Jump to content

Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

Mislis Krasnov?

Tako su ga zvali kada je bio agent, a sada je zaslužio da ima pravo moskaljsko ime.

Posted

DW

German Foreign Minister Johann Wadephul told Germany's ZDF public broadcaster that he views the US-backed peace plan for the Ukraine war "a list of issues that urgently need to be discussed between Ukraine and Russia, not as a final plan."

"The German position is the European position, and that means we are supporting Ukraine." 

"It will be Ukraine that decides which compromises it makes, just as Russia will have to make similar decisions," Wadephul added.

"We are not arbiters here, but we are advocating for Ukraine, because Ukraine is defending its freedom and the freedom of Europe," he said.

• Like 1
Posted

Da li ovo Zelenski razmišlja o potpisivanju?

Zanemarite nacistički visegrad24 kanal, mnogi ukrajinski telegram nalozi su prenjeli vijest.

2 minutes ago, Henry Chinaski said:

Zanemarite nacistički visegrad24 kanal, mnogi ukrajinski telegram nalozi su prenjeli vijest.

Da odgovorim sam sebi, ovako se nešta i očekivalo.

Posted
11 minutes ago, Henry Chinaski said:

...

Iako na ovo pitanje može da odgovori samo Zelenski, evidentno je da je Дональд Путинович Трамповский zabio Ukrajini nož u leđa. A dometi EU su u celoj priči veoma ograničeni. Meni ovo uopšte ne deluje dobro.

Posted
2 minutes ago, DJ_Vasa said:

Iako na ovo pitanje može da odgovori samo Zelenski, evidentno je da je Дональд Путинович Трамповский zabio Ukrajini nož u leđa. A dometi EU su u celoj priči veoma ograničeni. Meni ovo uopšte ne deluje dobro.

Da da, pogotovo ovaj dio :  Now is one of the most difficult moments in our history. Now Ukraine may face a very difficult choice: either loss of dignity, or the risk of losing a key partner. Or difficult 28 points, or an extremely difficult winter, the most difficult, and further risks. 

Life without freedom, dignity and justice and for us to believe the one who has attacked twice already. They will expect an answer from us.

Mislim da je užasan pritisak na Zelenskog.

Evo piše da i Putin saziva hitnu sjednicu za medije. Nešto se valja iza brda, nadajmo se da nije potpisivanje ovakvog pakta.

Posted

Razgovara danas Zelenski sa premijerima UK, Francuske i Nemacke, vidim da je Merz otkazao/odlozio put na G20 zbog razgovora sa Zelenskim.

Ocigledno je Trumpov papir uzmi ili ostavi. Nije izgledalo dobro jos pre tri dana kada je Vensov ortak sa koledza bio u Kijevu na razgovore sa vojnim vrhom.

Peskov kaze da jos nista zvanicno nisu dobili iz White House, a Zelenski zavrsio 'obracanje naciji'

bbc

Ukraine, he says, will propose "alternatives" to the plan put forward by the Trump administration.

"I will present arguments, I will persuade, I will propose alternatives," Zelensky says.

Recalling how he marshalled Kyiv's response to Russia's full-scale invasion in February 2022 he adds: "We did not betray Ukraine then, we will not do so now."

Posted
40 minutes ago, ras kass said:

Propasce i ovaj kao i prethodni Trampovi pokusaji . 

Pitanje je ciji ce interesi prevladati ovaj put.

Trampu treba neka "pobeda " ( pa makar i preko ledja ukrajinaca) zbog unutrasnjih problema, izbora...

Zelenski je u problemu pre svega zbog korupcionaske afere. Prica se  da se za nju  zna vec nekoliko meseci. Zato je Zelenski ( citaj Jermak ) probao da stavi istrazne sluzbe ili kako se vec zovu, pod kontrolu, ali zbog pritisaka nije uspeo.

A ameri su sacekali trenutak kada im odgovara da se afera pojavi u javnosti, to im je jos jedan adut za pritisak na Zelenskog.

A tih 100 miliona je kap u moru onoga sto je pokradeno.

Uz sve hronicne probleme ukrajinaca.... u pravu je Zelenski kada kaze da su u do sada najtezoj situaciji.

Posted

Iako ovo nije lako za Ukrajinu, to je jedina opcija za njih. Neke stvari su bas teske i treba da pokusaju da ih isprave i da se u poslednji cas ispregovaraju bolji uslovi. Ali cak i ovakav mir bi bio pobeda Ukrajine. 

Posted
1 minute ago, A sad said:

Iako ovo nije lako za Ukrajinu, to je jedina opcija za njih. Neke stvari su bas teske i treba da pokusaju da ih isprave i da se u poslednji cas ispregovaraju bolji uslovi. Ali cak i ovakav mir bi bio pobeda Ukrajine. 

To bi bila pobeda Ukrajine kao i naša pobeda trenutno na Kosovu, kroz prizmu ružičastih naočara...

• Like 1
Posted

Zaista ne vidim kako bi se potpisivanje ovoga moglo smatrati pobedom Ukrajine.

A Donald je sramotan, samo je još jednom potvrdio da je Putinov puppet.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, DameTime said:

Zaista ne vidim kako bi se potpisivanje ovoga moglo smatrati pobedom Ukrajine.

A Donald je sramotan, samo je još jednom potvrdio da je Putinov puppet.

Ma pusti to, da vidiš tek kako je tek NATO ovde pobednik.

3. Rusija se obavezuje da neće vršiti invaziju na susedne zemlje, a NATO se obavezuje da se neće dalje širiti.

Ne vidim da će se druga strana obavezati da prekine rovarenje po ostalim članicama NATO, npr. Mađarskoj ili Slovačkoj, mada bi mogli da prestanu da rovare i po drugim zemljama, uključujući i neke na Balkanu. A ako se malo šire protumači ovaj član, to može da implicira da NATO više neće imati nijednu članicu. 

Ograđujem se da je sporazum preuzet iz vesti N1 i da nisu navedeni nikakvi detalji, ali ovakav sporazum ne bi bolje sročili ni u Kremlju.

Da je narandžasta seljačina bio američki predsednik tokom Hladnog rata, verujem da bi prosečan Amerikanac danas u ruci držao яТелефон, vozio Лада 4WD i jeo boršč u nekom dajneru ili skoknuo na pirog u tradicionalnom lancu Володя Макдоналдович.

Posted

Da je Bidenova il generalno demokratska administracija ovakvu gadost predlozila bilo bi drvlje i kamenje po komunjarama. Ovako ideoloska ostrascenost cini da amnestija i nagradjivanje uralskih genocidasa bude “pobjeda Ukrajine”. 

Posted
15 minutes ago, DJ_Vasa said:

Da je narandžasta seljačina bio američki predsednik tokom Hladnog rata, verujem da bi prosečan Amerikanac danas u ruci držao яТелефон, vozio Лада 4WD i jeo boršč u nekom dajneru ili skoknuo na pirog u tradicionalnom lancu Володя Макдоналдович.

:lol_2::lol_2::lol_2:

Posted
1 hour ago, A sad said:

Kakva crna pobeda A Sade? Pa za godinu dana bi ih Putler opet napao.

Posted

Mislim da je glavna prepreka ovoga priznanje te tri oblasti kao teritorije Rusije. Bez toga ja mislim da bi Zelenski to prihvatio i mislim da će njegovi kontrapredlozi ići u tom pravcu. A da plan ne valja i da je pravljen jedino da zadovolji Trampa govori podatak da i pored priznanja to i dalje ostaje zamrznuti konflikt jer teritorije u drugim oblasima ostaju pod okupacijom Rusije. I naravno da će tu okupaciju da koriste protiv Ukrajine.

Neko reče da je Ukrajina imala garancije i pre. Nije ih imala, imala je samo garancije tri sile da se neće mešati u njihova unutrašnja pitanja i neće ništa na silu raditi protiv nje. Niko tu nema obaveze da vojno brani Ukrajinu. E sad mi nemamo detalje šta garancije znače po ovom planu. Ako je to vojna intervencija na strani Ukrajine to automatski povlači i SAD saveznike u taj rat i to je čvrsta garancija da Rusija više nikad neće moći da utiče na Ukrajinu. To je nešto oko čega Ukrajinci treba da se zamisle da li vredi žrtvovati 14% teritorije za to, to nije mali ustupak od putina. Međutim tu opet ostaje okupirana teritorija koja će taj konflikt da ostavi aktivnim ko zna još koliko dugo što će biti izvor nestabilnosti za Ukrajinu.

Posted
24 minutes ago, Klotzen said:

Mislim da je glavna prepreka ovoga priznanje te tri oblasti kao teritorije Rusije.

Pa te tri oblasti i Ukrajina van NATO su jedine tacke koje Rusiju zapravo zanimaju. Pisao sam vec, oni kad zauzmu Kostjatinivku, Slovjansk i Kramatorsk mogu da prestanu sa svim ofanzivnim operacijama. 

Posted

Putina zanima cela Ukrajina, samo postojanje nezavisne Ukrajine za njega je nezamislivo.

Za razliku od orangutana, evropljani znaju da potpis rusije qurtzu ne vredi.

Rusija ce da obeca da vise nece ratovati, majke mi necemo.

• Thanks 1
Posted (edited)
33 minutes ago, Iryna Zarutska said:

Pa te tri oblasti i Ukrajina van NATO su jedine tacke koje Rusiju zapravo zanimaju. Pisao sam vec, oni kad zauzmu Kostjatinivku, Slovjansk i Kramatorsk mogu da prestanu sa svim ofanzivnim operacijama. 

Ali dobijaju bezbednosne garancije od SAD za to što gube mogućnost pristupa NATO. To je po meni ok trejd ako su te garancije ozbiljne. Mi u tom planu ne vidimo detalje o tim garancijama osim da NATO trupe neće biti raspoređene u Ukrajini. Ako je to nešto tipa defanzivni pakt onda mislim da bi Ukrajina trebala da prihvati takve garancije i da odustane od NATO. No opet ostaje priznanje one tri oblasti što je za bilo koju državu jako teška stvar za pristanak. Mislim da je zato i dao onakvu izjavu jer priprema javno mnjenje za oba sceanrija.

Sad na drugo čitanje ima tu dosta tačaka koje su dvosmislene. Na primer neko je to već primetio da se i NATO obavezuje da se ne širi. To praktično znači da više niko neće nikad ući u isti, doduše osim Austrije i Švajcarske ostalo su sve buranija države. Ali mislim da im je to loša odluka jer na taj način gube bilo kakvu mogućnost borbe za uticaj na Kavkazu. Moldavija je manji problem jer sa Ukrajinom koja je osigurana i Moldavija postaje nedodirljiva za Ruse.

Zatim pominju se samo SAD garancije a neke evropske zemlje su davno rekle da će i one biti garanti ako to bude SAD. Ovde toga nema. Ako je ovo komplet dokument onda je ovo više plan pregovora nego konačan mirovni ugovor jer gomila stvari je nepoznanica na osnovu objavljenog.

Edited by Klotzen
Posted
22 minutes ago, Klotzen said:

Ali dobijaju bezbednosne garancije od SAD

Na deset godina, pa onda nekom drugom opet vrući krompir...

Inače, i ovog puta se provlači, da je tekst kapitulacije prvobitno nije napisan na engleskom.