ras kass Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 4 minutes ago, DJ_Vasa said: To se lako može rešiti. Mogao bi da pozove nekoliko hiljada lojalista u Ćacilend, svakome od njih po tanjir prebranca ili čorbastog pasulja, i eto gasa Sad dadoh svoj doprinos snabdevanju gasom 5
freethrow Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Potrebno je ukloniti ćacilend, av je maksimalno uprostio stvari.
vilhelmina Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 5 hours ago, JPM said: Svake godine, jedan Pirot manje. Sreca u nesreci je sto je i Pirot sve manji, inace bi gubitak bio veci 🙃. Kad sam ja u njemu zivela, imao je preko 40000 stanovnika
MeanMachine Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago (edited) 4 hours ago, djura.net said: Ne bih de kladio u to, mislim da se i na tom polju zaostrava situacija. Jeftina radna snaga i rudnici uranijuma u Africi nisu bas dostupni malim drzavama poput Srbije. Koliko znam, i Francuska ima problema u tom smislu. Srbija je imala rudnik uranijuma, blizu stare planine. Ali prerada u gorivo je skupa i tehnološki vrlo zahtevna ali opet može se nabaviti gorivo od raznih proizvođača. Edited 18 hours ago by MeanMachine
DJ_Vasa Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Lepe vesti su počele da se nižu: N1 ekskluzivno saznaje: Šta piše u nikad oštrijoj rezoluciji EP o Srbiji 1
Drug Crni Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 22 hours ago, Malkolm Brogdon said: Mislim ovo sto pisem nije ni glavna tema njihovog rada, zato su i dobili nobela za ekonomiju, mi smo malo vise zagazili u sociologiju ovde. Da, za ekonomiju, iako im je knjiga više politička ekonomija..no, da ne trolujemo topik
Klotzen Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, DJ_Vasa said: Lepe vesti su počele da se nižu: N1 ekskluzivno saznaje: Šta piše u nikad oštrijoj rezoluciji EP o Srbiji Večeras su svi koji su gostovali u "N1 Direktno" koji se emitovao iz Brisela govorili da su zadovoljni. Nadajmo se da ima konkretnih kritika koje neće moći da se tumače kome kako odgovara. 1
DJ_Vasa Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 25 minutes ago, Klotzen said: Večeras su svi koji su gostovali u "N1 Direktno" koji se emitovao iz Brisela govorili da su zadovoljni. Nadajmo se da ima konkretnih kritika koje neće moći da se tumače kome kako odgovara. Naravno, jer evo šta je taksativno navedeno: - N1 saznaje i da je Evropska narodna partija ponovo pokušala da ublaži deo teksta, ali im nije uspelo - izveštaj je kritičan. - Ističe se jasna podrška studentima, njihovim zahtevima i protestima. - Pre svega se ističe zahtev za izbore, a vlast se poziva da izvrši demokratske reforme. - Planira se da se izrazi jasna osuda nasilja koje inspiriše država. - Takođe se traži da se zaustavi isplata novca iz plana rasta, sve dok se ne urade ključne stvari, a traži se sankcionisanje pojedinaca. Dakle, pajtosi nisu uspeli da im spasu dupe, studentski zahtevi su jasno podržani, traže se izbori pod normalnim uslovima, spomenuto je državno nasilje plus zvučni top i oni kriminalci u uniformama, a poslednja stavka pokazuje da se sprema zavrtanje finansijske slavine u paketu sa sankcijama za pripadnike režima. Ranije je stigla vest da je slavina za gas zavrnuta, što su učinili i kremaljski banditi i EU, tako da mislim da je propast režima neminovna. Zavrtanje finansijskh slavina ne odgovara onima koji imaju novac i posluju, pa bi moglo da ih podstakne da malo pripomognu. Kartel je ionako sazdan na finansijskom interesu, a čim novca nema, svako će izgovoriti čuvene reči Mirka Topalovića i zatražiti svoj deo. A kada se to desi, onda će se kartel srušiti kao kula od karata. 6 1 1
djura.net Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 10 hours ago, MeanMachine said: Srbija je imala rudnik uranijuma, blizu stare planine. Ali prerada u gorivo je skupa i tehnološki vrlo zahtevna ali opet može se nabaviti gorivo od raznih proizvođača. Da, bio je rudnik uranijuma koji je, ako se ne varam, zatvoren jos krajem sezdesetih godina 20. veka, ili tako nesto, mrzi me da guglam sad. Posle toga je nezvanicno bio mesto gde se skladistio nuklearni otpad iz nuklearne elektrane Krsko s e do raspada Jugoslavije. Ali pokretanje tog rudnika, sve i da nema ekoloskih aktivista, i da ima dovoljno rude, bio bi uzasno dug i komplikovan proces. Ne vredi razmisljati u tom pravcu. Samo obnovljivi izvori i kapaciteti, sve ostalo nam izadje skuplje, kad-tad.
DJ_Vasa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Izgleda da se kula od karata polako ruši: Manfred Veber: Proces procene statusa SNS u EPP u toku, smatramo ga ozbiljnim Ovi su među glavnim pajtašima kartela, ali je izgleda i njima došlo iz dupeta u glavu da nešto nije u redu. A ako se i ovi pozdrave sa kartelom, ode im još jedan oslonac. Izgleda da će poslednji meseci ove godine za kartel biti veoma neveseli... 1
Volter Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago CNN: Ugroženi izgledi za sastanak Trampa i Putina u Budimpešti https://n1info.rs/svet/cnn-ugrozeni-izgledi-za-sastanak-trampa-i-putina-u-budimpesti/ Prenosim ovde ovaj tekst zbog Kukavice. Juče bio u Mađarskoj i čim je izjavio ovo - Quote Dodao je da je čestitao Orbanu što će Mađarska biti domaćin "jednog od najznačajnijih sastanaka dvojice svetskih lidera u novijoj istoriji" - susreta predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina. znao sam da od sastanka nema ništa. 4 1
DJ_Vasa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Just now, Volter said: CNN: Ugroženi izgledi za sastanak Trampa i Putina u Budimpešti https://n1info.rs/svet/cnn-ugrozeni-izgledi-za-sastanak-trampa-i-putina-u-budimpesti/ Prenosim ovde ovaj tekst zbog Kukavice. Juče bio u Mađarskoj i čim je izjavio ovo - znao sam da od sastanka nema ništa. A još ga je pajtos zeznuo za gas. Lepo je ovo krenulo, baš lepo. 1
Barkley#34 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Već duže vreme se vidi da se vadi cigla po cigla iz njihove piramide. Neke ciljano a za neke su imali vremena da to spreče ali nisu ni smeli ni umeli. Jedina stvar koje se iskreno plašim u narednim mesecima je ta da imaju određeni broj očajnika pod oružjem koji ne mogu da formiraju huntu ali mogu da iz tog očaja naprave određena sranja. 3
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, Volter said: CNN: Ugroženi izgledi za sastanak Trampa i Putina u Budimpešti Informer će to da objasni: "Predsednik V. zvog terora blokadera odlučio da bude sa svojim narodom, mir u svetu ugrožen!!!" 1 2
Don Dusko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Just now, fancy said: Informer će to da objasni: "Predsednik V. zvog terora blokadera odlučio da bude sa svojim narodom, mir u svetu ugrožen!!!" Nas hrabri precednik se borio za nasu zemlju koliko je mogao al protiv necega se ne moze i nije on kriv vec zla EU, Merika mu nisu dozvolile da izdestvuje ono sto je najbolje za Srbiju i srpski narod!Ziveo Vucic i vladao nam jos!
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, DJ_Vasa said: A još ga je pajtos zeznuo za gas. Lepo je ovo krenulo, baš lepo. 1 hour ago, DJ_Vasa said: Izgleda da se kula od karata polako ruši: Manfred Veber: Proces procene statusa SNS u EPP u toku, smatramo ga ozbiljnim Ovi su među glavnim pajtašima kartela, ali je izgleda i njima došlo iz dupeta u glavu da nešto nije u redu. A ako se i ovi pozdrave sa kartelom, ode im još jedan oslonac. Izgleda da će poslednji meseci ove godine za kartel biti veoma neveseli... Jbt, Vaso, nisam navikao da te gledam ovako optimističnog, skoro da dolazim u iskušenje da napišem "Vasa postao optimista - Gotov je!! (ali sad stvarno)" Mada realno, sve je crno na belo navedeno, a to je ipak velika stvar, 11 meseci ovakva pomeranja nismo videli: 10 hours ago, DJ_Vasa said: Naravno, jer evo šta je taksativno navedeno: - N1 saznaje i da je Evropska narodna partija ponovo pokušala da ublaži deo teksta, ali im nije uspelo - izveštaj je kritičan. - Ističe se jasna podrška studentima, njihovim zahtevima i protestima. - Pre svega se ističe zahtev za izbore, a vlast se poziva da izvrši demokratske reforme. - Planira se da se izrazi jasna osuda nasilja koje inspiriše država. - Takođe se traži da se zaustavi isplata novca iz plana rasta, sve dok se ne urade ključne stvari, a traži se sankcionisanje pojedinaca. ...
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 minutes ago, fancy said: Jbt, Vaso, nisam navikao da te gledam ovako optimističnog, skoro da dolazim u iskušenje da napišem "Vasa postao optimista - Gotov je!! (ali sad stvarno)" Mada realno, sve je crno na belo navedeno, a to je ipak velika stvar, 11 meseci ovakva pomeranja nismo videli: Nisi pogrešio u proceni onoga što sam pisao jer je status quo trajao predugo, pa zato nije ni bilo konkretnog pomaka. Kartel je imao dosta stubova koji su ga držali, a ti stubovi sada ubrzano propadaju. Jedan stub ne znači mnogo, ali kada više njih počnu da oslabljuju, onda se cela konstrukcija ljulja. Ako bi se pojačao unutrašnji pritisak na sve moguće načine, ljuljanje bi postalo još jače. Vesti koje su stigle u poslednjih nekoliko dana me malo podsećaju na scene iz filmova o Rokiju, u kojima Roki u početnim rundama dobija batine, ali pred kraj kreće serija krošea i aperkata koji su ošamutili protivnika (u ovom slučaju kartel, ili u filmu Ivan Drago). Ako ovakvi udarci nastave sa svih strana, nokaut je neminovan. 1
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 10 minutes ago, DJ_Vasa said: Vesti koje su stigle u poslednjih nekoliko dana me malo podsećaju na scene iz filmova o Rokiju, u kojima Roki u početnim rundama dobija batine, ali pred kraj kreće serija krošea i aperkata koji su ošamutili protivnika (u ovom slučaju kartel, ili u filmu Ivan Drago). Ako ovakvi udarci nastave sa svih strana, nokaut je neminovan. Tosenisamnado od tebe, Vaso. Odlična referenca. 😁 1
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 11 hours ago, DJ_Vasa said: Zavrtanje finansijskh slavina ne odgovara onima koji imaju novac i posluju, pa bi moglo da ih podstakne da malo pripomognu. Kartel je ionako sazdan na finansijskom interesu, a čim novca nema, svako će izgovoriti čuvene reči Mirka Topalovića i zatražiti svoj deo. A kada se to desi, onda će se kartel srušiti kao kula od karata. Mislim da je ovo jako bitno. 1
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 13 minutes ago, DameTime said: Tosenisamnado od tebe, Vaso. Odlična referenca. 😁 Imao sam utisak da tvoja generacija nema tolike asocijacije sa filmskim hitovima iz osamdesetih, ali sam se očigledno prevario. Film je premijerno prikazan pre tačno trideset godina, tj. njegov četvrti deo, a mogao je da se gleda samo u bioskopima, i to ako kupiš kartu na vreme ili je platiš skuplje kod tapkaroša. Možda to sada izgleda kao cimanje, ali takvo je bilo vreme. 1
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 7 minutes ago, DJ_Vasa said: Imao sam utisak da tvoja generacija nema tolike asocijacije sa filmskim hitovima iz osamdesetih, ali sam se očigledno prevario. Ma kakvi, najjači period ikada. Uvek mi je bilo krivo što nisam bila tinejdžerka u 80im. 😁 A Rocky mi je jedna od omiljenih filmskih franšiza. 2
DJ_Vasa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 6 minutes ago, DameTime said: Ma kakvi, najjači period ikada. Uvek mi je bilo krivo što nisam bila tinejdžerka u 80im. 😁 A Rocky mi je jedna od omiljenih filmskih franšiza. Kad je već tako, da samo dodam još dobrih vesti: Usaglašen tekst rezolucije EP o Srbiji: Ako se potvrdi da vlast "slabi" N1 - ozbiljan napad na već ugroženi medijski pluralizam Roki je zavalio još nekoliko krošea, a koga mrzi da čita, sada su stavili i nadstrešnicu, kineski uticaj, N1 i medijske slobode, plus pojačali kritiku državnog nasilja. Edited 4 hours ago by DJ_Vasa 2
Mina D. Harker Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago @DJ_Vasa u epizodi: U moje vreme... Roki je ljuti klasik, za sva vremena i sve generacije. 2
Volter Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ministarstvo za N1: Prosvetna inspekcija nije kontrolisala upis i stečeno zvanje rektorke DUNP https://n1info.rs/vesti/ministarstvo-za-n1-prosvetna-inspekcija-nije-kontrolisala-upis-i-steceno-zvanje-rektorke-dunp/ Quote Kako je N1 ranije objavio u Prištini, 1994. šesnaestogodišnja Zana iz Mitrovice upisala je Medicinski fakultet. Iako verovatno najmlađa brucoškinja medicine u srpskoj istoriji, fakultet je završila kao velika - u roku i sa prosečnom ocenom blizu čiste desetke. Brzo je napredovala u akademskoj karijeri i dogurala do pozicije rektorke. Kad se dokument koji ukazuje na to da je dve godine pre vremena upisala fakultet pojavio na mrežama, Zana Dolićanin osporavala je autentičnost. Obratili smo se Medicinskom fakultetu u Mitrovici i potvrdili su - diploma je autentična, a Zana Dolićanin je zaista fakultet upisala sa 16 godina. Na ponovljeni zahtev da nam objasne kako je moguće da je upisana u tom životnom dobu, kad zakon predviđa završenu srednju školu, dobili smo odgovor da su se ti papiri - zagubili. Nije ona jedina koja je na ovakav način završila fakultet. Inače, što se tiče Kosova, na raznorazne načine su se dobijale diplome. Mnogo ima onih i sa kupljenim diplomama.
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 10 minutes ago, Volter said: Nije ona jedina koja je na ovakav način završila fakultet. Inače, što se tiče Kosova, na raznorazne načine su se dobijale diplome. Mnogo ima onih i sa kupljenim diplomama. Mene baš zanima kakvo je njeno realno poznavanje medicine. Ako bih na raspolaganju imao da me leče ona ili automehaničar, mislim da bih se opredelio za ovog drugog.
Recommended Posts