Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

2 hours ago, McLeod said:

Pa kad se krecete u krugu srpskog LinkedIna gde dominiraju Maglovi, Istoci, Jevrosimovic i kompanija.

Exactly. Meni je LinkedIn veoma dobar izvor koelgijalne razmene, povezao sam se tamo sa mnoštvom kolega iz celog sveta, pre svega USA, razmenjujemo iskustva sa slučajevima, kritikujemo jedni druge, dajemo savete i sl., baš se dosta da naučiti. 

• Like 1

Izvinjavam se što se dominantno krećem među Srbima :classic_tongue: Svaka društvena mreža je za nešto bolja, za nešto lošija. Konkretno ako nekom treba da se pomogne, da se raširi vest i slično, smatram da je Twitter dosta efikasniji. Na LN će biti dosta palamuđenja, mnogo manje akcije. 

Eto zahvaljujući deljenju na Twitteru je onom čoveku skupljen novac za renoviranje štala posle požara koji je podmetnut. U rekordnom roku, za manje od 24h. 

Edited by DameTime
  • Like 2

Prvo da kažem jedno veliko bravo budućem poslodavcu koji verovatno želi da bude anoniman kako bi sačuvao svoju bezbednost od režimskih ala.

Drugo i najbitnije. JEBOTE, kakva je to porodica koja na konto ovoga tera svoje dete iz kuće?

• Like 1

2 hours ago, Dzo23 said:

Naravno da su zadojeni kad su im isprali mozak preko pinka, hepija, ali i svih ostalih tv s nacionalnom frekvencijom.

To su godine i godine svakodnevnog trovanja i lobotomiranja.

Stariji ljudi nisu na tviteru, instagramu, linkedinu... Psiho je dobro izučio Gebelsovu školu još tokom 90-ih kad je bio

ministar informisanja. Tačno u bobu zna genetski kod ovog naroda i šta u svakom momentu treba da mu servira.

5. oktobar je počeo upadom u skupštinu, a 6. će nadam se upadom u rts.

Pink, informer, kurir, hepi, telegraf...ugasiti za vjek i vjekova, a DJV, Mitrovića poslati na visegodišnju robiju.

To će biti znak da postoje neki pomaci i da se ide ka ozdravljenju.

Nije njima ispran mozak, samo su podstaknuti da skinu maske. U stvari se radi o zlim ljudima, koji su krili pravo lice, dok Vučić & co nisu napravili atmosferu u kojoj su takvi počeli da misle kako više ne treba da ih je sramota što postoje, nego je još i poželjno razmetati se svojom sociopatijom i time što je neko naopako nasađen. Priče o ispranim mozgovima ih samo predstavljaju kao žrtve, što oni nisu, nego je reč o običnim zlikovcima, koji su do skoro krili šta su, to je sve.

• Like 2
  • WOW 1

6 hours ago, Smrtokapa said:

Moj pokojni deda gledao Pink, naiđe Vučić, deda se buni što mu prekidaju seriju, smeje se Vučićevom hvalisanju, kaže "samo lažu narod", "za sve im je Đilas kriv", "što ga ne uhapse ako je zaista pokrao pare?", ja u fazonu bravo deda, ubacim tu još poneku buvu, mislim se odlično je ovo.

I onda dođu izbori i deda ode i glasa za Vučića :ajme:

Voli, preferira, uživa.

Priča moja žena malopre sa svojim roditeljima, Viber video poziv, ono da vide malo unuku, ja se uljudno sklonio i kitim jelku u minut do dvanaest gnusnog katoličkog praznika i slušam... U pozadini (njihovoj, ne našoj) odvrnut tv sa kojeg DJV prosipa neka govna, uspeo sam da uhvatim nešto malo o protestima, o ruskoj ofanzivni, ostatak sam potisnuo u nesnosan osećaj mučnine... A tast nas pita, šta kažu nemački mediji o protestima, ja reko - kažu da treba da rušite Vučića, čisto malo da podbodem taštu... 

• Like 4
  • Thanks 2
  • Ha-ha 5

1 hour ago, PorodicneVrijednosti said:

Ne znam za vas al kad mene na Linkedinu doda neko kome stoji da je Digital Content Creator il takvo neko zanimanje, automatski pocnem u sebi psovati sve sto mi u tom trenutku padne na pamet. 

Napusti objekat 😄 

A i ovaj što lajkuje sa tobom 😜 Imaju i "moderna" zanimanja, koja izbijaju u prvi plan sa porastom društvenih mreža, svoju svrhu i tu rade neki inteligentni ljudi. Nisu svi debil kao Istok Pavlović.

• Like 1
  • Ha-ha 1

7 hours ago, Smrtokapa said:

Moj pokojni deda gledao Pink, naiđe Vučić, deda se buni što mu prekidaju seriju, smeje se Vučićevom hvalisanju, kaže "samo lažu narod", "za sve im je Đilas kriv", "što ga ne uhapse ako je zaista pokrao pare?", ja u fazonu bravo deda, ubacim tu još poneku buvu, mislim se odlično je ovo.

I onda dođu izbori i deda ode i glasa za Vučića :ajme:

I moji su "vucicevci", tvrdokorni, beskonacno poverenje imaju u njega.

Oba moja roditelja imaju visoko obrazovanje, cak i profesorski staz (doduse jednocifren) krajem 70-ih, pocetkom 80-ih, u BiH, pre selidbe za NS gde su nasli zaposlenja u drugim profesijama. No, pored rusofilstva (otac prof. ruskog), i slepe zelje za cvrstom rukom na vlasti, oboje imaju duboko usadjeno strahopostovanje prema svakoj vlasti, i nikada nisu ruznu rec nisu imali ni za jednu od tri vladajuce struje koje su obelezile SRB od 90-ih pa naovamo. Iako znam da ima se gadio svako iz tek vladajuce strukture 2000-2012, i bili su protiv smera u kojem idemo kao drzava tada, tek stidljivo su po koji put rekli nesto negativno za nekog ministra koji je svakako bio neomiljen (Dinkic, Djelic...). O predsedniku uvek sve najbolje, ili neutralno.

Ej, ali ljudi, bukv:
*Ja, poceo da pusim s 15, "Aco, ne valjaju ti te cigare, sta ce ti to, da obolis..."
*Ja prepricam neku politicku raspravu iz lokalne igraonice kao 18-godisnjak, "Nemoj slucajno da si u javnosti ikada vise rekao nesto protiv vlasti. Najebaces od mene, ako ne od drzave!"
Doslovno, nisam cak ni parafrazirao.

Tokom 90-ih su bili za radikale.
Smenu Milosevica pro-EU snagama nisu docekali sa odusevljenjem, iako nisu preterano voleli Sloboa.

2000-2012 su bili apstinenti na izborima 😄 

A njihova divinizacija Vucica je bio postepen proces, koji je pratio proces obavijanja medijske scene u SNS-ovski mrak, tkd je kulminirao negde pre pojave korone i od tada iz godine u godinu dostize nove amplitudu. Neki visi stepen od Bozanstva. Nznm postoji li srpska rec za to. Godinama vec nisam vodio politicku raspravu sa njima. Eventualno me pitaju za misljenje o nekim desavanjima daleko od SRB , neka tema koja se na vestima tek zagrebe ( i o kojem se ne drobi previse na nasim televizijama, kao npr RU vs UKR, tu sve "znaju" ), ali i tu uvek caletova mora da bude poslednja sa "sve je to Amerika zakuvala".

• Like 3

27 minutes ago, DameTime said:

Napusti objekat 😄 

A i ovaj što lajkuje sa tobom 😜 Imaju i "moderna" zanimanja, koja izbijaju u prvi plan sa porastom društvenih mreža, svoju svrhu i tu rade neki inteligentni ljudi. Nisu svi debil kao Istok Pavlović.

Tacno s tim sto Istok Pavlovic uopste nije debil. Mozda je ljiga, ali daleko od debila

• Like 1

Sad priča Ćulibrk da se svi koji mogu prijave za ove parizerove kredite jer je računica prosta. Više se isplati uzeti taj kredit nego plaćati najam stana u većim gradovima. Posle 6. godine samo prestanete da ga plaćate 🙂

Tu banke mogu da doskoče tako što taj stan neće moći da ide u hipoteku nego neki drugi ali taj detalj nisam pročitao da je uslov.

Kad pročitam šta pišete, razmišljam koliko sam srećan što imam normalne roditelje iako imaju godina koliko i Broj 1 iz Alana Forda. Oboje su pravnici, mada otac više radi svoj posao u penziji. Kad god Oskar počne nešto da lupeta, prvi komentari su da krši ovaj ili onaj zakon, ustav i slično, pa zatim spominje onoga ko mu je dao diplomu poredeći ga sa majmunima, dok mu je reč 'cirkus' omiljena za opisivanje države. Majka je nešto više škrta na rečima, pa su joj najčešći komentari 'đubre' i 'lopov'.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 11
  • Love 2

10 minutes ago, DJ_Vasa said:

Kad god Oskar počne nešto da lupeta, prvi komentari su da krši ovaj ili onaj zakon, ustav i slično, pa zatim spominje onoga ko mu je dao diplomu poredeći ga sa majmunima, dok mu je reč 'cirkus' omiljena za opisivanje države. Majka je nešto više škrta na rečima, pa su joj najčešći komentari 'đubre' i 'lopov'.

Blago tebi, moja keva počinje negde od sedam ujutru da mu hebe sve po spisku ... pa onda periodično tokom dana čujem iz dnevne sobe psovanja i teranja u pm ...

Ranije sam par puta istrčavao da vidim ko je došao u kuću pa se posvadjala sa njim, sada sam već oguglao na te lažne uzbune ... čim čujem galamu znam da je neko iz SNS na tv ...

• Like 6
  • Love 1

Psiho kauč: traume iz detinjstva.

Ne postoji ništa što sam mrzeo više od NTV Studio B.

Otac dođe sa posla i onda uzme da namešta i podešava antenu da bi uhvatio Studio B i mogao da vidi opozicione vesti. Po celi vikend isto tako. Činilo mi se da to traje satima. I onda ja od njega ne mogu da gledam crtane filmove.

Konačno je jednog dana doneo novu antenu koju je instalirao skroz na krovu zgrade umesto na prozoru i koja je mogla da uhvati Studio B tako da nema snega. Pamtim taj dan ko rođendan da mi je bio.

• Like 1
  • Ha-ha 5

59 minutes ago, mare80 said:

Blago tebi, moja keva počinje negde od sedam ujutru da mu hebe sve po spisku ... pa onda periodično tokom dana čujem iz dnevne sobe psovanja i teranja u pm ...

Ranije sam par puta istrčavao da vidim ko je došao u kuću pa se posvadjala sa njim, sada sam već oguglao na te lažne uzbune ... čim čujem galamu znam da je neko iz SNS na tv ...

Imam sreće i zato što ne psuju, već ovakve stvari govore nekom ledenom intonacijom, a pošto nisam baš tako mlad, odavno ne živim s njima. Malo više sreće imam zato što ne razmišljaju televizorom i umeju da saberu dva i dva.