Klotzen Posted Tuesday at 09:10 PM Share Posted Tuesday at 09:10 PM baby jeste prenaglila ali je ona non stop provocirana sa sitnim uvredama. Nikako da krenete da kažnjavate za flame nego uvek kažnjavate onog ko je isprovociran. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Wednesday at 02:44 PM Share Posted Wednesday at 02:44 PM (edited) Banovi se najlakse daju kad se "ukalupe" u postojece predrasude. Problem je do "kalupa"...... Nije isti za sve - a to je obecano na pocetku ovog foruma. Je l` tako @MetalHead? Da se vratimo na pocetke i obecanja onda? Edited Wednesday at 02:49 PM by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Wednesday at 02:54 PM Share Posted Wednesday at 02:54 PM Sa ove vremenske distance - zajebaste dosta njih i stvoriste B82 2.0 umesto novog i postenog foruma. Neka vam je prosto! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted Wednesday at 03:06 PM Share Posted Wednesday at 03:06 PM Ja imam mnogo manje problema sa nekima koji bi me otvoreno napsovali nego sa nekima koji podlo i zaobilazno stvaraju neku sliku o meni ili drugim forumasima, imputiraju stavove, etiketiraju ljude ili slicno. Ja sam taj ko treba da objasni svoje stavove. Ne neko ko bi na osnovu predrasude o meni tumacio moje stavove i prezentovao ih pogresno. Dakle, veci problem od uvreda su te podle insinuacije i nametanja. Ljudi sami moraju da poprave sebe pa ce i zajednica biti uspesnija. Niste pametni ako ste stalno sarkasticni i cinicni. Ne. Samo ce vas pametni ljudi smatrati za govedo. I to je sve. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Wednesday at 03:17 PM Share Posted Wednesday at 03:17 PM 5 minutes ago, JPM said: Ja imam mnogo manje problema sa nekima koji bi me otvoreno napsovali nego sa nekima koji podlo i zaobilazno stvaraju neku sliku o meni ili drugim forumasima, imputiraju stavove, etiketiraju ljude ili slicno. Ja sam taj ko treba da objasni svoje stavove. Ne neko ko bi na osnovu predrasude o meni tumacio moje stavove i prezentovao ih pogresno. Dakle, veci problem od uvreda su te podle insinuacije i nametanja. Ljudi sami moraju da poprave sebe pa ce i zajednica biti uspesnija. Niste pametni ako ste stalno sarkasticni i cinicni. Ne. Samo ce vas pametni ljudi smatrati za govedo. I to je sve. Jbt, da si ononad bio na prvom showdownu na Adi- ekstra vinjak i vino bi dobio! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Wednesday at 09:40 PM Share Posted Wednesday at 09:40 PM On 1/21/2025 at 8:29 PM, mrd said: Slazem se da je 7 dana mnogo, njoj treba hladan tus. BTW, nije isto kad je neko odvojen od realnosti i od mozga, kako god benigo zvuci. 🙂 S'druge strane Baby je emotivna i "cesto lupa samare bez razmisljanja'. 24h uz opomenu jeste pravi put. Nece ona promeniti svoj nacin pisanja ni posle 7 dana. P.S. Za ono pod navodnicima bi mogli i mene sad da banuju. 🙂 Pozz Zapravo je potpuno isto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted yesterday at 02:13 AM Share Posted yesterday at 02:13 AM (edited) Tek sada videh ovu diskusiju. Reportovao sam Baby-n post jer ona je ipak otišla nivo iznad od mog "odvaljena od realnosti" posta. Slažem se da to nije bilo lepo od mene (frustracija), ali takođe nemojmo da poistovećujemo "odvaljena od realnosti" (teško da se suoči sa realnosću) i "odvaljen od mozga" (glupak). Drugo, odgovorila je na post koji nije bio njoj namenjen (što nije problem sem ako se stalno radi), a onda u istom postu pisala o nečemu što nema veze sa onim što sam napisao. Takođe, tvrdila je da nije razumela moj post (što se dešava, svi smo ljudi) - samo što se to sa njom dešava isuviše često. Mnogo puta mi je učitavala neke gadne stavove koji nisu moji pa zato i moja frustracija u ovom konkretnom slučaju, jer sam imao osećaj da to ponovo radi. Moguće je da je duži ban baš zbog tog neprestanog učitavanja od strane Baby ali nisam moderator, ne znam razlog. Ono što je meni čudno od svega ovoga je što se u ovom slučaju, ja i ona manje više slažemo - da je Muskov potez opasan po društvo (bez obzira da li je njegov "pozdrav" šala/nesporazum/trolovanje/iskren). Edited yesterday at 02:14 AM by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted yesterday at 04:58 AM Share Posted yesterday at 04:58 AM 2 hours ago, Darko said: Tek sada videh ovu diskusiju. Reportovao sam Baby-n post jer ona je ipak otišla nivo iznad od mog "odvaljena od realnosti" posta. Slažem se da to nije bilo lepo od mene (frustracija), ali takođe nemojmo da poistovećujemo "odvaljena od realnosti" (teško da se suoči sa realnosću) i "odvaljen od mozga" (glupak Ovo bih mogao da prevedem ovako: "rekao sam da je ona odvaljena od realnosti"- luda, a ona meni da sam "odvaljen od mozga" - glup. Treba li meriti šta je veća uvreda, treba li se uopšte vređati u ovakvim raspravama, a glavno, zašto se upućuju epiteti sagovorniku lično, kmentarišu njegove sposonnosti, stanje, zar nije bolje komentarisati reči, iskaze, tvrdnje. Počeli ste od Maska, njegove mnoge tvrdnje, gestovi su "odvaljeni od mozga i od realnosti", pritom on nije glup pa ni lud klinički. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago Najviše volim "ja konstatovao, ona vređala" objašnjenja, pa još dok je druga osoba banovana. Sa sve frustracijom, eto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago @Div @Helena kada sam rekao "odvaljena od realnosti", nisam implicirao da je luda. To je strawmaning i učitavanje. Uzimate jednu moguću interpretaciju te fraze i teretite me da sam baš na to mislio, iako sam gore objasnio da to nije slučaj. Dok fraza "odvaljen od mozga" ima samo dve moguće interpretacije - ili je neko glup ili lud (ili obadvoje, znači tri). Ako to ne vidite, šta ja tu mogu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago (edited) 2 hours ago, Div said: Treba li meriti šta je veća uvreda, treba li se uopšte vređati u ovakvim raspravama, a glavno, zašto se upućuju epiteti sagovorniku lično, kmentarišu njegove sposonnosti, stanje, zar nije bolje komentarisati reči, iskaze, tvrdnje. Inače slažem se sa načelom napisanog. Rekoh da me je frustracija obuzela posle njenog odgovora pošto se neke stvari ponavljaju iz posta u post. Sa Baby i sličnima nemam nameru išta da diskutujem, jer nemam utisak da se sagovornik trudi da razume drugu stranu niti da otkrije "istinu". Pogotovo kada moj post nije njima namenjen. Edited 21 hours ago by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 5 hours ago, Darko said: Slažem se da to nije bilo lepo od mene (frustracija), ali takođe nemojmo da poistovećujemo "odvaljena od realnosti" (teško da se suoči sa realnosću) i "odvaljen od mozga" (glupak). Izvini, ako odvaljen od realnosti može biti = teško da se suoči sa realnošću, zašto odvaljen od mozga ne bi moglo biti = teško da se suoči s tim da nešto ne razume? Očigledno se sve svodi na tumačenje, a ti si se potrudio da svoju uvredu ublažiš u odnosu na Baby-nu, pa još tvrdiš da tvoja ima više tumačenja, a njena samo dva. Evo ja sam ti našla i treće. Inače, slažem se da je isprovocirana s tvoje strane, što su i drugi primetili, mada se ja ugl držim toga da svi znamo šta radimo kad kliknemo "reply". Nismo baš toliko "odvaljeni od realnosti" hehe 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 1 hour ago, DameTime said: zašto odvaljen od mozga ne bi moglo biti = teško da se suoči s tim da nešto ne razume? Upadam u ovu diskusiju bez informacija o tome kako je tekla rasprava i šta je ko kome napisao, pa dozvoljavam mogućnost da grešim, ali mi je teško da zamislim kontekst u kome "odvaljen od mozga" znači "teško da se suoči sa tim da nešto ne razume". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 6 minutes ago, tomas.hokenberi said: Upadam u ovu diskusiju bez informacija o tome kako je tekla rasprava i šta je ko kome napisao, pa dozvoljavam mogućnost da grešim, ali mi je teško da zamislim kontekst u kome "odvaljen od mozga" znači "teško da se suoči sa tim da nešto ne razume". U ovom slučaju kontekst = namera autora. Tako da isti je kontekst kao onaj u kom je odvaljen od realnosti = teško da se suoči sa realnošću. 🙃 The point is, mislim da je u oba slučaja namera bila neka vrsta uvrede. I ne znam što je teško priznati da se jedna strana (ovog puta) provukla sa svojom uvredom, dok druga nije. Ono na šta ukazujemo jeste da ovi upisi ili nisu za kažnjavanje, ili se kazne oboje nekom kraćom vremenskom kaznom. Nešto kao obostrana tehnička greška u košarci, pa nema slobodnih bacanja 🙃 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Bez želje da utičem na / prekidam ovu nadasve kreativnu diskusiju, ali 9 minutes ago, tomas.hokenberi said: "odvaljen od mozga" korišćeni termini u originalu su bili: Darko: "Odvaljeni od realnosti" 𝓑𝓪𝓫𝔂: "Odvojen od mozga" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Pa super, znači Darko ima mozak (ne sugeriše se da je glup), samo je trenutno odvojen od njega, dakle ispoljava trenutno nerazumevanje nekog problema. Hvala, fancy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Nema na čemu, tu smo da pomognemo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago Pravite sad od ovoga neku jednačinu Ciolkovskog, što je zabavno, ali je stvar sasvim prosta. Darko je uputio jednu uvredljivu opasku, a Baby je odgovorila sa "no, you!". Sa malom modifikacijom čisto da ne bude potpuno isto. Očigledno je da je poenta bila da se odgovori jednakom silom, pa je i @Darko trebalo da to tako shvati, a ne da se frustrira pretpostavkama da tu postoji neka namera o "jačem" vređanju. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago @fancy brate ovakve situacije se rešavaju hlađenjem od 24h za oba sagovornika i kraj. Da ne ulazimo u tumačenje ko je odvaljen ili odvojen od čega. Tako ubiješ dve muve jednim potezom. Kaznio si bezobrazno ponašanje a opet kaznom koja je dovoljna samo da se situacija smiri i ne rizikuješ da se ogrešiš o nekog jer je kazna simbolična, vremenski. Ili, još bolje, ova kazna što ih don juan deli na fudbalu. Zabrana postovanja od 24h. I mirna Bačka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago @DameTime i @Smrtokapa, priznajem da je moj prvi upis bockanje iz frustracije, ali Baby nije morala da eskalira do te mere - mogla je da uzvrati istom merom ili nije morala uopšte. Možemo da koristimo neku zanimljivu mentalnu gimnastiku kako je eto, odvaljen od realnosti isto ko i odvojen od mozga, ali nemoj sada da se zezamo. Ali mogu da se složim se da je bilo opaskanja sa obe strane. Meni je dosta veći problem od ove uvrede učitavanje i obesmislavanje diskusija sa njene strane, al to je neka druga tema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 4 minutes ago, Darko said: @DameTime i @Smrtokapa, priznajem da je moj prvi upis bockanje iz frustracije, ali Baby nije morala da eskalira do te mere - mogla je da uzvrati istom merom ili nije morala uopšte. Možemo da koristimo neku zanimljivu mentalnu gimnastiku kako je eto, odvaljen od realnosti isto ko i odvojen od mozga, ali nemoj sada da se zezamo. Ali mogu da se složim se da je bilo opaskanja sa obe strane. Meni je dosta veći problem od ove uvrede učitavanje i obesmislavanje diskusija sa njene strane, al to je neka druga tema. Ko priznaje, pola mu se dodaje oprašta Šalu nastranu, poenta i jeste u tome da je bilo obostranog bockanja. Ti si prvi čačnuo pa si dobio iščačkano, nije kao da ste izvređali nekog trećeg učesnika diskusije. Kao što napisah, obostrana tehnička i bez slobodnih bacanja tj. banova bi verovatno bila najfer opcija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago 30 minutes ago, DameTime said: Ko priznaje, pola mu se dodaje oprašta Šalu nastranu, poenta i jeste u tome da je bilo obostranog bockanja. Ti si prvi čačnuo pa si dobio iščačkano, nije kao da ste izvređali nekog trećeg učesnika diskusije. Kao što napisah, obostrana tehnička i bez slobodnih bacanja tj. banova bi verovatno bila najfer opcija. Ok za tehničke. Samo moj je bio Flagrant 1 a njen Flagrant 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago 2 minutes ago, Darko said: Ok za tehničke. Samo moj je bio Flagrant 1 a njen Flagrant 2 Ko od vas dvoje u ovom slucaju ispada Metta World Peace? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago 2 hours ago, Smrtokapa said: Pravite sad od ovoga neku jednačinu Ciolkovskog, Pa to je prilično jednostavna jednačina. Hajde da si rekao Lagranžove jednačine primenjene na kretanje fluida 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago 3 minutes ago, tomas.hokenberi said: Pa to je prilično jednostavna jednačina. Hajde da si rekao Lagranžove jednačine primenjene na kretanje fluida 😉 Kaže se "it's not rocket science", nisam ja to smislio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts