Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

13 minutes ago, Devil In My Pants said:

Nama NATO da je isao kopneno skinuli bi gace odmah,a ovi desnicari bi prvi pobegli i  veterani jer im je to vec bilo u navici..

 

Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobijediti.

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, MeanMachine said:

 

Nazalost kod nas je stvoren mit zbog pokusaja prodora preko kosara da smo mi pobedili kopnene trupe NATOa. Ja iz price sa veteranima tog rata a koji se itekako razumeju (profi vojnici) vidim da je bila ozbiljna frka ako se rat oduzi krene leto a NATO spremi trupe za prodor u Vojvodinu. Jednostavno podavili bi ih ko macice jer Vojvodina jedva da ima nesto sume a oklop bi se video pogotovo nocu na termoviziji samo tako zbog velike razlike u temperaturi. I da Ameri ne bi bas imali mnogo obzira tokom kopene invazije cim naidju na iole neki ozbiljni otpor u nekom mestu, pozovu bombardere i preoru isto. Rusi ovaj sukob na srecu jos ne vode tako, i nadam se da nece doduse sa Putinom i tom ekipom nikad nisi nacisto:

 

ER0QPmsUEAAJwmK.jpg

Sve je to normalno razmišljanje ali sigurno bi se našlo par forumaša negde možda u Brazilu koji bi veličali junaštvo srpskih vojnika i iznosili cifre o stradalim vojnicima NATO 

Ko je bio u ratu( mislim na vojnike) odlično zna koliko je to grozno i ružno, junače sa samo oni ispred prodavnice i tastature.

Edited by Perkos2
  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Perkos2 said:

Sve je to normalno razmišljanje ali sigurno bi se našlo par forumaša negde možda u Brazilu koji bi veličali junaštvo srpskih vojnika i iznosili cifre o stradalim vojnicima NATO u hiljadama.

Ko je bio u ratu( mislim na vojnike) odlično zna koliko je to grozno i ružno, junače sa samo oni ispred prodavnice i tastature.

 

Tako je ali pre svega taj mit su smislili politicari, i to je krenulo tek kad je proslo neko vreme od bombardovanja jer da su krenuli sa tom pricom odmah posle pa svi bi im rekli ne serite. Ovako posle x godina krece da se gradi mit da smo ustvari mi pobedili NATO ali eto Sloba glup pa je izgubio dobijeno za pregovarackim stolom. Za deo te mitomanije treba se i zahvaliti zvanicnoj Moskvi jer kad se Putin stabilizovao na vlasti krece sa podrskom takvih likova po Srbiji. Pri tome Putin nikad nas ne bi branio pa cak je i povukao trupe sa Kosova a Rusi za to optuzili Djindjica!?! 

 

ali itekako mu odgovaraju nasi korisni idioti koji ce vicu i bune se protiv zapada i NATOa. Jbg ispada da ovaj narod mora imati svako malo neke batine od zapada da bi koliko toliko trezveno razmisljao. Tu pocinjem da se slazem sa Puzigacom pogotovo od kako je krenulo ovo u Ukrajini pa vidim bisere nekih poznanika kojima je do juce bila puna usta 1999te i UN 1244 a sad odjednom pa mora Putin da brani Ruse i NATO hoce da ih napadne?!?

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Tomiprunet said:

Ja sam 2015godine u Francuskoj upoznao jednog mladog Belgijskog novinara, isao je biciklom po Francuskoj , pitao je da li moze da kampuje to vece na livadi u dvoristu. Odobrili smo mu, pozvali na kafu i osvezenje. I tako pricamo, kazem da sam ja iz Srbije i to ga odmah zainteresovalo jer je planirao da ide biciklom iz Belgije sve do Albanije pa do Sarajeva, a da na granici sa SRB/HU snimi reportazu za svoj sajt o podignutoj zichanoj ogredi zbog izbeglica iz Sirije. I kazem ja ok, da ako sam u Srbiji u to vreme moze da dodje kod mene, da mu budem domacin. I tako 2016 u Maju ja krenuo uece na neki rodjendan, kad me neko zove na mobilni, ja u autu, javim se. Kad ono on u 21h uvece stigao u moje dvoriste i zove me da pita gde sam. Ja okrenuo auto i ajd kuci, uglavnom dao sam mu svoj krevet u spavacoj sobi da mu bude odobnije a ja sam spavao na sofi u dnevnom boravku. I tako je ostao 4 dana. Nisam mogao da ga oteram jer je vec dosadio, i celo vreme mi je pricao kako smo mi nehumani prema tim izbeglicama, zbog te ograde, pa zbog nehumanih uslova jer su oni pod improvizovanim satorima,....( a ustvari je bilo sagradjen kamp da budu tamo, ali ne onda bi se morali prijaviti imenom i prezimenom), elem. Na kraju nisam znao kako da mu kazem da ode, pa sam izscenirao da moram hitno nazad u Francusku, spremio kofer, ustao ujutro u 6h ( kaze on meni ako  moze da ostane u dvoristu u da podigne sator rekao sam da ne moze jer ako dodje policija ne zelim da imam probleme) i tako ode on, a odem i ja do brata u drugu ulicu. Otisao je, nije se ni zahvalio, spakovao sam mu uz put da ima sta da jede, kobasice, sunke, pastete, vode sam mu dao,....) vise se nikad nije javio. Uglavnom jedno odvratno mlado stvorenje koje svoje ideje i zivotno okruzenje gradi preko twitera i ostalih socijalnih mreza. 

Užas. Ne znam jel gore što je ostao 4 dana, što je srao dok je bio kod tebe, što ti je htio zabit šator u dvorištu, ili što ti nije rekao hvala. 

  • Like 3
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Gospodja je klasican olos ljudski poput desetina koje sam licno upoznao, koji odu u Nemacku da peru klozete a onda se vrate ovde da se razbacuju parama i seru o braci Rusima, pljujuci taj zapad koji ih hrani (pa makar peruci klozete) i niko nikad da kaze, kao i ova gospodja, sto se vratila iz Kijeva za Francusku, a nije otisla u Rusiju da podrzi imperatora oslobodioca od "marionetskog" predsednika.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Pa verovatno se vratila u Francusku jer je Francuskinja, logicno. A tesko da je pre toga otisla iz Francuske da bi prala klozete po prebogatoj Ukrajini.

 

U stvari ipak je Ukrajinka, moja greska.

Edited by Venger
Link to comment
Share on other sites

A prica o porodici koja je ostala u Kijevu? I zivela je tamo 25 godina? Ok. Ako je rodom Francuskinja, zivela u Ukrajini 25 godina, a ima tako iskrenu emotivnu vezu sa Putinom, opet je vracanje u Francusku manje logicno od odlaska u Rusiju, sto joj srce iste. Al nece verovatno gospodja da gladuje tamo, francuski komfor bolji, iz kog moze da seje mrznju i lazi.

 

Sve je to kul.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, McLeod said:

A prica o porodici koja je ostala u Kijevu? I zivela je tamo 25 godina? Ok. Ako je rodom Francuskinja, zivela u Ukrajini 25 godina, a ima tako iskrenu emotivnu vezu sa Putinom, opet je vracanje u Francusku manje logicno od odlaska u Rusiju, sto joj srce iste. Al nece verovatno gospodja da gladuje tamo, francuski komfor bolji, iz kog moze da seje mrznju i lazi.

 

Nema to nista veze, ne znamo gospodju licno - samo ti se ne dopada sta prica. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

 

BUSINESS: Ford is suspending operations in Russia, effective immediately. 

 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1498837262976843777?t=HyDhh0R1xOCb5zqIDm6tcw&s=19

 

BREAKING: Boeing suspends major operations in Moscow, also halts parts, maintenance and technical support services for Russian airlines

 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1498815831803064322?t=4gjO5K8jyE3aRLN8EOWEvw&s=19

 

BREAKING: ExxonMobil to discontinue operations in the Sakhalin-1 project and make no new investments in Russia

 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1498815049854754819?t=PsFITbNZmLQIVsYouu_IdQ&s=19

 

BREAKING: BMW to halt local production in Russia as well as exports to the country

 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1498734827431862272?t=YcqMx4hF5uRxWE3WqDflkg&s=19

 

BREAKING: US Senator Mark Warner, the Chair of the Senate Intelligence Committee, says Russia's President Putin has been 'caught off guard by the size of the Ukrainian resistance', has 'isolated himself' and 'not been in the Kremlin very much'

 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1498524362932387840?t=fAmh6DL68lLcPn4rwiBgnQ&s=19

 

BREAKING: Australia announces it will send weapons to Ukraine

 

https://twitter.com/spectatorindex/status/1498518214770589699?t=cfEkln-gHHKE_ylx7b_1xg&s=19

 

 

 

 

Edited by McCarthy
Link to comment
Share on other sites

Just now, Devil In My Pants said:

Stingerisu dosli, ali realno neceoni imati oruzja da se brane sem gerilai da seku dostavu goriva i nove vojske. Mada svaka im castna prikazanom za sad. Nama NATO da je isao kopneno skinuli bi gace odmah,a ovi desnicari bi prvi pobegli i  veterani jer im je to vec bilo u navici..

Ne znam da li da preskačem ove tvoje želje, ali eto rizikovaću, pa će posle da ispadne da navijam za suprotnu stranu. A kako u govoru ne koristim izraze Putler i sl. biću prebačen, ako već nisam u grupu rusofila ili rusofiličara....a šta sam hteo da ti kažem.

 

Na osnovu iskustva dešavanja kod nas, a i šire...tek je prošlo 5-6 dana od agresije-SVO...za koji dan kreću nestašice namirnica (Kijev pre svega), Rusi izbegavaju za sada, ali ,možda, presek električne enrgije. Možda najgore što može da se desi je nestašica cigara...zamisli. Možda voda, ko zna ? Pojačavaće se priče da su Rusi planirali da sve završe za 3 dana. Poznato ? A za to vreme kolona ruske armije oko Kijeva će da raste...bila je isprva 3 milje, kako je javljao CNN, ali to je bila jedna, samo jedna od mnogih koja se spojila u sada neki konvoj od 60 km. Ne moraju oni da imaju bojevu municiju, samo da su tu, ispred nosa. Počeće kolebanja, bežanja i odatle.....može da se "srbuje" i u egzilu, zar ne.....

 

Imaće i druga strana probleme, itekako. Biće dezertiranja, ostavljanja tehnike, priče tipa "Nije to moj rat", otići će neke majke, ako smeju naravno, ali majka je majka, u nekakav ruski vojni odsek u Tomsku, da pitaju "gde su naši sinovi".....kažem, ako smeju, jer, verujem da si video fotografije, režim u Moskvi ne zazire od toga da privede i decu od 10 godina u policijsku postaju zbog parlo "Stop vojni"...mada, majke su majke.

 

Najgore je što će u medjuvremenu ljudi da ginu i u Harkovu i Kijevu, ali i u Donjecku, mada za ovaj poslednji, forum baš i nije zainteresovan, kao da tamo nisu isto neki civili koji ginu bez veze. Da ne pričam o izbeglicama....

 

Možeš do sutra da brojiš  Bajraktare i Kamaze koji dogorevaju, neće biti dovljno ni jednih ni drugih. Biće uvek potrebno još....bitno je da se krenulo sa pregovorima. Sad će, u neko dogledno vreme, da se potpiše primirje u isčekivanju da za sto sednu dva Vladimira, ali i to je veliko pitanje. Prvo ta primirja treba da budu prekršena 127 puta,a za to će da budu krivi "oni drugi".....

 

Mislim da glumci, bokseri i drugi VelikoUkrajinci, čiji su motivi časni i ispravni, a pre svega kilavi Evropejci, imaju slabe šanse protiv velikih šapki i sina Spiridonoviča. Na žalost. Nešto bi moralo brzo da se desi, šta ne znam, ali da Putin nestane....kako i da li bi to moglo i to niko ne može da zna. Da li će sankcije da budu delotvorne. Možda ? Evo, svi se pitaju u Evropi da li će Medvedev da igra na Vimbldonu, a i Crna Gora je uvela sankcije Rusiji, samo mi nismo (doduše i Turska). Bitno je da "ekonomski tigar" podržava Rusiji, a to znači, preživeće oni...

 

Koliko je to dana, ukupno....???

 

Nadam se i još da oni "crveni dugmići" ne rade...da su u kvaru.

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Beonegro said:

Sama činjenica da ti je Slaviša lajkovao post je dokaz da nisi u pravu 😉

Nemaju zapadnjaci nikakav problem sa imigrantima iz Evrope (čak su previše tolerantni prema krimosima i organizovanim prosjacima koje im zdušno izvozimo mi, Albanci, Bugari i Rumuni), većina nema problem ni sa crncima ni sa imigrantima sa indijskog potkontinenta iako se ne miješaju sa njima, imaju problem sa muslimanima (uglavnom iz sjeverne Afrike) čiji svjetonazor nije kompatibilan sa zapadnoevropskim načinom života.

To o čemu govorim nije zapravo ni problem imigracije, po onome što ja vidim u Francuskoj, islamisti koji su tu rođeni i odrasli su veći problem od imigranata iz Avganistana ili Sirije, mada jeste problem to što termin imigrant u francuskom desničarskom novogovoru ima značenje islamista.

Evo lajkovo sam i tvoj post. 

  • Like 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, mmajstor said:

 

Nema to nista veze, ne znamo gospodju licno - samo ti se ne dopada sta prica. 

 

Nema sta da mi se dopada ili ne dopada. I na stranu to sto bezocno laze i prica gluposti, ako zaista verujes u to - zasto si zivela u toj korumpirnoj marionetskoj drzavi? Zasto nisi otisla Putinu u zagrljaj u rusko blagostanje ako ga toliko volis? Zasto si se sada vratila u Francusku, umesto opet Putinu u zagrljaj, kada ga podrzavas u oslobodjenju Ukrajine od nacista?

 

Medju kojima si zivela do pre 4 dana.

 

Kao prozor na promaji lupetara.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, McLeod said:

 

Nema sta da mi se dopada ili ne dopada. I na stranu to sto bezocno laze i prica gluposti, ako zaista verujes u to - zasto si zivela u toj korumpirnoj marionetskoj drzavi? Zasto nisi otisla Putinu u zagrljaj u rusko blagostanje ako ga toliko volis? Zasto si se sada vratila u Francusku, umesto opet Putinu u zagrljaj, kada ga podrzavas u oslobodjenju Ukrajine od nacista?

 

Medju kojima si zivela do pre 4 dana.

 

Kao prozor na promaji lupetara.

 

Nisam primetio da velica Putina nego da je protiv trenutne vlasti. Svaki normalan covek ce biti protiv vlasti koja svojim odlukama nije izbegla rat, kao sto smo i mi masovno bili protiv nase vlasti koja je ucestvovala u besmislenim ratovima pa nek je i sto puta bio u pravu - njihov zadatak je da svojim odlukama izbegnu ovakva scenarija. Sigurno da ima puno ljudi i u Rusiji koji razmislja isto ovako samo preslikano na Rusiju a ne Ukrajinu. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Biće ovo dug konflikt nevezano za ishod rata, ali mi je drago što je Putinu propalo SVE što je radio od 2008. naovamo preko noći.

 

Što bi rekao Rubio - učinio je više štete nego što bi to Amerika ikad uspela. To je jedina dobra stvar u moru groznih. 

 

Podrška Ukrajini se podrazumeva sa moje strane.

 

Elem, još par stvari koje su aktuelne, a mislim da nisu zakačene ovde:

 

Greece’s Prime Minister on Ukraine: 

"With brutal force, Russia is trying to cut its neighbour up into pieces." 

The Greece-Russia dispute is gaining steam

 

https://twitter.com/SamRamani2/status/1498854593484234757?t=Q4fMg_1_ck9fLlckOv0Egw&s=19

 

Poland will resume construction on the Danish side of the Baltic Pipe linking it to Norway

 

This is linked to the Nord Stream 2's shutdown and revives a project that was halted in May 2019 over environmental concerns

 

https://twitter.com/SamRamani2/status/1498805431153700868?t=xfmROKUIsTwf3MPS-ovfMA&s=19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by McCarthy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svedska igra sa otvorenim kartama. Sutra u Ukrajinu odlazi prva tura svedskih dobrovoljaca koji ce se priljuciti internacionalnoj brigadi. Oni ce sutra leteti za Krakow da bi se potom prebaciji u Ukrajinu. Ukrinform je objavio kontrolnu listu sa sedam tacaka/uslova za one koji zele da se priključe brigadi i prvi korak je da kontaktiraju ukrajinsku ambasadu u maticnoj zemlji. Ukrajinska ambasada u Svedskoj kaze da trazi dobrovoljce sa vojnom obukom, a za sva ostala pitanja upuccuje na svedskog koordinatora. Za sada je prijavljeno oko 400 dobrovoljaca.

Edited by Cyber
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Cyber said:

Svedska igra sa otvorenim kartama. Sutra u Ukrajinu odlazi prva tura svedskih dobrovoljaca koji ce se priljuciti internacionalnoj brigadi. Oni ce sutra leteti za Krakow da bi se potom prebaciji u Ukrajinu. Ukrinform je objavio kontrolnu listu sa sedam tacaka/uslova za one koji zele da se priključe brigadi i prvi korak je da kontaktiraju ukrajinsku ambasadu u maticnoj zemlji. Ukrajinska ambasada u Svedskoj kaze da trazi dobrovoljce sa vojnom obukom, a sva ostala pitanja upuccuje svedskom koordinatoru. Za sada je prijavljeno oko 400 dobrovoljaca.

 

Ovo je maltene gore nego da se NATO ukljucuje. Mislim, trenutno Rusija nema kapaciteta da napada Svedsku (a ni interesa ni motiva, ako izuzmemo da je ovaj skroz poludeo jelte pa lako nadje motiv), ali to sve moze voditi sirenju sukoba na citavu Evropu.

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...