Smrtokapa Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) Biće lista "Studenti blokaderi", nema greške. I imaće po dva predstavnika 40+ na većini BM, cenim. Edited 22 hours ago by Smrtokapa
Molina23 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 1 hour ago, Kooineeperk said: Razmisljam o ovim kupljenim profilima na drustvenim mrezama i kako hulja hoce da rovari i pravi namernu zabunu i razdor. Vec vidim kako ce na izborima imati i barem jednu svoju fantomsku listu, naravno sa cacijima i onim debilom "prvim cacijem". Samo da bi odvukao glasove, razvodnio pricu. To je 1/1, sigurno. Ne jednu nego bar tri sns studentske. Jedni će biti šatro Nato studenti, drugi šatro rusofili briksovci, treći ravnozemljaši ako treba. Ne bacaju se rovci bezveze među običnim narodom, radi se sondaža ideoloških budala i u našim redovima koji će progutati bućku. Nestor je jednom prošao i preko očekivanja i već je passe, što ne bi probali još jednom. Edited 21 hours ago by Molina23 3
McLeod Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Nijedan od trikova mu nece proci ako studenti sami ne naprave sranje, a kako se malo osulo pa komunjare i nacionalisti vladaju plenumima pocinju gluposti. Ipak, duboko verujem da ce raspisivanje izbora ponovo podici brojnost, a onda kako smo ga i okrnjili da ga dokrajcimo, tabananje Srbijom, da ponovo babe i dede vide nasmejana mlada lica. Mediji su potpuno beznacajni, ko ih gleda svakako su njegovi, ali sve ih je manje, opada im ser neprestano. Drustvene mreze su takodje u tom smislu sve beznacajnije. Bitno je da se od trojanaca zastiti mreza koju su studenti i gradjani interno izgradili, Discord, Telegram i Viber grupe. Mi smo od petka, kad se tim kanalima rasirilo da su fakultetima koji su ostali u blokadi u KG, prvenstveno Filumu, potrebne donacije, skupili preko tih kanala 200k dinara za par sati. Sada mu nista nece proci, ako mi sami ne napravimo greske. On moze da potrosi milijarde i dreci ko Damjanov Zelenko svaki dan. 5
Don Dusko Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Spoiler Zato su ovo i odradili da bi mogli da pricaju kako blokaderi skrnave srpsku trobojku. Evo i ja bih izbrisao odavde srpsku trobojku ne zato sto je ne volim vec zato sto joj tu nije mesto.
Rex Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 9 hours ago, Drug Crni said: Vidim da je ispod radara proletela vest da je bivši američki ambasador u Srbiji, Kristofer Hil, postao deo Pupinove inicijative. Neće se pogrešiti ako se ona preimenuje u Putinovu, pošto je pod ingerencijom vlade Srbije, a Srbija je u poziciji puzajuće kapitulacije u odnosu na Rusiju. O Hilu kao osobi sam često pisao pozitivno smatrajući ga jednim intelektualcem među diplomatama. Mišljenje nisam promenio ni danas. O Hilu kao ambasadoru sam takođe pisao i mogu reći da sam očekivao više od njega..iako je njegovo diplomatsko imenovanje puno obećavalo, mislim da nije uspeo da dovede svoju diplomatsku misiju do cilja - postizanja sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i SAD. Doduše, kao olakšavajuću okolnost uzimam da to verovatno nijedan US ambasador ne može da postigne. I sam Hil je često isticao da je svestan "velikog anti-američkog raspoloženja u Srbiji". Hil me veoma posdseća na jednog drugog, bivšeg američkog ambasadora na ovim prostorima, Vilijema Montgomerija. Potiču iz istog diplomatskog, ali ipolitičkog miljea. Obojica su tokom devedesetih faktički pomagala opoziciji da smeni Miloševića, a onda su i jedan i drugi postali bliski saradnici radikalskog režima. I obojica su u jednom momentu postali neka vrsta njihovih savetnika. Takođe, obojica su svoje usluge (formalno) pružali pro bono, iako nema sumnje da su ih na neki drugi način lepo naplatili. Tako da, svima koji ste tokom njegovog mandata ukazivali da se prodao Vučiću se izvinjavam. Vi ste bili u pravu, ja nisam. Je l' može malo više o tome, molim? Priznajem da ne znam baš ništa. Jedino što znam je što poznajem jednog lika iz ove inicijative, za njega znam da je 100% imun od žvalje, plus ga redovno viđam na protestima i nekoliko puta smo se čak dogovarali da naše ekipe zajednički idu. Znam ga od ranije, a o ovoj inicijativi smo pričali jednom prošle godine, gde se ja jesam zalagao za blisku saradnju sa SAD, govoreći da su one i Srbija prirodni saveznici i blabla. Naravno, to je bilo pre režima narandžastog pedofila, a od kad je on preuzeo uzde, poklopilo se da smo taj lik i ja imali preče teme za razgovor u Srbiji.
DameTime Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Pravilo je da u odnosu na to koja strana mozga je pogođena, oduzima se suprotna strana tela. Ako on kaže da ne može da pomeri levu ruku i nogu, znači da mu je pogođena desna moždana hemisfera. A centri za jezik se nalaze na levoj strani. Dečko 26 godina. Pa našla bih ovu sa snimka da je išamaram, još toliko nonšalantno izgovara kako on njoj deluje sasvim u redu. 2
NMX Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 19 hours ago, Drug Crni said: Vidim da je ispod radara proletela vest da je bivši američki ambasador u Srbiji, Kristofer Hil, postao deo Pupinove inicijative. Neće se pogrešiti ako se ona preimenuje u Putinovu, pošto je pod ingerencijom vlade Srbije, a Srbija je u poziciji puzajuće kapitulacije u odnosu na Rusiju. O Hilu kao osobi sam često pisao pozitivno smatrajući ga jednim intelektualcem među diplomatama. Mišljenje nisam promenio ni danas. O Hilu kao ambasadoru sam takođe pisao i mogu reći da sam očekivao više od njega..iako je njegovo diplomatsko imenovanje puno obećavalo, mislim da nije uspeo da dovede svoju diplomatsku misiju do cilja - postizanja sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i SAD. Doduše, kao olakšavajuću okolnost uzimam da to verovatno nijedan US ambasador ne može da postigne. I sam Hil je često isticao da je svestan "velikog anti-američkog raspoloženja u Srbiji". Hil me veoma posdseća na jednog drugog, bivšeg američkog ambasadora na ovim prostorima, Vilijema Montgomerija. Potiču iz istog diplomatskog, ali ipolitičkog miljea. Obojica su tokom devedesetih faktički pomagala opoziciji da smeni Miloševića, a onda su i jedan i drugi postali bliski saradnici radikalskog režima. I obojica su u jednom momentu postali neka vrsta njihovih savetnika. Takođe, obojica su svoje usluge (formalno) pružali pro bono, iako nema sumnje da su ih na neki drugi način lepo naplatili. Tako da, svima koji ste tokom njegovog mandata ukazivali da se prodao Vučiću se izvinjavam. Vi ste bili u pravu, ja nisam. Nije tu samo do prodaje Vučiću. Hil je bio u penziji kada ga je Bajden (10 godina stariji btw), zvao da batali penzionerski život na nekom jezeru u US i dođe u ovu pripizdinu. Ne bih rekao da se Hil prodao Vučiću. On je bio tu da odradi tranziciju Vučića od full Russia mode do umereni Russia mode i da završi Kosovo. I oba je solidno odradio. Da li je u međuvremenu pala neka tantijema - pa, gotovo sigurno. I to je verovatno nagrada za to što je Hil opozicijom ovde brisao dupe, znajući da ono zbog čega je došao može samo AV da mu završi. Što se Putin inicijative tiče, to je grupa FPN idiota koji su u nekom trenutku upali na platne spiskove različitih US ngo mašina. Sam Vuk Velebit (da, onaj što je 2000. na protestima proklamovao čuveno "Sedi, ne nasedaj!") je izraziti anti Russia tip, član svih mogućih pro-US NGOova. Tako da nije Putler inicijativa svakako. O tome što o Velebitu i celoj toj nesrećnoj libek ekipi mislim sve najgore, to neki drugi put. 1
Drug Crni Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Čim je nešto pod ingerencijom vlade Srbije, to je na izvol'te Rusima. To je moja logika i moje mišljenje. Eto, to je moj odgovor i za @Rex Svakako je akcenat posta bio na tome što je Hil pristupio ovoj inicijativi (lobističkoj,jel tako)..hvala @NMXna nekim pojašnjenjima 2
Issey Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Birački spisak je i dalje najveći problem. Tu su im manipulacije neograničene. Nikad neće dozvoliti da se sredi, jer tad sigurno gube. Takođe, siguran sam da će svi ovi vozači autobusa, Glovo dostavljači i ostali iz Nepala, Šri Lanke, Pakistana itd. koje je dovukao kao jeftinu radnu snagu, naprasno dobiti državljanstvo i pravo glasa. Nažalost, mafija je toliko narasla finansijski da su im malverzacije sa izborima neograničene, i neće prezati ni od čega da nas ponovo pokradu. Bez obzira, nadam se da će naša strana biti pametna pa da se ono što je do nas odradi najbolje moguće i da se što manje glasova prospe. Da, biće bušenja i iz "naših" redova, kao i do sad, ali to mora da se predvidi i spreči. Moraće jedan front i referendumska atmosfera, tupim o tome godinama, bez obzira na koga smo i koliko gadljivi. Pa posle borba, jer hulja nikada neće priznati poraz, čak i kad se bude desio. Izbori će biti dan D za ovu zemlju... ako nas mafija ponovo prevesla, završili smo priču... 4
DJ_Vasa Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 4 minutes ago, Issey said: Birački spisak je i dalje najveći problem. Tu su im manipulacije neograničene. Nikad neće dozvoliti da se sredi, jer tad sigurno gube. Takođe, siguran sam da će svi ovi vozači autobusa, Glovo dostavljači i ostali iz Nepala, Šri Lanke, Pakistana itd. koje je dovukao kao jeftinu radnu snagu, naprasno dobiti državljanstvo i pravo glasa. Nažalost, mafija je toliko narasla finansijski da su im malverzacije sa izborima neograničene, i neće prezati ni od čega da nas ponovo pokradu. Bez obzira, nadam se da će naša strana biti pametna pa da se ono što je do nas odradi najbolje moguće i da se što manje glasova prospe. Da, biće bušenja i iz "naših" redova, kao i do sad, ali to mora da se predvidi i spreči. Moraće jedan front i referendumska atmosfera, tupim o tome godinama, bez obzira na koga smo i koliko gadljivi. Pa posle borba, jer hulja nikada neće priznati poraz, čak i kad se bude desio. Izbori će biti dan D za ovu zemlju... ako nas mafija ponovo prevesla, završili smo priču... Ne verujem da će koristiti Nepalce i slične jer bi bilo previše providno. Dovoljno je da vidiš da je stranac, zabeležiš ime i prezime, proveriš kako je tekao proces dodele državljanstva i gotovo. Hiljadu puta je lakše staviti jednu te istu osobu iz kartela na nekoliko biračkih mesta, a za jedan dan može da ih obiđe bez problema. Zamisli nekog Peru Perića koji u devet glasa u Bloku 70, u pola deset u Bloku 45, u deset kod Sava centra – em ne moraš ni da ga voziš, em nema šanse da ga prepoznaju, em se ne vidi da je stranac, a manja je logistika i trošak nego da dovlačiš ćacije od Dodika.
Kooineeperk Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Just now, DJ_Vasa said: Ne verujem da će koristiti Nepalce i slične jer bi bilo previše providno. Ti kao da nisi video uvoz BiH drzavljana i ono sto se desavalo u Areni? Dace im i srpska imena ako treba. Ovo sto ti predlazes - zato postoji sprej. OK, moze uz dosta pranja da se skine ali ne tako brzo.
DJ_Vasa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 5 minutes ago, Kooineeperk said: Ti kao da nisi video uvoz BiH drzavljana i ono sto se desavalo u Areni? Dace im i srpska imena ako treba. Ovo sto ti predlazes - zato postoji sprej. OK, moze uz dosta pranja da se skine ali ne tako brzo. Mogu oni da im daju srpska imena i stave im šajkaču, ali stranac se lako prepozna, plus ne zna jezik. I sam sam spomenuo Dodikove ćacije, ali ima i jedna sitnica oko spreja, mislim da smo je i ovde spominjali kada su bili poslednji izbori. Sprej može da se razblaži i u nabavci i da traje pola sata-sat, što je sasvim dovoljno za ovaj cirkus.
Stiletto Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 7 minutes ago, Kooineeperk said: Ovo sto ti predlazes - zato postoji sprej. OK, moze uz dosta pranja da se skine ali ne tako brzo. Za sprej se sto poslednjih godina koristi bezbojni lak za nokte koji namažeš na prst. Posle skineš acetonom i pravac sledeće biračko mesto gde odradiš istu foru.
DJ_Vasa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 minutes ago, Stiletto said: Za sprej se sto poslednjih godina koristi bezbojni lak za nokte koji namažeš na prst. Posle skineš acetonom i pravac sledeće biračko mesto gde odradiš istu foru. Dobro si me podsetio, a mislim da funkcioniše i običan lak ako je žena višestruki glasač.
Kooineeperk Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 40 minutes ago, DJ_Vasa said: Mogu oni da im daju srpska imena i stave im šajkaču, ali stranac se lako prepozna, plus ne zna jezik. Koliko ima Roma koji ne pricaju srpski ili ga nabadaju (uzimam njih kao primer zbog tamnoputosti, inace moze bilo koja nacionalna manjina, a da ne znaju srpski odnosno da se ne sluze bas dobro njime)? 40 minutes ago, DJ_Vasa said: I sam sam spomenuo Dodikove ćacije, ali ima i jedna sitnica oko spreja, mislim da smo je i ovde spominjali kada su bili poslednji izbori. Sprej može da se razblaži i u nabavci i da traje pola sata-sat, što je sasvim dovoljno za ovaj cirkus. 38 minutes ago, Stiletto said: Za sprej se sto poslednjih godina koristi bezbojni lak za nokte koji namažeš na prst. Posle skineš acetonom i pravac sledeće biračko mesto gde odradiš istu foru. Lak za nokte se stavlja na nokte i to je ok, ali neces njime premazati ostatak prsta, videce se. A sprej kad se nanosi on pokvasi gotovo ceo prst, barem tako je na mom BM bilo. E sad, da, moze da se razblazi. Nista nije 100% sigurno kao sredjivanje birackih spiskova.
Rex Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 hours ago, Drug Crni said: Čim je nešto pod ingerencijom vlade Srbije, to je na izvol'te Rusima. To je moja logika i moje mišljenje. Eto, to je moj odgovor i za @Rex Svakako je akcenat posta bio na tome što je Hil pristupio ovoj inicijativi (lobističkoj,jel tako)..hvala @NMXna nekim pojašnjenjima Nije baš tako monolitno, ali svakako je nebitna tema u ovom trenutku. Kad se rešimo bede prvo, onda ćemo o ostalom. Hvala obojici. 2
Eddard Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 7 hours ago, DameTime said: Pravilo je da u odnosu na to koja strana mozga je pogođena, oduzima se suprotna strana tela. Ako on kaže da ne može da pomeri levu ruku i nogu, znači da mu je pogođena desna moždana hemisfera. A centri za jezik se nalaze na levoj strani. Dečko 26 godina. Pa našla bih ovu sa snimka da je išamaram, još toliko nonšalantno izgovara kako on njoj deluje sasvim u redu. Ovo je strašno. Da li ovi sa telefona i dalje rade u hitnoj i zašto rade? Retoričko pitanje. Ovo je strašno. Za neizlazak nema izgovora. Ovo je jedno od stanja gde je vreme život. Čak i da nije moždani udar, to ne može telefonski da se zna, mora da se izađe. 2
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 minutes ago, Eddard said: Ovo je strašno. Za neizlazak nema izgovora. Ovo je jedno od stanja gde je vreme život. Čak i da nije moždani udar, to ne može telefonski da se zna, mora da se izađe. Yep. Van svake profesionalne etike je još ubeđivati nekog da je s njim sve u redu...
Volter Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 4 minutes ago, DameTime said: Yep. Van svake profesionalne etike je još ubeđivati nekog da je s njim sve u redu... Odmah bih joj dao otkaz, još glumi da neko viće na nju, priča roditeljima da ne brinu, on lepo priča, razgovetno, sve je u redu...Đubre. Edited 3 hours ago by Volter 1
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 35 minutes ago, Eddard said: Ovo je strašno. Da li ovi sa telefona i dalje rade u hitnoj i zašto rade? Retoričko pitanje. Bila je vest u fazonu da je kontrola utvrdila grešku lekarke ali pošto ne postoji pravilnik po kome bi se postupalo u takvim slučajevima ništa se nije desilo. Bez zezanja. Edited 3 hours ago by Barkley#34 Slovo 1 2
DJORDJE Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 54 minutes ago, Eddard said: Ovo je strašno. Da li ovi sa telefona i dalje rade u hitnoj i zašto rade? Retoričko pitanje. Ovo je strašno. Za neizlazak nema izgovora. Ovo je jedno od stanja gde je vreme život. Čak i da nije moždani udar, to ne može telefonski da se zna, mora da se izađe. Ti ocigledno dugo nisi imao kontakt sa zdravstvom u Srbiji, tamo je sve dozvoljeno. Na sajtu bolnice pise da pacijenti ne donose lekove, sve je obezbedjeno, a onda lekari rodbini uruce spisak od desetak lekova koji su neophodni, a oni ih nemaju. Kada bi jedan pacijent to sve uzeo umro bi od lekova, ali ljudi u takvim situacijama ne pitaju. Da ne govorim sto u centru za rehabilitaciju polovina pacijenata ima dekubitis, drze ih tamo samo da bi popunili krevete jer od toga im zavise plate. Hitna pomoc tu nikada nije funkcionisala kako treba, jos pre 50 godina su taksisti prevozili vise bolesnika nego hitna. Na probleme nasledjene iz proslosti sada mozes da dodas i nestrucnost, oni strucni su odavno u inostranstvu ili u privatnim klinikama. 1
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Bilo je neke priče da im je tako naloženo da rade jer hitna pomoć u većim gradovima ne može da stigne sve da odradi kada bi izlazili na sve pozive.
Rex Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Na hitnu pomoć se svakako ne bi trebalo oslanjati. Imao sam u porodici sličan slučaj, nismo ni pokušavali da zovemo hitnu, već direktno u Svetog Savu. Tamo smo dobili spisak lekova, redovno sam donosio kad god pozovu, šta im zatreba. Nisu bile dozvoljene posete zbog kovida, ali smo informacije uspeli da dobijemo samo par sati po prijemu, posle toga se niko nije javljao na telefon. Sreća, tu su mobilni, pa smo imali informacije. Član porodice je dobro prošao, a to naše iskustvo i taj trošak se u Srbiji inače svodi kao pozitivno. Svi malo bolje stojeći koje poznajem idu po privatnim klinikama. Zdravstvo je i pre ove pošasti bilo jezivo, a sada je dodatno degradirano, kao i sve ostalo. Jeziva je zemlja u kojoj živimo za sve osim za one s parama... 1
Recommended Posts