Smrtokapa Posted October 3 Share Posted October 3 SNS (sa isturenim odeljenjima) je poznat po tome što okuplja i ujedinjuje ljude, čak i smrtne neprijatelje, u zajedničkoj ljubavi prema Vođi i u služenju Sistemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted October 3 Share Posted October 3 46 minutes ago, Sen said: ne čita Kurir niti gleda Kurir Tv. ...Ćirjak samo gleda Pink / rijaliti). Sve je to isti Kurir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted October 4 Share Posted October 4 Sve ste lepo objasnili kako se od aerodroma Beograd stize u grad, samo nije jasno kako da neko ko ne zivi u Srbiji plati kartu i udje u taj bus. Za njega sve pada u vodu ako ne moze da se plati karticom, a kako vidim, ne moze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted October 4 Share Posted October 4 Može GSP karta da se kupi karticom. Ima ona njihova (zvanična GSP) aplikacija preko koje može da se kupi i karticom i sms-om (za domaće operatere). Ima ako se dobro sećam i opcija da se uplati kredit (npr 500din) i onda kupuje pojedinačna karta po potrebi iz tog kredita sa svog account-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 4 Share Posted October 4 Može možda da se kupi, ali ja sam pročitala da je peronska karta 300 dinara-za četvoro 1200 dinži, samo peronska. Nazdravlje. A vi to od aerodroma, tu je moglo u busu A1 da se kupi za keš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted October 4 Share Posted October 4 To je tačno, peronska karta košta 300 dinara. Ko ne plati u busu, platiće na BAS-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 4 Share Posted October 4 A moze i SAS (Samo Autokomanda Spasava) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 4 Share Posted October 4 7 hours ago, vilhelmina said: Sve ste lepo objasnili kako se od aerodroma Beograd stize u grad, samo nije jasno kako da neko ko ne zivi u Srbiji plati kartu i udje u taj bus. Za njega sve pada u vodu ako ne moze da se plati karticom, a kako vidim, ne moze. Izvadis iz damske tashne pet ojra i das vozacu, on ti da kartu, jos ti i pomogne oko kufera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted October 4 Share Posted October 4 Pa zar je taxi toliko skup? Milion puta sam isla u bg sa tesle ali u Bus, Bas, stagod, nisam sela uvek neki auto bude pri ruci tako i taxi, nije to dramaticno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted October 4 Share Posted October 4 Sa lica mesta: gradski prevoz u okolini nove autobuske je u stanju anarhije: 1 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 5 Share Posted October 5 Obožavam kako se momci sprdaju sa vojnim rokom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sen Posted October 5 Share Posted October 5 12 hours ago, DameTime said: Obožavam kako se momci sprdaju sa vojnim rokom 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 5 Share Posted October 5 On 10/4/2024 at 5:04 PM, Mama_mia said: Pa zar je taxi toliko skup? Milion puta sam isla u bg sa tesle ali u Bus, Bas, stagod, nisam sela uvek neki auto bude pri ruci tako i taxi, nije to dramaticno Peronska karta nije vezana samo za aerodromski bus, već za svaki, dakle i ako ideš u Smederevo ili Kraljevo. Plus, piše da su cene na autobuskoj kao aerodromske, doslovno. I nikad mi neće biti jasna ta naplata WC-a, ja ne znam jel to negde ima, pa i na samom aerodromu se to ne naplaćuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted October 6 Share Posted October 6 4 hours ago, Helena said: I nikad mi neće biti jasna ta naplata WC-a, ja ne znam jel to negde ima, pa i na samom aerodromu se to ne naplaćuje. Izgradnja i održavanje WCa košta i to mora nekako da se plati, da li prilikom korišćenja ili kroz peronsku ili putnu kartu, u suštini svejedno. Dugo nisam posećivao te stanice, ne znam trenutno kako je, znam da mi je uvek bio problem, da li uopšte postoji WC i u kakvom je stanju. Imamo kod komunalnih usluga primere plaćanja besmislica, naprimer. plaćanje pogonske spremnosti sistema, to je kao da mi na pumpi naplate gorivo 200 din po litru plus 10 dinara po litru ili 300 paušalno za postojanje pumpe i spremnost da mi prodaju gorivo. Plaćamo odnošenje komunalnog otpada plus tretman i odlaganje otpada, za vodu još posebno korišćenje vodnog dobra, plus utrošena voda olus ispuštena voda plus tretman ispuštene vode. Tako da je dobro dok se paća samo korišćenje WCa, dok ne plaćamo, posebno, pogonsku spremnost, otvaranje i zatvaranje vrata, pranje i sušenje ruku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 6 Share Posted October 6 54 minutes ago, Div said: Izgradnja i održavanje WCa košta i to mora nekako da se plati, da li prilikom korišćenja ili kroz peronsku ili putnu kartu, u suštini svejedno. Dugo nisam posećivao te stanice, ne znam trenutno kako je, znam da mi je uvek bio problem, da li uopšte postoji WC i u kakvom je stanju. Imamo kod komunalnih usluga primere plaćanja besmislica, naprimer. plaćanje pogonske spremnosti sistema, to je kao da mi na pumpi naplate gorivo 200 din po litru plus 10 dinara po litru ili 300 paušalno za postojanje pumpe i spremnost da mi prodaju gorivo. Plaćamo odnošenje komunalnog otpada plus tretman i odlaganje otpada, za vodu još posebno korišćenje vodnog dobra, plus utrošena voda olus ispuštena voda plus tretman ispuštene vode. Tako da je dobro dok se paća samo korišćenje WCa, dok ne plaćamo, posebno, pogonsku spremnost, otvaranje i zatvaranje vrata, pranje i sušenje ruku. Meni je to jasno, ali ima valjda način, eto, kroz tu crnu peronski kartu, da se plati i WC. Pa valjda se stanica čisti, i to treba da se plati, klime i grejanje i struju treba neko da plati, zamisli da sad sve plaćaš posebno. Bila sam svedok rasprave između tih žena koje tamo rade i neće/ne smeju da puste strance sa evrima, nemaju sitno i slične priče, a da ne kažem da muž kaže da u muškom WC-u ima samo čučavac-glavni grad Srbije!!! Kako stari ljudi ili ljudi sa fizičkim tegobama da obave nuždu tamo? A da ti ne kažem kako smrdi, mrtve da podigne. Na kraju, i aerodromski WC se čisti, pa se ne naplaćuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 6 Share Posted October 6 Na aerodromima je i ovde u Nemačkoj wc besplatan, ali se zato svuda drugde naplaćuje, železničke stanice, benzinske pumpe, većina tržnih centara, košta recimo 70c, od toga se dobije na ulazu vaučer od 50c koji može da se iskoristi ako se kupi nešto u prodavnicama koje su u sklopu objekta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 6 Share Posted October 6 Jel imate peronske karte od 3 eura? Ja se nisam vozala po Nemačkoj, ali jesam po Hrvatskoj i to tamo nema, nema ni ograda oko perona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 6 Share Posted October 6 Dobro, tu se slažem, da ako već plaćaš peronsku, onda ne bi smeo wc da se plaća. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 6 Share Posted October 6 2 hours ago, Helena said: A da ti ne kažem kako smrdi, mrtve da podigne. E ovo, pa mi nije jasno šta mi onda plaćamo, kad tamo rizikujemo infekciju ili da se onesvestimo od smrada? Što se tiče taksista oko (starog) BASa, oni su drali kožu, dobar deo njih ni ne uključi taksimetar nego ti odrapi neku random cenu (mnogo veću). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 6 Share Posted October 6 Ma najbolji su divljaci, prepoznaju nas iz provincije na kilometar I onda se zaustave i kažu kako idu do aerodroma po tetku, pa da ne idu prazni, pokupe nas četvoro po ceni busa (400 din svako)i sve super I to tako bilo godinama. Posle smo išli na Slaviju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted October 6 Share Posted October 6 1 hour ago, Eddard said: Dobro, tu se slažem, da ako već plaćaš peronsku, onda ne bi smeo wc da se plaća. Da, ali na peron ulaze samo oni koji putuju a u stanični WC mogu da uđu svi koji su došli na stanicu iz bilo kog razloga...pratioci, nosioci kofera, posetioci WCa, dokoni, lokalni lowlifeovi, imigranti, azilanti, zajebanti, kupci karata, prodavci magle i nepotrebnih drangulija... Tako je bar bilo na staroj BAS. Ta peronska karta je u stvari (bila) da se ne bi pravile gužve oko autobusa koji polaze... Ono jedan putuje a 4 ga prate i mašu... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 6 Share Posted October 6 14 minutes ago, fancy said: Ta peronska karta je u stvari (bila) da se ne bi pravile gužve oko autobusa koji polaze... Ono jedan putuje a 4 ga prate i mašu.. Za tu svrhu je bogami skupa. Zašto je onda plaćaju i oni koji putuju? Naravno da nije samo za to. Što se WC-a tiče, jasno, ali oni koji plate peronsku bi trebalo da imaju i slobodan pristup WC-u. Ostali neka plaćaju. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted October 6 Share Posted October 6 1 hour ago, Eddard said: Za tu svrhu je bogami skupa. Zašto je onda plaćaju i oni koji putuju? Naravno da nije samo za to. Pa plaćaju je - objasnio sam ti zašto - jer to je bukvalno bio ulaz kroz onaj trozubac na prilazu peronima. Zapravo, sad se setih - nisam dugo bio na BAS jbg. - kad bi kupio kartu dobijao bi i taj žeton da uđeš na peron. Ko hoće s tobom da te prati mora da kupi za sebe. I onda su se romantični rastanci odigravali kroz rešetku jer sirotilja 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 6 Share Posted October 6 To nije tačno, ako pravdaš ogradu time da nećeš gužvu, na karti svakako ima taj famozni bar kod koji će pustiti samo putnike. Sirotinja I ide autobusom, i ti mu onda lupiš peronsku kartu od 3€ (sa sve smradom i čučavcem!?!) Pa A1 bus do aerodroma je 400 din. Rekla sam već, u Zagrebu, Osijeku (koji ima svemirsku autobusku) nema ograda, nema peronskih karti i staničnih usluga. Ponavljam, čitala sam i o cenama vode, sokova, grickalica, hrane-bukvalno ko na aerodromu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 6 Share Posted October 6 On 10/5/2024 at 10:53 AM, DameTime said: Obožavam kako se momci sprdaju sa vojnim rokom Jel to Filari ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts