Jump to content

Filmska revija


Drug Crni

Recommended Posts

@alcestaprilicno skupe ulaznice..
U Somboru je karta za 3D projekcije 450 dinerosa. Za "Avatar". Inace mislim da je 400..nije ni razlika..ok,sala je manja,ali je sredjena,klimatizovana..zimi cak zna biti i pretoplo..

U periodu pre korone sam znao otici i u Osijek na nake projekcije..vece platno,bolji ugodjaj itd..tamo je ulaznica bila od nekih 6-8 eura..mnostvo filmova sam pogledao i u novosadskoj "Areni"..staroj i u ovoj Cineplex.

Link to comment
Share on other sites

Iskreno ja filmove slabo i gledam u 3D, posle prvog Avatara pogledala sam tako još nekoliko ali samo mi je još za Life of Pi bio utisak da 3D stvarno pravi razliku u doživljaju filma. Tako da sam zaključila da apsolutno ne vredi tih para za većinu filmova, a bogami je i priličan napor za oči ako je film duži.

Kod nas gledaju da te oderu na svaki način, plaćaš dodatak ako je film duži od 2,5 sata (zašto kog vraga, nisam ga ja pravila tolikog, što ne naplate to od producenta :classic_angry: ) plus dodatak za 3D, ali stvarno nisam mislila da izađe na toliko sve ukupno. Prvo mi se učinilo da sam dobila manji kusur, sreća pa se nisam izblamirala da se raspravljam na kasi :classic_biggrin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To je pitanje žanra. Ako se to zaobiđe, i dalje mi nije jasno zašto je Avatar nominovan. Ajde da ne komentarišem ovo što nisam gledala.

22 hours ago, Helena said:

Tom Henks nominovan za zlatnu malinu u Elvisu i Pinokiu.

Ako...

U Elvisu mi nije on sam bio toliko loš koliko mu je uloga loše napisana, to više stavljam na dušu režiseru i scenaristi.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Hteo bih o ovome da ispričam teoriju koju smo razrađivali ovih dana u kafiću. Veoma bih voleo da se za glumce praktično ne zna, da ih gledalac ne posmatra dok gleda film svestan njihove biografije i karijere, voleo bih da gledalac ne poredi glumce, kakvi su sada a kakvi su bili onda, izuzetno bih voleo da se film posmatra kao celina za sebe, došao sam da vidim film, ne zanima me ko igra i ne znam šta je taj pre radio. Možda bi bilo dobro da ne postoji špica... glumci nisu važni, važan je događaj, važan je film i to što se ispriča u njemu. Ta ideja mi je jako zanimljiva. Možda bi mogla da se napravi neka avangardna producentska kuća koja bi pravila filmove bez špice. Moje ime nije bitno za film. Filmu je nepotreban teret imena. Ja volim da sam sluga u svom poslu, ne želim, nije mi potrebna biografija i sve što ide uz to.

 

Quote

Krenuo sam na psihologiju, ali psihologija hoće da izračuna ljudska osećanja, hoće da postane nauka, hoće da se sve stavi u formule da bi postala ozbiljna nauka. E sad, meni to izračunavanje emocija ne može da se stavi u formulu...

 

Već 5 godina bez najvećeg.

Nebojša Glogovac, 1969-2018 🤍

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...