Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

224 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      97
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

3 minutes ago, Don Radonja said:

Samo da se otarasimo Simona.I pojacanje na centru.I ovaj tim je bombonica.

Jasno se vec vidi koncept kome tezimo.

njegova danasnja utakmica treba da udje u sve moguce kosarkaske udzbenike i da se izucava na svim seminarima. 

4 kontakta sa loptom i naravno 4 izgubljene 

Link to comment
Share on other sites

Meni je utisak da bi Monro lepo legao ovom timu. Igrac koji moze da natrpa svakog u kratkom intervalu, uz to je jak ko konj, a odbrana nam je podmazana prilicno i sumnjam da iko u takvom sistemu nece da se znoji na tom delu terena. 

 

Al stvarno bi steta bila da ne zaokruzimo ovu ekipu jednim visokim. 

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

Trener je napravio TIM, svaka povreda moze da se nadoknadi. Dobri jos u drugoj brzini, imamo sirinu. Kobs je bio uzasan...slicno kao Ivanovic kod nas. Simon se dobro kretao u poslednjoj cetvrtini 🙂 

 

Dobili smo ovo na suvu inteligenciju Mitrovica i Nejta...naravno timska iga ne mora ni da se komentarise, uvek ce tako neko iskociti.

 

Pomogao je Dzilo sa suludom petorkom kojom je poceo cetvrtu cetvrtinu jer se znalo da krece pritisak. 

 

Mislim da ovom timu fali samo malo vise vere od navijaca..

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Radonjić je stvarno majstor svog zanata, da ne kažem magičan, u onome sto najbolje radi a to je stvaranje ekipe po svom ukusu a sa ciljem da odbrana funkcionise brutalno. Dve utakmice sa turnira u Minhenu i evo samo tri zvanicna meca a nama odbrana radi skoro perfektno, pri tome bez nekoliko igrača, medju kojima su i Lazić, Holins i Vajt, sva trojica vrhunski defanzivci. 
Možda previše voli da se osloni na svoje bivse igrače, i one koje bas dobro poznaje, pa tako na primer gledamo oronulog Simonovića više nego sto bi smelo to da se desi, ali meni je uživanje da gledam ovakvu Zvezdu, koja uglavnom ima glavu i rep i koja zna šta hoće, gde postoji neki sistem i koncept.

 

Naravno daleko je ovo još od idealnog, 3/4 je bila teska katastrofa ali ipak je tek sami pocetak sezone i bitnije je da se već sad jasno vide obrisi nekakvog sistema, jer i kada igrači ispadaju iz tima zbog povreda i bolesti mi igramo dosta stabilno i na isti način. Znaju se zadaci svakog pojedinca, šta on može i treba da radi.

 

O Luki je sve rečeno, potpuno allround partija, ali pohvale zaslužuje i Volters. Veoma zrelo i smireno je odigrao, čak i pomalo neočekivano stabilan tokom cele utakmice. Dobru saradnju je našao sa Kuzmicem, videlo se to još u Istanbulu gde mu je većinu onih silnih poena u drugom poluvremenu Kuz otvorio blokovima i livadama. To je posebno bitna stvar jer bi moglo malo da oživi Ognjena ofanzivno, kao veceras, jer je njemu samopouzdanje bas nisko i dobrim delom sve katastrofe koje je pokazivao u napadu proizilaze iz toga. Sto se tiče odbrane i takav, ofanzivno osakaceni, Kuzmic je još uvek defanzivni doktor za većinu centara u ligi.

 

Lepo je bilo konačno videti Dobrića i Davidovca na terenu, s obzirom da im je prva utakmica dobar doprinos a i solidno visoka minutaža u ovako intenzivnoj utakmici. Ipak vidi se da Ogiju fali forma i ona sigurnost iz drugog dela prošle sezone dok Dedi ne fali ništa već ima viska, i to nekoliko kg. Na inteligenciju je sakupio odredjenu količinu pozitivnih stvari ali defanzivno bas odskače trenutno od ostatka ekipe. Čak se čini da je i Uskoković malo ojacao i da se bolje nosi u pritiskanju protivničkih plejeva.

 

E da, lepo je bilo videti i MJKa ali u dresu koji nije crveno-beli :evil:

  • Like 13
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Da nije Kuz nabavio sociva?

Nejt provalio Kuza. Bar on ume da hitne precizan pas iznad obruča. Kuz je bukvalno snažniji od Rida voline. Rid je nezaustavljiv u naletu ali pod košem bez lopte ga je Kuz zdrobio. Ona odbrana kada mu je iznudio korake je bila kao iz udžbenika. Istraj Ognjene.

 

 

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

Најпријатније ме изненадио Митар колико је повукао. Калина јесте силовао али има муда кад год треба, не можеш таквог играча да не готовиш.

Ивановић ме мало непријатно изненадио, биће и јачих и битнијих утакмица, професионалац си не могу онако да се свежу руке, иако је имао неких асистенција и пар добрих одбрана. Дај тог центра и да се опорави Вајт да се комплетирамо, прије свега због ЕЛ!

У овим околностима се побједи не гледа у зубе ни по једном основу. Свака част момци!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...