Jump to content

ControlFreak

Član foruma
 • Content Count

  914
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,064 Excellent

Recent Profile Visitors

450 profile views
 1. Da, htela sam da dodam baš te koje navodiš, ali ovaj mi nekako prvi pade na um zbog Vaismilera, plivanja, pa da ne redjam sve. A Gejblove uši, Ava i Mogambo 😀.
 2. Volim da slušam radio u kolima, NPR, ovo je podcast Story Corps. Ova priča me se dojmila, htela bih da je podelim s vama ovde. Kada sam imao pet godina, igrao sam se u njenoj sobi, kao i uvek. Do tada je bila vezana za krevet. Ona kaže: „Hajime, stišaj se.“ A ja sam rekao: „Da.“ I onda se odjednom vrata otvaraju i ulazi jedan od ljudi koji su radili za nas i... U osnovi su me izvukli iz sobe i rekli su mi da je moja baka umrla dok sam bio sam s njom, igrajući se na podu u podnožju njenog kreveta. Ali sećanje mi je ostalo jer je bilo prelepo popodne. Sunce ulazi kroz prozor i osec
 3. Pa, uvozne. 🙂 Kod mene $5.99 lb u Sprouts, $11.98 za 2 funte u Albertsons, znači mala razliku od prodavnice do prodavnice. Rainier vrsta su malo skuplje $13.98 za 2 funte.
 4. Često impresioniram ove moje Amere sa filmovima koje sam tamo u Jugi odgledala kao dete. Sećam se, volela Bal na vodi, Esther Williams, pa te holivudske klasike, bio neki program, raspored, gledale se emisije i filmovi u odredjeno vreme. Serije nemih filmova, moj omiljeni Buster Keaton. Nekako mi nostalgično sada. Danas samo kažem televizoru ime filma, pronadje, platim, gledam…tada je bilo drugačije, kao neki dogadjaj.
 5. Birds of a feather flock together = svaka ptica svome jatu leti Good things come to those who wait = Ko čeka, taj dočeka
 6. Odugovlačila za do pred putovanje, pre dve nedelje primila drugi booster, ovaj put Modernu. Ni osetila nisam ubod, malo čudnog osećaja u vratu sa te strane nakon sat, dva, trajalo 15 minuta, to je bilo to, iako sam očekivala veću reakciju.
 7. Moja mladja sestra me uvek iznervira kad priča nekom kako je rodila prvo dete, bila starija….29…uh
 8. Strašno je to kad kalkulišeš, pa vidiš broj….au….starije dete 37, pa reče nisam više mlada, a iz moje perspektive, daj mi 47, pa i 57 🙂 I’ll take it.
 9. E, a ko je upucao JR pre 42 godine? 😬
 10. Kako je sad situacija sa putovanjem tamo? Traže li da se testiramo ili samo da pokažemo dokumentaciju da smo vakcinisani?
 11. I pre neko jutro vozim u rikverc iz garaže, pogledam retrovizor, kad ono: I toliko…procveta u noći, tu je samo jedan dan. Srećna da sam ugledala. Ali, i da se drugi sprema, eto vidi se sa leve strane.
 12. Ruka ruku mije = One hand washes another Preveo ga žednog preko vode …. Pada mi napamet “there’s no fool like an old fool”, ali moguće (sigurno) da ima nešto prikladnije.
 13. Home, sweet home - Svuda podji, kući dodji Gvoždje se kuje dok je vruće - Strike while the iron is hot … Razmišljam jutros za ove dve uobičajene izreke i neke slične na našem, ali ne ide mi… In a nutshell Hard nut to crack Let one’s hair down - opušteno 😀
 14. “To kill two birds with one stone” ”Ubiti dve muve jednim udarcem”
×
×
 • Create New...