Pletilja Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 13 hours ago, McLeod said: Izrael ovim presretanjem nista nije prekrsio. Ti brodovi ulaze u njegove teritorijalne vode bez dozvole, stvarno ne znam sta tu ima da bude nejasno. A to sto oni navodno nose hranu deci i civilima moze da se okaci macku o rep, jer bi svaki gram i mililitar te pomoci zavrsio u rukama Hamasa, mora mnogo covek da se pravi lud pa da mu to satro ne bude jasno. Nista licno, samo da navedem podatak koji sam procitala, incident se dogodio u medjunarodnim vodama, kazu. Greta i comp su mladi ljudi koji u nesto (jos) veruju i spremni su da to i brane. Oni su pokusali bar nesto, nisu uspeli ali su poslali poruku javnosti da se ne slazu sa svieposcu, nehumanim posledicama ratnog sukoba po civilno stanovnistvo. Ovo nije njihov neuspeh, ovo je neuspeh nase epohe, neuspeh svetske zajednice koja dozvoljava urusavanje medjunarodnog javnog prava, ratnog prava, svega sto je bilo hrabar i plemenit pokusaj da se uzasi dva svetska rata u 20 veku ne ponove. Ponavljaju se, surovije, pogubnije nego ikad i zato "Smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni: ono zvoni za tobom". Hemingvej, davno......pametnom dosta.... Edited 5 hours ago by Pletilja 1
Klotzen Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Njihov cilj i nije bio da isporuče pomoć nego da budu uhapšeni i da se digne nivo pritiska na Izrael zbog toga i evenutalno izazove diplomatski incident. Zato se niko mnogo ne uzbuđuje oko njih, nema ni Švedskog protesta, a nema ni od strane ostalih. A nepomenik pride i ne sme oštro da reaguje jer izvozi dosta u Izrael i ima odlične odnose sa Bibijem. Ne bi taj reagovao ni da je njegov sin uhapšen u ovom slučaju. Inače je Izrael snimao privođenje Grete tako da je njen video o otmici trenutno predmet sprdnje jer je jasno da je snimljen ranije jer su i očekivali ovako nešto. Dakle ovo je borba protiv Izraela na miran način i ništa više. Dobiće tamo neke presude i biće proterani. Jedino ne znam za Gretu pošto je ona već imala neku presudu od prošlog puta. 1
nemanjaol Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Meni je ismevanje i pricanje sa nipodastavanjem o ljudima koji se trude da na jedini nacin koji im je dostupan doprinesu da se zaustavi pokolj u Gazi bas degute. Ovo je toliko davno preslo sve granice legitimne akcije i reciprociteta da mislim da vise nema nikakvog smisla o tome i diskutovati. 2 1
Don Dusko Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Evo kaze Putin kako su mu obavestajne sluzbe rekle da se u Srbiji vodi obojena revolucija i da se ne dozvoli da se desi ono isto sto sa Ukrajnom...
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Klotzen said: Njihov cilj i nije bio da isporuče pomoć nego da budu uhapšeni i da se digne nivo pritiska na Izrael zbog toga i evenutalno izazove diplomatski incident. Zato se niko mnogo ne uzbuđuje oko njih, nema ni Švedskog protesta, a nema ni od strane ostalih. A nepomenik pride i ne sme oštro da reaguje jer izvozi dosta u Izrael i ima odlične odnose sa Bibijem. Ne bi taj reagovao ni da je njegov sin uhapšen u ovom slučaju. Inače je Izrael snimao privođenje Grete tako da je njen video o otmici trenutno predmet sprdnje jer je jasno da je snimljen ranije jer su i očekivali ovako nešto. Dakle ovo je borba protiv Izraela na miran način i ništa više. Dobiće tamo neke presude i biće proterani. Jedino ne znam za Gretu pošto je ona već imala neku presudu od prošlog puta. Ma dotična Greta je tu očigledno jer želi samopromociju i na vreme skuplja poene da se kasnije uvali na neku funkciju jer njeno ludovanje privlači dovoljan broj korisnih budala. A verujem da neće imati problema ni sa policijom. Koliko im je puta bila mušterija, verujem da joj sada posle privođenja prvo skuvaju kafu, razmene tračeve, a onda je reda radi pitaju koje sranje je ovog puta napravila. 1 hour ago, nemanjaol said: Meni je ismevanje i pricanje sa nipodastavanjem o ljudima koji se trude da na jedini nacin koji im je dostupan doprinesu da se zaustavi pokolj u Gazi bas degute. Ovo je toliko davno preslo sve granice legitimne akcije i reciprociteta da mislim da vise nema nikakvog smisla o tome i diskutovati. Ne znam zašto je problem reći za budalu da je budala. Mogli su lepo da odu pod pratnjom u luku Ašdod, što im je vojska i predložila, pa bi ta pomoć zaista i otišla gde treba. Ali dobro, dok ima ovaca, biće i vune za Gretu.
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ona se toliko dobro profilisala kao aktivista po raznim pitanjima da ne verujem da će izlazizi iz tog posla. Ona sigurno sasvim fino zarađuje i na ovome. Sa druge strane ona je postala prilično radikalna da bi sada bila podobna za neku fotelju da radi neki običan posao. Za razliku od mnogih drugih ja nju respektujem jer ona ide na lice mesta kada se bavi nekom temom, ne popuju preko neta ili medija kao mnogi drugi. Ova akcija ima osnova ali obzirom kako je organizovana meni se čini da joj cilj bio upravo to što se i desilo. 2
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago https://pescanik.net/razmazeni-i-razocarani/ Ovo je SVE Quote Razočarali se Srbi u studente, kao što su se ranije razočarali u političke stranke, i kao što su se onomad, u prvoj deceniji dvehiljaditih, razočarali u novu vlast. Neobično je to – stari režim, onaj iz devedesetih koji nam se vratio 2012, a zapravo i ranije, još pod Tadićem, kada je došlo do istorijskog pomirenja između novog i starog režima, kao da nikada nikog ovde nije razočarao. Kad god nas razočaraju oni u koje polažemo sve nade, mi se vratimo u zagrljaj s kriminalcima i ubicama iz devedesetih. Izgleda kao da te devedesete ovde nikome i dalje nisu nikakav problem. 3
Smrtokapa Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago 13 minutes ago, Mina D. Harker said: Ovo je SVE Istina je ovo, ali valja reći i da se studentski pokret trenutno nalazi u možda i najnižoj tački do sada. Za to, naravno, odgovornost snose i građani koji u njih gledaju kao ovce, očekujući da ih ovi vode, mnogima od studenata se to dopada ali su daleko od toga da to iznesu. Po mom mišljenju najbitniji deo: Quote Naravno, bili smo i dodatno podli da im teret uvaljujemo istovremeno im se diveći i hvaleći ih bez mere i obzira. A oni su bili dovoljno mladi, naivni i neiskusni da ih te pohvale ponesu i zaslepe da ne vide da prihvataju zadatak koji ne mogu da obave. ... Kao što i studentima treba verovati da su iskreni i da daju sve od sebe, ali obavezu koju su primili na sebe, koliko god da se trude, ne mogu ispuniti, jer ih ona uveliko prevazilazi. Ne mogu je ispuniti bez nas (a tu računam i opozicione stranke, nevladine organizacije, lokalne pokrete…). 1
Recommended Posts