Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ima još jedna stvar. Rusi nam još nisu isporučili dve baterije Pancira koje smo platili a nismo dobili.

Vrede negde oko 160 miliona dolara, plus su plaćena a neisporučena i još tri Mi-17V-5 i još četiri Mi-35M koji zajedno vrede dodatnih 160 miliona dolara.

Šema se sama crta.

Nakon mukotrpnih i teških pregovora će on to srediti tamo za 5 meseci kad zalihe sirove nafte isteknu a onda će u narednom periodu pričati kako je vratio NIS koji su oni bivši poklonili..  

Svi će biti srećni i zapad i on i narod i Rusi. Dobro, Rusi možda ne baš toliko.. 🙂

Posted

NIS u punjenu ukupnog budžeta Srbije učestvuje sa 10% ..

Pored prerade sirove nafte u rafineriji u benzin i dizel za privredu i stanovništvo, prerađuje i mnoge druge derivate. 

Između ostalog kerozin i jedini ima instalacije na Aerodromu Nikola Tesla za kerozin (gde se pored naših pune i sve strane avio kompanije koje slete tamo), plus vojni aerodrom na Batajnici.

JANAF takođe visi u vazduhu bez NIS-a.

Mnogo je to veća stvar od hoće neće, jednostavno mora. Ako Rusi ne prodaju tih 11% (a hoće, jer su već pripremili tih 11% i izdvojili ih kao ćerku firme) nacionalizovaće ih. 

Mada će verovatno pasti dogovor prebijanja duga za Pancire i helikoptere a kad rat i sankcije prestanu (ako prestanu), onda ćemo im to vratiti a dobiti Pancire i helikoptere. Nešto na taj fazon.

Posted

Kukavac je stvarno računao i verovao da će se dva botoksirana penzosa konačno dogovoriti oko Ukrajine i da će on svojim standardnim razvlačenjem pite kupiti vreme i ispasti 5D šah genije. Ovakvu pizdetinu Balkan ne pamti, jebote život da dignu Čedu našmrkanog i pijanog u 5 ujutru, više bi pokazao političkog umeća, lukavstva i hrabrosti. Jajara kakva se više ne rađa. Mi smo tek najebali ako se govna ne oteraju do NG, satraće nas u buketu od istoka do zapada. 

• Like 2
Posted
11 hours ago, McLeod said:

Bilo mozda nekad. 2019. SO su promenila priznanje vlade na Tajvanu u zvanicne odnose sa Pekingom, 2022. su potpisali "bezbednosni pakt", prica se o vojnoj bazi Kine tamo... nema veze Britanija vise sa njima.

velike britanske kompanije imaju of sor tamo jer su porezi u britaniji ludacki (42%). ako je britanski kapital tamo tesko mogu da poverujem da solomoni nemaju nikakve veze sa londonom.

Posted
1 hour ago, Čvarkov said:

Višenamenska vozila hitne pomoći. Nakon party busa, ovo vozilo se koristi i za prevoz materijala. Vozilo koje mora biti sterilno.

Screenshot-20250928-215927-Chrome.jpg

Teško da vozilo može biti sterilno, ali poenta stoji.

Posted

Prošla pored novoinstaliranog Ćacilenda posle protesta.

Već je sve bilo gotovo, no gomila sumnjivih lica se mota oko Skupštine sa onim šugavim balonima, doveli i poneko dete. O muškarcima da ne pričam, meni su svi ti ljudi toliko jezivi, da sam samo čvrsto držala torbu i pitala se koliko sam duboko u njoj spakovala biber sprej. 

Usput nailazim na grupu turista, slikaju zgradu Skupštine dok jedan od njih objašnjava šta predstavljaju šatori - u toku su protesti u Srbiji. Kaže još da je grad poružneo.

Produžih do Festivala epske fantastike u MTS dvorani, na izlasku mi jedan od volontera kaže da ne idem ka Trgu Nikole Pašića jer nije bezbedno. Pitam ga zašto, kaže zbog protesta. Ja ga pogledam onako skeptično i on bude u fazonu, meni su rekli da ovako prenesem svima.

Jebem ti ovaj grad...

• Tuzno 1