Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

42 minutes ago, DameTime said:

Teška priča. Evo moja majka je ok sa obrazovanjem (viša mašinska), načitana, 90ih je bila protiv Miloševićevog režima (i generalno protiv radikala), nije radila u struci jer je za to bila potrebna partijska knjižica, a danas sam doživela da se podsmeva što idem na proteste ili me pozove i kaže evo možeš da uzmeš stan, kaže Vučić učešće samo 1000 evra.

Od SNS, naravno, nema nikakvu korist, pa da kažeš da joj zbog toga promiče o kakvom se zlu radi (malko umivenim smradikalima). 

Mislim da je za te generacije ključno što je Vučić uspeo da ih ubedi kako je prošlo najveće zlo 90ih i da danas žive bolje nego ikad. Odnosno - ćuti, može i gore, znaš šta smo sve mi preturuli preko glave.

Samo bih voleo da pojasnis kako neko ko je sa visim obrazovanjem u masinskoj, medicinskoj ili elektrotehnickoj oblasti nije mogao da radi u struci zato sto je bila potrebna partijska knjizica za to?

:smiley33:

Kakve veze imaju ti što čuvaju prostorije sa mojom pričom? Ja nisam govorio o članovima stranke i bednicima koji imaju lični interes da SNS bude na vlasti (kao što su ti koji čuvaju prostorije i raznorazne botine), ja sam pričao o onom korpusu glasača koji nužno ne vole Vučića i njegovu kamarilu (jer kome normalnom mogu da budu simpatični ulični i kabinetski "lojalisti"), koji nemaju nikakav lični interes od SNS-a, ali kojima je uspešno prodana priča da je atak na predsednika atak na državu, da smo u ekonomskom progresu, koji se pecaju na trikove ogrtanja srpskom zastavom i slične folklorizme u službi zla i koji su suštinski razlog zašto ovde ne može biti dubinske promene sve dok ti je pripadnost nekom narodu važnije od toga kakav si čovek i o čemu razmišljaš. Svi ti ljudi imaju duboko usađenu tu kolektivističku crtu, sve vreme govore u prvom licu množine (Srbi!!!) i u fazonu su "šta nam rade", hoće da pišemo latinicom, da se odreknemo svoje tradicije, Srbi narod nebeski i ostali opijum za mase.

4 minutes ago, Perkos2 said:

kažeš da je bivši komunista a vamo pravoslavna lobotomija, te dve stvari nikako ne mogu biti povezane

koliko ja vidim tvoj stari je primer čoveka koji glasa za vlast pošto niko od ovih drugih nije uspeo da ga ubedi da je bolji i pošteniji

nije da mnogo greši ali ipak ovu vlast moramo smeniti pošto nas vodi u ponor

Hteo sam da kažem da je on čovek kome nekad "to tako mora" nije bio diskurs, komunista nikad nije bio nego je bio član saveza komunista jer je to tako moralo (posebno za zaposlene u vojsci) dok se jednog dana (i to mnogo pre nego što je turbo pravoslavlje stupilo na snagu) nije osvestio i vratio (ili čak demonstrativno pocepao) knjižicu. Tim pre je moje razočaranje veće što je danas gotovo lobotomiran pričama za mase i nizak intelekt.

• Like 3

kad se u mladosti nauči da "tako mora" onda se kasnije to teško može ispraviti, čast izuzecima ali uglavnom se svodi da treba biti na liniji države i nacije bez obzira kakakv ološ predstavlja državu i naciju

tako su naučeni i tu teško može da dođe do promene

Edited by Perkos2

Ja kada zapodenem razgovor o politici sa nekim od komšija, prvo slušam hvalospeve Vučiću, pa posle dva minuta kukanje kako su cene nenormalno skočile, kako više od dve godine čekaju na operaciju, na nekoliko dana za pregled, da je sve više nasilja i da nisu više bezbedni ni u svojoj kući. A kada ih onda pitaš pa zašto onda podržavaš Vučića, odgovor je uvek isti - nema bolji. Što je najgore za njih 2 i 2 nisu 4 nego 5. Digo sam ruke jer je gubljenje vremena da ih ubeđujem da nije tako.  

Edited by Volter
  • Like 6

Oni koji su skidali Milosevica, a sada su za Vucica su ili prodani ili su bili protiv Milosevica ni jer je ratove vodio, nego jer je ratove izgubio i jer nisu imali leba da jedu, a sad su u fazonu cuti nije toliko lose.

Znaci ako se nekome nije desila neka bolest pa mu mozak otisao, van dodatne grupe oportunista i kontrasa kojih ima, svi ostali su statisticka greska.

Svi vi koji imate u porodici i znate ljude koji su rusili Slobu a sad su za Vucica, a nisu nijedna od navedenih grupa, prosto i jednostavno su ga rusili iz pogresnih razloga.

Ja recimo znam neke ljude od sezdesetak godina koji voze kamion, njima je glavni argument za Vucica to sto mi imamo bolje puteve od Hrvata i sta oce vise ti Hrvati samo da ruse Srbiju i loze se na tu pricu, kao i neki primeri gore, znaci kolektivizam, rivalstvo i nacionalizam i to je dovoljno da glasaju za Vucica/apstiniraju.

Edited by McLeod
  • Like 3

Moj komšija od 97 godina ima 2 razredna osnovne škole i radio je ceo život kao gurač kolica sa trulim povrćem na pijaci i jedno vreme kao menjač guma na vojnim traktorima. Nepismen je i demokrate su mu pobile porodicu 2000tih. On je isto protiv Vučića i podržava studente, iako ga redovno tuku i jednom mesečno polivaju benzinom kao prank.

• Like 1
  • Love 2
  • Ha-ha 2

15 minutes ago, Kronostime said:

Fejsbucenje, Twitter, TouTube i listanje medija nisu bas native internet skills....

:default_coffee:

Šta je potrebno da znaju javascript, react, ili možda da idu niže: iso/osi arhitekturu da temeljno poznaju, da mogu da podese cisco firewall, da umeju da uspostave klijent-server komunikaciju u C/C++ preko tcp/ip socket-a?

• Like 2

1 minute ago, tomas.hokenberi said:

Šta je potrebno da znaju javascript, react, ili možda da idu niže: iso/osi arhitekturu da temeljno poznaju, da mogu da podese cisco firewall, da umeju da uspostave klijent-server komunikaciju u C/C++ preko tcp/ip socket-a?

TypeScript i Svelte jedino se priznaju

5 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Nije im potrebno nista od toga, ali im je potrebno osnovno logicko rasudjivanje da pronadju ono sto im treba i pomaze  u struci i svakodnevnom zivotu?

Da li se to grudva kotrlja nizbrdo?

Više od 50 odsto škola danas je obustavilo rad, rekao je predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije na današnjem protestu.

Ako je tačno, u pitanju je bitna psihološka granica koja je probijena.

20 hours ago, srlepajce said:

Kakvo djubre 

Opsa:

https://n1info.rs/vesti/direktorka-pete-beogradske-gimnazije-borka-popovic-podnela-ostavku/

• Like 1

Ne znam koliko je ukupno, u Kragujevcu znam - od srednjih skola su Prva i Druga gimnazija (imamo samo te dve) i Ekonomska skola u strajku danas. Pripada im i Muzicka, al to je par odeljenja nastavku gimnazije, tako da to ne racunam. Od onih koje nisu u strajku su Medicinska, VIS, SUP. Znaci tu smo pola pola. Od osnovnih mislim da strajkuje 9 od 21. Od skola koje ne strajkuju u centru tu je moja bivsa skola (na moju veliku zalost, ali to odavno nije skola u koju sam ja isao) i jos jedna, ostale strajkuju. Ne strajkuju skole po obodu i prigradskim naseljima.

10 minutes ago, Smrtokapa said:

Da li se to grudva kotrlja nizbrdo?

Ako je tačno, u pitanju je bitna psihološka granica koja je probijena.

Opsa:

https://n1info.rs/vesti/direktorka-pete-beogradske-gimnazije-borka-popovic-podnela-ostavku/

Klinka ide u petu. Kaže da im je razredna potvrdila. Tako da bih rekao da je tačno sem ako se to SNS đubre ne predomisli. Koga ne mrzi da gugla, ili jutjubuje...key words Borka Popovic + umetnička dela. Može i SNS muža da doda.

Ne znam koji će biti efekti blokada, ne znam do kada će trajati, pretpostavljam da će klinci posle to da gule i nadoknađuju ali videti hulju i ekipu mu kako se nerviraju, paniče, prete nekim inspekcijama (btw, za celu Srbiju evo gde sam ako ima više od 200 prosvetnih inspektora) - priceless

• Like 5

Razumem potrebu da se kroz konkretne (anecdotal evidence) primere uobliči pojava koju ili primećujemo ili priželjkujemo da se dešava. Takođe, svako od nas ima neke osobe u okruženju koje mu služe kao lakmus papir, kao kriterijum koji treba da uprosti maksimalno složene fluktuacije u emocijama i percepcijama ljudi koji glasaju, idu u škole ili na fakultete, rade ili su u penziji i tako dalje. I svako ima svoje lakmuse i kriterijume i to je potpuno razumljivo i nema ih stotine več možda par desetina. Već sam pisao o tome, par komšija koji su relativno nisko obrazovani, jedan je duže, drugi je kraće vreme u penziji, su meni sa tolikim entuzijazmom prepričavali gde su stajali kod Slavije tokom velikog protesta, da sam ja samo razmišljao i vrteo u glavi film od 1 od 5 miliona, Srbija protiv nasilja itd. Ljudi su, ako ništa, glasniji. Ne znači to još ništa, naravno, ali oseća se neko šuškanje u šumi i životinje ubrzano njuše vazduh...

• Like 5

3 hours ago, DameTime said:

Đuka bizon svakako hlebuusta dobija od stranke, tako da preživeće još neko vreme. Dobijaće leba i vode i kasnije, samo u tvorza.

Karleuša svakim danom probija novo dno, ne znam da li trenutno postoji ogavniji Vučićev bot na društvenim mrežama. Ta količina rasizma, fašizma, šovinizma i još mnogo -izama koje ispaljuje na dnevnom nivou je neverovatna.

Ispunila joj se želja da bude Ceca tj. režimska pevaljka. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 6

Koliko ja vidim u medijima (koji poprilično laički barataju pravnim institutima), Petronijević je tužio komoru i zahtevao privremenu meru obustave izvršenja odluke AKS o štrajku što je sud istog dana usvojio, jasno je da je odluka suda politički obojena, nije ni važno da li je valjana jer sve i da bude poništena po žalbi tuženog (AKS) žalba ne odlaže izvršenje sudskog rešenja