McLeod Posted Thursday at 02:49 PM Posted Thursday at 02:49 PM 11 minutes ago, Zvezdarac said: Ali njena recenica da "velika izlaznost zavisi od birackog spiska". Neko ko slusa a ne razume se mnogo reci ce e pa jeste ona u pravu a u stvari totalno je nebitan % izaslis bitan je broj izaslih u ciframa ako izadje npr 700.000 glasaca vise na sledecim izborima totalno je nebitno za ishod izbora jel je to 70 ili 80% bitna je ta cifra od 700.000 vise izaslih koji bi vrvt glasali za studentsku listu plus redovni opozicioni biraci. Nisam siguran jel ona to razume ili je i ovo izjavila da bi ispala pametna. Dobro, to je posebna vrsta gluposti, ma koliko da je biracki spisak los i da u njemu ima svacega (mnogo veci problem su ljudi iz Bosne na primer nego mrtvi, koji i ako glasaju, to je mizeran procenat), naravno da je bitno koliko je ljudi izaslo. Upada u klasicnu zamku kada opoziciono nastrojeni posle svakih izbora pricaju eto ni 60% da izadje sta je s ovim narodom, umesto da gledaju apsolutne brojke, a ne procente. 4
Red Posted Thursday at 02:50 PM Posted Thursday at 02:50 PM 24 minutes ago, 40Wins said: Alal vera, samo lepak. Катастрофа. Надстрешнице су свуда око нас. Било шта што је за време ових грађено и реконструисано је опасност по живот и безбедност. Наравно, опет ће се наћи паметњаковићи да кажу како је ово "несрећан случај", "дешава се" и сличне гадости... 3 1
Geronimo Posted Thursday at 03:04 PM Posted Thursday at 03:04 PM Vucic u Rusiji, a rusofili i desne opcije u opoziciji (NDSS i Srce) pokazuju da su potencijalno 'opozicija'... Pa nego sta da su studenti totalni carevi koji su im skinuli tapiju na zastavu, crkvu i patriotizam. Za ove prepametne s drugog kraja spektra imam istu poruku - da me poljube u dupe. Nisam siguran da li vise mrzim placenike ili debile koji ne umeju da prepoznaju trenutak da cute i spremni su zbog sujete da se isticu. A stvari su mega proste... Izbori -> maksimalna izlaznost i kontrola -> odbrana izbornih rezultata po svaku cenu. Da nece biti lako - nece. Da mora apsolutna podrska - mora. 5 1
Div Posted Thursday at 03:16 PM Posted Thursday at 03:16 PM 38 minutes ago, McLeod said: Ja uvek priznam kad nisam u pravu. A u pravu sam mnogo cesce od nje. A i da to nije tako, apsolutno nikada nema logicke greske zbog koje ocigledno nisam u pravu, nego se to svodi na misljenje. Ovde ona logicki nije u pravu, jer su sve spojeni sudovi, a ona kaze nece vlast dozvoliti REM nece dati medije, ali moramo da se borimo za bolje izborne uslove prvo, pa onda da trazimo izbore. To je logicki nonsens, ili mislis da ces uspeti pritiskom da ih nateras da ti daju nesto, ili ne mislis. Ne mozes da mislis da sigurno nece srediti druge stvari, ali bas ono sto ti radis i za sta se boris, samo taj segment svega bas bas samo to hoce. Idiotizam. Zahtev studenata da se raspiše konkurs za izbor članova saveta REMa je usvojen, međutim nije od značaja za eventualne izbore koji bi sledili ako Vlada brzo usvoji zahtev studenata da se raspusti Skupština i raspišu izbori jer REM ne bi bio konstituisan zpre početka kampanje, ako izbori ostanu za jesen, pre toga se izabere Svet REMa, raspusti skupština na zahtev studenata, to su dva ispunjena zahteva, znači premoć je na strani studenata, zašto onda ne bi mogao da prođe i treći zahtev, promena izbornih uslova. I da ne prođe zahtev, ako su uslovi nedemokratski, nefer, ako su zloupotrebe državnih resursa očigledni, zahtev za promenu se logički nameće kao uslov za dalje aktivnosti. Ne da vlast? Pa ne da ni izbore. Ako ih nateramo da prihvate izbore, naterajmo ih i da prihvate uslove. Ipak je politika igra, nema nemogućeg, a i ako ima tražiš nemoguće. Sam postupak studenata se može kritikovati sa mnogo aspekata ali je jedino ispravno podržati ih, ne ometati svojim delovanjem, a ni ćutati o moguće pogrešnim ili manje dobrim potezima. 4
Zvezdarac Posted Thursday at 03:35 PM Posted Thursday at 03:35 PM 40 minutes ago, McLeod said: Dobro, to je posebna vrsta gluposti, ma koliko da je biracki spisak los i da u njemu ima svacega (mnogo veci problem su ljudi iz Bosne na primer nego mrtvi, koji i ako glasaju, to je mizeran procenat), naravno da je bitno koliko je ljudi izaslo. Upada u klasicnu zamku kada opoziciono nastrojeni posle svakih izbora pricaju eto ni 60% da izadje sta je s ovim narodom, umesto da gledaju apsolutne brojke, a ne procente. Mislim da je cela prica oko birackog spiska prenaduvana,posebno price oko mrtvih.Ne znam zasto se to toliko i pominje toliko,druge stvari su po meni pa 10 x bitnije za parlamentarne izbore. Ljude iz Bosne sada za parlamentarne i ne mozes da resis zato sto za parlament imaju pravo da glasaju bez obzira gde zive. Isto i ono pominjanje njeno adresa sa 150 prijavljenih,sada je totalno nebitno posto je sve jedno gde glasaju u Beogradu ili Aleksincu.
DJ_Vasa Posted Thursday at 03:46 PM Posted Thursday at 03:46 PM 6 minutes ago, Zvezdarac said: Mislim da je cela prica oko birackog spiska prenaduvana,posebno price oko mrtvih.Ne znam zasto se to toliko i pominje toliko,druge stvari su po meni pa 10 x bitnije za parlamentarne izbore. Ljude iz Bosne sada za parlamentarne i ne mozes da resis zato sto za parlament imaju pravo da glasaju bez obzira gde zive. Isto i ono pominjanje njeno adresa sa 150 prijavljenih,sada je totalno nebitno posto je sve jedno gde glasaju u Beogradu ili Aleksincu. Beograd jeste imao takvih problema, mada se to ne može reći baš za sve ostale opštine i gradove. S druge strane, u mnogim mestima gde su izbori na klackalici, to se može relativno lako zloupotrebiti ako je mesto dovoljno veliko da se ljudi dovoljno ne poznaju i ako ima veliku fluktuaciju stanovništva. Bosanci se mogu lako rešiti, što si i sam naveo, jer niko im ne može zabraniti da glasaju u konzulatu, a tamo su čak i opozicione stranke za SNS. Mrtvi se mogu relativno lako povampiriti po potrebi, a mogu se zloupotrebiti glasovi i onih koji žive u inostranstvu, ali se i dalje vode na ovdašnjim adresama. I glasanje u ambasadama i konzulatima se može srediti ukoliko tamo nema kontrolora opozicije. Ipak, ne verujem da će moći baš toliko da se pokrade ukoliko je podrška sve manja i manja, ali je izvesno da će krađe biti.
Zvezdarac Posted Thursday at 04:04 PM Posted Thursday at 04:04 PM (edited) 18 minutes ago, DJ_Vasa said: Beograd jeste imao takvih problema, mada se to ne može reći baš za sve ostale opštine i gradove. S druge strane, u mnogim mestima gde su izbori na klackalici, to se može relativno lako zloupotrebiti ako je mesto dovoljno veliko da se ljudi dovoljno ne poznaju i ako ima veliku fluktuaciju stanovništva. Bosanci se mogu lako rešiti, što si i sam naveo, jer niko im ne može zabraniti da glasaju u konzulatu, a tamo su čak i opozicione stranke za SNS. Mrtvi se mogu relativno lako povampiriti po potrebi, a mogu se zloupotrebiti glasovi i onih koji žive u inostranstvu, ali se i dalje vode na ovdašnjim adresama. I glasanje u ambasadama i konzulatima se može srediti ukoliko tamo nema kontrolora opozicije. Ipak, ne verujem da će moći baš toliko da se pokrade ukoliko je podrška sve manja i manja, ali je izvesno da će krađe biti. Slazem se sa svim ali osim mrtvih ostali su na BS legalno npr oni koji zive u inostranstvu,ja znam dosta njih koji su jednostavno ostali prijavljeni na starim adresama a samim tim su i na BS.Postoji ona pasivizacija adrese(ako te policija nor trazi zbog nekih prekrsaja i sl pa ako te ne nadju mislim 3 puta brisu te sa te adrese a samim tim i iz BS si izbrisan. Ali da se to uradi za sve koji zive preko je mislim nemoguce,mislim da postoji zakonski okvir ali je kao tesko to odraditi. Njihova zloupotreba je vise problem nedostatka kontrolora i sl zato kazem da sam BS nije toliki problem kao sto se prica,naravno samo na parlamentarne mislim. Edited Thursday at 04:05 PM by Zvezdarac 1
Clash Posted Thursday at 04:07 PM Posted Thursday at 04:07 PM Super su te ideje da nema izbora dok se ne urede spiskovi i izborni uslovi. Da nam ode jos deset godina na to sa rezultatom koji su postigli dosadasnjom borbom za iste. Rezultat se vidi, rezultat je kerov kurac. Da su se izborili za to ne bi ovoga ni bilo. Mislim, ugodno je boriti se jos jedno deset godina nako, a ide neka platica od drzave. Pa imas ovaj momentum koji je sad i ko zna kad. Opcije su da probamo da napravimo normalnu drzavu ili idemo u ne Belorusiju nego Severnu Koreju. Pa kako brate ne mogu da prepoznaju trenutak, stvar je opatanka. Ko dodje na vlast da stvarno sredi biracke spiskove i otvori medije pa se onda borite za vaae plate u skupstini kako hocete i u koliko god kolona hocete. 1
DJ_Vasa Posted Thursday at 04:21 PM Posted Thursday at 04:21 PM 14 minutes ago, Zvezdarac said: Slazem se sa svim ali osim mrtvih ostali su na BS legalno npr oni koji zive u inostranstvu,ja znam dosta njih koji su jednostavno ostali prijavljeni na starim adresama a samim tim su i na BS.Postoji ona pasivizacija adrese(ako te policija nor trazi zbog nekih prekrsaja i sl pa ako te ne nadju mislim 3 puta brisu te sa te adrese a samim tim i iz BS si izbrisan. Ali da se to uradi za sve koji zive preko je mislim nemoguce,mislim da postoji zakonski okvir ali je kao tesko to odraditi. Njihova zloupotreba je vise problem nedostatka kontrolora i sl zato kazem da sam BS nije toliki problem kao sto se prica,naravno samo na parlamentarne mislim. Nisu baš legalno. Ako neko živi u inostranstvu, dužan je da se prijavi u ambasadi, baš kao i onaj ko se preselio na drugu adresu. Takva imena mogu da se lako zloupotrebe. Ukoliko je poznato da je neki Pera Perić otišao u SAD i da se nije prijavio ambasadi, eto nekog Žike Žikića sa lažnom ličnom kartom koji će glasati umesto njega.
Nikola Posted Thursday at 04:34 PM Posted Thursday at 04:34 PM 😂😂😂😂 https://www.danas.rs/vesti/politika/nestorovic-nasa-podrska-studentima-zavisi-od-njihovog-stava-prema-kosovu-eu-nato-briks-u/ 2 6
DJ_Vasa Posted Thursday at 04:38 PM Posted Thursday at 04:38 PM 3 minutes ago, Nikola said: 😂😂😂😂 https://www.danas.rs/vesti/politika/nestorovic-nasa-podrska-studentima-zavisi-od-njihovog-stava-prema-kosovu-eu-nato-briks-u/ Eh, a ne pita ih za mišljenje o vakcinama, 5G i vanzemaljcima... Razočarao me je i kao doktor i kao antivakser. Studenti bi mogli da mu zatraže mišljenje o smešnim virusima tek onako, reda radi. 10
Nikola Posted Thursday at 04:47 PM Posted Thursday at 04:47 PM Ovo je opasan čovek. U ovakvoj zemlji sa ovako sjebanim, izgubljenim,polupismenim ljudima ovaj zlonamerni pajac je veoma opasan. 13
mrd Posted Thursday at 04:47 PM Posted Thursday at 04:47 PM 4 minutes ago, Nikola said: 😂😂😂😂 https://www.danas.rs/vesti/politika/nestorovic-nasa-podrska-studentima-zavisi-od-njihovog-stava-prema-kosovu-eu-nato-briks-u/ Stvar je jasna, sada treba prvo i odmah razoruzati kriminal i ukinuti korupciju na svim nivoima. O svemuj drugom se moze i treba razgovarati tek kada se uvede razum u politicke odluke. Populisticka prica o Kosovu i svim ostalim pitanjima koja se ticu srpske egzistencije, treba da se raspravlje, bez pritiska i populizma. Trenutna situacija u "opoziciji" je da ce sve da kazu, samo da dodju u pralament i da mogu da imaju sofera u autu sa zatamljenim staklima. Nema nikakvih garancija, kad nam se kriminalci setaju po svetu i slave to sto su stigli u Rusiju, a niko ih nije uhvatio.
Zvezdarac Posted Thursday at 04:52 PM Posted Thursday at 04:52 PM (edited) 18 minutes ago, Nikola said: Ovo je opasan čovek. U ovakvoj zemlji sa ovako sjebanim, izgubljenim,polupismenim ljudima ovaj zlonamerni pajac je veoma opasan. Jako opasan,mozemo mi da se sprdamo sa njim ali ono sto moze da se desi da on cak i poraste na izborima(da neki SNS glasaci koji su "razocarani"glasaju za njega) a cenzus mu je nazalost mislim garantovan. Edited Thursday at 05:05 PM by Zvezdarac 4 1
Smrtokapa Posted Thursday at 05:35 PM Posted Thursday at 05:35 PM Odlično je to sanirao, nekada je bilo ovako: 3 3 1
Nikola Posted Thursday at 06:11 PM Posted Thursday at 06:11 PM (edited) 😂 Da znaju ovi blejači u pink koliko je on nebitan svuda u svetu uplašili bi se Edited Thursday at 06:15 PM by Nikola 14
Don Dusko Posted Thursday at 07:04 PM Posted Thursday at 07:04 PM 52 minutes ago, Nikola said: 😂 Da znaju ovi blejači u pink koliko je on nebitan svuda u svetu uplašili bi se U Informer kolega. 1
Smrtokapa Posted Thursday at 08:04 PM Posted Thursday at 08:04 PM Razmišljam postoje li ikakve šanse da postanem putinofil i moram priznati da vidim izvestan prozor mogućnosti. 3
Son_of_a_gun Posted Thursday at 08:09 PM Posted Thursday at 08:09 PM 4 minutes ago, Smrtokapa said: Razmišljam postoje li ikakve šanse da postanem putinofil i moram priznati da vidim izvestan prozor mogućnosti. Mogao bi me ubijediti da mu se priklonim sa šoljicom čaja. 😁 1
Recommended Posts