Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

41 minutes ago, Don Dusko said:

Koliko god je gadan pink ja mogu da ti kazem da je informer 100x gadniji.

Nije vazna gadost svi su oni gadni i treba da odgovaraju za laganje  obmanu šikaniranje i većina će  ih nestati sa sns ali pink je ipak simbol tridesetogodišnjeg razaranja društva u svakom pogledu. I predstavlja moćno oružje za zloupotrebu kao što vidimo. Nikad masa nije gledala dnevnik na pinku nego grand paradu, pevaljke i španske serije. Do Vučića.

• Like 4

19 minutes ago, Eddard said:

Jel zna neko koja je pozadina ove predstave i zašto baš sad ovakav performans u osetljivom trenutku, sns-ovci sad to dele kao argument protiv studenata:

https://www.politika.rs/sr/clanak/656932/glumica-povraca-po-zastavi-srbije-predstava-za-studente-u-blokadi

Hide contents

Moja tašta mi poslala, naravno 🙄

Uvek ima "psmetnih" ko oji svojom glupošću pomažu režimu, ima nažalost i plačenih za to ali oni će se vaditi na umetničke slobode dok pomažu diktatoru

37 minutes ago, Eddard said:

Jel zna neko koja je pozadina ove predstave i zašto baš sad ovakav performans u osetljivom trenutku, sns-ovci sad to dele kao argument protiv studenata:

Predstava je iz 2012, još je tada bilo primedbi na tu scenu između ostalog.

Deo glumačke ekipe koja je vratila uloge, kao i deo publike, imaju primedbe na scenu povraćanja po srpskoj zastavi. Kako tu scenu obrazlaže reditelj Oliver Frljić?

“Glumica Tamara Krcunović na početku te scene pokazuje stvari koje je Zoran Đinđić imao kod sebe u trenutku kada je ubijen, njegovu košulju, i onda počinje povraćati po zastavi. Ja mislim da ono u što se patriotizam može pretvoriti kod normalnih ljudi ne može izazvati drugačiju reakciju nego povraćanje. Ako je Legija patriota, a srbijansko društvo je dugo bilo uveravano da jeste, ako je Radovan Karadžić patriota, ako je Slobodan Milošević patriota, onda mislim da svaki normalni građanin u ovoj zemlji ima problem sa patriotizmom i simbolima, odnosno fasadom iza kojih se taj patriotizam krije. “

Svaki put kada se ova predstava igra, režimski branioci Srbije mogu da izvuku ovu scenu kao nekakav adut.

A zašto baš sad igraju baš ovu predstavu, nemam pojma ali mislim da smo došli do tačke gde nikoga ko podržava studente ili proteste više nije briga za ovakvu propagandu, a kod podržavalaca režima je efekat iste ušao u zasićenje.

Edit: Kako ocenjuješ šanse za konverziju tašte u ovim okolnostima?

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
  • Thanks 2