Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

224 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      97
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Ja uopšte ove sezone ne gledam tabelu u EL, niti znam na kojoj smo poziciji, niti koja je provizorno granica za top8 a niti ko je na vrhu. I bas mi je fino, svaku utakmicu iscekujem željno, naravno posle neke pobede, ili ako ih je više vezanih, lozenje raste ali ništa mi ne fali sto se (još uvek) ne opterećujem kalkulacijama i računicama.

 

Sinoć sve super, naravni to je bukvalizovanje ima propusta ali koji se daju zazmuriti u ovom trenutku, OSIM slobodnih bacanja, koja su opet sramotna i skandalozna. Sto je najgore više uopšte nemam poverenja ni u Kalinica kad ih izvodi. Zapravo taj broj igrača za koje sam miran kad se upute na liniju penala je postao jako mali, Holins (mada je on bas retko fauliran) i Dobrić koliko toliko, Lazića još nisam procenio ove sezone. I to je to, više ni za kog nisam siguran da će sutnuti 2/2, 3/4, 5/6…

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

  Mislis da Hollins namerno igra na 50%?    

 

Padovi u formi kod iskusnih igrača koji ne izlaze iz povrede ili dolaze u novu sredinu nakon veće pauze, mogu da se pripišu njihovoj novoj ulozi u timu...ne poziciono već po hijerarhiji i većim očekivanjima. Kod Holinsa nemamo ništa od toga sem što kod nas igra verovatno odbranu na najvišem nivou ali to su već kod njega finese s obzirom da mu je to uvek bio forte, a da Radonja samo izvlači max iz njega na toj strani. Jedno je kada usled izgaranja u odbrani nemaš koncentracije i drajva za šutersku seriju...ali Holins je verovatno na začelju liste EL bekova po broju slobodnih bacanja...13 u 12 tekmi sa ukupno 250 minuta na parketu. Ivanović sa 178 minuta ima 23...Dobrić 20....Znači nije samo da nam nedostaju njegove trojke. Primljen je domaćinski, već je igrao u Evropi...a eto ga i decembar...tako da je prvenstveno do njega. 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

iako izgledamo jako lose u napadu sa Pefijem na pleju, ipak najveci benefit dobijamo od njega dobijamo u odbrani i tranzisn ofensu posle ukradenih lopti ili dobre odbrane i skoka. inace je golim oko vidljivo da je Pefi izgubio mozda i dvocifren broj kilograma od kada je poceo da trenira sa nama i sada vec lici na profesionalnog kosarkasa. bas sam se smorio kad sam video da Ivanovica nece biti u sastavu, ali ocigledno sada imamo nekog ko moze ozbiljno da pokrije njegove minute.

inace je Dobric juce napravio neverovatan broj gresaka za njegove standarde, a uz promasaje sa otvorenih suteva za 3p bio je kandidat za najgoreg pojedinca, a onda je prakticno prelomio utakmicu kad je odbio poslednji napad Zenita onom trojkom iz uzgla preko ruke na isteku napada.

 

nisam nista pisao posle Uniksa, ali u sustini oni trenutno igraju kao i sve Perasoviceve ekipe kad ih preuzme, vrlo brzo, precizno i efikasno, ali on nekako uvek posle odredjenog vremena izgubi taj talas i ekipe pocnu da mu se potpuno raspadaju, nasa je nesreca sto smo im naleteli na volej kad su verovatno u piku forme i verovatno ovakve partije nece biti u stanju da ponove u kontinuitetu do kraja sezone. verovatno su sada i malo poleteli, uopste me ne cudi sto ih je OLY lepo prizemljio.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Edward Louis Severson III said:

Nas roster je generano gledano napravljen u disbalansu. Bukvalno nemamo ni jednu dvojku. Krila imamo pun rac. Kalinic, Dobric, Lazic, Hollins, Lazarevic, Davidovac...

Tacno tako, prenatrpani trojkama, a od svih tih trojki ni jedan cistokrvni suter. Vajt nema kad da napravi masu za peticu sto se tice ove sezone, tako da ga necemo vidjati na 5 sto posto. Holins ipak moze izvisiti, ako zelimo kakav-takav balans. Bek suter je mast hev. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/3/2021 at 10:22 PM, Tamburinjo said:

 

Bas zamara tvoj licni rat sa izmisljenim neprijateljem i neizmisljenim kriticarima Holinsa koji je dobar posten igrac ali definitivno nije ono sto nam treba.

Nije blasfemija to reci niti je blasfemija pogledati danasnju statistiku ili utakmicu opet i videti da smo sutirali sramnih 3 od 14 za tri.

Pobeda se pise svakako ali da se pesnicki izrazim postojali su porazi koji su mi ostavljali vise osmeha na licu od ove pobede protiv samoubijenih Zenicana.

Da neko ne pomisli da nisam srecan zbog pobede jesam svakako, ali zbog igre nisam bas. 

 

Sto se Holinsa tice da li je on ono sto nam treba, ne nije. Covek se trudi igra skace ali u napadu je nevidljiviji od Branka Lazica koji je u svoj repertora ubacio i neki sulud levi ulaz. Garantujem da bi makar Fener dobili da smo umesto Holinsa imali nekog malo potentnijeg igraca u napadu od njega. Opet ponavljam, nista lose o njemu posto stvarno trci za sve novce, ali nije ono sto nam treba niti isporucuje u napadu ono sto se od njega ocekuje, a svi mozemo da vidimo da se ocekuje jer se neretko pozivaju akcije za njega. 

 

p.s. da si dodao odlicnu u odbrani slozio bih se, ovako generalno da je odigrao odlicnu na obe strane terena ni blizu istini. 

Jedna od većih gomilica govana izasranih ovde na forumu, a nije da je slaba konkurencija.

 

Hajde ti nama lepo da objasniš šta to Zvezdi treba, tj. gde i za koliko para da nađemo igrača koji igra istu odbranu kao Hollins, a usput ubacuje bar 15-ak po meču. Koji su to two-way bekovi EL nivoa koje smo propustili u ovom prelaznom roku? Uzimajući u obzir da imamo neograničen budžet, jelte, onda mora da je do ovog velikog propusta došlo zbog našeg lošeg skautinga i nemača pojma Dejana Radonjića koji dovodi samo kamenjare u klub. Zato si ti tu da objasniš i njemu i nama šta nam u stvari treba i kako to da se dovede. I usput navrati do Čovketa i pitaj ga što je tolika pička pa nije izvadio jedno bar 15 miliona za ovogodišnji roster.

 

Mi jesmo šutirali slabih 3/14 za 3, ali je naš protivnik šutirao još slabijih 3/19. Hollins jeste bio očajan u procentima šuta (1/7), ali je zaustavio udarnu napadačku snagu Zenita u liku Loyda koji je šutirao još slabijih 0/8. Mi bez Hollinsovih poena možemo, oni bez Loydovih ne mogu. Jel jasna matematika? Ako na to dodamo Luku koji je poništio Mickeya i par igrača koji su usporavali i umarali Frankampa dobrom odbranom i napadanjem mismeča uz izvlačenje faulova, kao i dobro branili epizodistu Barona, potpuno je jasno da su skauting meča i egzekucija istog bili skoro perfektni. A što je najbitnije, sve to je rezultiralo relativno laganom pobedom u gostima nad realno jačim protivnikom. Ako to nije dovoljno da izmami osmeh na tvoja očigledno vrlo zahtevna usta, onda ti predlažem da kreneš da navijaš za Barsu ili Real, ili bilo koji drugi evropski powerhouse koji odbranom lomi protivnike 20 razlike i sve to uz lepršavu igru u napadu, punu zakucavanja i trojki. Ovakvi kakvi smo u EL od kako je igramo, recept je bio samo jedan, a to je Radonjin sistem koji se bazira na odbrani. Na poništavanju ofanzivnih pretnji i rušenju protivničkog gameplana. Dovođenju u nelagodnu situaciju, teranju na improvizaciju. Nekada je to dovoljno za pobedu, a nekada se naleti na protivnika čiji talenat na terenu i klupi jednostavno kompenzuje sav naš trud i odnese prevagu. Mi nikada nismo mogli da se pojavimo na EL parketima i da se nadigravamo trojkama i igramo na poen više, a da se nadamo pobedi. Niakda nismo imali toliko koncentrisan napadački kvalitet u rosteru, a da je trajalo duže od mesec-dva i to u periodu Quicy Millera. Pa je čak i tada odbrana bila bitniji deo plana igre, a efikasan napad samo trešnjica na torti.

 

Ah, da. Pa nismo mi nadigrali Zenit, nego su se oni samoubili. Mrzelo ih da se cimaju. Kasni im plata. A ribama mesečni siklus. Bojkotuju trenera. U depri su zbog poraza u prethodnom kolu... Sve ovo je bliže realnosti od proste činjenice da smo došli tamo i defanzivno ih pojeli. A jedan od bitnijih šefova u toj gozbi je bio upravo Hollins. To što smo im se usrali u život u prvom poluvremenu, pa su oni mentalno pali u drugom, nesposobni da nađu plan B je mnog više naša zasluga, nego njihova indolentnost ili predaja. Hteli su, ali nisu znali kako. Navodiš poraz od Fenera i Hollinsa kao krivca, a da te pitam nešto: ko može da tvrdi da bi dobili Zenit da je umesto Hollinsa bio neki "napadački potentniji" bek? I da bi nam u tom slučaju skor bio bolji od ovih solidnih  i manje-više realnih 5-8? Sve su to nagađanja i subjektivne projekcije, na to niko nema odgovor. To nam je što nam je. Jedan prosečan igrač je zlata vredan ako se uklopi u sistem koji funkcioniše, mnogo vredniji od ekstra igrača koji igra van njega ili u nepostojećem sistemu. U tom smislu, bitisanje Hollinsa u Zvezdi sezone 2021/22 apsolutno ima smisla. A ako nekome oči krvare, ili su nemoćni da se nasmeju čak i posle pobede u EL, kakva god da je, uvek postoji dugme na daljincu i gledanje meča tipa Efes - Barsa od onomad.

 

 

  • Like 9
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, madafaka73 said:

Ah, da. Pa nismo mi nadigrali Zenit, nego su se oni samoubili. Mrzelo ih da se cimaju.

 

Ne znam sta se tacno desilo, ali se od 6-15 videlo ko ce rutinski to da dobije.

 

Nismo mi ni toliko losiji od Baskonije pa su nas oni rutinski dobili, ubacivsi nam 55+ poena za poluvreme. To ne znaci da su oni odigrali nesto spektakularno, nego da smo mi odigrali lose.

 

Osim nekoliko ekipa na vrhu i nekoliko ekipa na dnu, razlika u kvalitetu nigde nije tolika da neki tim dobije sa 20 poena razlike. Sto znaci da odgovor zasto su takvi rezultati treba traziti u nenormalnom sistemu takmicenja u kojem se u malom vremenskom razmaku dese sledeci rezultati:

 

Fenerbahce - Unics: 80:41, Unics - Armani 97:71, Fenerbahce - Armani: 43:68. Sta bilo ko moze da zakljuci kad pogleda ove rezultate? Da Armani igra katastrofalnu odbranu? Da igraju odlicnu odbranu? Da je Unicsov napad u buli ili nikad bolji?

 

Treba se fokusirati kako izgledamo na terenu protiv rivala koji odigraju dobro i gledati te meceve, a ne lazno tapsati samima sebi jer smo dobili nekog u EL sa 20 razlike.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Goldberže...ove varijabile u retultatima su očigledno trend koji će se nastaviti jer je sistem takmičenja napregnut do besmisla. Ali znaš li koliko imam vremena, volje i motiva da nakon pobede mog tima u EL duelu sumiram i dam dodatnu težinu svim okolnostima koje su, nezavisno od naše igre, presudno uticale da nagruvamo Zenit sred Petersburga. Verovatno su Alba i Uniks već na prvom narednom treningu dobro pretresli činjenice koje su KKCZ sprečile da im pružimo jači otpor. Skrnaviš svetinju navijanja ovim demistifikacijama kojima se verovatno simbolično bave i statističari ili skauti u klubovima i to samo pre utakmice kada to i može da donese izvesnu benefit.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bitna pobeda za samopouzdanje ,za plasman i ne toliko bitna .Uvek je lepo

pobediti u Rusiji u svakom slucaju .

Ova ekipa nije dobro izbalansirana ,da smo kojim slucajem doveli rasnog sutera i kvalitetnog centa umesto Cirbesa,Lazarevica,UskokovicaBili bi u dobroj situaciji za ulazak medju 8 !

Ovako sanse za 8 nemamo,bice muke i u Aba apo svemu sudeci pojacanja dovoditi necemo,dr Nebojsa jemalo lagio na gostovanjima

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Potpuno je paradoksalno sa ovakvim stanjem na tabeli reci da pobeda nije bitna za plasman.Postoji gomila ekipa sa istim rezultatom, od 4. do 14.mesta na tabeli razlika je samo 3 pobede dakle vise od 55% ekipa je vrlo vrlo usko smesteno na tabeli.Sta reci na to da ima jos 21 kolo do kraja...

Ako nismo kadri za top 8 to ne znaci da treba da igramo rekreativno od Nove godine vec je poenta svakog takmicenja da imas sanse za uspeh do kraja.

Na kraju krajeva ne bih ja nas otpisao za taj plasman,rezultati i igre do sad su nam fenomenalni.Gde nismo upisali rezultatski podvih uglavnom jesmo igracki(nadigravanje CSKA u Moskvi recimo)Usled svih izostanaka i rasporeda mi smo tu gde treba da budemo,na vrhu u aba i sa sansom u EL.U EL jos malo ovako da preguramo i imacemo uslovno laksi raspored,bas sam se zacudio koliko puta smo domacini u drugom delu,napriimer imacemo dva dupla kola i u oba smo oba puta domacini,nema putovanja Ane znam da li ima vece privilegije u rasporedu od toga.A koliko raspored znaci pokazuje jedan Armani,bili su prvi sa 7-1 ali 6 domacinskih utakmica.Ostalih 5 utakmica su imali 4 gostovanja i jednu od kuce,tu je skor bio 1-4(pobedili saloa u Turskoj,izgubili kod kuce od OLI).

Ni igracki ne vidim da mozemo znatno da padnemo,Kalina kao kljuc ekipe zna da odigra lose pa prezivimo,imali smo gomilu izostanaka pa smo preziveli za sada.O sutu da ne pricam,budu li nasi iznudjeni bekovi poceli da sutiraju kao profesionalci mi smo za 20% bolji tim.Vajt,Markovic,Dzoni takodje jos uvek imaju sta da donesu ekipi centra koji i nije tu niti ima naznaka da ce biti ne ubrajam.

Link to comment
Share on other sites

Naravno da se treba boriti i pokusati ostati konkurentan ali sa najgorim napadom u El sanse za neki ozbiljniji uspeh su mizerne,sut sa distance nam je ocajan.Nema u ekipi valjda nijedan igrac koji je imao gore procente nego ove godine u poslednjih 5 sezona!

Trebadanam proradi sut a to je vezano sa samopouzdanjem ali da cemo biti suterska ekipa to nema sanse ,tako je tokad nemas nijednog klasnog sutera u ekipi

Link to comment
Share on other sites

Ako dobijemo naredne tri u EL svakako se niko nece dovoditi jer smo dovoljno jaki da u tri vezane dobijemo tri ekipe iz top 8.

 

Ako izgubimo sve tri , nikoga opet necemo dovesti jer smo sve sanse za EL ispustili a dovolno smo jaki za ABA ligu.

 

 

eto i to smo vam resio 

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...