Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

5 hours ago, Jakob Aman said:

Drugi tim pregazen. Idemo dalje.

Zeljko: Pet minuta do kraja vodili smo 21 poen razlike. Do tog trenutka igrali smo izvanrednu utakmicu. Bilo je detalja, ali generalno je bila odlična utakmica. Čestitam igračima na tome. Svako ko malo prati košarku, jasno mu je šta se desilo zadnjih pet minuta. Ja ne verujem da je podcenjivanje i opuštanje. To je realan prikaz onoga što pojedini igrači mogu da rade. 

U prevodu (uveki isti Zoc): Bravo, ali nemate pojma, a ti domaci igraci su neki koje su mi nametnuli, jer ih ja nisam birao, a jos manje hteo. 

A inace, na manje od 2 min pre kraja su vodili 17 razlike. Izgubiti 14 razlike u poslednjih manje od 2 min... B'avo!!! 

5 hours ago, Instinkt said:

Vrlo lako se ovde može odomaćiti pogrdno nazivanje košarkaša Zvezde sa epitetima klošari ili smećari, pa će biti nezgodno. Ne znam čemu ovo rs-bovanje i uličarenje

 

Na osnovu cega? Sto je Kalinic prosle godine pokazao misice klupi KKP nakon sabanisanja u toku sezone od str. Avramovica, Lideja, Trifunovica, Lesora??? Ili mozda sto igraci CZ nisu pruzili ruku suparnicima, ili sto KKCZ nije igrala domace prvenstvo? 

Sramotno je ponasanje igraca, a uprava svoje pokazuje upravo kroz takvo ponasanje + donosenje odluka koje sam pomenuo. 

5 hours ago, Kooineeperk said:

 

Mene bi bas bilo blam da ovako nesto izjavim nakon 2 poraza od "prvog tima" zbog kojih nisam dolazio na Tatu 2 nedelje 😄 

 

Samo vi pobedjujte i "drugi tim" i treci, cetvrti, ma sve ostale timove iz lige ali nemoj da nestajes tako kad ne uspete protiv "prvog tima". 

👍

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, kendrick said:

Nego, sta nas dragi @Brat od Korneta ima da kaze na ovaj potpis?

Znam da volis ujutru uz kaficu lagano da citas tatu, tako si bar izjavio jednom prilikom, pa evo taman da ti ubijem 10ak minuta sa malo duzim tekstom.

 

Kornet slavi vec par dana, cujemo se redovno. Salje mi redovno argentinske pesme, reko steta sto ne razumes ovu nasu tj. vasu tango smrti. Ne trezni se par dana otud i nesto slabije partije sa poenterskim ucinkom, pre toga nekoliko dvocifrenih, al bice bolje kada prodje slavlje a i kad budu poceli da mu dodaju loptu. Ako si mislio na brata mu, ja takodje slavim, mozda se i vratim na maticnu temu uskoro, videcemo.

 

Dobiste drugi tim nas ko sto veli Dzejkob, dobiste aktuelnog sampiona Evrope pre neki dan, malo li je razloga za slavlje i kod vas u taboru, a ti nezadovoljan svakodnevno na tati, bas bezveze.

 

Imate najtrofejnijeg trenera, 3 f4 pojacanja. Pantera doveli u Evrokup nakon 7. mesta u Aba ligi (4. najbolji skorer Evrolige sa pozicije 2 u sezoni pre nego sto je dosao), Ledeja (7. najkorisnija cetvorka u El tada) i Exuma (mali uzorak u El ali to sto ga je Barsa angazovala dovoljno govori gde je igrao 14min prosecno u plej ofu u 16 na fajnal foru, nekadasnji 5. pik sa drafta), 2 top8 pojacanja koje je oba pobeda delila od f4 (Nanelija-koga ste inace doveli kao najkorisniju trojku u Evroligi) i Andjusica (top3 bek sutera u El po procentima, koliko dobija sansu u Partizanu po svemu sudeci odigrao/odigrace vise minuta u Monaku u sezoni za nama), Papapetrua (10. najkorisnija trojka u El u sezoni za nama, index kao Kalinicev), Lesora (kao top2 centra Evrokupa i sampiona istog, zahvalite Radonjicu sto je sada kod vas a ne kod nas), Madara (mozda i najtalentovaniji plej u Evropi u svom godistu, placeno obestecenje gotovo koliko i mi za Nedovica, 2. najkorisniji plej izraelske lige i nagrada za most improved pleja prvenstva,  sampion Evrope sa Izraelom za u20 i najkorisniji igrac iste reprezentacije), Avramovica (2. skorer ACB lige- najjace evropske lige posle Evrolige, delilo ga 0.1 poena prosecno da bude najbolji skorer iste), Smajlagica iz Nba (odigrao tamo utakmica tacno toliko koliko i Nedovic i Vildoza zajedno, samo on sa dosta vise minuta ukupno), Vukcevicem iz Reala kao u par najtelntovanijih u Evropi u svom uzrastu medju visokim, koji je nakupio u Realu 90 minuta u Evroligi kad je dosao kod vas, vise no sto je odigrao u Evrokupu za vas.

 

Malo je sve ovo izgleda, malo je Arena po stranackoj liniji, malo je sto ne placate porez... Malo je za Evrokup 2 f4 i 2 Nba pojacanja i najtrofejniji trener, malo je sto za El Zagorca-Dangubica-Kurucsa-Mura ispod prosecne Ek igrace nakon zavrsene sezone menjate top evroligaskim kvalitetom Naneli-Papapetru-Exum-Andjusic, malo je placanja licence za isto takmicenje, malo su 2 drzavna sponzora Nis i Mts x godina unazad (dok mi imamo jednog godinama unazad) i privatno drzavni sponzori poput Globosa, Rominga, Mozarta, Admiralbeta... (imamo i mi neke takve poput Lutrije ili Sokera ali imamo i Lukoil, Ideu, Nektar cije kompanije nemaju maticne veze sa Srbijom a na primer ova 3 sponzora pokriju 10% budzeta, jos 50% od drzavnih i privatno-drzavnih mada manje privatno-drzavnih no kod vas, 10% od Evrolige bar za proslu sezonu ove se nadamo i vise, a  ostatak su sezonske+dnevne ulaznice+donacije od clanova novoformirane uprave u prijatelja kluba koji nisu uclanjeni u sns ili nemaju veze sa istim). Dakle 50% od drzave a ne 80% kao vi. Ona jedna petina vasa, to je od sezonskih i dnevnih ulaznica, sve drugo drzava, a ni toga ne bi ste prodalu u tolikom broju (na cemu svaka cast iskreno) da vam nije obezbedjen trogodisnji ciklus od strane drzave. Das im prst hoce dva, das dva hoce tri, onda kad im das saku, oni hoce i komsijama da oduzmu saku... Nece da moze.

 

Nabrojah za Partizan iznad koji su igraci dolazili, iz kojih liga i sa kakvim ucincima i statistikom. Svako moze sve to i sam da proveri, pa ce i laiku biti jasna vrednost igraca bez da pisemo o platama bilo cijim. Od vrhunskih imamo Kampaca gde ti objasnjavan ispod situaciju plate, Nedovica koji je bio u top5 skorera sa svoje pozicije kao i Panter ali nismo morali da ga preplacujemo za Evrokup ko vi Pantera a i Zvezdas je pa je malo spustio cenu od realne. Onaj milionski iznos je sa sve bonusima. Vildosa u Nba nije ni igrao, dakle nije igrao covek kosarku godinu ipo dana, a pre toga je u El imao 10ppg i 3.5 asista ko Volters ove sezone a i sa slicnim procentima. U Nba su ga uzeli samo zbog brzine i suta iz driblinga, a ni to mu nije proslo nit da dobije sansu nit da ga neko uzme ovo leto. Vildosa je bio tek 29. bek po indeksu korisnosti u sezoni pre Nba. Tu vec stajemo o 700k+ igracima i trenerima dok kod vas ih ima cak 8. Martin i Bentil jesu sa f4 odnosno top8 apropo price iznad kad sam nabrajao vase, ali oni nisu bili cak ni u 30 najkorisnijih igraca na svojoj poziciji u Evroligi. Petrusev takodje je slabo igrao. Holand dolazi kao 34. godisnjak iz Evrokupa. Ilic iz Igokee. Adams iz australijske lige. Raduljica sa autoputeva. Ovu nasu domacicu Pefi-Dobric-Lazic-Lazarevic-Mitrovic-Kuzmic koja je ostala njihove kvalitete znate a i plate se ne kriju, mislim da mozemo da se slozimo da oni da nema Zvezde Evroligu ne bi videli.

 

Posto vidim da je neki bauk imati 17-18 igraca to valjda vise kosta nego 15 tamo nekih cobana-budala gde sa premium trenerom i 7 vrhunskih ili manje vrhunskih el igraca. Dok kod nas imas Nedovica u rangu Zelimira-Nanelija-Ledeja-Exuma-Papapetrua, Vildosu na 8 meseci ciji je ugovor manji od svih tih 7 Partizanovih najblize Lesoru i Andjusicu, a Panterova plata od 10 meseci je najpribliznija za ovih 6 koliko ce zaraditi Kampaco. Ukoliko osvojimo 3 domaca trofeja zaradice koliko i Panter, ukoliko se plasiramo u top8 i nesto vise, a ukoliko nista od toga uz neki eventualni kup i kls (ako se pojavite) onda i manje nego Panter.

 

I dalje zaostajemo dobrano na plate u odnosu na vas sa sve silbovanjem Adamsa, VJ i uskoro Holanda. Nadam se da ce basketnews da objavi tokom sezone (da mi se ne bi  smejali vise na ovo sto pisem i da bi mogao ja vama malo) kao sto su objavili i prosle sezone i nadam se da necete biti jedini klub poput Baskonije koja jedina nije izasla u susret sa podatcima. Inace prosle sezone smo trosili 5.2 miliona na plate i imali 14 pobeda. Hoce li Partizan sa tacno duplo vise dobaciti do tih 14 pobeda, bojim se da nece... Prema mojim informacijama ove Partizan 10.5 miliona na plate a Zvezda 9, cekamo objavu da potvrde, ako je i ne bude, neka bude da sam sve ovo izmislio.

https://m.basketnews.com/news-159564-euroleague-team-budgets-2021-22-three-dominant-clubs.html

 

Znam da negde mora da se opravda neuspeh 2 izgubljena derbija (a i Burse a i 0 trofeja prosle sezone a i ovako sklapanje rostera za ovoliko novca gde na primer oni koji trose dosta manje poput Baskonije, Zalgirisa, Valensije i Asvela imaju vise pobeda za sada...) pa ce za nove eventualne neuspehe biti za sve Zvezda kriva, kao i obicno.

 

Vidim upaljene lampice svuda pa se tako pisu razni tekstovi sa netacnim informacijama ili zamenjivanjem teza i price na mozzart sportu, telesportu (inace preplaceni su na vise neutralnih kosarkaskih stranica na instagramu sa najvecim brojem pratioca), b92, danasu, Tegijeva redovna emisija koju gleda 15-20k ljudi a toliko ga prati i na instagramu, Zeljka Pantica sa isto toliko, partizan.netova (sto apeluju opoziciji, za mene licno vrhunska zabava dok citam) koji okuplja poprilican broj navijaca Partizana na primer puta 10 ili 15 vise nego ovde bar ono sto sam video koliko ljudi pise, pbg.newsa koji je nezvanicno glasilo KK Partizan sa preko 50k pratioca koji malo malo pa ima objavu o Zvezdi i truje svoje navijace poput poslednje objave da je Zvezda platila za Kampaca 6.9 miliona (a bice placen cetvrti deo od toga) a ako misle i na ugovor za sledecu sezonu to opet nije ni blizu toliko (ma sta pisao Covic na sajtu na 2 godine ugovor, ja koliko sam cuo potpisan je player option, sto znaci da ne znamo da li ce biti tu i sledece sezone i da ce zavisiti od njega) dok su sa druge strane na visegodisnje garantovane proslo leto samo njih trojica potpisali Zelimir+Panter+Ledej daleko premasili tu nepostojecu cifru koju su naveli za Kampaca kao da se novac razlikuje od toga da li je za jednog ili 3 igraca i da li ima 15 ili 18 igraca.  Losa zamena teza. https://telesport.rs/2022/12/19/kampaco-cetvrti-najskuplji-kosarkas-evrope-i-najplaceniji-u-regionu/ ovo je tek vrh. Covek nije ni u 15 najplacenijih. https://m.basketnews.com/news-179873-highest-paid-euroleague-players-only-one-star-earns-more-than-average-nba-player.html

Mozete naci isti spisak i na eurohoops-u posto se cesto pozivate na isti. Ja sam vise za ove sto usko saradjuju sa Evroligom. Gotovo jedini intervjuisu sve igrace tokom sezone, jedini su imali predstavnika od svih tih sad na primer na konferenciji na evroligaskom derbiju.

 

Dalje, Avramovic, Madar, Smajlagic, Vukcevic, Koprivica, Andjusic, Papapetru iz ovog rostera takodje svi na visegodisnje. Neverovatna je kolicina svuda pisanog ovih dana sa netacnim inforimacijama i priznacu dobro se zabavljam dok to citam. Neke sam verovatno i zaboravio od ovih novinara, portala, stranica, blogova i slicnog. Ove iznad sto sam naveo su najpraceniji generalno u kosarkaskom svetu ovde.

 

Pasus iznad linka vesti sam napisao do kog broja ljudi doseze komsijska internet masinerija, voleo bi da znam koliko je praceno ista suprotno, posto ja ne znam, ne znam ni gde da citam. Nadam se da mozemo da slozimo da mladji ljudi u Srbiji recimo izmedju 20 i 40 godina slabo gledaju tv osim sporta (i filmova, serija itd.), da se ljudi izmedju 20 i 60 godina (mislim na one iz vecih gradova, one koji idu na utakmice ili ne idu a interesuju se za sport vise no politiku) starosti vise informisu o cemu god zele putem jutjuba i da slabo gledaju Pink jutarnji program ili Marica Hepi a jos manje citaju Informer. Posto su to neka Coviceva redovna glasila, valjda. Dodaj slobodno jos sta hoces na ovaj spisak, posto ga vise pratite nego ja/mi, ja ne znam na kojim televezijama redovno gostuje. Poprilicno sam siguran da mizeran procenat ljudi koji ide na kkp-pfk-kkcz-fkcz se informise o sportu putem ovih televizija ili konkretno i kad Covic gostuje na istim. Mozes videti posto citas nasu temu redovno, a ova tema je mozda i trenutno najvece mesto na internetu gde se okuplja broj navijaca kkcz tacnije onih koji idu na utakmice i informisu se o klubu svakodnevno, ako uzmemo 20+ starosnu grupu i izuzmemo decije instagram stranice. Ne znam nijedno drugo mesto na internetu gde pise Daba legendarni navijac kkcz, drperce koji dizajnira majice za kk, Sarac clan nadzornog itd. Htedoh reci mogao si procitati xy puta da gotovo niko od nas i ne gleda Coviceve nastupe na pomenutim televezijama kao i ja. Pink i Hepi i Informer dopiru do moje babe od uskoro 90 godina puni bar to znam iz prve ruke, izgleda da dopiru i do 50% Srbije koja glasa za sns i sto se tice politike tu sigurno dopiru do poprilicnog broja ljudi, ali rekao bih sa sigurnoscu da u svetu sporta i ljudi koji idu na utakmice ili ne idu ali ga prate svakodnevno, veze nema sa mozgom pricati svakodnevno na svim ovim mestima koje sam nabrojao o nekakvoj Zvezdinoj masineriji van terena samo zato sto Covic gostuje jednom mesecno na nekim televezijima koje gleda 60+ stanovnistvo koje ni ne ide ni na utakmice niti previse interesuje sport, prevashodno iz ruralnijih delova Srbije.

 

Mislim da ljudi koje zanima sport konkretno kosarka prate Sport Klub i Arenu Sport, za obe televezije rekao bih da su manje ili vise korektne, imaju podjednak broj voditelja i komentatora koji su sa ove ili one strane brda. Citaju portale (prosportske poput sportkluba, mozzart sporta i slicne). Ko cita jedine pisane novine sportske onda nam osta Zurnal. Trude se da budu objektivni al im bas ne ide. Slah skoro ovde poslednji gaf kad je Partizan pobedio Makabi stavili su naslov da je to cudo a kad je Zvezda nisu stavili da je cudo. Da ne idem dalje unazad prosle godine mahom stavljali Partizan na prvoj stranici gde pisu o kosarci i poslednjoj u boji a Zvezdu na sledecu u bezbojnoj varijanti crno-beloj, a Zvezda igrala Evroligu a Partizan Evrokup. Ovo ti izdvojio 2 primera da ne zamaramo ljude a mogao bi jos bar ovoliko teksta o njima. 

 

Dakle imate svoje emisije, portale, jutjub kanale, nezvanicna glasila kluba, novinare, sve je to poprilicno praceno i od strane Zvezdinih navijaca. Malo vam je i to izgleda jer se konstantno pise o nekakvoj imaginarnoj Zvezdinoj masineri, Zvezda-Srbiji i Severnoj Koreji. Od nekog ovakvog mesta gde ti i Kuper to radite svakodnevno do mesta koje u stvarnom zivotu imaju vise dodira sa stvarnoscu.

 

Sto se tice Zvezde, Rsb-a vise nema. Ja i ne znam koja su to Zvezdina glasila koje prati mnogo ljudi na dnevnom nivou, a tek ne znam ona koja pisu o Partizanu, osim Covica koji izjavi u proseku mozda jednom mesecno nesto o Partizanu. Ne znam koji su ti Zvezdini novinari koji iznose svakodnevne neistine o Partizanu i da kazem truju ljude, seju mrznju, kako god. Ne znam koji su ti portali i nezvanicne stranice kluba koje prati gomila ljudi i koji gotovo svakodnevno iznose neistine o Partizanu, kao sto je obrnut slucaj. Jedini mi pala na pamet ona stranica kkcz insajder al oni tamo napisase da su to neki navijaci koji imaju info iz kluba, ovde napise da je Vujcin, na partizan.net pisu da je Bagzi, prosto ne zna kome covek da veruje. A i prati ih mizeran broj ljudi u odnosu na sve ove sto sam nabrojao sto mozes i sam da proveris a i retko se oglasavaju dok sam ih pratio a i ne znam dal su imali 20 objava o Partizanu za ovo vreme koliko postoje dok na primer toliko objava na mesecnom nivou o Zvezdi sam mogao da nadjem kod svih vasih kad sam intenzivnije pratio. Na Rsb-u su ih proglasili debilnom stranicom i zabranili da se prenose tamo, ako to slucajno nisi ispratio.

 

Dok se ponavljaju mantre Vucic-Covic-Fmp-pink-informer-drzavna zaledjina-cia i bia, Partizanovi mediji su rekao bih glasniji u svetu sporta i tu su da svakodnevno pisu o suprotnom taboru, najcesce sa velikom kolicinom mrznje kao i cesto netacnim informacijama, misleci da brane istinu i da se bore za pravdu i protiv sistema i drzave, a zapravo rade sve suprotno i pritom dobro su uhlebljeni u ovoj drzavi kao i da imaju svu slobodu govora i svega drugog a i da se njihov glas u svetu sporta cuje i cesce i glasnije no Covicev koji nit se svakodnevno oglasava nit generalno poznajem jednog navijaca Zvezde koji to redovno gleda, narocito ta smeca od televizija. Sigurno da ima nekih koji gledaju, ali siguran sam da je to mizeran procenat procentualno od ljudi koji idu na utakmice sa sve navijacima i Zvezde i Partizana.

 

Sada se mozemo vratiti na budzete, ukupne. Ostoja je rekao da imate trecinu najveceg budzeta u Evroligi, sto mu dodje tacno 15 miliona. Covic rece Zvezda ce imati 10, al ja cenim to na 11 do 12 max. Bice i to objavljeno sve nadam se, pa bi ja stao ovde sa pricom o budzetima dalje, a i smara. Neka bude da imamo isti budzet, a nemamo, i neka bude da trosimo isto na plate, a ne trosimo, bar ne jos uvek, videcemo koga cemo jos dovesti. Teren je za mene najvazniji i jedino merilo, makar neko imao 10 puta veci budzet, kada pocne utakmica to me ne zanima.

 

Podsetio bih te jos jednom samo kad vec idem nasiroko da je Zvezda u poslednjih 8 godina zaradila blizu 6 miliona eura od obestecenja dok Partizan 0 ili ispravi me ako je vise od 0, ja se ne secam nekog transfera. Podsetio bih te da je Zvezda zaradila od Evrolige oko 3 500 000 eura u istom periodu, dok je Partizan zaradio 0, cak se od Evrokupa bude u minusu, narocito vi koji nista u istom uradili niste.

Podsetio bih da ne placate porez, da je Goran Grbovic kod tebe, pardon Tegija, u emisiji potvrdio "zakup arene" i koliko se izaslo u susret, da se platili licencu 500 000e i jos dosta toga.

 

Kada shvatis da na ovim stvarima Zvezda ima 10 miliona eura lufta u odnosu na Partizan a u realnosti Partizan ima budzet koliko i Zvezda, cak i veci, dolazimo do toga koliko vam je drzava obezbedila vise novca poslednjih godina. Zvezda nije opozicioni projekat, ali je Partizan daleko drzavniji projekat od strane drzave poslednjih godina no Zvezda. Moze Vucic da prica sta hoce da je u poslednjih 10 godina drzava dala slican novac zvanicnih drzavnih para jer tu ne racuna Ostojine globose i rominge i razne druge. Mozes uvideti i kako mozzart finansira i ling long i fkcz i kkp, sta mislis preko koga ide to sve? Marljivim zalaganjem Terzica i Ostoje? Kada bi sabirali i period od 2000. do 2012. verovatno bi dosli do granica neba i zemlje, ali ipak bolje da preskocimo ovoga puta.

 

Ja sam vise o budzetima i to tokom leta kad terena nema, ispisah ti sve na ovu temu, od sada cu uglavnom o terenu, jer to je ono najvaznije, barem meni. Lepi dani idu za nas kk.

 

Ostavicu prostora da u necemu mozda i gresim sto pisem, cim budem cuo dovoljno dobre kontra argumente tu sam da se slozim.

 

Sportski pozdrav.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Brat od Korneta
  • Like 12
  • Love 1
  • Thanks 10
  • Tuzno 3
  • WOW 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Brat od Korneta said:

Znam da volis ujutru uz kaficu lagano da citas tatu, tako si bar izjavio jednom prilikom, pa evo taman da ti ubijem 10ak minuta sa malo duzim tekstom.

 

Kornet slavi vec par dana, cujemo se redovno. Ne trezni se par dana otud i nesto slabije partije sa poenterskim ucinkom, pre toga nekoliko dvocifrenih, al bice bolje kada prodje slavlje a i kad budu poceli da mu dodaju loptu. Ako si mislio na brata mu, ja takodje slavim, mozda se i vratim na maticnu temu uskoro, videcemo.

 

Dobiste drugi tim nas ko sto veli Dzejkob, dobiste aktuelnog sampiona Evrope pre neki dan, malo li je razloga za slavlje i kod vas u taboru, a ti nezadovoljan svakodnevno na tati, bas bezveze.

 

Imate najtrofejnijeg trenera, 3 f4 pojacanja. Pantera doveli u Evrokup nakon 7. mesta u Aba ligi (4. najbolji skorer Evrolige sa pozicije 2 u sezoni pre nego sto je dosao), Ledeja (7. najkorisnija cetvorka u El tada) i Exuma (mali uzorak u El ali to sto ga je Barsa angazovala dovoljno govori gde je igrao 14min prosecno u plej ofu u 16 na fajnal foru, nekadasnji 5. pik sa drafta), 2 top8 pojacanja koje je oba pobeda delila od f4 (Nanelija-koga ste inace doveli kao najkorisniju trojku u Evroligi) i Andjusica (top3 bek sutera u El po procentima, koliko dobija sansu u Partizanu po svemu sudeci odigrao/odigrace vise minuta u Monaku u sezoni za nama), Papapetrua (10. najkorisnija trojka u El u sezoni za nama, index kao Kalinicev), Lesora (kao top2 centra Evrokupa i sampiona istog, zahvalite Radonjicu sto je sada kod vas a ne kod nas), Madara (mozda i najtalentovaniji plej u Evropi u svom godistu, placeno obestecenje gotovo koliko i mi za Nedovica, 2. najkorisniji plej izraelske lige i nagrada za most improved pleja prvenstva,  sampion Evrope sa Izraelom za u20 i najkorisniji igrac iste reprezentacije), Avramovica (2. skorer ACB lige- najjace evropske lige posle Evrolige, delilo ga 0.1 poena prosecno da bude najbolji skorer iste), Smajlagica iz Nba (odigrao tamo utakmica tacno toliko koliko i Nedovic i Vildoza zajedno, samo on sa dosta vise minuta ukupno), Vukcevicem iz Reala kao u par najtelntovanijih u Evropi u svom uzrastu medju visokim, koji jebi nakupio 90 minuta u Evroligi kad je dosao, vise no sto je odigrao u Evrokupu za vas.

 

Malo je sve ovo izgleda, malo je Arena po stranackoj liniji, malo je sto ne placate porez... Malo je za Evrokup 2 f4 i 2 Nba pojacanja i najtrofejniji trener, malo je sto za El Zagorca-Dangubica-Kurucsa-Mura ispod prosecne Ek igrace menjate top evroligaskim kvalitetom Naneli-Papapetru-Exum-Andjusic, malo je placanja licence za isto takmicenje, malo su 2 drzavna sponzora Nis i Mts x godina unazad (dok mi imamo jednog godinama unazad) i privatno drzavni sponzori poput Globosa, Rominga, Mozarta, Admiralbeta... (imamo i mi neke takve poput Lutrije ili Sokera ali imamo i Lukoil, Ideu, Nektar cije kompanije nemaju maticne veze sa Srbijom a na primer ova 3 sponzora pokriju 10% budzeta, jos 50% od drzavnih i privatno-drzavnih mada manje privatno-drzavnih no kod vas, 10% od Evrolige bar za proslu sezonu ove se nadamo i vise, a  ostatak su sezonske+dnevne ulaznice+donacije od clanova novoformirane uprave u prijatelja kluba koji nisu uclanjeni u sns ili nemaju veze sa istim). Dakle 50% od drzave a ne 80% kao vi. Ona jedna petina vasa, to je od sezonskih i dnevnih ulaznica, sve drugo drzava. Das im prst hoce dva, das dva hoce tri, onda kad im das saku, oni hoce i komsijama da oduzmu saku... Nece da moze.

 

Nabrojah za Partizan iznad koji su igraci dolazili, iz kojih liga i sa kakvim ucincima i statistikom. Svako moze sve to i sam da proveri, pa ce i laiku biti jasna vrednost igraca bez da pisemo o platama bilo cijim. Od vrhunskih imamo Kampaca gde ti objasnjavan ispod situaciju plate, Nedovica koji je bio u top5 skorera sa svoje pozicije kao i Panter ali nismo morali da ga preplacujemo za Evrokup ko vi Pantera a i Zvezdas je pa je malo spustio cenu od realne. Onaj milionski iznos je sa sve bonusima. Vildosa u Nba nije ni igrao, dakle nije igrao covek kosarku godinu ipo dana, a pre toga je u El imao 10ppg i 3.5 asista ko Volters ove sezone a i sa slicnim procentima. U Nba su ga uzeli samo zbog brzine i suta iz driblinga, a ni to mu nije proslo nit da dobije sansu nit da ga neko uzme ovo leto. Vildosa je bio tek 29. bek po indeksu korisnosti u sezoni pre Nba. Tu vec stajemo o 700k+ igracima i trenerima dok kod vas ih ima cak 8. Martin i Bentil jesu sa f4 odnosno top8 apropo price iznad kad sam nabrajao vase, ali oni nisu bili cak ni u 30 najkorisnijih igraca na svojoj poziciji u Evroligi. Petrusev takodje je slabo igrao. Holand dolazi kao 34. godisnjak iz Evrokupa. Ilic iz Igokee. Adams iz australijske lige. Raduljica sa autoputeva. Ovu nasu domacicu Pefi-Dobric-Lazic-Lazarevic-Mitrovic-Kuzmic koja je ostala njihove kvalitete znate a i plate se ne kriju, mislim da mozemo da se slozimo da oni da nema Zvezde Evroligu ne bi videli.

 

Posto vidim da je neki bauk imati 17-18 igraca to valjda vise kosta nego 15 tamo nekih cobana-budala gde sa premium trenerom i 7 vrhunskih ili manje vrhunskih el igraca. Dok kod nas imas Nedovica u rangu Zelimira-Nanelija-Ledeja-Exuma-Papapetrua, Vildosu na 8 meseci ciji je ugovor manji od svih tih 7 Partizanovih najblize Lesoru i Andjusicu, a Panterova plata od 10 meseci je najpribliznija za ovih 6 koliko ce zaraditi Kampaco. Ukoliko osvojimo 3 domaca trofeja zaradice koliko i Panter, ukoliko se plasiramo u top8 i nesto vise, a ukoliko nista od toga uz neki eventualni kup i kls (ako se pojavite) onda i manje nego Panter.

 

I dalje zaostajemo dobrano na plate u odnosu na vas sa sve silbovanjem Adamsa, VJ i uskoro Holanda. Nadam se da ce basketnews da objavi tokom sezone (da mi se ne bi  smejali vise na ovo sto pisem i da bi mogao ja vama malo) kao sto su objavili i prosle sezone i nadam se da necete biti jedini klub poput Baskonije koja jedina nije izasla u susret sa podatcima. Inace prosle sezone smo trosili 5.2 miliona na plate i imali 14 pobeda. Hoce li Partizan sa tacno duplo vise dobaciti do tih 14 pobeda, bojim se da nece... Prema mojim informacijama Partizan 10.5 miliona na plate a Zvezda 9, cekamo objavu da potvrde, ako je i ne bude, neka bude da sam sve ovo izmislio.

 

Znam da negde mora da se opravda neuspeh 2 izgubljena derbija (a i Burse a i 0 trofeja prosle sezone a i ovako sklapanje rostera za ovoliko novca gde na primer oni koji trose dosta manje poput Baskonije, Zalgirisa, Valensije i Asvela imaju vise pobeda za sada...) pa ce za nove eventualne neuspehe biti za sve Zvezda kriva, kao i obicno.

 

Vidim upaljene lampice svuda pa se tako pisu razni tekstovi sa netacnim informacijama ili zamenjivanjem teza i price na mozzart sportu, telesportu (inace preplaceni su na vise neutralnih kosarkaskih stranica na instagramu sa najvecim brojem pratioca), b92, danasu, Tegijeva redovna emisija koju gleda 15-20k ljudi a toliko ga prati i na instagramu, Zeljka Pantica sa isto toliko, partizan.netova (sto apeluju opoziciji, za mene licno vrhunska zabava dok citam) koji okuplja poprilican broj navijaca Partizana na primer puta 15 ili 20 nego ovde bar ono sto sam video koliko ljudi pise, pbg.newsa koji je nezvanicno glasilo KK Partizan sa preko 50k pratioca koji malo malo pa ima objavu o Zvezdi i truje svoje navijace poput poslednje objave da je Zvezda platila za Kampaca 6.9 miliona (a bice placen cetvrti deo od toga) a ako misle i na ugovor za sledecu sezonu to opet nije ni blizu toliko (ma sta pisao Covic na sajtu na 2 godine ugovor, ja koliko sam cuo potpisan je player option, sto znaci da ne znamo da li ce biti tu i sledece sezone i da ce zavisiti od njega) dok su sa druge strane na visegodisnje garantovane proslo leto samo njih trojica potpisali Zelimir+Panter+Ledej daleko premasili tu nepostojecu cifru koju su naveli za Vildosu kao da se novac razlikuje od toga da li je za jednog ili 3 igraca i da li ima 15 ili 18 igraca.  Losa zamena teza. https://telesport.rs/2022/12/19/kampaco-cetvrti-najskuplji-kosarkas-evrope-i-najplaceniji-u-regionu/ ovo je tek vrh. Covek nije ni u 15 najplacenijih. https://m.basketnews.com/news-179873-highest-paid-euroleague-players-only-one-star-earns-more-than-average-nba-player.html

 

Dalje, Avramovic, Madar, Smajlagic, Vukcevic, Koprivica, Andjusic, Papapetru iz ovog rostera takodje svi na visegodisnje. Neverovatna je kolicina svuda pisanog ovih dana sa netacnim inforimacijama i priznacu dobro se zabavljam dok to citam. Neke sam verovatno i zaboravio od ovih novinara, portala, stranica, blogova i slicnog. Ove iznad sto sam naveo su najpraceniji generalno u kosarkaskom svetu ovde.

 

Pasus iznad linka vesti sam napisao do kog broja ljudi doseze komsijska internet masinerija, voleo bi da znam koliko je praceno ista suprotno, posto ja ne znam, ne znam ni gde da citam. Nadam se da mozemo da slozimo da mladji ljudi u Srbiji recimo izmedju 20 i 40 godina slabo gledaju tv osim sporta (i filmova, serija itd.), da se ljudi izmedju 20 i 60 godina starosti vise informisu o cemu god zele putem jutjuba i da slabo gledaju Pink jutarnji program ili Marica Hepi a jos manje citaju Informer. Posto su to neka Coviceva redovna glasila, valjda. Dodaj slobodno jos sta hoces na ovaj spisak, posto ga vise pratite nego ja/mi, ja ne znam na kojim televezijama redovno gostuje. Poprilicno sam siguran da mizeran procenat ljudi koji ide na kkp-pfk-kkcz-fkcz se informise o sportu putem ovih televizija ili konkretno i kad Covic gostuje na istim. Mozes videti posto citas nasu temu redovno, a ova tema je mozda i trenutno najvece mesto na internetu gde se okuplja broj navijaca kkcz tacnije onih koji idu na utakmice i informisu se o klubu svakodnevno, ako uzmemo 20+ starosnu grupu i izuzmemo decije instagram stranice. Ne znam nijedno drugo mesto na internetu gde pise Daba legendarni navijac kkcz, drperce koji dizajnira majice za kk, Sarac clan nadzornog itd. Htedoh reci mogao si procitati xy puta da gotovo niko od nas i ne gleda Coviceve nastupe na pomenutim televezijama kao i ja. Pink i Hepi i Informer dopiru do moje babe od uskoro 90 godina puni bar to znam iz prve ruke, izgleda da dopiru i do 50% Srbije koja glasa za sns i sto se tice politike tu sigurno dopiru do poprilicnog broja ljudi, ali rekao bih sa sigurnoscu da u svetu sporta i ljudi koji idu na utakmice ili ne idu ali ga prate svakodnevno, veze nema sa mozgom pricati svakodnevno na svim ovim mestima koje sam nabrojao o nekakvoj Zvezdinoj masineriji van terena samo zato sto Covic gostuje jednom mesecno na nekim televezijima koje gleda 60+ stanovnistvo koje ni ne ide ni na utakmice niti previse interesuje sport, prevashodno iz ruralnijih delova Srbije.

 

Mislim da ljudi koje zanima sport konkretno kosarka prate Sport Klub i Arenu Sport, za obe televezije rekao bih da su manje ili vise korektne, imaju podjednak broj voditelja i komentatora koji su sa ove ili one strane brda. Citaju portale (prosportske poput sportkluba, mozzart sporta i slicne). Ko cita jedine pisane novine sportske onda nam osta Zurnal. Trude se da budu objektivni al im bas ne ide. Slah skoro ovde poslednji gaf kad je Partizan pobedio Makabi stavili su naslov da je to cudo a kad je Zvezda nisu stavili da je cudo. Da ne idem dalje unazad prosle godine mahom stavljali Partizan na prvoj stranici gde pisu o kosarci i poslednjoj u boji a Zvezdu na sledecu u bezbojnoj varijanti crno-beloj, a Zvezda igrala Evroligu a Partizan Evrokup. Ovo ti izdvojio 2 primera da ne zamaramo ljude a mogao bi jos bar ovoliko teksta o njima. 

 

Dakle imate svoje emisije, portale, jutjub kanale, nezvanicna glasila kluba, novinare, sve je to poprilicno praceno i od strane Zvezdinih navijaca. Malo vam je i to izgleda jer se konstantno pise o nekakvoj imaginarnoj Zvezdinoj masineri, Zvezda-Srbiji i Severnoj Koreji. Od nekog ovakvog mesta gde ti i Kuper to radite svakodnevno do mesta koje u stvarnom zivotu imaju vise dodira sa stvarnoscu.

 

Sto se tice Zvezde, Rsb-a vise nema. Ja i ne znam koja su to Zvezdina glasila koje prati mnogo ljudi na dnevnom nivou, a tek ne znam ona koja pisu o Partizanu, osim Covica koji izjavi u proseku mozda jednom mesecno nesto o Partizanu. Ne znam koji su ti Zvezdini novinari koji iznose svakodnevne neistine o Partizanu i da kazem truju ljude, seju mrznju, kako god. Ne znam koji su ti portali i nezvanicne stranice kluba koje prati gomila ljudi i koji gotovo svakodnevno iznose neistine o Partizanu, kao sto je obrnut slucaj. Jedini mi pala na pamet ona stranica kkcz insajder al oni tamo napisase da su to neki navijaci koji imaju info iz kluba, ovde napise da je Vujcin, na partizan.net pisu da je Bagzi, prosto ne zna kome covek da veruje. A i prati ih mizeran broj ljudi u odnosu na sve ove sto sam nabrojao sto mozes i sam da proveris a i retko se oglasavaju dok sam ih pratio a i ne znam dal su imali 20 objava o Partizanu za ovo vreme koliko postoje dok na primer toliko objava na mesecnom nivou o Zvezdi sam mogao da nadjem kod svih vasih kad sam intenzivnije pratio. Na Rsb-u su ih proglasili debilnom stranicom i zabranili da se prenose tamo, ako to slucajno nisi ispratio.

 

Dok se ponavljaju mantre Vucic-Covic-Fmp-pink-informer-drzavna zaledjina-cia i bia, Partizanovi mediji su rekao bih glasniji u svetu sporta i tu su da svakodnevno pisu o suprotnom taboru, najcesce sa velikom kolicinom mrznje kao i cesto netacnim informacijama, misleci da brane istinu i da se bore za pravdu i protiv sistema i drzave, a zapravo rade sve suprotno i pritom dobro su uhlebljeni u ovoj drzavi kao i da imaju svu slobodu govora i svega drugog a i da se njihov glas u svetu sporta cuje i cesce i glasnije no Covicev koji nit se svakodnevno oglasava nit generalno poznajem jednog navijaca Zvezde koji to redovno gleda, narocito ta smeca od televizija. Sigurno da ima nekih koji gledaju, ali siguran sam da je to mizeran procenat procentualno od ljudi koji idu na utakmice sa sve navijacima i Zvezde i Partizana.

 

Sada se mozemo vratiti na budzete, ukupne. Ostoja je rekao da imate trecinu najveceg budzeta u Evroligi, sto mu dodje tacno 15 miliona. Covic rece Zvezda ce imati 10, al ja cenim to na 11 do 12 max. Bice i to objavljeno sve nadam se, pa bi ja stao ovde sa pricom o budzetima dalje, a i smara. Neka bude da imamo isti budzet, a nemamo, i neka bude da trosimo isto na plate, a ne trosimo, bar ne jos uvek, videcemo koga cemo jos dovesti. Teren je za mene najvazniji i jedino merilo, makar neko imao 10 puta veci budzet, kada pocne utakmica to me ne zanima.

 

Podsetio bih te jos jednom samo kad vec idem nasiroko da je Zvezda u poslednjih 8 godina zaradila blizu 6 miliona eura od obestecenja dok Partizan 0 ili ispravi me ako je vise od 0, ja se ne secam nekog transfera. Podsetio bih te da je Zvezda zaradila od Evrolige oko 3 500 000 eura u istom periodu, dok je Partizan zaradio 0, cak se od Evrokupa bude u minusu, narocito vi koji nista u istom uradili niste.

Podsetio bih da ne placate porez, da je Goran Grbovic kod tebe, pardon Tegija, u emisiji potvrdio "zakup arene" i koliko se izaslo u susret, da se platili licencu 500 000e i jos dosta toga.

 

Kada shvatis da na ovim stvarima Zvezda ima 10 miliona eura lufta u odnosu na Partizan a u realnosti Partizan ima budzet koliko i Zvezda, cak i veci, dolazimo do toga koliko vam je drzava obezbedila vise novca poslednjih godina. Zvezda nije opozicioni projekat, ali je Partizan daleko drzavniji projekat od strane drzave poslednjih godina no Zvezda. Moze Vucic da prica sta hoce da je u poslednjih 10 godina drzava dala slican novac zvanicnih drzavnih para jer tu ne racuna Ostojine globose i rominge i razne druge. Mozes uvideti i kako mozzart finansira i ling long i fkcz i kkp, sta mislis preko koga ide to sve? Marljivim zalaganjem Terzica i Ostoje? Kada bi sabirali i period od 2000. do 2012. verovatno bi dosli do granica neba i zemlje, ali ipak bolje da preskocimo ovoga puta.

 

Ja sam vise o budzetima i to tokom leta kad terena nema, ispisah ti sve na ovu temu, od sada cu uglavnom o terenu, jer to je ono najvaznije, barem meni. Lepi dani idu za nas kk.

 

Sportski pozdrav.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cOnsOoc.gif

  • Like 2
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...