Jump to content
Vox92.net Forum

Radoye

Moderators
 • Content Count

  1,464
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Radoye last won the day on July 27

Radoye had the most liked content!

Community Reputation

847 Excellent

1 Follower

About Radoye

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Radoye

  Tehnika

  https://www.formula1.com/en/latest/article.aldo-costa-on-engineering-ferrari-and-mercedes-f1-dominance.7bmB2wMaizAUPeCXvvYj6M.html
 2. Jbg ja sam religiozno pratio F1 od pocetka 80-tih, dok nisu poceli da brljaju i kompletno izgube kompas u godinama vladavine Maksa i Bernija. Uz sve svoje manjkavosti Indikar je danas trkacki najcistiji sampionat na svetu, sa najmanje politike i uplitanja nesportskih faktora. Plus sto za razliku od F1 mozes da priustis da ga pratis uzivo i tretiraju gledaoce kao ljudska bica a ne kao ovce za sisanje i dranje. Naravno i dalje pratim F1, prva ljubav zaborava nema, ali definitivno ne vise sa istim zarom kao nekad - sada je to rezervisano za Indi.
 3. Navodno tim jos uvek cuva otvoreno mesto za njega u bolidu #6, ali realno tesko da ce se vratiti. Napredak postoji, on kaci klipove skoro svakodnevno, krajem septembra se ozenio i celu ceremoniju odradio na "sopstven pogon", no sve je to jos mnogo daleko od forme potrebne za voznju trkackog automobila. Verovatno ce dostici nivo da normalno funkcionise u svakodnevnom zivotu alipitanje je da li ce se ikad vise baviti vrhunskim sportom.
 4. Potvrdjen ViKej u ECR #21:
 5. Kraj za Laguna Seku? https://racer.com/2019/11/19/insight-monterey-county-sham/ https://racer.com/2019/11/19/monterey-county-votes-to-hire-ad-narigi-as-new-laguna-seca-manager
 6. Jos samo da se Kanada dogovori sama sa sobom sta je to tacno Kanada i sve 5. Jer, mislim da ces dobiti jako razlicite odgovore na pitanje "sta je Kanada" u zavisnosti kome ga budes postavio. Cak i da zanemarimo faktor Kebekoa i izignorisemo sve aboridzine raznih varijanti (koji su svakako uglavnom i izignorisani, osim kad bas popizde pa krenu negde da blokiraju pruge i puteve pa ih se dovede u Otavu na slikanje i naobecava im se svasta da bi vec sutra nastavilo sve po starom), cak ni medju Anglosima neces naci zajednicki jezik jer onaj sa Njufaundlenda ima sasvim drugi interes od onog iz Toronta koji je opet dijametralno drugaciji od onog u Alberti koji je drugaciji od onog iz BC i tako dalje. Takodje su mentalitetske razlike ogromne od zapadne obale preko Prerija, Centralne Kanada do Maritimes, sto se ogleda i u mapama rezultata izbora (izmedju ostalog, ne i iskljucivo) tako da ono sto se nekima cini kao udaljavanje od ideala nekim drugima izgleda kao korak u pravom smeru, neki treci uopste ne primecuju nikakvu znacajniju promenu a cetvrte zivo zabole da se cimaju oko takvih pitanja nego gledaju use nase i podase i tu im pocinje i zavrsava se sva filozofija. I sad se ti dogovori sa svima njima sta je to zaista Kanada i ubedi ih da je jedna vizija pravog kanadskog identiteta ispravnija od ostalih.
 7. - Karpenter rek'o ne Hulku:
 8. Sto nije lose, znaci da su trke nepredvidljivije.
 9. Kanada ima pozitivan porast stanovnistva od 1,2% godisnje, pri cemu u proseku blizu 70% ovog broja donosi imigracija (oko 700 hiljada prirodnog prirastaja vs 1,5 miliona imigracije u poslednjih 5 godina ukupno). Sto znaci da bi prirodni prirastaj bio oko 0,4% u istom periodu s tim sto on ukljucuje i potomstvo imigranata prve (22% danasnje populacije Kanade je rodjeno van njenih granica) i druge generacije (nemam podatak koji je procenat u pitanju ali verovatno je blizu 40%) bez kojih bi i ovaj broj bio drasticno manji.
×
×
 • Create New...