Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

2 hours ago, Akiro said:

Gledam, čitam i slušam razne reakcije ovih dana, pa se pitam jel ovom narodu vrana potpuno popila mozak i svaki makar minimalni osećaj za moral. Odnosi se na Srbijukse en generale ali nije da toga u malo uvijenijoj formi nema i na forumu. 

 

Čak i ne mislim na potpune manijake koji otvoreno podržavaju Putinovu agresiju na nezavisnu Ukrajinu, već na one kao načelno uvijene u demokratsku oblandu, kojima je rusko-srpsko nacionalni patriJotski praziluk prikriven a ne viri otvoreno iz ******. 

 

Kakve veze sa time da je Putler realno kandidat za Hag i da je ruska invazija zverska agresija ima to što se nama desilo, odnosno kako neki misle a koji je to NATO zvaničnik završio u Hagu ili a šta je nama NATO radio, o teorijama zavere protiv belosvetskog pravoslavlja tek da ne pričam. Ako pođemo od pretpostavke da to što smo (po meni zasluženo) dobili po njonji predstavlja ipak kršenje nekih međunarodnih konvencija, upravo to predstavlja razlog da podržimo u potpunosti Ukrajinu a ne Rujkane. Pod tom pretpostavkom i mi i Ukrajinci smo žrtve agresije. To po svakom normalnom moralnom načelu podrazumeva da ne drvimo kojekakve relativizacije već jasno podržimo Ukrajinu jer smo i mi i oni žrtve. A to što mi kao žrtve podržavamo ili makar relativizujemo dela agresora je ne samo dvostruki moral već i za ozbiljno posmatranje. U svakom slučaju gubimo pravo da pričamo o nekim dvostrukim aršinima Amera i NATO pošto i mi iste pokazujemo.

 

Još jedna stvar mi je pala u oko. O pravima na imovinu ruskih oligarha, rekao bih subjektivno, u dobroj meri brinu oni, koji bi zdušno podržali otimanje i pljačku imovine nevinim pekarima, lekarima, advokatima, bogatijim seljacima 1945. a moguće da su čak i unuci takvih, koji su se okoristili "narodnom pravdom" i sarmoupravljanjem. Pa, gospodo, ne budite drugovi već budite dosledni. Opet dvostruki moral i dvostruki aršini.

 

Ovom narodu nema pomoći. Možda svuda ima po neki takav šizofren glas bez razuma i morala, ali ovaj obim direktne i indirektne podrške (kroz bilo koji vid relativizacije) mislim da ni Kadirovci, pa ni Kuba i Severna Koreja ne pružaju Putleru. 

 

Meni se nekako polako bistri slika - oni koji su stvarno bili zrtve NATO napada na Srbiju  - obican narod po pijacama, djeca po skolama, radnici u fabrikama, svi oni koji su sjedili u svojim kucama dok su im nicim zasluzene bombe padale po glavi se i danas identifikuju za zrtvom, tj. Ukrajinom. Oni koji su bombe zasluzili i zbog kojih je bombardovanje izvrseno, i koji su po komsiluku radili isto sto i Putin u Ukrajini, se nepogresivo identifikuju sa Rusijom. Mozda ima malih odstupanja, ali mi se nekako cini da je to-to. Neki Seselji i izdanci, Dacici, Vulini, neo-Ljoticevci i slicni su nepogresivo uz Rusiju....

 

Edited by ters
  • Like 4
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Darth Bane said:

Takav je nacin pisanja ovde. Cilj je da se kroz samokritiku naseg drustva isto dozove pameti. 

Eto ova podrska Rusiji: zvanicno jesmo osudili agresiju, Ali malo-malo pa po televizijama gostuju razni opskurni likovi koji tumace nesto podrzavajuci Rusiju. Kao da su oni neki mudraci. Ponavlja se ista prica kao 90-tih: cela Evropa na jednu stranu a mi na drugu??!!?

Takvo pisanje nije samokritika, već žvakanje tri iste fraze na svakoj božjoj temi koju sam čitala.Na kraju, ilustrovala sam na šta to liči.

I neću u off više.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, McCarthy said:

 

 

 

 

 

Dobar intervju, vredi ga pročitati.
Citiraću zadnji pasus iz intervjua, u kojem Krastev koristi prvo lice množine kada govori o zapadu, Evropi, nužnosti promena koje će nastati i mimo želje naroda i elita, verujem da misli o potrebi da se nužne promene spremno dočekaju, da se pretpostavi kakav će svet biti posle rata. Da li će biti unicentričan, bipolaran kako se često predstavljao ili multipolaran kakav već jeste iako neko to ne vidi ili neće da vidi.

 

Quote

Zbog pandemije i ovog rata, država opet igra veću ulogu. U pandemiji je socijalna država bila ta koja je brinula o svojim građanima i održavala ih u životu. U ovom ratu, bezbednosna država ne samo da štiti svoje građane, već bi od njih mogla nešto i da zahteva: Na primer, da budu spremni na žrtvu. Moj prijatelj radi u jednoj od najvećih biznis škola. Rekao sam mu: Sve čemu podučavate studente je beskorisno. Podjednako beskorisne kao što su studije studije socijalizma bile 1990. godine. Svet globalizacije i slobodne trgovine, u kojem je ekonomiju interesovao samo krajnji rezultat, a ne politika, više neće postojati. Ne znamo šta će biti u Rusiji posle Putina, niti u Evropi, koja se trenutno nalazi u romantičnoj fazi. Ali ne bi trebalo da pravimo iste greške kao 1989. Tada smo mislili da će se Istok dramatično promeniti, ali ne i Zapad. Sada će se Rusija dramatično promeniti. Ali i mi ćemo.

 

Na samom ratištu se malo šta rešava, samo ljudi i deca gube živote, ishod rata će se određivati u kabinetima, međusobnim susretima, skupovima, UN ili nekoj drugoj međunarodnoj organizaciji.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Zašto bi im se ukidale sankcije? To treba potpuno izolovati, u svemu, bar na jedno 50 godina.

Sirovine da prodaju je OK, a sve ostalo, aj zdravo. 

 

 

 

 

Stvarno? Da nije malo licemerno, malcice - nemoralno i poprilicno otrcano i glupo, nema tog rata u istoriji koji se nije vodio za resurse pa tako i ovaj, da se ne lazemo. 

Napisacu pa sta bude: gledam ove uzasne kolone izbeglih gradjana, ovo unistavanje gradova do iverja, ovo svrstavanje na ovu ili onu stranu, gledam Evropu kako se ujedinjuje da pomognem ovim ocajnim ljudima da se sklone od rata......gledam i pitam se zasto se tako unisono nije pomagalo izbeglicama iz Sirije, Pakistana, Libije.....i medju njima je bilo zena i dece, i oni su bezali od istih takvih razaranja? Secate se onog dvogodisnjeg  decaka kojeg je more izbacilo na obalu pa smo plakali nad njegovom sudbinom, krstili se i shaputali " ne daj Boze nikom..."?

Po cemu su izbeglice iz ratnih podrucja van Evrope manje vredne pomoci, solidarnosti, zasto smo ostali ravnodusni pred njihovim izumiranjem? Zasto smo ih se plasili, gadili, ostajali nemi, zasto ih niko nije hteo, zasto smo ih nabijali u kampove, u uslove nedostojne coveka? I onda se pitamo zasto nam podmecu bombe, zasto nas ne vole, zasto nas mrze? Imam odgovor: zato sto smo beli rasisti, fasisti, licemeri, kolonizatori.

Branicemo nas nacin zivota do poslednjeg njihovog? 

Neopisivo mi je zao svakog coveka koji mora da napusti svoj dom bezeci pred bombama cije god da su. Ali, Evropo, takva kakava si, nisi bolje ni zasluzila, mecka je zaigrala pred tvojim vratima pa vidi sta ces. 

 

  • Like 13
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Darth Bane said:

Takav je nacin pisanja ovde. Cilj je da se kroz samokritiku naseg drustva isto dozove pameti. 

Eto ova podrska Rusiji: zvanicno jesmo osudili agresiju, Ali malo-malo pa po televizijama gostuju razni opskurni likovi koji tumace nesto podrzavajuci Rusiju. Kao da su oni neki mudraci. Ponavlja se ista prica kao 90-tih: cela Evropa na jednu stranu a mi na drugu??!!?

Znači postoji cilj zašto se učesrvuje i piše na forumu? samo nesto slabo ostvarujete taj cilj kolega Bane. Da li vi nekvalitetno pišete ili druga strana ne moze da ukapira to sto pisete ja veliko pitanje.

Edited by Perkos2
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Constantin said:

Danas su bili inače protesti i u Rimu i Pizi zbog dostavljanja oruzja Ukrajini....

Igrom slučaja, jedan par naših kumova živi u Pizi i bili su na prvom mitingu podrške Ukrajini, kažu da su komunisti već tada bili krenuli sa takvim porukama pa su malo dobili po, što bi Borat rekao, važin, tako da sad protestvuju solo.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Perkos2 said:

Znači ima postoji cilj zašto se učesrvuje i piše na forumu? samo nesto slabo ostvarujete taj cilj kolega Bane. Da li vi nekvalitetno pišete ili druga strana ne moze da ukapira to sto pisete ja veliko pitanje.

Zato sto je to nemoguce ostvariti kod onih koji funkcionisu kao insekti, razum nista, samo reakcija na spoljasnje nadrazaje, i razmena materija. Zato cilj vise nije dozivanje pameti isl jer je to naivni idealizam i nemoguce, nego samo nadrazivanje da bi im na usta isla pena zna se kakva, i da bi se ohrabrivali oni koji ne spadaju u tu bulumentu da ne dozvole da ih to zlo usisa.

 

Jer maske su pale, i ako je onaj ko je normalan nesto trebalo da nauci iz ovih decenija boravka pored t9g basibozluka, bagre i brabonjaka koji su ustali da obnove Dusanovo carstvo, copyright by Koca Popovic,  to je da on sa njima nema nista zajednicko, osim slucajnog mesta rođenja, i delimicno jezika.

 

Cak ni istoriju istu nemaju, jer dok je njihov dozivljaj istorije to o cemu bulazne, istorija koju normalni pamte su decenije ugnjetavanja, proganjanja, vređanja i sramote zato sto prinuđeni da borave pored takvih i da sa njima imaju veze.  

 

Tako da sto se normalnih tice, ovi koji se sada iskazuju u punom sjaju, neka...zna se vec sta, bilo je aktuelno neko vreme na starom forumu. Empatiju koju mogu da dobiju je ista kao sto je dobija smrdibuba.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, Pletilja said:

Stvarno? Da nije malo licemerno, malcice - nemoralno i poprilicno otrcano i glupo, nema tog rata u istoriji koji se nije vodio za resurse pa tako i ovaj, da se ne lazemo. 

Napisacu pa sta bude: gledam ove uzasne kolone izbeglih gradjana, ovo unistavanje gradova do iverja, ovo svrstavanje na ovu ili onu stranu, gledam Evropu kako se ujedinjuje da pomognem ovim ocajnim ljudima da se sklone od rata......gledam i pitam se zasto se tako unisono nije pomagalo izbeglicama iz Sirije, Pakistana, Libije.....i medju njima je bilo zena i dece, i oni su bezali od istih takvih razaranja? Secate se onog dvogodisnjeg  decaka kojeg je more izbacilo na obalu pa smo plakali nad njegovom sudbinom, krstili se i shaputali " ne daj Boze nikom..."?

Po cemu su izbeglice iz ratnih podrucja van Evrope manje vredne pomoci, solidarnosti, zasto smo ostali ravnodusni pred njihovim izumiranjem? Zasto smo ih se plasili, gadili, ostajali nemi, zasto ih niko nije hteo, zasto smo ih nabijali u kampove, u uslove nedostojne coveka? I onda se pitamo zasto nam podmecu bombe, zasto nas ne vole, zasto nas mrze? Imam odgovor: zato sto smo beli rasisti, fasisti, licemeri, kolonizatori.

Branicemo nas nacin zivota do poslednjeg njihovog? 

Neopisivo mi je zao svakog coveka koji mora da napusti svoj dom bezeci pred bombama cije god da su. Ali, Evropo, takva kakava si, nisi bolje ni zasluzila, mecka je zaigrala pred tvojim vratima pa vidi sta ces. 

 

Cekaj bre malo. Znaci tebi je logicno da izbeglice iz celog sveta idu u Evropu? Pa cak i te izbeglice sto ti Evropljane nazivas rasistima,fasistima smo i primili. Zar treba iz svakog ugla sveta da malecn Evropa prima sve izbeglice a drugi da se prave ludi?

 

Mecka je zaigrala pod vratima Evrope odavno. Moras shvatiti da je Evropa uredjeno drustvo i da bukvalno nema nikakve veze sa ratovima jedan dug period. Ako se umesas u ukrajinski rat to znci opste krvoprolice i zto treba takve stvari izmeriti vise puta.

 

Npr kad sam bio u Rusiji jako tesko je bilo izbrojati tacnije videti izbeglice iz nekih ratnih podrucja, stavise nisam video nijednog. Odes u Suboticu ili Sombor i vidis ih gomilu.

 

Ne vidim nikakvo drugcije resenje nego za neki siri konflikt jer je Rusija krenula u uzdizanje putina aka kepeca i sad sta god odluci oni ce ga pratiti. Cak su na RT bili prenosili Misu Vacica i okarakterisali ga kao srpskog politicra nacionalistu. Te verujem da ce ga nekako i progurati u skupstinu pod izgovorom da je jbga bio jedinica pa ljudi gresili.

 

Zapadne vrednosti su poslednji bastion normlnog nacina zivota, cak je to i Amigo potvrdio, zamislite Amiga da se sad preseli u Niznji, mislim da mu to nije na kraj pameti a steta jer voli rusku politiku, ali ne i nacn zivota 🙂 a na zpadnu obratno.

 

Sto se tice Puzigace i etiketiraje serpskog naroda, mislim i da je preblag. Smo odes jednom na miting sns-a i bude svi jesno koji su to kmetovi, ovde sam ih cak i pocastio sa etipetom.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Pletilja said:

Neopisivo mi je zao svakog coveka koji mora da napusti svoj dom bezeci pred bombama cije god da su. Ali, Evropo, takva kakava si, nisi bolje ni zasluzila, mecka je zaigrala pred tvojim vratima pa vidi sta ces. 

 

 

Ima puno istine u ovome što pišete, ali tu sad dolazimo do nekoliko suštinskih i dubinskih koncepata čija obrada bi, pretpostavljam, zauzela posebnu temu i jedno 500 strana.

 

Sama ideja da se "prekine istorija", zamrzne aktuelna situacija - kolonije su nezavisne države, karte su podeljene, hladni rat je dobijen, sve je gotovo - u trenutku u kojem globalizacija (ekonomska, internetska, migracijska i bilo koja druga) doživljava apsolutni vrhunac... Teško. Primamljivo i lepo za Zapadni Svet, ali jako teško.

 

A što se tiče rasizma prema izbeglicama i migrantima, to je sada ogoljenije i vidljivije nego ikada.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Perkos2 said:

Znači ima postoji cilj zašto se učesrvuje i piše na forumu? samo nesto slabo ostvarujete taj cilj kolega Bane. Da li vi nekvalitetno pišete ili druga strana ne moze da ukapira to sto pisete ja veliko pitanje.

Pa valjda je cilj da se malo opametimo. Po meni.

Link to comment
Share on other sites

Novi snimak borbi iz Marijupola :

 

 

 

Napad Ukrajinaca predvođen BTR-4. Gledamo akciju iz njegove perspektive.

 

800px-BTR-4E_in_Kyiv.jpg

 

Ovo je drugi ovakav snimak iz ovog tipa oružja koji smo videli, savršeno oružje da uposlite gamere 🙂

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gledam ovu sliku i setih se koji je orgazam bio u Informerima kada se pojavila Armata.

Znaci bila je to tada kombinacija Tanosovog Kamenja beskraja, Torovog cekica i Lade Nive.

Game changer, Amerika u panici, nista vise nece biti isto, 18+ foto video…

Vise ni po paradama ne vozaju ona dva tri prototipa.

Al zato imaju rendere Armate do jaja.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Oni ne mogu da zauzmu Mariupolj koji bombarduju od pocetka agresije, doveli su cecenske grmalje da se malo slikaju i tkd.  Secam se rata u Siriji i koliko su opozicione snage pa cak i isis drzali delove grada mesecima i to samo sa lakim naoruzanjem. Ovde je problem sto kepecu zivoti ruskih vojnika nista ne znace. Nalozio ih je preko ''pinka'' da se bore sa hitlerovom nemackom i oni su u transu. Realnost je da su se evo skoro za mesec dana qrca pomerili.

 

Ono sto je trenutno bitno, Belorusi su povukli sve svoje politicare iz Ukrajne koji su bile garant ne ulaska Br vojske u rat. Tako da eto, bice dve drzave na jednu. Bas me zanima sta beloruski vojnici misle o tome i ima li bar nekog otpora tamo. To bi bila kepecova mizerija da napda sa Jermenima, Belorusima Ukrajnu i dalje sipak. Ipak, ako se to desi, mislim da ce nastupiti NO FLY zona, kao prvi preduslov da ce biti sranja ako se ovo nastavi.

 

Da dodam da Mariupolj sad gadjaju i sa brodova 😄 

Edited by Devil In My Pants
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Nece se nista desiti, ako nije do sada. Niko nece uci u rat na strani Ukrajine. Ali isto tako i ako se potpise nesto gde se priznaju Rusiji ovo "osvojeno" to niko ziv nece priznati nikada. Rusija ce biti pod sankcijama dok ovaj ne odapne ili ga ne roknu, NATO ce pojacati odbranu i borbenu gotovost u svim drzavama koje su blizu.

 

Jedino ne znam da li ce Finci uci u NATO, ostatak se nece promeniti u odnosu na ovo sto imamo do sad.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Clash said:

Gledam ovu sliku i setih se koji je orgazam bio u Informerima kada se pojavila Armata.

Znaci bila je to tada kombinacija Tanosovog Kamenja beskraja, Torovog cekica i Lade Nive.

Game changer, Amerika u panici, nista vise nece biti isto, 18+ foto video…

Vise ni po paradama ne vozaju ona dva tri prototipa.

Al zato imaju rendere Armate do jaja.

 

Ja mislim da je budućnost oružja u robotizaciji. Nažalost to će svim vladama da skine s grbače najvećeg protivnika a to je javno mnjenje uznemireno zbog smrti vojnika na frontu. Svi znamo kuda to vodi. 

 

Recimo zašto je ovaj Bajraktar revolucionarno oružje ? Realno borbene letelice bez posada postoje već skoro 20 godina. Međutim ovo je prva koja je jeftina a da se pokazala kao vrlo efikasna. Ako sam dobro našao informaciju Bajraktar sa komandnom jedinicom košta 2 miliona $ a bez komandne jedinice 1 milion $. Pri tome odrađuje posao isto kao i bombarder a ne rizikujete pilota koga ste obučavali godinama i spucali milione $ na njega. Znači Srbija kupi 15 aviona i 15 komandnih stanica, i dodamo još 120 aviona u rezervu i to sve košta 150 miliona $ plus neka kinta za obuku prvih operatora. Znači za 150 miliona $ dobijete oružje koje odrađuje posao kao avijacija koja bi vas koštala 2-3 milijarde $.

 

Američki dronovi su preskupi, jedan košta 40 miliona $ . Pored ovog turskog postoje i kineski koje smo i mi kupili. Korišćeni su nešto malo u Jemenu. Ove što smo mi kupili mislim da niko nije koristio. Priča se da smo platili 30 miliona $ za 6 komada što deluje ekstremno skupo. No ako je u toj ceni i dobrana zaliha raketa koje nose onda možda i nije. A možda je jednostavno taj posao odrađen da se opere lova i ukrade iz budžeta.

 

No mislim da avioni sa pilotima neće biti izbačeni iz upotrebe, oni su i dalje superiorni i glavna opasnost za dronove i bespilotne. Za sada nema bespilotnih letelica koje bi mogle da rade lovački posao.

Edited by Klotzen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Helena said:

Wow, možda najbolja rečenica na topiku...

 

zapravo je ceo post je odličan.

Znas kako, ne odgovaram tebi na ovaj upis, nego komentarisem nevezano za tebe i sve ostale koji drndaju istu pricu neprekidno. Zajebite vise sa tim plemenskim predpolitickim i predindustrijskim glupostima koje nemaju nikakve veze ni sa cime jer nikoga za njih nije briga. Boli nekoga znate vec sta za vasu "empatiju", "pravdu" i gluposti. Ako su neki upisi besmisleni to su ta vecita sranja o licemerju, o nepravdi i glupostima o kojima 35 godina kenjate svi komplet tu, van foruma, kao i vas ludak putin, tako lepo opisan kao kompletan ludak u onoj analizi njega, ali izgleda i njegovi Rusi, koji su isto, bar polovina, iznenađeni i uvređeni sto zli svet ne valja pa ne uviđa njihovu veličinu, kao da je nekoga za nju briga. 

 

Onda se vratite na Djordjev post od pre nekoliko dana gde razotkriva tu vecitu zabrinutost takvih za razne u Jemenu, u Tunguziji, u americkim getima itd, ama nikad nisu nisu doveli u pitanje svoju stalnu podrsku najvecim ludacima i najvecim ludastvima ikada izmisljenim, pa zajebite vise, jer ako neko gadi temu, to su takvi upisi koji nemaju veze sa stvarnim svetom. Vi cete pricati o rasizmu, koji ste igane pretvorili u kastu nedodirljivih a iptari su vam bili dobri samo da stružu drva i prodaju semenke. Ali vam ovi drugi udarise prstenac, pa sad mozete samo da proizvodite umilnu muziku "škrgut zuba u C duru". Po pravdi. 

 

Mozete do besvesti da onanisete te gluposti o pravdama, nikoga one ne zanimaju, jer postoje samo u vasim glavama. I Angelia vam je napisala pre nekoliko dana, u normalnom svetu to nikoga ne zanima, niti ko to razume, niti je koga briga za vase "istorijske kontekste" i ostala khmkhm, a na one koji drndaju te budalastine gledaju kao na ludake. Tamo za takve stvari nema razumevanja, zato sto tamo ljudi gledaju na svet realno i prakticno, i zive u danasnjem vremenu, a ne provode vreme gledajuci sebi u prkno,  i zato uvek zguze te "dusevnike", kako i treba da bude.

 

Normalni ljudi ne kenjaju o navodnim istorijskim nepravdama koje postoje samo u njihovim glavama,  i ne pokusavaju da ih isprave, nego to rade poremeceni ljudi, kao vasi kolovođe i "naucnici" debelijeh guzica, sto ih izdrzavate da vas truju, a vi im se divite, umesto da ih cebujete sve do poslednjeg, pa posaljete da ciste klozete,  i kagebeovac putin, a normalni se bave stvarnim svetom.

 

Isto vazi i za onoga sto je perkos slao tekst o nekom novinaru ili sta je sto je mislio da zato sto je novinar moze da radi sta hoce u ratnom podrucju, a onda kad mu udarili prstenac, on sav iznenađen i uvređen izjavljuje "ma ja sam budala". Naravno da si budala, ali zato sto nista nisi shvatio, nego zato sto je ono sto i dalje stvarno mislis "zli svet ne valja nista, nego to ovako treba, to onako treba...".

 

Zajebite bre vise, lepo vam neko rece. Kako vas vise ne mrzi da 35 godina iste gluposti bulaznite. Vi imate srecu sto ste potpuno nebitni pa ne pravite velike probleme, i onda je dovoljno da budete u oboru, a da je po vasoj "pravdi" , taj problem vas koji postoji u Evropi bi odavno bio resen.

 

A vala i ostalih kao vi. Sto se mene tice neka bude sto mora. Necete kraj istorije o kome je govorio onaj, da takvi koji imaju misije idu da se lece, a da se svet razvija normalno i da svi prosperiraju, razvijaju se i to, ukljucujuci j Rusiju, nego hocete da ispravljate istorijske nepravde, hocete misiju? Onda ce vam se mozda vise sviđati drugaciji kraj istorije.

 

Nema sta da kukate, sami ste ga trazili. Vasa opsesija "pravdom" ce konacno biti zadovoljena, i sve istorijske nepravde ce biti konačno ispravljene, pa bi valjda trebalo da se radujete tom velicanstvenom događaju, a ne da kukate i punite gaće.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Constantin said:

"Njih dvojica, a ja i tata sami"....

Cekaj, ovaj tvoj post je poprilicno nebulozan :Hail: Zar najjacoj vojsci sveta treba i Belorusija

 

12 minutes ago, McLeod said:

Nece se nista desiti, ako nije do sada. Niko nece uci u rat na strani Ukrajine. Ali isto tako i ako se potpise nesto gde se priznaju Rusiji ovo "osvojeno" to niko ziv nece priznati nikada. Rusija ce biti pod sankcijama dok ovaj ne odapne ili ga ne roknu, NATO ce pojacati odbranu i borbenu gotovost u svim drzavama koje su blizu.

 

Jedino ne znam da li ce Finci uci u NATO, ostatak se nece promeniti u odnosu na ovo sto imamo do sad.

Apsolutno sam siguran da hoce ako bude uopste potrebe

Edited by Devil In My Pants
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, McLeod said:

Nece se nista desiti, ako nije do sada. Niko nece uci u rat na strani Ukrajine. Ali isto tako i ako se potpise nesto gde se priznaju Rusiji ovo "osvojeno" to niko ziv nece priznati nikada. Rusija ce biti pod sankcijama dok ovaj ne odapne ili ga ne roknu, NATO ce pojacati odbranu i borbenu gotovost u svim drzavama koje su blizu.

 

Jedino ne znam da li ce Finci uci u NATO, ostatak se nece promeniti u odnosu na ovo sto imamo do sad.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Devil In My Pants said:

Cekaj bre malo. Znaci tebi je logicno da izbeglice iz celog sveta idu u Evropu? Pa cak i te izbeglice sto ti Evropljane nazivas rasistima,fasistima smo i primili. Zar treba iz svakog ugla sveta da malecn Evropa prima sve izbeglice a drugi da se prave ludi?

 

Mecka je zaigrala pod vratima Evrope odavno. Moras shvatiti da je Evropa uredjeno drustvo i da bukvalno nema nikakve veze sa ratovima jedan dug period. Ako se umesas u ukrajinski rat to znci opste krvoprolice i zto treba takve stvari izmeriti vise puta.

 

Npr kad sam bio u Rusiji jako tesko je bilo izbrojati tacnije videti izbeglice iz nekih ratnih podrucja, stavise nisam video nijednog. Odes u Suboticu ili Sombor i vidis ih gomilu.

 

Ne vidim nikakvo drugcije resenje nego za neki siri konflikt jer je Rusija krenula u uzdizanje putina aka kepeca i sad sta god odluci oni ce ga pratiti. Cak su na RT bili prenosili Misu Vacica i okarakterisali ga kao srpskog politicra nacionalistu. Te verujem da ce ga nekako i progurati u skupstinu pod izgovorom da je jbga bio jedinica pa ljudi gresili.

 

Zapadne vrednosti su poslednji bastion normlnog nacina zivota, cak je to i Amigo potvrdio, zamislite Amiga da se sad preseli u Niznji, mislim da mu to nije na kraj pameti a steta jer voli rusku politiku, ali ne i nacn zivota 🙂 a na zpadnu obratno.

 

Sto se tice Puzigace i etiketiraje serpskog naroda, mislim i da je preblag. Smo odes jednom na miting sns-a i bude svi jesno koji su to kmetovi, ovde sam ih cak i pocastio sa etipetom.

 

b1. Da, naravno da je normalno, prvo je Evropa dosla njima, sad je malo red da se vrati usluga. Pa sigurno da ce da idu na bolje, nece valjda na gore?!

 

b2. Koga smo to primili?

 

b3. Ko se pravi lud? Pa Severna Amerika i Australija su pune izbeglica, neke malo ranije dosle, pa je onda ok?

 

b4. Nema na tlu Zapadne Evrope, ali ima itekako na drugim kontinentima. 

 

b5. Tacno, ali zar nisu zajednistvo, pomaganje, otvorene granice i ravnopravnost srz evropskih vrednosti?!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Jurgen said:

 

b1. Da, naravno da je normalno, prvo je Evropa dosla njima, sad je malo red da se vrati usluga. Pa sigurno da ce da idu na bolje, nece valjda na gore?!

 

b2. Koga smo to primili?

 

b3. Ko se pravi lud? Pa Severna Amerika i Australija su pune izbeglica, neke malo ranije dosle, pa je onda ok?

 

b4. Nema na tlu Zapadne Evrope, ali ima itekako na drugim kontinentima. 

 

b5. Tacno, ali zar nisu zajednistvo, pomaganje, otvorene granice i ravnopravnost srz evropskih vrednosti?!

B.0 Kronos prvo lajkuje pa cita ko god da udje u raspravu sa mnom. :))

 

Elem. Kome je tacno Evropa dosla u Afganistan, Siriju...Imaju bolje i u Aziji, Bliskom Istoku itd.

 

Primili smo migrante, vecina nece da ostane ali to je zato sto oni ne zele, ako se vec hvatas proslosti imamo i mi izbeglice iz Bosne, Hrvatske i sa Kosova.

 

Severna Amerika i ustralija, opet si pomesao zemlje i kontinente koji trebaju da brinu o ''svojim'' izbeglicama.

 

Bas i nema neke velike

 

Jesu, ali ne mozes sve strpati u Evropu, Rusija kolika je pa nisu primili bukvalno nikog, o Kini da ne pisem i ostalim slicnim drzavama. Razumem da je u Evropi dobro tj na ''zapadu''...i da su tu izrazene prave ljudske vrednosti, samim ovim si i priznao razliku izmedju nas i njih...ne mislim na Srbiju, jer smo mi zaostali u vremenu i razvoju, vec na  EU drzave.

 

Cim se izgubi ruski uticaj, sps i sns odlaze u zaborav...zivi bili pa videli. Realnost je da zapad tacnije Evropa mora da reaguje jer ce ona najvise patiti, meni je ok da placmo i vecu cenu goriva, gasa i tih sranja, samo da se odvojimo d ruskog utica. Eno im putin/kepecpanek se hebu sa njim 🙂

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...