Jump to content

VN V. Britanije 2021, Silverston


Radoye

Recommended Posts

11 hours ago, Radoye said:

 

Pa ne verujem da iko ovde misli da je HAM sracunato isao da ga tu izbaci jbg. Da jeste onda bi bilo za zatvor a ne za +10 s ili stop + go. Pre je bilo neoprezno nego bilo sta drugo, a usput je kasnije preticuci LEC pokazao da moze i bez kontakta tu ako se ide jedno metar udesno i ne ispravlja krivina tako da seces onog ko ti je spolja.

Al' jbg kad posaljes direktnog konkurenta za titulu u bolnicu i profitiras od toga pobedom tu definitivno nesto nije u redu i nekakve posledice bi trebalo da bude.

EDIT: 

Nije baš namerno, ali baš ga je boleo quratz, jer u takvim slučajevima vanjski ide van. I to u krivini, u kojoj se vozi 250km/h. Bio je spreman na sve, samo da pibedi pred domačom publikom. Jedini konkurent za titulu završio u bolnici.

Link to comment
Share on other sites

Horner i Marko su baš popizdeli jer je Hamilton uspeo da pobedi i pored kazne za izbacivanje Maxa iz trke. Možemo očekivati u narednim trkama drugačiji pristup duelima sa Mercedesima od strane sva četiri vozača Red Bula, tu mislim i na Alfa Tauri. Ako npr. Luis obilazi AT za ceo krug ovaj ga neće propuštati nego će se braniti kao da je bitka za poziciju. Na kraju će AT dobiti +5 sekundi kazne što mu dodje nebitno jer su uspeli da sjebu glavnog rivala. 

 

Opet za ovo može biti kriva jedino FIA. Ranije su se greške kažnjavale najmanje sa drive-through, a najčešće sa stop and go. Ovako sa ovim vremenskim kaznama ekipe mogu da kalkulišu da li je isplativije dobiti kaznu ali zauzvrat dobiti i trku.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, staneC said:

I to u krivini, u kojoj se vozi 250km/h.

 

Ovo je poenta mnogih koji su komentarisali udes. Dakle ne toliko sam incident, vec krivina u kojoj se desio. Luis zna da se tu vozi brzo i zna da je onaj koji ide sa spoljasnje strane najebao ako mu ovo uradis. Bas je Jenson Button rekao da u ovoj krivini mora jako oprezno da se vozi kada je duel u pitanju. 

 

Po meni prljav potez sedmostrukog sampiona. Naravno, da li je bilo namerno ili ne, ne znam, ne ulazim u to. Ali ovo je za daleko vecu kaznu od 10 sekundi za koju smo znali da je smesna i da ce je nadoknaditi. Cak je i Lekler herojski vozio i opet nije mogao nista kad je doslo do duela.

Link to comment
Share on other sites

https://www.motorsport.com/f1/news/masi-teams-agreed-that-penalties-dont-reflect-consequences-of-incidents/6633598/

 

Kako sam već pisao, ekipe mogu da planiraju eventualnu kaznu od +5 ili +10 sekundi u okviru taktike za trku sa direktnim rivalima. A tek kako su smešne kazne za ometanje u kvalifikacijama. Najgore što se može dobiti je +3 mesta na startu, pa kad u Q2 neko od vazalnih timova zasmeta rivalskoj top ekipi ovaj neće proći u Q3.

 

Biće ovo demolition derby do kraja sezone...

Edited by Drago
Link to comment
Share on other sites

Pojavile su se priče da je Maksu uništen drugi motor i da bi već na jedanaestoj trci sezone mogao da počne da koristi treći, poslednji dozvoljen motor. Svaki motor nakon trećeg rezultuje kaznom na startu trke. Postoji ogromna šteta i na ostalim delovima bolida (šasija, menjač, elektronika...) koju će RB morati da plati iz od ove sezone ograničenog budžeta. Ovaj deo je malo sporan pošto u "regularnom" saobraćaju štetu plaća onaj koji je kriv, izgleda da u F1 nisu uspeli tako daleko da dosegnu sa svojom analizom salary cap-a. 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Nicklord said:

Hamiltona 😄

Aha, ok. Pošto se i ja radujem ovoj besprekornoj Hamiltonovoj pobedi, u kojoj je vozio savršeno i bez najmanje greške od gašenja svetala do finalne zastave. Pa reko da proverim da li se odnosi na mene 🙂

 

Onda je sve ok, NHF 🙂

Edited by Maharaja
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Hugo Punch said:

Promasio ili "promasio" 🙂

 

Procitaj sta RIC kaze o tome. Usao prebrzo, izgubio aero prianjanje na prednjem krilu kad se nasao blizu Maksu i podupravio u njega - jbg desava se. Tesko je "koreografisati" tako nesto plus jos ne ostati i sam sa nekim tezim ostecenjem na bolidu (npr lom ogibljenja).

 

Mislim, verovatno je bio svestan da je pokusaj izuzetno rizican i rekao sebi jebes ga ne odustajem ali sigurno da nije planirao celom duzinom prethodnog pravca kako ce da potkaci Maksa po zadnjem tocku u najbrzoj krivini na stazi i da ga izbaci sa staze. Ovo je moglo na milion drugih nacina da se zavrsi i cista je slucajnost da se odigralo tako da je ispalo idealno za Hamiltona - Maks kraj staze a on nastavlja sa relativno neostecenim bolidom. Mogli su vrlo lako obojica da zavrse trku jbg.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, djura.net said:

koliko treba da si djubre da bi se radovao pobedi posto si jedno dete zamalo ubio pre toga?

 

15 minutes ago, Maharaja said:

na koga se ovo odnosi?

 

Pa jel si ti izbacio Maxa iz trke ili Luis?

 

@Radoye U principu se slazem, to su i vozaci skoro svi odreda rekli, i Hill i Button. Jako neoprezna voznja.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Hugo Punch said:

 

 

Pa jel si ti izbacio Maxa iz trke ili Luis?

 

@Radoye U principu se slazem, to su i vozaci skoro svi odreda rekli, i Hill i Button. Jako neoprezna voznja.

ma ja pogrešno pročitao jer je odmah posle mog posta. Video ono "đubre" pa mi se pomračilo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...