NIS gazprom?

Posted
34 minutes ago, MeanMachine said:

Peovlem snsu je gubitak podrške Rusije.

Mislim da precizno ciljaš ali da si se pogrešno izrazio. Nije problem u gubitku ruske podrške jer je ona ionako dosta klimava poslednjih godina nego upravo u sukobu koji pominješ kasnije. U samoj vlasti i bezbednosnim strukturama ima što ruskih agenata što proputinovski nastrojenih likova (prvi nivo problema) a zatim dolazi kolebanje dela njegovih vernika, što je drugi nivo problema. Jedan deo njih jeste u fazonu da će slediti ovog Tita sa temua šta god da odluči, ali neki nisu.

• Like 8
Posted
1 hour ago, djura.net said:

Nisam bas siguran da je to nuzno. Mi, i ne samo mi, uprkos sankcijama 'kolektivnog zapada', godinama kupujemo gas od ruskih kompanija i za to placamo. Kakvi su ti kanali i racuni - to je manje bitna stvar.

Ovde je smetnja nesto drugo - Rusija ne zeli da proda NIS. Da zeli, nasao bi se nacin vrlo brzo.

Tacno, i Madjarska i dalje koristi ruski gas a tesko je verovati da uplacuje novac na racun koji ne moze da se koristi, a ne verujem ni da uplacuje na "crno".  Jednostavno im je dozvoljeno da bar jos neko vreme kupuju gas iz Rusije. 

• Like 1
Posted

Mađarska je u značajno povoljnijem spoljnopolitičkom položaju i jedna od krtica Rusije u EU. Mi smo potpuno nebitna zemljica za kojom niko neće ni da se okrene ako svi pomremo. 

Ima razlike.

• Like 2
Posted
2 hours ago, JPM said:

To šta Rusija želi je valjda samo nama bitno.

A kom drugom da bude bitno? Ruska drzavna kompanija ima kljucnu ulogu u energetskoj sigurnosti Srbije. Sav los rad u tom smislu dolazi na naplatu.

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Edinburgh said:

Tacno, i Madjarska i dalje koristi ruski gas a tesko je verovati da uplacuje novac na racun koji ne moze da se koristi, a ne verujem ni da uplacuje na "crno".  Jednostavno im je dozvoljeno da bar jos neko vreme kupuju gas iz Rusije. 

Orban je jedan od lidera svetske desnice dakle on jeste bitan na svetskoj sceni. Vučić nije on samo svojim vernicima prodaje priču da je bitniji od Tita.

I da Mađarska je u NATOu i Mađarska je uvela sankcije Rusiji.

Mi niti smo u NATO-u niti smo uveli sankcije iako opušteno smo mogli reći braći pa i vi ste nama uveli sankcije iako de jure SRJ nije bila u ratu.

I pored svega Ameri su nam dali fore skoro celu godinu da nađemo rešenje. Pa npr Bugarska koja isto je bila zavisna od gasa je to rešila i sad plaća MANJE neruski gas nego mi ruski.

Edited by MeanMachine
  • Like 5
Posted
2 minutes ago, Klotzen said:

Mađarska je izuzeta iz sankcija, bar do sledećeg novembra. To je poklon Orbanu da odradi izbore. 

Nije to nikakav poklon, nekih 35 milijardi dolara će Madjari kroz različite projekte platiti Amerima, praktično ih je Tramp totalno postavio uz svoju nogu.

On izbore gotovo sigurno gubi, u Mađarskoj će slična situacija kao kod nas biti, u smislu da postoje 2 glavne snage koje uzimaju 90% zbirno i 3 4 manje stranke, pritom neki od njih navodno će se povući iz ovih izbora u korist glavne opozicione stranke.

Do 2027 Madjari kao ni niko drugi vise nece moci uvoziti Ruski gas, to praktično znači da i zvanično crveni kmeri postaju regionalna sila i nista vise od toga.

• Like 1
Posted
2 hours ago, Edinburgh said:

gas nije jos uvek pod sankcijama, nafta i nis jesu.

Posted
3 minutes ago, Tex_Willer said:

On izbore gotovo sigurno gubi, u Mađarskoj će slična situacija kao kod nas biti, u smislu da postoje 2 glavne snage koje uzimaju 90% zbirno i 3 4 manje stranke, pritom neki od njih navodno će se povući iz ovih izbora u korist glavne opozicione stranke.

To što po anketama stoji loše ne mora ništa da znači. U Mađarskoj je mešoviti izborni sistem, u određenim izbornim jedinicama je proporcionalni, a u određenim, gle čuda njegovim uporištima, većinski. Tako da on suštinski može da osvoji manje glasove i da ostane na vlasti. 

• Like 1
Posted

Orban ima podrsku i Trumpa i Putina i Xia, pegla odnose sa EU, ima solidnu kontrolu medija i pravosudja, za mene bi bilo iznenadjenje da izgubi izbore. Nevertheless, izbori su u aprilu, zatim formiranje Vlade, odmor tokom leta i prvi dokument u septembru ce biti zabrana kupovine nafte od ruskih kompanija. Osim ako se nesto drasticno ne promeni u smislu globalnih odnosa.

Posted

Inače, Ludak najavljivao kako će ponosno ko petao šetati Nišom. Danas mi je delovao ko pokisla kokoška. Eno ga šunja se ko lopov. Bez kamera, samo Suzi snima telefonom kako ulazi u autobus, unutra pet čoveka, izlazi iz autobusa i posle 10 sekundi snimak se prekida. Ne sme ni pet minuta ostati na ulici. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u slučaju da bude podignuta optužnica u vezi projekta Generalštab, pomilovati sve koji su navodno učestvovali u malverzacijama kao i da će svu odgovornost preuzeti na sebe ali da se neće pozivati na imunitet.

Naravno da niko nije iznenađen ovim, al eto da uđe u zapisnik.