Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

Quote

The government has instructed all state-owned websites and services to switch to the Russian domain name system by March 11, to abandon foreign hosting and site traffic counters, and to strengthen the “password policy”. This is necessary to protect resources from cyber attacks and the possibility of disconnection from the outside. The Ministry of Digital Development assured that they are preparing for different scenarios, but there are no plans to disconnect Russia from the global Internet. Experts doubt the effectiveness of the proposed measures and note that the world may well turn off Russia itself.


https://www.kommersant.ru/doc/5249500 (prevod: Google Translate)

Edited by erwin
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Tesko ce oni da uskoro dobiju ovaj rat kako neki zapadni likovi pricaju (ima neki penzionisani pukovnik amer na koga se pale rusofili rece za deset dana ovo gotovo), jer ako ovako vazdusno desantne snage ostavljaju tehniku sta ocekivati od obicne vojske:

 

Ukrajinska artiljerija ih nasla i tutanj, cak se ni nevidi neko specijalno ostecenje na vozilima, dakle kad se ni VDV ne gine, nije nemoguce da ga vojska makne, a bice sou ako je tacno to sa Sojguom pa sta ce crni rusofili kod nas da cine, kuku.

Edited by MeanMachine
Link to comment
Share on other sites

Ma jasno je meni oko nas neke stvari,ali opet uspeju da me iznenade. Verovatno ce na izborima biti slican sok. Zive bedno i jadno..a u glavi imaju skroz iskrivljenu sliku svoje pa tek onda tudje realnosti. Skroz neracionalno razmisljanje. Mislim svima je jasno sem mmajstoru 🙂 da je onaj skup i ostala sranja tipa murali sam vucic naredio da se opere od onog glasanja 

 

Cito sam Blic kad je tek pocelo o tipa evo sati dele da Rusi uzmu Kijev. Klicko u panici...Pa informer vise ne zn ni sam sta pise. itd..Ovde ni lobotomija ne bi pomogla, nije to do vlasti, sve je do naroda.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, McCarthy said:

Ovo uzeti s velikom dozom rezerve

 

 

 

U Kremaljskim dvorskim spletkama ovo obećava da postane "slučaj kaput" Nekoliko desetina analitičara trenutno u zgradi na Trgu Đeržinskog analizira ovu vest i razvija par scenarija od kojih je nekoliko na temu zašto je Šojgu izabran. 

Slična slika je u zgradi u ulici Znamenka, gde manje viši isti broj analitičara pravi nekoliko scenarija da pojasni zašto je uprkos Šojgu izabran.

A na kraju onog stola od 10 metara nećemo skoro videti Serjožu 🙂

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Referent said:

 

 

Vrlo interesantan tekst.

 

Igor ga je spojio u celini na FBu:

 

 

Vidim da se u početku zakačio s novinarom Reutersa koji je tražio izvor, onda je njegov kolega pokazao tekst dvojici njegovih izvora iz KGBa, koji su potvrdili da je tekst došao iz njihovih redova.

 

Kačim u spoileru:

 

 

 

 
 

 

Dakle, možemo da zaključimo da je ovo verovatno najveći neuspeh Rusije do sada i da će Rusija ovu avanturu platiti jako skupo.

 

 

 

 

 

 

Edited by McCarthy
Link to comment
Share on other sites

Nije toliko ni bitno ko stoji iza tog naloga, nije on ništa tehnički rekao, pa da je akcenat na liku iza tog profila, zakačio je link ka Wales Online koji je citirao američkog obaveštajca. Mene je mrzelo da kopiram link preko browsera, pa sam zato podelio tvit.

 

Svakako nije nešto što je baš zasnovano na nekim dokazima, tekst o kanceru je više proizvod mišljenja nego činjenica ako mene pitaš.

 

Drugi tekst koji je napisao KGBovac je već ozbiljna priča.

 

Edited by McCarthy
Link to comment
Share on other sites

I Harald Malmgren, bivsi savetnik nekoliko americkih predsednika, covek sa velikom karijerom u diplomatskim krugovima, pogotovo angazovan tokom Hladnog rata, isto kaze da postoje ozbiljne indicije da je Putin bolestan i da je ta nadutost posledica steroida. Moglo bi se objasniti time i ono njegovo neuroticno ponasanje i to sto na svim ovim sastancima su svi odmaknuti od njega najmanje 20m. 
 

Pre koji dan je objavljen onaj snimak gde Putin s radnicama Aeroflota pravi neku zajebanciju ali i tu postoje sanse da je video montaza (neko je vec kacio analizu) tako da je moguce da njega vec dugo nije bilo medju ljudima. 
 

 

Edited by djole
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Devil In My Pants said:

Bas ce reci da je lud i izlapeo. Izrael ima tesne veze sa Rusima. Kad bije svoj narod, ubija i isteruje one koji misle suprotno, sigurno nije racionalan.

Devil In My Pants, adresa: bulevar Žrtava confirmation biasa, broj 1 😛 

  • Like 4
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...