Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, McLeod said:

Ja se ne lozim (pricam u svoje ime), njih dvoje su samo objektivno, nepobitno dokazano, neki od najvecih politickih figura u istoriji civilizacije. 

I tu ti mozes da budes levicar, desnicar, kosmopolita, nacionalista, ili sta god hoces, ovo su fakti.

Znaci ja sam oduvek bio hladnokrvni proracunati empirista jbg.

E i samo ovo - mnogo je smesno kad sa ove vremenske distance pricamo o vestici Tacer, kad je i onima koji nisu bili sposobni ni za sta drugo osim fizickkg rada bilo bolje zbog nje na duge staze ali su bili suvise ograniceni da to shvate

Najvece figure u istoriji civilizacije ?!? Pa super, istina da i nije bilo toliko lose prvih godina njihove vlasti. Ali ja bih njihovu ulogu ipak pre cenila po onom sto su ostavili covecanstvu, a to su devedesete godine dvadesetog veka. Nisu svuda bile krvave kao u ex yu, ali nisu ni neke srecne godine kojih se ljudi rado secaju. A te godine i ono sto ih je obelezilo nisu doneli marsovci nego su rezultat njihove vladavine. Umesto sveta zasnovanog na vrednostima i slobodi ostavili su svet zasnovan na krupnom kapitalu (s naglaskom na krupnom), pohlepi i korupciji. Ovo u cemu i danas zivimo, oni su udarili temelje.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

90e se računaju za najbolje godine, bukvalno zlatno doba ako se pogleda ekonomsko/politicka situacija u svetu. Ono što ljudi ovde kažu je da je četvoročlana porodica mogla da živi sa jednom platom i da se rente/krediti bili normalni. Ja iz današnje perspektive ne mogu da zamislim život u Londonu sa jednom platom ako se plaća Kirija/kredit. Prosto nemoguće čak iako oboje rade normalne poslove. Britanija 90ih je utopija u bukvalnom smislu te reči 

• Like 6
Posted
5 hours ago, McLeod said:

Ja se ne lozim (pricam u svoje ime), njih dvoje su samo objektivno, nepobitno dokazano, neki od najvecih politickih figura u istoriji civilizacije. 

I tu ti mozes da budes levicar, desnicar, kosmopolita, nacionalista, ili sta god hoces, ovo su fakti.

Znaci ja sam oduvek bio hladnokrvni proracunati empirista jbg.

E i samo ovo - mnogo je smesno kad sa ove vremenske distance pricamo o vestici Tacer, kad je i onima koji nisu bili sposobni ni za sta drugo osim fizickkg rada bilo bolje zbog nje na duge staze ali su bili suvise ograniceni da to shvate

Nije lose ni da se to stalno ponavlja, mozda  jednog dana shvate da je bolje to sto im se deca bave finansijama umesto sto gutaju prasinu u rudnicima u Velsu.

Posted

Rekao bih da su 90e generalno bile neki golden age u najvecem delu EU. Za Holandiju mogu odgovorno da tvrdim da je tako bilo, nivo bezbriznosti i kvaliteta zivota deluje iz ove perspektive gotovo mitski. To sto smo mi dozvolili sebi da tu deceniju provedemo ubijajuci se i boreci se za goli opstanak u potpunoj nemastini i izolaciji, jos je veca tragedija. Late for the party, ovo je sada ona varijanta kada pokusavas da upadnes u klub, ali je vec rano ujutru, otisao di-dzej, gosti se razisli skoro svi, ostale pobacane case, zadimljeno, ali bolje i tako nego da ostanes gajbi jer ti je glupo, petak na subotu and stuff.

• Like 20
Posted
12 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Rekao bih da su 90e generalno bile neki golden age u najvecem delu EU. Za Holandiju mogu odgovorno da tvrdim da je tako bilo, nivo bezbriznosti i kvaliteta zivota deluje iz ove perspektive gotovo mitski. To sto smo mi dozvolili sebi da tu deceniju provedemo ubijajuci se i boreci se za goli opstanak u potpunoj nemastini i izolaciji, jos je veca tragedija. Late for the party, ovo je sada ona varijanta kada pokusavas da upadnes u klub, ali je vec rano ujutru, otisao di-dzej, gosti se razisli skoro svi, ostale pobacane case, zadimljeno, ali bolje i tako nego da ostanes gajbi jer ti je glupo, petak na subotu and stuff.

Ili jos bolje poredjenje, dvadesete i veci deo tridesetih godina zivota provedes uceci, radeci, trudeci se, gradi se karijera, kupi se neki stancic ili automobilcic na kredit i onda se u nekoj 38. godini zivota setis da treba zasnivati porodicu, a voz prosao.

Sto je najgore, ovo sto sam opisao je neka realnost u mnogim bogatim zemljama, pogotovo u Japanu i Juznoj Koreji.

Posted
20 hours ago, HAMMER said:

90e se računaju za najbolje godine, bukvalno zlatno doba ako se pogleda ekonomsko/politicka situacija u svetu. Ono što ljudi ovde kažu je da je četvoročlana porodica mogla da živi sa jednom platom i da se rente/krediti bili normalni. Ja iz današnje perspektive ne mogu da zamislim život u Londonu sa jednom platom ako se plaća Kirija/kredit. Prosto nemoguće čak iako oboje rade normalne poslove. Britanija 90ih je utopija u bukvalnom smislu te reči 

90e su bile zlatno doba za one u Evropi koji su sacuvali posao, ne i za one ciji poslovi su se preselili u druge delove sveta. U pocetku se verovalo da ce to na duge staze biti dobro za sve, trziste ce to da resi, ali rezultat je ocigledan - duboko raslojeno drustvo u kom niko nije bezbedan. Uzrok i posledica, nista cudno.

Posted
1 hour ago, vilhelmina said:

90e su bile zlatno doba za one u Evropi koji su sacuvali posao, ne i za one ciji poslovi su se preselili u druge delove sveta. U pocetku se verovalo da ce to na duge staze biti dobro za sve, trziste ce to da resi, ali rezultat je ocigledan - duboko raslojeno drustvo u kom niko nije bezbedan. Uzrok i posledica, nista cudno.

britanija je 90ih imala 47/48 kk stanovnika a danas 68+ kk. stavio sam 68+ kk jer ni britanci ne znaju koliko imigranata zivi i radi u britaniji ali broj je ogroman imajuci u obzir cinjenicu da poseduju ogroman broj africke, azijske i arapske populacije koja se ne integrise u britansko drustvo vec se drzi kao mini celina za sebe. zasto ovo pricam? jer je 90ih industrijska proizvodnja koja zaposljava ogroman broj ljudi bila u punom zamahu u britaniji, a imajuci u obzir broj stanovnika onda moze se zakljuciti da je nezaposlenost trebala da bude na nekom istorijskom minimumu. sledi zakljucak a ti koji su ostali bez posla bi ostali bez posla u bilo kom ekonomskom sistemu, bilo kojoj drzavi i u bilo kom vremenskom trenutku. menjanje posla po britancima 90ih je bila bas prica za sebe. karijerni uslovi prica za sebe, troskovi zivota... apsolutno nema dodirnih tacaka sa tvrdnjom da neka veca grupa gradjana trpela posledice globalizacije. na stranu sto je poreski sistem iz tog perioda jos uvek na snazi iako je inflacija u poslednjih 40ak godina obezvredila funtu i fakticki gurnula ogromne slojeve drustva u visoke poreske obveznike koji to po trenutnim troskovima zivota zapravo nisu. ali to je neka druga tema. 

Posted (edited)

Vucic bas vrda u vezi izbora, da sme opet bi se iskenjao po studentima ali bi bio u fazonu eto ucinicu im iako sam ja nenadlezna institucija za njih (iako po zakonu nadlezan je da raspise izbore)

Ovako se sladi ali je jasno da ne sme na izbore.

Dakle dinstati i dalje. A posto je gljivica sa zadnjim izjavom pokazao kolika je picka (boji se vuciceve senke zbog onih fascikli) a i govno jer dekanku je ona lujka posekla i sva sreca pa nije bilo ozbiljnije, pa eto nove mete za pumpanje. Pa ili ce da negde nadje kicmu ili ce da od pumpanja mu bas pozli i morace da batali politiku, a onda mladi lavovi mogu da preuzmu sps.

O Ruzicu nemam nikakvo spec pozitivno misljenje ali lik jeste podneo ostavku bez da mu narede i navodno vucic i glijvica su bili besni zbog toga, plus im je pokazao srednjak sa tim sto je bio 15 Marta na ulici i to javno najjavio. Jeste da i on politizira smatra da studenti ce srusiti sns i da sps vec sad treba da hvata prikljucak ali covek je politicar a ima znatno vise pozitive od ostale vladajuce bagre.

Ne znam kakvi su mu geopoliticki stavovi, Dacic je deo ekipe sps: nas i Rusa 300 miliona, Ruzic mi pak ne deluje tako.

Edited by MeanMachine
Posted
21 hours ago, goldberg bcd said:

i onda se u nekoj 38. godini zivota setis da treba zasnivati porodicu, a voz prosao.

Čisto da ostavim reda radi za mlađa pokolenja: 38 godina nije kasno za zasnivati porodicu za oba pola. Nije idealno vreme, nije da je "opušteno, ne žurimo nigde", ali ako oboje znaju šta hoće, 38 je daleko od prošlog voza.

Ništa vezano za temu, ali morao sam da upišem da znaju mlađi.

• Like 14
  • Love 3
  • Tuzno 1
Posted (edited)
On 4/29/2025 at 6:15 AM, Rex said:

Čisto da ostavim reda radi za mlađa pokolenja: 38 godina nije kasno za zasnivati porodicu za oba pola. Nije idealno vreme, nije da je "opušteno, ne žurimo nigde", ali ako oboje znaju šta hoće, 38 je daleko od prošlog voza.

Ništa vezano za temu, ali morao sam da upišem da znaju mlađi.

Jeste ali je takođe sve više i više rizičnije sa godinama, kako za majku tako i za dete. Na žalost znam iz prve ruke, imam drugarice (a i drugove) koje se sada kaju. Ja i moja žena smo malo stariji, trebalo nam je vremena da dobijemo dete. Ako nameravaš da imaš porodicu, imaj na umu biološki sat. 

Izvinjavam se na off.

Edited by Darko
  • Like 1
  • Thanks 2
Posted
1 hour ago, srlepajce said:

Juče je neko na N1 rekao da je cilj toga da se blokira ceo taj prostor između skupština da tu ne bi mogli da budu protesti nego da idu na manje površine. E sad šta dobijaju time ne reče.

Posted

Nastradale su četiri osobe, tri muškarca su iz jedne porodice, lekari se bore za život jedne osobe.

Nesreća se dogodila oko 17 časova, kada je jedan muškarac upao u septičku jamu, a ostali su pokušavali da ga spasu i ugušili se amonijakom iz septičke jame koja se nalazi u zatvorenom prostoru.

Posted
6 minutes ago, Klotzen said:

Nije mi jasno kako 5 ljudi upadne u septičku jamu ?

Jedna osoba je upala, ostali su pokušali da je spasu ali su se ugušili amonijakom iz septičke jame.

• Like 3
  • Tuzno 1
Posted

Prema informacijama od izvora u Opštini Topola, nesreća se dogodila na farmi svinja na periferiji Topole i u njoj su nastradali deda, sin i unuk iz te porodice, kao i komšija koji je pritekao u pomoć, dok je njegova supruga zbog trovanja hitno prebačena u bolnicu u Aranđelovcu.

Izvor FoNeta je rekao da je nastradale usmrtio amonijak iz jame za osoku i da je najverovatnije neko upao u jamu, a potom su stradali svi koji su pokušali da pomognu.

Na mesto nesreće prvo su stigli vatrogasci i ekipe hitne pomoći. Lekari su uspeli da reanimiraju ženu koja je upućena na lečenje u bolnicu u Aranđelovcu, a tokom vađenja tela nastradalih lakše su se otrovala i dvojica vatrogasca, kojima je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Topoli.

Na kraju je moglo i više ljudi da se otruje i bude još veće tragedije. Jezivo.

• Tuzno 3
Posted
6 hours ago, Pletilja said:

Nova jutros, kod Nevene Madzarevic, uz dozvolu ostecene, objavio ovaj snimak: 

https://www.facebook.com/1269426666/videos/1573938846609304

Nemam komentar. 

Pakao od zemlje, od društva, od svega... Uvek se setim onog pokolja u Žitištu, u kome je monstrum ubio bivšu ženu i još četvoro ljudi i ranio još više od 20. Zato što se usudila da ga napusti i nastavi život. I onda komentari na nekom od portala "pa mora da brani čast", "obrukala ga je" i slično. Nemam reči.

• Like 8
Posted

https://n1info.rs/vesti/opozicija-predaje-listu-ujedinjeni-za-kosjeric-cilj-da-ponovo-budemo-prva-slobodna-opstina/

PR opozicije u Kojeriću je Nenad Gladić, poznatiji kao voditelj emisije Gastronomad na RTS. Dugo je radio tamo tako da je definitivno prepoznatljivo lice i ono što je meni skrenulo pažnju na njega je da ima savršenu dikciju, kao da je studirao Srpski jezik. E sad da li je on dovoljno poznat da u jednom Kosjeriću doda na popularnosti opozicije teško je reći. Vidim da se preselio pre tri godine u Kosjerić to mu je veza sa gradićem. Dosta je dobro obrazložio ideje iza liste samo to treba da dođe sad do svih građana Kosjerića da bi bilo učinkovio.

1. Aleksandar Vučić-Za budućnost Kosjerića-Ivica Dačić 4575 68,78 %

2. NADA za Kosjerić-NACIONALNO DEMOKRATSKA ALTERNATIVA-Miloš Jovanović-Demokratska stranka Srbija-Žika Gojković-Pokret obnove Kraljevine Srbije 485  7,29 %

3. DOMAĆINI DA POBEDE – MILAN STAMTOVIĆ 642 9,65 %

4. Čisti ljudi za čist Kosjerić 904 13,59 %

5. Dr VOJISLAV ŠEŠELj – SRPSKA RADIKALNA STRANKA 46  0,69 %

Ovo su rezultati iz 2021, boldovan je ukupan broj glasova. Izlaznost 73%, što je nemoguće i lep dokaz da se kralo šakom i kapom. Ovo su bili lokalni izbori bez repbuličkih tako da je nemoguća toliko visoka izlaznost. Čisti ljudi za čist Kosjerić su grupa građana što znači da veći deo opozicije ovde nije ni izašao na izbore. Iz tog razloga će biti teško proceniti pa evo i rezultata iz 2017 :

1.ALEKSANDAR VUČIĆ – BRŽE, JAČE, BOLjE 2.116 32,29 %

2.SRPSKA RADIKALNA STRANKA dr VOJISLAV ŠEŠELj 79 1,21 %

3.DEMOKRATSKA STRANKA, SRPSKI POKRET OBNOVE,
LIBERALNO DEMOKRATSKA PARTIJA – DOK NE BUDE KASNO 1.122 17,12 %

4.POKRET SOCIJALISTA ALEKSANDAR VULIN 457 6,97 %

5.DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – MILOŠ JOVANOVIĆ 633 9,66 %

6.ZA ZDRAVU SRBIJU – MILAN STAMATOVIĆ – KOSJERIĆ 765 11,67 %

7.NOVA SRBIJA – VELIMIR ILIĆ 508 7,75 %

8.SRPSKA NARODNA PARTIJA – NENAD POPOVIĆ 509 7,77 %

9DVERI 269 4,1 %

Ako se dobro sećam Stamatović je tada bio opozicija tako da vidimo da je imao pad 4 godine kasnije nadajmo se da je još pao u međuvremenu. Ne sećam se da li je Velja bio opozicija tada ili je još uvek bio u vladi. Popovićevićh skoro 8 % je krajnje sumnjivo. Dakle tadašnja opozicija nešto oko 40% (3+5+6+9) na izlaznost 67% što je i dalje dosta visoko iako ovde nije bilo bojkota ipak su ovo takođe izbori koji nisu u danu kada idu i repbulički. Dakle nije Kosjerić baš nedostižan, biće i on kao i Zaječar lep primer da vidimo koliko se ovih zadnjih 6 meseci odrazilo na manje opštine gde dostupnost N1 i Nova S nije toliko velika.

Za Zaječar ne moram ni da gledam, tamo je SNS izgubio ali je ovaj idiot Ničić preleteo i dao im na tacni skoro sve glasove opozicije.