uncletima Posted August 14 Posted August 14 Spoiler Sta koji moj ima da se bunimo, svi smo isti, zar ne? Poput Slaninijade, u ovoj mojoj prciji postoji jos jedna tradicija: Ti kad numes sa deponijom - zapali je. Obicno to bude, kontrolisana piromanija (pa se umesto kiseonika i govana iz Pika, udise i po koji promil plastike). Da li zbog nedostatka ljudstva (treba komsija po Srbiji da se batina), ili je to cist inat, ako je meni dosao kraj - podavite se, ali treceg dana, nocu, na + 30 magla, dalje od prozora ne vidim nista. PS. Naravno da moje malo misto nema ekskluzivitet, svestan sam ja toga (necu sad o tome, kako smo u neka srecnija vremena imali vatrogasnu sluzbu i dezurne dobrovoljce - ostade samo zardjala kapija kao podsetnik na ista...), gde je vojska? Ipak je vanredna situacija, zar ne, a ona osim sto ladi jaja i za to prima platu, izmedju ostalog i za to sluzi. A, neee, pa oni su trenutno zauzeti mahanjem pistolja, u civilu! PS. Ako se nisam zabrojao, ulazimo u osmi dan, miris plastike je i dalje prisutan.
Arsenije Pesic Posted Saturday at 09:18 AM Posted Saturday at 09:18 AM Lokalni izbori u Negotinu se negde u novembru. A Deda Mraz je već došao u Negotin i okolna sela. Sve može: 5 km puta - može, vodovod - može, trafo stanica i novi elektrovodovi - može, u principu sve što može da se završi za tri meseca može. Naravno, keš i paketići za glasače se spremaju. Već se razleteo okolo buljuk snsovaca, uspešnih biznismena, pa sve do malog Danila. 1 1
Perkos2 Posted Saturday at 12:59 PM Posted Saturday at 12:59 PM Da, svake nedelje velike firme iz BG palju desetine operativaca da pripremaju izbore u Negotinu. 1
Edinburgh Posted Saturday at 04:14 PM Posted Saturday at 04:14 PM On 8/11/2025 at 9:25 AM, DJ_Vasa said: Mogu oni da im daju srpska imena i stave im šajkaču, ali stranac se lako prepozna, plus ne zna jezik. I sam sam spomenuo Dodikove ćacije, ali ima i jedna sitnica oko spreja, mislim da smo je i ovde spominjali kada su bili poslednji izbori. Sprej može da se razblaži i u nabavci i da traje pola sata-sat, što je sasvim dovoljno za ovaj cirkus. Mislim da se oni nece ni obazirati na to sto je stranca lako prepoznati. Reci ce oni zive i rade ovde i imaju sva prava. Ne vidim kako bi se proverio proces dodeljivanja drzavljanstva, kada nemamo pristup njihovim podacima. Kljucno je da se uz imena biraca po izbornim mestima objave i adrese i godina rodjenja. Tako bi svako mogao da proveri svoju celu zgradu, mozda i ulicu. I naravno, jedan fajl sa svih pet miliona biraca mora biti javno dostupan, ako ne svima, onda bar politickim strankama koje imaju poslanike u Skustini Srbije.
DameTime Posted Sunday at 10:20 AM Posted Sunday at 10:20 AM Princ Filip Karađorđević odbio je da na Oplencu položi venac sa članovima sekte. Respect. A Petrašinović (direktor JKP Šumadija, prim.prev) ga nazvao izdankom britanske krune. 😂 1 5
DJ_Vasa Posted Sunday at 10:46 AM Posted Sunday at 10:46 AM 25 minutes ago, DameTime said: Princ Filip Karađorđević odbio je da na Oplencu položi venac sa članovima sekte. Respect. A Petrašinović (direktor JKP Šumadija, prim.prev) ga nazvao izdankom britanske krune. 😂 Mogao je da mu odgovori nešto u srpsko-britanskom stilu, npr. Would you kindly odyeb in troskoks, old sport? 3 2 2
DameTime Posted Sunday at 11:13 AM Posted Sunday at 11:13 AM Od ostalih vesti, moram da pohvalim lokalnog vozača autobusa iz TS. Zaustavio je bus da pita dečka, očigledno afričkog porekla, koji radi neke fizičke poslove oko stanice, da li je bio na pauzi za ručak i da li ima šta da jede danas. Hteo je i da mu da pare iz svog džepa za ručak ako treba i upozorio ga da ode što pre do prodavnice jer ne zna do kada rade. Pored svega sa studentom Brahimom, ovo me baš raznežilo. ❤️ Kaže da su ga poslali iz BG da odradi tako neke fizičke poslove. 4 10
Volter Posted Monday at 08:29 PM Posted Monday at 08:29 PM Ubijen muškarac na gulašijadi kod Topole https://www.danas.rs/vesti/drustvo/ubijen-muskarac-na-gulasijadi-kod-topole/ Quote Grupa od njih 4,5 nasrnula je na Miroslava i tukla ga mučki, do smrti. Užas. 1
NMX Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Bilo je pitanje dana kada ce se ovo desiti. https://n1info.rs/vesti/novi-direktor-ug-u-srbiji-bivsi-direktor-ratel-a-nenajavljeno-dosao-u-firmu/ Solakova prodaja SBBa u Srbiji je upravo okoncana. edit...vidim da je i sam N1 sokiran. Jbg, ko je ocekivao drugaciji ishod nakon prodaje SBBa Arapima i Sport Kluba Telekomu, taj je bio prilicno naivan. Pisao sam kada se desila transakcija, da ce biti pitanje koliko ce UG imati interes da ffinansira UM u Srbiji. Mozda bi to i trajalo duze da Solak nije izgubio power play unutar grupe. Ovako - crni dani za medije u Srbiji. Mogu da kazem xy stvari za N1 i Novu (i oetale mini medije u grupi). Posebno za dobar deo njihovih novinara. Samo na kraju dana, to nisu trovacnice i medijske kanalizacije nego nesto najblize objektivnom mediju i hvala im na svemu do sada. Btw...Solak prodao medije slicno kao Veran nekada, samo je sada ulog mnogo veci Edited 22 hours ago by NMX 7 1
McLeod Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Znam da sam rekao da su mediji nebitni ovde 1000 puta, ali danas iz ugla situacije u kojoj se nalazimo, ne da su N1 i Nova nebitni, nego sada iznenada da se ugase to ne bi napravilo nikakvu razliku. Ljudi su se povezali i informisu se na kanalima koje vlast ne moze nikako da kontrolise, niti u njih ima uvid. Postigli smo paralelni sistem kao devedesetih. Sto se mene tice, hvala im, mogu da se ugase. 2
NMX Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Delom mogu da se slozim u smislu buducnosti medija uopste. Ali sto se sadasnjosti tice, mislim da gresis i da ogroman deo ljudi crpi informacije odatle. Ti i ja svakako ne ali broj nije zanemarljiv. Posebno ako cemo imati izbore uskoro. I ovo je jos jedan znak da se psiho sprema za izbore 5
NMX Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Igor Bozic jutros na hrvatskom n1. To je manje vise to. Necu ih ja ugasiti 1
Perkos2 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, NMX said: Delom mogu da se slozim u smislu buducnosti medija uopste. Ali sto se sadasnjosti tice, mislim da gresis i da ogroman deo ljudi crpi informacije odatle. Ti i ja svakako ne ali broj nije zanemarljiv. Posebno ako cemo imati izbore uskoro. I ovo je jos jedan znak da se psiho sprema za izbore U celom svetu je rat ko će da kontroliše medije samo ovde na forumu naš kontraš MC tvrdi suprotno. 2
McLeod Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Gde li si ti video to, uzeo vremeplov do 1990? Svuda u svetu se kresu budzeti, informativni program je trosak, ali perkos znae. Edited 21 hours ago by McLeod 1
Perkos2 Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 31 minutes ago, McLeod said: Gde li si ti video to, uzeo vremeplov do 1990? Svuda u svetu se kresu budzeti, informativni program je trosak, ali perkos znae. Za godinu dve neće ih ni biti, koga zanimaju informativni programi
Koca Popovic Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 6 hours ago, McLeod said: Znam da sam rekao da su mediji nebitni ovde 1000 puta, ali danas iz ugla situacije u kojoj se nalazimo, ne da su N1 i Nova nebitni, nego sada iznenada da se ugase to ne bi napravilo nikakvu razliku. Ljudi su se povezali i informisu se na kanalima koje vlast ne moze nikako da kontrolise, niti u njih ima uvid. Postigli smo paralelni sistem kao devedesetih. Sto se mene tice, hvala im, mogu da se ugase. Nesto nisam siguran u ovo sto pricas.Ja mislim da je ovo kraj za Srbiju. Na zalost ako se nesto ne promjeni drasticno drzava Srbija nece postojati.....
McLeod Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Drzava Srbija fakticki ne postoji 10 i kusur godina pa evo nas i dalje smo tu.
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Država Srbija će sigurno postojati, e sad kakva će biti, to je već drugo pitanje i od njega zavisi naša budućnost u ovoj državi.
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Nije sigurno da će postojati za nekoliko decenija ako se nastavi ovako. 3
nemanjaol Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 14 hours ago, McLeod said: Znam da sam rekao da su mediji nebitni ovde 1000 puta, ali danas iz ugla situacije u kojoj se nalazimo, ne da su N1 i Nova nebitni, nego sada iznenada da se ugase to ne bi napravilo nikakvu razliku. Ljudi su se povezali i informisu se na kanalima koje vlast ne moze nikako da kontrolise, niti u njih ima uvid. Postigli smo paralelni sistem kao devedesetih. Sto se mene tice, hvala im, mogu da se ugase. Mislim da nisi u pravu. Ceo talas poslednjeg nezadovoljstva, protesta i nasilja na ulicama je krenuo polse Vrbasa. Direktan prenos iz Vrbasa se gledao na N1, snimali su i drugi mediji telefonom sa lica mreža i širilo se po mrežama. Ali sam mislim da razmere svega ne bi ni blizu bile takve da nije bilo direktnog prenosa na televiziji. 1
Diogen Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Cinjenica da je grogirani diktator pred tehnickim nokautom upravo u trenutku dok selo gori krenuo svim silama da ugasi i te dve tv stanice koje nije imao pod kontrolom govori dovoljno u prilog tome trebaju li nam N1 i Nova ili mogu slobodno da se ugase. Nemojmo se zavitlavati, gusenje i ta dva nezavisna glasila je konacni cin sumraka demokratije i slobode medija, i prelazak u otvorenu diktaturu. Nije da nam nije do sad bilo jasno sa kim imamo posla, ali cinjenica da je diktator skinuo rukavice ne treba da se shvata olako. Ocigledno mu misljenje spoljasnjih faktora vise ne znaci nista, ako je i formalno do sad odrzavao privid slobode medija sad je ocigledno shvatio da se boli za goli politicki zivot, u najmanju ruku, a rekao bih bice i za licnu slobodu, sudeci makar po razvoju situacije. Imao sam sacuvanu prezentaciju o ispitivanju i analizi javnog mnjenja i izvora i nacina informisanja gradjana Srbije, koja je radjena pre par godina pod pokroviteljstvom misije OEBS u Srbiji. Rezultati nisu dakle bas aktuelni ali recimo da su dovoljno merodavni da potkrepe moje misljenje da nam i ovakve N1 i Nova ikakve jesu (daleko od savrsenih) - tekako trebaju. Informisanje putem socijalnih mreza kao jedini ili makar glavni faktor se mora uzeti u obzir, ali je i cinjenica da ta praksa opada drasticno sa staroscu ispitanika, i moze se reci da ta konstatacija vazi samo za one mladje od 40 godina, maksimum 45 godina (dijagram ispod). A prosecna starost gradjana u Srbiji je oko 45 godina. Dakle, za vecinu ljudi u Srbiji ce ovo biti itekako lose jer ce ostati bez prvog izbora i osnovnog izvora informisanja. Osim toga, informativni program narocito N1 televizije se nametnuo upravo tokom gradjanskih protesta kao prvi izvor informisanja sa lica mesta posto rezimskih medija maltene i nema na licu mesta (ocekivano), da u direktnom kontaktu prenesu taj osecaj i neposrednu emociju, a Nova je tu recimo daleko iza a narocito po nacinu na koji se prate protesti uzivo i ostale akcije koje su priredjivane (npr. biciklisticka tura do Strazbura). Jednog dana ce - nadam se - neka nova, reformirana, i normalna drzavna televizija republike Srbije, prikazivati ponovo one snimke N1 sa lica mesta, jer je javni servis gradjana u to vreme bio zauzet repriziranjem, kako sam negde procitao, po 8. put besmrtnog serijala "Bolji zivot". Dakle, ovo je jako lose po nas, i jako dobro po njih - sto je upravo glavni ako ne i jedini razlog zasto diktator ovo i radi. U ovom konacnom cinu njegove borbe za odrzanje svoje diktature, on je definitivno i bespovratno izgubio studente i mlade ljudi, i on to dobro zna. Ono sto zeli je da makar vecinu tih "neodlucnih" i "neopredeljenih" ljudi, kakvih nazalost ima mnogo vise nego sto bi u ovakvoj Srbiji trebalo da ih ima - dakle onih kojima X, Instagram, i Facebook nisu primarni ili uopste bilo kakvi izvori informisanja - ovime totalno ostavi u mraku sto se alternativnih glasova tice, i tako ih prisilio ih da se okrenu njegovim proverenim medijskim trovacnicama. Dakle, ja ovo vidim kao jako los razvoj situacije, koji nije slucajno ni bez razloga uradjen u ovom trenutku. Hulja se sprema za izbore, koji ce biti za njega nikad veci izazov, i ovime zeli da neopredeljene opredeli da se okrenu makar rts-u, blicu, ili b92 - ako vec nece informeru i pinku, i tako im iz mozga opere svaki trag neizvesnosti i nesigurnosti koji su u medjuvremenu u njega uvukli N1 i Nova. Ponavljam, cinjenica da je "neopredeljenih" u Srbiji previse nego sto bi u ovom i ovakvom odsudnom trenutku u njenoj istoriji trebalo i moralo da ih ima - i da je vecina tih u godinama u kojima se i dalje vise okrecu TV nego Instagramu za informisanje - je jako losa u kontekstu ovog najnovijeg poteza cipuljickog diktatora. Ako je ista dobro, a to je da je ovo ipak igrokaz koji ukazuje da se na horizontu polako ali sigurno naziru obrisi izbora. Nadam se samo, da ce ona demokratski i slobodarski opredeljena Srbija biti spremna za finalni cin borbe za svoj opstanak. Hulja ce svoj kartel spremiti, u to budite sigurni. N1 i Nova su prvi potezi u tom smeru, a od njega ne ocekujem nista dobro ni ubuduce. Do potpunog i mrklog nezavisnog medijskog mraka u Srbiji ga ubuduce deli jos samo par dana naprasnog pada interneta ili blokiranja slucajnog ispada drustvenih mreza u Srbiji. Problem je bio resiti N1 i Novu. Drustvene mreze moze on u par odlucnih dana oko izbora resiti onako kako diktatori poput njega u Kini ili Iranu to i rade. Ili jos uvek neko razuman i racionalan ovde sumnja u njega? 14
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ovo bi sve bilo tacno na papiru, da je situacija normalna i uporediva sa drugim zemljama. U praksi je situacija kod nas neuporediva sa bilo kojom zemljom na svetu u informacionoj sferi i vrlo moguce da se u istoriji civilizacije nisu dogodili ovakvi procesi nigde osim kod nas. Jedino sto je donekle slicno je situacija u Hong Kongu pre nekoliko godina, ali i ona ima svoje specificnosti pa nije potpuno uporediva sa stanjem koje je kod nas. Prvo, mediji su za izbore odavno nebitni, a sada su najnebitniji ikada. Ako je medij propagandno glasilo, a ne informativno, njegova vrednost i moc je onolika koliku mu primalac propagande daje. Kod nas ima veoma malo neopredeljenih, mnogo veci broj onih koji do sada nisu glasali su teski oportunisti, mnogo vise nego apoliticni ili nezainteresovani, a broj takvih se smanjuje svakog dana. Onaj ko gleda Informer i veruje Vucicevicu je svakako izgubljen. Moj tast ima SBB, pa BIRA da gleda Informer, a ne N1. Najveci zajeb vas koji mislite da su mediji bitni je sto pogresno pretpostavljate da onaj ko ima izbor nece izabrati tabloid. I taj vas zajeb se dodatno preslikava i na hipoteticku situaciju da ne postoje tabloidi i propagandne televizije, jer to ne bi znacilo da ti kojima je mozak ispran postaju normalni, oni ce svoj fiks teorija zavere i gluposti naci negde, na nekom drugom mestu. Postojanje Informera samo olaksava prelaz na tamnu stranu, 80% tih ispranih mozgova bi glasalo za Vucica kako god okrenes. Dakle, koga su obrlatili, obrlatili su. Moze potpuni medijski mrak da bude, to nece uticati na izborni rezultat ni najmanje, moze samo da bude kontraproduktivno za njega, ako mu se neki zombi probudi svestan jedno jutro. Aktivni protivnici rezima su izgradili svoju informativnu mrezu u kojoj SNS masinerija nema nikakav uticaj. To su Discord, Viber/Whats Up i Telegram grupe. Dakle ni tradicionalne drustvene mreze koje je zagusivao botovima vise ne igraju neku prominentnu ulogu. Ono sto Nemanja gore kaze za ove poslednje izvestaje sa protesta je samo delimicno tacno. Mnogo veci broj ljudi je recimo onaj klip iz Panceva video preko neke drustvene mreze ili grupe nego preko N1. Da, zbog navike i jednostavnosti je lakse da ti ukljucis TV i vidis sta se desava negde van tvog mesta, ali ako ta opcija ne postoji, samo ce se pojacati deljenje informacija preko ovih drugih kanala, tako da gasenje N1 i Nove ce pre imati pozitivan, a ne negativan uticaj. Neke negativne posledice koje su neminovne, poput sirenja neproverenih informacija ce nastati i one ce se sigurno pojacati ako N1 ne bude, ali cak i one mogu imati pozitivan uticaj na sinergiju pobunjenog drustva. Tako da, samo bez nervoze, ako moraju da se ugase, neka se ugase sto pre to bolje. 1
Volter Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Baralić (SPS): Sa lažnih profila napao me član Gradskog veća Čačka iz SNS https://www.danas.rs/vesti/politika/baralic-sps-sa-laznih-profila-napao-me-clan-gradskog-veca-cacka-iz-sns/?widget=in-article danas%2Bswitch&segment=danas-politics&article=Baralić (SPS)%3A Sa lažnih profila napao me član Gradskog veća Čačka iz SNS&ref=personalized&pv=96b03178-1183-4156-9744-c230274c5a4c Pobite se bando.
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, McLeod said: Kod nas ima veoma malo neopredeljenih, mnogo veci broj onih koji do sada nisu glasali su teski oportunisti, mnogo vise nego apoliticni ili nezainteresovani, a broj takvih se smanjuje svakog dana Osim oportunista nisu glasali ni mladi ni oni koji su mislili da mogu da žive u svom bablu. 2 hours ago, McLeod said: Moj tast ima SBB, pa BIRA da gleda Informer, a ne N1. Najveci zajeb vas koji mislite da su mediji bitni je sto pogresno pretpostavljate da onaj ko ima izbor nece izabrati tabloid. Istraživanja pokazuju razliku u stavovima onih koji imaju izbor. Neki će biti kao tvoj tast ali razlika evidentno postoji. Mnogi 50+ jednostavno vole da pogledaju vesti čak i kad nisu opterećeni da moraju sve da prate. Dalje, nisu samo televizije problem, tu su i portali, kao i sama funkcija kreiranja vesti. Nije sve u klipovima rendom likova, počesto se na mrežama deli ono što su kreirali novinari, analize, izjave gostiju i slično.
Recommended Posts