Jump to content

Rat u Ukrajini

Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Avion je bio u Groznom ali nije mogao tamo da sleti i vratio se u Kazahstan. Rusi danas izveštavaju da su obarali neke dronove iznad Groznog. To su činjenice na osnovu kojih se sumnja da bi ruska PVO mogla biti krivac. Čak i Rus Fighter bomber piše o tome. No za sada nema dokaza za tako nešto a ako se to desilo obzirom da imamo preživele verovatno ćemo čuti njihove iskaze.

Zvanično je da je ptica uletela u motor, što deluje vrlo tanko.

• Like 1

On 12/22/2024 at 10:23 PM, fancy said:

I evo odakle će Rusi da finansiraju dalju agresiju na Ukrajinu:

Finansiranje ovog rata je najvecim delom iz budzeta i rezervi koje su se nakupile tokom poslednjih 20 godina.

Kao sto sam predvideo pre 2 godine, nakon sto se te rezerve istanje pocece da pljackaju firme, pojedince i na kraju buducnost drustva

i to sve "legalno" kroz poreze, "preporuke" o ratnim izdvajanjima za velike firme, nacionalizacijom i neposrednom kradjom.

U drugom delu ovog izvestaja se moze vise procitati o povecanjima poreza koja slede

- Menacing sanctions, meaningless forecasts, and a murky future

34 minutes ago, Klotzen said:

Avion je bio u Groznom ali nije mogao tamo da sleti i vratio se u Kazahstan. Rusi danas izveštavaju da su obarali neke dronove iznad Groznog. To su činjenice na osnovu kojih se sumnja da bi ruska PVO mogla biti krivac. Čak i Rus Fighter bomber piše o tome. No za sada nema dokaza za tako nešto a ako se to desilo obzirom da imamo preživele verovatno ćemo čuti njihove iskaze.

Zvanično je da je ptica uletela u motor, što deluje vrlo tanko.

Ja sam čitao samo za ptice, ali ne i za motor, mada se ograđujem jer sam površno pratio celu situaciju. Jedini tragovi koji su vidljivi celom svetu su one rupe na repu, ali ne bih rekao da je neki pijani Serjoža pucao tandžarom na avion.

19 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ja sam čitao samo za ptice, ali ne i za motor, mada se ograđujem jer sam površno pratio celu situaciju. Jedini tragovi koji su vidljivi celom svetu su one rupe na repu, ali ne bih rekao da je neki pijani Serjoža pucao tandžarom na avion.

PVO raketa često eksplodira u blizini aviona i ošteti avion šrapnelima.  Na primer tako su oboreni oni ruski avaksi početkom godine. Takođe ovo bi mogla biti oštećenja i od PVO topova. Te rupe bi mogle biti i posledica pada no pošto imamo preživele ovo neće moći da se sakrije na duže staze ako je bilo obaranje.

No u svakom slučaju neće taj događaj imati neku veću važnost jer sigurno nije bilo namerno obaranje pa da se sada zavađaju Azeri, Kazahstan i Rusija zbog toga.

Edited by Klotzen

Vrlo moguce da je neki mitraljez ili top manjeg kalibra mozda i nek rucni pvo (toplotno navodjenje) ali u tom slucaju bi verovatno pogodila sam motor doduse moze biti i Strela 10 (mala bojeva glava) trupni pvo gusenicar.

Ostecenja su mala za bilo sta ozbiljnije, a izgleda da je ostecen iznad Groznog i uspeo je nekako da doleti do Kazahstana, inace prvobitno je pokusao da sleti u Dagestanu ali uslovi za sletanje cak i sa ispravnim avionom su bili losi pa su odlucili da lete za Kazahstan verovatno su mislili da ako nisu sistemi otkazali da ce izdrzati toliko, vidimo da nije.

Snimak iz Ukrajine (komican ako ista vezano za rat moze biti komicno), ukrajinci sa Strela 10 pokusavaju da pogode ruski izvidjacki dron:

Edited by MeanMachine

Reuters

A Russian cargo ship that ran into trouble on Monday in the Mediterranean Sea and later sank was rocked by a series of three explosions in "an act of terrorism," state news agency RIA cited the vessel's owner as saying on Wednesday.