C.F. Posted July 26, 2021 Share Posted July 26, 2021 Moram da vas pohvalim što ste pošteni i zaobišli pomoć gugla, a mene nešto muči alergija, pa ću da vam prekratim muke. Strongylodon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 On 7/25/2021 at 7:46 PM, ControlFreak said: Evo kako izgleda iz daljine takodje, visuljci, kao aliens…i na kraju slika jednog još neotvorenog. @Angelia haha…google? Neko iz roda akacija? Lici mi na cvet bagrema samo uvecan do dzinovskih razmera....lupetam, meni je vrh egzotike muskatla....😊 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 15 minutes ago, Pletilja said: Neko iz roda akacija? Lici mi na cvet bagrema samo uvecan do dzinovskih razmera....lupetam, meni je vrh egzotike muskatla....😊 Strongylodon macrobotrys otkrili su 1841. godine na džungliranim padinama planine Makiling, na filipinskom ostrvu Luzon, pripadnici istraživačke ekspedicije Sjedinjenih Država pod vodstvom američke mornarice poručnik Charles Vilkes. …. Bledo zeleno lišće sastoji se od tri letaka. [4] Cvetovi u obliku kandže nose se u privesnim trupama ili pseudoracemima od 75 ili više cvetova i mogu dostići čak 3 m dužine. [4] Tirkizna boja cveta slična je nekim oblicima minerala tirkizne i žadne boje, varirajući od plavo-zelene do zelene nane. Kratke, duguljaste, mesnate semenke su dugačke do 15 cm i sadrže do 12 semena. [4] 🙂 gugl prevod 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 On 7/25/2021 at 8:45 PM, ControlFreak said: Moram da vas pohvalim što ste pošteni i zaobišli pomoć gugla, a mene nešto muči alergija, pa ću da vam prekratim muke. Strongylodon Ja googlovala jer me interesovalo, cak ni mrd nije znao 😊 ali nikad nisam bila u krajevima gde ih ima. Ali iz principa ne bih tako varala Aj sad nesto drugo sto ne moze da se nadje na guglu 😊 Kaze zovu ga Jade (tvoja zadna boja) ili blue jade 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Da je znao @Milenko Puzigacada stavi ono pomagalo za šerpe ovde 😄…ajde neko drugi nek postavi nešto pa da pogadjam i ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Ehm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 2 hours ago, Neme said: Ehm... Je l` zakaceno za deblji navoj najlona na cekrku? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Umotana salveta, za dekoraciju? Šta je cekrk? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 27 minutes ago, ControlFreak said: Umotana salveta, za dekoraciju? Šta je cekrk? Mislio je na mamac na stapu za pecanje, a cekrk ono za namotavanje udice. Meni deluje opet ko neki cvet, a u cvece se bas ne razumem Ali posto je Neme, moze i biti musica/mamac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 33 minutes ago, ControlFreak said: Umotana salveta, za dekoraciju? Paaaa... ne. 3 minutes ago, Angelia said: Meni deluje opet ko neki cvet Jeste cvet ali nije poenta. Ajte još malo pa idemo na drugu fotku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Lilly? Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Jasmin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Ukras za tortu? 🍰 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Cvet me podseća na pinwheel igračku za decu, nešto kao uvijena trubica, možda puzeća cvećka. Ali slikano odozgo dok je još zatvorena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 (edited) 3 hours ago, Angelia said: Lilly? 2 hours ago, ControlFreak said: Jasmin? Jok & jok. Rekoh lepo da jeste cvet ali je nebitan. 1 hour ago, Andrej said: Ukras za tortu? 🍰 Nije. Ima posredne veze s jabukom. Edited July 27, 2021 by Neme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Jao - ovo znam, Crni orah u ljusci? Ili je ona biljka što se prave zombiji od nje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 54 minutes ago, ControlFreak said: Cvet me podseća na pinwheel igračku za decu, nešto kao uvijena trubica, možda puzeća cvećka. Ali slikano odozgo dok je još zatvorena? I mene je podsetilo na trubicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Nešto otrovno ili zabranjeno...znam je tebe, mangupe? Odustajem, ja poznajem cvećke, ali ne ove sumnjive 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Just now, Andrej said: Jao - ovo znam, Crni orah u ljusci? Ili je ona biljka što se prave zombiji od nje? Nije crni orah u ljusci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 Kada sam bio u vojsci, na terenu, neki "botaničari" su se najeli toliko Tatule preko dana da su mukali na mesec te noći ... Jadna deca. Tatula tj plod je u pitanju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 (edited) 9 minutes ago, Andrej said: Kada sam bio u vojsci, na terenu, neki "botaničari" su se najeli toliko Tatule preko dana da su mukali na mesec te noći ... Jadna deca. Tatula tj plod je u pitanju? Otišli mi svi plusevi dole na Olimpijadi. Tatula (Datura Stramonium, Thornapple, Jimsonweed), samo sam jednom pojeo i nikad više. Bilo mi je gore nego onomad, kad sam izrendao i pojeo tri muskatna oraščeta. Ona kesica u kome se dobija i minijaurno rende, nekada proizvodila Droga Portorož. Tamo negde beše, pred kraj srednje škole.. 😀 Ali kažu da je korisna u bašti jer rasteruje vaši. A i prelepa je, mojih 5 centi. Edited July 27, 2021 by Neme 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 (edited) Morala sam da guglam "tatula", pa mi izlaze neki delovi za udice, pecanje, morala da dodam "srpski" ... kako su dosli do tatula od datura 🙂 Sinonimi su raznovrsni, objasnjavaju dosta. Smrdljuga, smrduška, da li ima neki oporan miris, pa zato? lat. Datura stramonium, bot. [1] prikaži Sinonimi: reg. bikovi reg., krava reg., kravica reg., kravljača reg., kužnjak reg., pasja jabuka reg., korov reg., smrdljuga reg., smradac reg., trava od astme reg., trava od sipnje reg., bivolčići reg., bazdulja reg., bika reg., bikov list reg., bikovača reg., bodeća jabuka reg., bodeča jabuka reg., bodljiva jabuka reg., volek reg., vočić reg., divlji orešić reg., zli čičak reg., zubna trava reg., kristavec reg., polonino seme reg., svinjska dušica reg., smrdljiva pomoćnica reg., smrduljka reg., smrduša reg., smrduška reg., shirnjak reg., tatulina reg., teoci reg., hudobilnik reg. Edited July 27, 2021 by ControlFreak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobotomija Posted July 27, 2021 Share Posted July 27, 2021 (edited) 56 minutes ago, ControlFreak said: Morala sam da guglam "tatula", pa mi izlaze neki delovi za udice, pecanje, morala da dodam "srpski" ... kako su dosli do tatula od datura 🙂 Nije to ništa. Oplakao sam kad sam čuo kako u Alžiru zovu železnicu. Na francuskom je "chemin de fer" (šemen d' fer, najpribližnije), a oni kažu Šmendifir. Quote Sinonimi su raznovrsni, objasnjavaju dosta. Smrdljuga, smrduška, da li ima neki oporan miris, pa zato? Mogu misliti... Umesto krize srednjih godina i svime što ide uz to, da zapatim tatulu u bašti. Ko me zna, rekao bi da skoro ima smisla. @Andrej Ti si sada na redu. Edited July 28, 2021 by Neme 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Besni lala Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Odmah ... Lako je i takođe ima veze sa jabukom Ili pomorandžom ... Sve zavisi gde živite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) Osage orange ili horse apple? @ControlFreak, onu biljka sa Filipina zovu i jade vine. Fantasija. Edited July 28, 2021 by Baby 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts