Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Meni je puno srce. 

Ovo je tako veliko – ova demonstracija dostojanstva, pameti i nepotkupljivosti! I sve sto su studenti do sada rekli i uradili je jedna velika pokazna vezba iz toga kako se suprotstavlja predpoliticki primitvnom i korumpiranom sistemu. Oni u svojim zahtevima adresiraju institucije a autokrata puca sam sebi u nogu pokazujuci da je On drzava. A on je samo jedna bolesna seka-persa koja nervira sebe samu svadjajuci se sa nevidljivim neprijateljima i koja nema pojma kako da izadje na kraj sa inteligencijom. Taj samo zna da se valja na dnu kace sa polusvetom kome pripada.

Mladi su (nam) pokazali kako treba. That’s the spirit! Sada je moralni imperativ svim zdravim snagama da podrze ovaj zamajac onih na kojima svet ostaje i tako budu deo rotacione energije koja moze da povuce napred – ne iz blata, nego iz zivog peska.

Dobijam video zapise iz Beograda od nekoliko studenata, dece mojih prijatelja. Oseca se dobar vajb. 

• Like 17

120000 je bilo 5. oktobra, i to samo možda.

Realniji je broj od 50000. I to je ogroman broj ljudi. Čak je i ovo što je izbrojao informerov tačkasti softver ogroman broj ljudi.

Nebitno. Poruka je poslata. E sad, šta dalje... za početak da studenti izdrže praznike, a da mi ostali nastavimo da ih podržavamo, da im se priključujemo i da ovi konformisti krenu da otkazuju poslušnost kada vide da dogoreva.

• Like 3

Sve je ovo sjajno, ali sta dalje? 
Mislim da bi pravo pitanje trebalo da bude kako postici neki opipljiv rezultat i koji je to ultimativni cilj. Ok, super je ovo budjenje omladine, neka nova energija i zdrav naboj, ali kako oterati gamad? Kako osim na izborima? Sta uciniti? Mislim, ovako ne moze vecno, splasnuce zamah…da ne bude na kraju prohujalo s vihorom. Zato za to vreme dok je vruce, dok su brojke dobre, dok se glas cuje jako i daleko, treba smisliti kako izbaciti ove iz koloseka i ubaciti neke nove ZAISTA PROEVROPSKI NASTROJENE LJUDE!! Ovi su samo deklarativno proevropski. Krasce i novi, krasce i novi posle novih, ali zelim da idemo strogo, jasno i nedvosmisleno ka zapadu i zapadnim vrednostima, da jasno i glasno posaljemo rusiju u pm, uvedemo im sankcije, okanemo se corava posla sa Kosovom i kazemo ok EU nema alternativu, ajde da vidimo sta treba da uradimo, sta je ono kljucno pa da neumorno radimo na detaljima i tim klasterima. Odose godine, mi i dalje anticivilizacija. 

• Like 4
  • Thanks 1

Vasa optimista, Cyberka optimista, daj da se i ja pridružim bandwagon-u... još da je Puzigaća tu (😇), pa da i njega prevedemo na stranu sunca 😁

Nisam imao poverenja u današnje studente i omladinu u Srbiji... Možda zaista nisam bio u pravu. Danas sam nagovarao ženinu sestričinu, koja sedi u Bgd i šatro uči, a neće da se igra jer je već obnovila jednu godinu, da ide na protest... Ne znam da li sam uspeo. 

• Like 3

8 minutes ago, Hamilton said:

Krasce i novi, krasce i novi posle novih, ali zelim da idemo strogo, jasno i nedvosmisleno ka zapadu i zapadnim vrednostima, da jasno i glasno posaljemo rusiju u pm, uvedemo im sankcije, okanemo se corava posla sa Kosovom i kazemo ok EU nema alternativu, ajde da vidimo sta treba da uradimo, sta je ono kljucno pa da neumorno radimo na detaljima i tim klasterima. Odose godine, mi i dalje anticivilizacija. 

Možda bi za početak malo pomoglo da Nemački premijeri i Američki ambasadori prestanu da izigravaju portparole Rio Tinta ...

U najmanju ruku ne pomaže ...

Dobro je što je bilo ovoliko ljudi, znači da je ljudima dozlogrdilo i da je mnogima došlo u mozak da ih SNS može ubiti u svakom trenutku.

E sad, da ne bi Vučić kartel vladao još 20 godina, oni kojima je zaista stalo da padne moraju da nađu sebi političke stranke i pokrete, da se spreme da oderu guzicu od rada, da budu kontrolori na svakom biračkom mestu i spremni na tuču da brane glasove. Bez toga, može da se okuplja i šeta doveka i ništa se neće promeniti, jer mi nismo Rumuni.

• Like 2

Kljuc je otvaranje medija, konkretno Rts-a

Ako bi oni krenuli da informisu ostala sekta pink, informer, happy bi postali totalni nebitni

Zato je najbitnije izvrsiti pritisak na njih

Jbt i u doba Milosevica kad su bila svega tri nacionalna kanala imao si brdo lokalnih gradskih tv (do srca imao si opozicione gradove) koje su se u ono vreme dovijali sa sve gasenjem/ometanjem signala i informisali ljude

Imao si radio stanice

Ovo je kompletna katastrofa.

Ja psiha ne gledam uopste i juce u emisiji Ivana Ivanovica cujem kako je njegovo obracanje sad poslednje prenosilo uzivo 112 tv, sam se pohvalio 🤮

49 minutes ago, Smrtokapa said:

120000 je bilo 5. oktobra, i to samo možda.

Realniji je broj od 50000. I to je ogroman broj ljudi. Čak je i ovo što je izbrojao informerov tačkasti softver ogroman broj ljudi.

Nebitno. Poruka je poslata. E sad, šta dalje... za početak da studenti izdrže praznike, a da mi ostali nastavimo da ih podržavamo, da im se priključujemo i da ovi konformisti krenu da otkazuju poslušnost kada vide da dogoreva.

Bavio sma se procenama posecenosti raznih skupova (slican metod kao sto to radi Gubas i obicno mi se procena slozi sa njegovom) ali sad za ovaj nemam nikakvu predstavu koliko bi ljudi moglo biti.

Ako uhvatim neki dobar snimak dronom pa se usudim da racunam povrsine, pa odredjena gustina po kvadratnom metru ...

17 minutes ago, srlepajce said:

Za njega se zna da nije Vucicevoj strani cak ga je preCednik prozivao u uvijenoj formi.

• Like 1

Da li se to neko ukakio? Dva puta sam pročitao vest kako bih se uverio da negde nisam pogrešio:

„Održan je veliki skup, veliki skup u Beogradu. Policija kaže od 28.000 do 29.000 ljudi. Izuzetno veliki skup. Ti ljudi su opoziciono orijentisani i uvek sam bio spreman da čujem šta misle, kako misle i šta smatraju da je važno da se učini za našu zemlju. Verujem da mnogo veći broj ljudi misli drugačije, zato moramo da slušamo jedni druge. Da to bude neka vrsta vrednosti koju ćemo da pokažemo i neka vrsta drugačijeg odnosa u budućnosti. I to govorim ovde pred zastavom koju vidite. To je zastava koju sam nosio u maju 2024. godine kada smo branili Srbiju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. I rekao bih prilično uspešno smo je branili“, naveo je Vučić.

Kazao je da da sve „naše razlike ne ostavljamo po strani, ali da pokušamo da razumemo da su mir i stabilnost zemlje od izuzetnog značaja“.

Dodao je i da je danas otvoreno 30 kilometara novog, „najmodernijeg autoputa na ponos svih onih koji žive i u Rasinskom, i u Raškom,  Šumadijskom okrugu i čitavoj Srbiji“.

Očekivao sam da kaže da su se okupili strani plaćenici, đilasovci, barabe i tako to, ali jok, ovog puta kao da čitam nekog drugog.

P.S. Bio sam. Zaista je bilo mnogo ljudi.

• Like 4