freethrow Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Užasno se precenjuju skoro svi faktori koji utiču na biračko telo: Kosovo, EU, sankcije Rusiji, popovi, "komunizam" (šta god to bilo)... Ljudi su slabići, žele sigurnost, žele neku kintu, žele da ne moraju da se nešto cimaju u smislu doškolovavanja i i dosta su lenji. Ali, pre svega, su socijalne životinje. Ako vide da ide na drugu stranu, prelaze na drugu stranu. Boli sve dupe i za Kosovo i za SPC i za Rusiju i za EU. Vučić igra stalno na kartu šta se foliramo, kao vi biste se vozili u busu sa ciganima? Podilaženje konstantno najnižem nivou, rasizmu, ksenofobiji, paranoji, kompleksima. Ali ljudi su dosta jednostavniji čak i od te projekcije. Ali sve ovo pričamo kao da su izbori bitni u smislu rezultata, a po meni nisu. Ko god da pobedi proglasiće pobedu, ko bude jači i ko bude imao dovoljnu podršku spolja, pobediće. 3 4
Volter Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 37 minutes ago, DJ_Vasa said: Ako na trenutak čak i zaboravimo listu, mora da se formira neki pokret ili stranka kao pravno lice i predstavnike koji mogu da komuniciraju sa javnošću i da zastupaju interese pokreta. Pokret mora da razgovara i sa onima u zemlji koji imaju pare, ali i da se bavi diplomatijom. U samo nekoliko poslednjih dana visoki zvaničnici EU i EK su nalupali više šamara režimu, otvoreno podržali ciljeve protesta, a moraju da sa nekim i razgovaraju. Taj neko mora da odgovori i na veoma konkretna pitanja kao što su sankcije Putleru, odnos prema Kosovu i tome slično. Evropa je jasno pružila ruku i treba je prihvatiti jer druge ruke nema. Ako neko misli da će dobiti blanko podršku sa strane samo za mantru o poštovanju zakona, malo se zeznuo. Sve da se i formira neki pokret ili da studenti već sada objave listu, ponašanje EU će biti isto. Neće oni sigurno otvoreno stati na stranu studenata. A i na kraju krajeva imaš poruke iz EU da sve ono za šta se zalažu studenti je u skladu sa evrospkim vrednostima, imaš gomilu njihovih poslanika koji otvoreno podržavaju studente, imaš partije koje čak dolaze i na skupove. Pa jebo ga ja što si zapeo za tu listu, oću listu pa oću listu, što si nestrpljiv? Kada budu raspisani izbori dobićeš i listu, kandidate za ministre, program, pa onda olduči da li ćeš glasati za studente ili ne. A glasaćeš, moraćeš, jer ako za studente ne glasa Vasa, od mene mu nema spasa.
Ref4ever Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 9 hours ago, Chaos Is Me said: Fantastičan posao radi Krik. Spisak postoji. https://www.krik.rs/caciji-cuvari-partije/?fbclid=IwY2xjawN4JyVleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETFNNVM1U25ldXN2eUV2U2pDc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHjJhQ_zQgEUHQHp9KhNVQddhF8ynelrnH8L4MXamFfMXkHesrTRwsLo1sYOa_aem_QWIkWk72F4z9gBNdZvJqoA Ovo treba raditi, ali na lokalnom nivou. Spisak ko je bio u ćacilendu, štampati na plakate i lepiti po gradovima. Uz malo pikanterija kako se okoristio do sada. Kao kad u Vidimo se u čitulji predstavljaju glavne likove.
Ref4ever Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ne znam čemu čuđenje zbog prisustva ikona i prisustva možda i malo više desničarskog folklora za nečije ukuse. Pričamo o generacijama koje su imale veronauku u školama, o generacijama gde je mainstream biti vernik i isticati svoju duhovnost. Pogledajte koliko svetskih zvezda iz raznih oblasti ističu svoju duhovnost, molitvu i slične stvari. A da ne pričamo o lifecouchevima i influenserima po društvenim mrežama. Samo su ovo generacije koje su videle malo sveta, malo su upoznale različitosti drugih država i područja, pa nema zatvorenosti i zatucanosti kao kod novokomponovanih pravoslavaca kojima je vrhunac upražnjavanja religije jedenje ribe šestog januara i krštenje pre ispijanja rakije. 1
nemanjaol Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Posto sam jos uvek polu sposoban i tesko hodam ja sam i veceras ostao kod kuce, a prenos sam gledao na informeru. Mogu vam reci da ono sto su oni prikazali ljudima, a i ono sto sam ja video gledajuci saobracajne kamere nije isgledalo toliko lose. Mislim da su oni za svoje birace uspeli da naprave dobru presstavu. Inace ceo stil prenosa je vrlo slican onome koji je N1 prikazao u subotu. Nisam siguran da je za njih ovaj dogadjaj bio potpuni poraz kao sto je utisak mnogih na netu. Poruke u govorima su bile prilicno mlake za SNS, samo je u najavi Vucevica i u njegovom govoru bilo blokaderi teroristi momenata i Gruhonjic separatista. Bio je jedan vrlo nesrecan snimak gde izgleda kao da Dijana Hrka sa megafonom vodi skandiranje Pusi k…. Aco S….. to su ponovili jedno 5 puta. Ona teorija da ce veceras raspisati izbore se ispostavila pogresnom, ali ne bi me iznenadilo da se to desi do kraja nedelje. Ako hoce da se to desi pre nove godine moraju sad da ih raspisu. A i onaj Smrdic sigurno nece strajkovati jos dugo. 2
melankolic Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, freethrow said: Užasno se precenjuju skoro svi faktori koji utiču na biračko telo: Kosovo, EU, sankcije Rusiji, popovi, "komunizam" (šta god to bilo)... Ljudi su slabići, žele sigurnost, žele neku kintu, žele da ne moraju da se nešto cimaju u smislu doškolovavanja i i dosta su lenji. Ali, pre svega, su socijalne životinje. Ako vide da ide na drugu stranu, prelaze na drugu stranu. Boli sve dupe i za Kosovo i za SPC i za Rusiju i za EU. Vučić igra stalno na kartu šta se foliramo, kao vi biste se vozili u busu sa ciganima? Podilaženje konstantno najnižem nivou, rasizmu, ksenofobiji, paranoji, kompleksima. Ali ljudi su dosta jednostavniji čak i od te projekcije. Ali sve ovo pričamo kao da su izbori bitni u smislu rezultata, a po meni nisu. Ko god da pobedi proglasiće pobedu, ko bude jači i ko bude imao dovoljnu podršku spolja, pobediće. Ja mislim da se nešto drugo precenjuje a to je lik&delo Vučića. Nešto što se definitivno promenilo na ovoj opozicionoj strani u poređenju sa ‘90-ima jeste rečnik koje koriste ličnosti do čijeg mišljenja nam je stalo. To kako se taj lik naziva, koje se sve asocijacije prave s njim, opsednutost likom koji sve radi kako mu savetuju njegovi savetnici i kako se ponaša, svemu tome se po mom mišljenju pridaje preveliki značaj a njemu daje izgovor da izvodi sve one akrobacije kojima se svakodnevno truje javnost. Ono što je dobro što studenti (mudro) nisu dozvolili da upadnu u isti zamku kao medijski radnici i javne ličnosti. Oni, prosto, znaju šta je njihov cilj i ne osvrću se na to čime se lik bavi i kako truje oko sebe. A to sve što si naveo je itekako važno jer to je kao uzimanje anamneze jednom bolesniku, u ovom slučaju bolesnom društvu - opšti simptomi (odnos prema žrtvama zločina- od onih pojedinačnih u samoj Srbiji do onih masovnih van Srbije; odnos prema Kosovu, Rusiji i EU, odnosno prema onim zverstvima počinjenim prema Ukrajincima), porodična anamneza (šta je svako od nas učinio da dospemo u ovakvu situaciju i koliko još treba da okrećemo glavu kada neko nevin strada, kako neko od naših komšija do ludila u svetu) pa onda sve do anamneza organskih sistema (stanje u sudstvu, zdravstvu, obrazovanju, nepotizam i korupcija svakog pojedinog člana društva…). Dok dođemo do fizikalnog pregleda a to sledi kada se promeni sistem, bojim se da će svi izludeti u sopstvenoj samodovoljnosti.
diego Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago (edited) https://www.instagram.com/reels/DQsEESKDaeB/ Kakav poraz za Orke! Edited 9 hours ago by diego 1
DJ_Vasa Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 hour ago, Volter said: Sve da se i formira neki pokret ili da studenti već sada objave listu, ponašanje EU će biti isto. Neće oni sigurno otvoreno stati na stranu studenata. A i na kraju krajeva imaš poruke iz EU da sve ono za šta se zalažu studenti je u skladu sa evrospkim vrednostima, imaš gomilu njihovih poslanika koji otvoreno podržavaju studente, imaš partije koje čak dolaze i na skupove. Pa jebo ga ja što si zapeo za tu listu, oću listu pa oću listu, što si nestrpljiv? Kada budu raspisani izbori dobićeš i listu, kandidate za ministre, program, pa onda olduči da li ćeš glasati za studente ili ne. A glasaćeš, moraćeš, jer ako za studente ne glasa Vasa, od mene mu nema spasa. Ono što su izjavljivali proteklih dana je veoma jasna podrška zahtevima, ne računajući da mnogi poslanici EP otvoreno podržavaju studente. Finansijske slavine se polako zavrću, a ovo je samo početak. I naravno, neće institucije EU stati uz bilo koga jer to je mešanje u unutrašnje stvari, što diplomatija generalno ne radi. Zbog toga su stali uz zahteve, ne pojedince, kritikovali režim i lupili mu nekoliko šamara. Poslanici i partije to mogu, što si i sam rekao. Za listu nisam zapeo niti sam rekao da je treba hitno objaviti, već samo samo rekao da ne verujem u njeno postojanje iz razloga koje sam naveo i da mi argumentacija ne drži vodu. S druge strane, čak i da se sutra objavi, ona nije toliko bitna. Ne verujem da će ni najzagriženiji glasač proveravati život i priključenija svih 250 potencijalnih poslanika. Ako se zalažu za ciljeve X, Y i Z, oni će ih sprovoditi, a da li će to uraditi neki Pera ili Mika zaista nije toliko važno. Ipak, potrebno je da postoji neko ko će da govori u ime liste, pokreta ili kako da ga već nazovemo, bilo da to radi u zemlji ili u inostranstvu. 34 minutes ago, Ref4ever said: Ne znam čemu čuđenje zbog prisustva ikona i prisustva možda i malo više desničarskog folklora za nečije ukuse. Pričamo o generacijama koje su imale veronauku u školama, o generacijama gde je mainstream biti vernik i isticati svoju duhovnost. Pogledajte koliko svetskih zvezda iz raznih oblasti ističu svoju duhovnost, molitvu i slične stvari. A da ne pričamo o lifecouchevima i influenserima po društvenim mrežama. Samo su ovo generacije koje su videle malo sveta, malo su upoznale različitosti drugih država i područja, pa nema zatvorenosti i zatucanosti kao kod novokomponovanih pravoslavaca kojima je vrhunac upražnjavanja religije jedenje ribe šestog januara i krštenje pre ispijanja rakije. Nije problem to što neko nosi versko ili nacionalno obeležje, ali organizatori su pravili problem ako neko ponese zastavu Evrope. Ukoliko postoji sloboda za jedne, onda mora da postoji i za druge. Redari su pravili problem onima koji nose zastavu Evrope, a koliko se sećam pravili su zbog toga problem i Vladimiru Arsenijeviću početkom ove godine. S druge strane, često se pojavljivao loknasti Džizus, bila je i ruSSka zastava, a Pazarci su se šetali sa palestinskom zastavom. Koliko znam geografiju, Srbija jeste u Evropi, evropska zastava je jednaka zastavi EU, što mnogi ne znaju, a Palestina baš i nije u Šumadiji ili Pomoravlju i ima veze sa Srbijom koliko i Filipini ili Uganda. Ukratko, ako Pazarci mogu da prođu pola zemlje sa palestinskom zastavom, valjda i Arsenijević (ili bilo ko drugi) ima pravo da se prošeta sa zastavom EU. Na početku protesta se često čula i Dositejeva građanska pesma Vostani Serbije, nosile su se i sretenjske zastave, ali to je prestalo. Ako već toliko govore o prihvatanju različitosti, ne vidim problem da se palestinske zastave nose otvoreno, a da se evropske proteruju. Dalje, kad se već toliko pozivaju na poštovanje ustavnih načela, ne vidim problem da se poštuje prvi član, u kome lepo piše da je Srbija zasnovana i na pripadnosti evropskim principima i vrednostima, kao i jedanaesti, u kome je jasno navedeno da je država sekularna. Ni reč nisam video o bratstvu sa Palestinom. Nije problem to što je neko religiozan, ali time nije lepo mahati u javnosti. Ti lajf-kokodakači i infuljenseri su skroz nebitni. A i religiju treba vratiti tamo gde joj je mesto, u sferu privatnog. Poznajem i neke koji idu svake nedelje u crkvu, gledaju kada je koji post, ali oni to niti nameću drugima niti o tome govore, osim ako ih neko ne pita.
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago On se zgadio svima totalno, da napravi u Bg ,,veliki miting" ako bi 30k skupio to bi mu maksimum maksimuma bio, nebi me čudilo iz zatvora da puštaju na skup... Pa njih sinoć je bilo u egalu sa narodom koji konstantno dolazi, ne mogu oni skupiti nista vise, smorio je sve koje je mogao, nema njemu više većih skupova sve što će raditi biće ovako zickanje u cacilendu i to je to.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ruskih zastava nema odavno, ja ih nisam video da se vijore još od Autokomande. Na Vidovdan sam video samo jednu devojku ogrnutu njom. Doduše, bila je i zastava Grendlanda, ne znam da li je dozvoljena. Cenim da je palestinska zastava ustupak ogromnoj žrtvi studenata iz NP. Em su se napatili em su pod velikim pritiskom i kod kuće i od botova i od fejk velikih Srba, zato im niko ništa nije prebacio niti izvoljevao. Sretenjske zastave su bile pre ali u poslednje vreme ni nema velikih mitinga na kojima se nose zastave niti se puštaju pesme, više su ad hok događaji ili eto šetnje. Budu uglavnom srpske, zastave zborova, fakuteta i pojedinih gradova, uz bukvalno par "religioznih". Pritom, ona udbaška ekipa iz Glasa je ranije pokušavala da progura fejk sretenjsku zastavu (kao francuska ali sa grbom, dok je originalna sa vodoravnim prugama, kao hrvatska ili holandska zastava, ali sa grbom), a na početku su se kao i pre par godina pojavljivali i sa onom Euromajdan zastavom. Kažem, udbaši. 2
nemanjaol Posted 17 minutes ago Posted 17 minutes ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Pritom, ona udbaška ekipa iz Glasa je ranije pokušavala da progura fejk sretenjsku zastavu (kao francuska ali sa grbom, dok je originalna sa vodoravnim prugama, kao hrvatska ili holandska zastava, ali sa grbom), a na početku su se kao i pre par godina pojavljivali i sa onom Euromajdan zastavom. Kažem, udbaši. Na koga ovde mislis? Ko je Glas? Inace poznajem povrsno jednog od ljudi koji su furali original Sretenjsku zastavu, ona je bila na protestima jos odavno. To je bila Libek ekipa. @DJ_Vasa Ja sam prilicno siguran da studentska lista postoji. Pominjao sam ovde da poznajem licno ljude koje su studenti zvali da budu na listi, a i koje su zvali da budu deo resora u slucaju pobede. Imam i jendog drugara koji je student. Samo je malo mladji od mene ali je upisao i drugi faks. On je isao povremeno na plenume i jos u junu mi je pricao da se glasalo na fakultetima za predloge.
Barkley#34 Posted 2 minutes ago Posted 2 minutes ago 9 hours ago, nemanjaol said: Nisam siguran da je za njih ovaj dogadjaj bio potpuni poraz kao sto je utisak mnogih na netu. Slažem se. Njima je dovoljno da imaju dovoljan broj da na televiziji to ispadne lepo. Brojni njihovi glasači nisu aktivni, ne idu po mitinzima ali žive uz i od tevea i još kad im se servira brojka od "milion hiljada" njima je lepo. Sve manje mislim da će raspisati izbore za decembar jer treba da usvoje i budžet i još neke zakone, dok vreme opasno curi ali mi se par dana mota po glavi da bi mogao da ih raspiše za neki datum u januaru (11/18.), dok je raspust i januarsko mrtvilo, a taman posle povećanja penzije i minimalca. Glas je ekipa koja je šatro ultraprozapadna, aktivni na mrežama i dobijali su prostora i u medijima (mislim da je onaj Samardžić bio sa njima i još par bolida), a pre dve godine su dobili 0,4% glasova. Izgleda da su i neki nalozi koji su ih zdušno podržavali fejk, zajendo sa nekim ultranacionalističkim.
fancy Posted 2 minutes ago Posted 2 minutes ago 6 minutes ago, nemanjaol said: Ja sam prilicno siguran da studentska lista postoji. Iz kontakta sa nekim ko je pozvan na listu i vrlo dobro poznaje celu situaciju sa SL (names incl.) - SL postoji, dobra je, bez neprijatnih i kontroverznih iznenađenja. Sasvim legitimna da se stane uz nju kad se raspišu izbori. Otkrivanje liste pre izbora je suluda stvar. Nama to otkrivanje ne bi trebalo ništa da znači (jer, dođavola, ili ćemo je podržati ili pucati sebi u glavu, zato na svako drkeljisanje s "naše" strane oko SL gledam u fazonu "dajte ne serite više") ali je zato zlatni rudnik za DB majstore spina, klevete i uvaljivanja u blato. 1
Recommended Posts