Malkolm Brogdon Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Poslednji je sigurno muceni Beneto, valjda ima 0-10 u finalima, cim rekord ima veze sa titulama mora da je to. Drago mi je sto mu se Manarino nije prikljucio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoe Bg Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler 3A Beneto, 3B broj finala bez titule 3C 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Ma bravo @Malkolm Brogdon i @zoe Bg. Čista petica. Eto vidiš @Boxy da nije bilo teško Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Problem je bio sto sam prvo pogresno procitala pitanje, a onda sto sam se iz nekog razloga vezala za Wimbledon i otislo sve u pogresnom pravcu Ali svaka ti cast za ova pitanja i kako ih smislis i sto te ne mrzi da istrazujes 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 18, 2020 Author Share Posted November 18, 2020 @Abudžaba Dabila - ne moze bez guglanja . Bravo za pogodak, objasnjenje sledi uskoro. Evo jos jedno pitanje na brzinu: Teniski mec - na velikom turniru, jedan igrac je bio bivsi GS sampion, i iako nema mnogo GS titula smatran je za jednog od najboljih igraca svih vremena. Drugi je bio manje poznat, nikada nije stekao vecu slavu, ali je dugo bio prisutan u tenisu i nakon zavrsetka profesionalne karijere. Mec su obelezile mala kontroverza na kraju prvog dela, i veliki preokret u drugom delu meca, na kraju je mec upisan u istorijske knjige. Pomoc, koja ne znam da li suvise otkriva: Spoiler Njih dvjica su cesto igrali zajedno van turnira, a stariji je cak bio i trener mladjem jedno vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Agassi i Brad Gilbert? Btw ne znam o kojem je meču riječ ali sam povezao (ako jesam) iz ovog zadnjeg hinta ponajviše Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 18, 2020 Author Share Posted November 18, 2020 Ne, ali odlican pokusaj. Da jos malo pomognem Spoiler Stariji igrac je "zasluzan" za jednu fundamentalnu izmenu tenskih pravila svojevremeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Pancho Gonzales je bio zasluzan za menjanje pravila, ali ne mogu nista drugo da povezem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 (edited) Joakim Nystrom ja bih rekla Sorry kasnim tek sam se ukljucila kad sam videla da sam "prozvana" sa gradom a nisam ni videla sta ste sve upisali u medjuvremenu 😀 Edited November 18, 2020 by ciao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 18, 2020 Author Share Posted November 18, 2020 @Boxy - na dobrom si tragu, evo jos malo pomoci Spoiler ovaj mec je ponovo postao "aktuelan" pre 10 godina, kada je jedna drugi mec "zasenio" njegovu slavu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Vjerojatno je u pitanju neki po dužini trajanja dotad rekordni meč (valjda onda rekordni za Wimbledon jer je Clement čini mi se držao rekord za općenito najduži meč ikada a to je bilo na RG-u) gdje je jedan od sudionika bio Pancho Gonzales, ne znam protiv koga je igrao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Mozda najduzi mec pre nego sto je uveden TB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 18, 2020 Author Share Posted November 18, 2020 Tu ste, vrlo blizu Spoiler manje poznati igrac je dugo bio direktor jednog danas velikog turnira, a prezime mu je slicno jednom fudbaleru koji je podigao "boginju" kao kapiten svoje reprezentacije na domacem tlu Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Sumnjam da su kapetani Urugvaja '34 i Italije '38 u pitanju. Dakle ostaju ENG '66, W GER '74 (mislim da su tada bili domaćini), ARG '78 i FRA '98 kao mogući odgovori...teško mi je ovo al probat ću barem navesti kapetane tih ekipa, baš me zanima znam li. '66 Charlton, '74 Beckenbauer (ovog ću eliminirati, ne zvoni mi kao točan odgovor na tvoje pitanje), za '78 moram dobro razmisliti tko je bio kapetan (slabije poznajem tu generaciju, sumnjam da je Kempes bio u pitanju a ako ipak jest onda i njega eliminiram), '98 Deschamps ili Petit (i ovog bih eliminirao ako pogađam kapetane) Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolup Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Spoiler Po ovom prezimenu i trenerskoj karijeri vuče na Galo Blanco( WC 1998 kapiten Fra Laurent Blanc), kad i protiv koga je malo teže 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 18, 2020 Author Share Posted November 18, 2020 @Abudžaba Dabila Spoiler E bas je taj koji ti nedostaje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elias Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 Charli Pasarel i Gonzalez Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 18, 2020 Share Posted November 18, 2020 6 minutes ago, Milutinov Tata said: @Abudžaba Dabila Reveal hidden contents E bas je taj koji ti nedostaje . Ne bih se sjetio još neko vrijeme sigurno, mislio sam lupit Ardiles ali rekao bih da je Elias u pravu. Btw sad vidim da sam neke greške napravio u onome oko nogometnih WC-ova, ne znam otkud mi da je Urugvaj osvojio '34, naravno da je '30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milutinov Tata Posted November 18, 2020 Author Share Posted November 18, 2020 @Elias - Bravo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Ne brini Boxy, još malo i krećem sastavljati novi set wooden spoon pitanja () 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 (edited) And last (?) but not least; ultimate wooden spoon tennis quiz pt3! Ovaj put ću, na zadovoljstvo mnogih odmah na startu svakog pitanja napisati što tražimo. Pa da krenemo s pitanjima; 1. Tražimo Top3 igrače koji su osvojili WS titulu u ovom stoljeću/veku (osim već u kvizovima ranije spomenutog jednog od GOAT-ova (dojadilo mi ono KOZA) koji je tu titulu također osvojio, dakle najboljeg smo već pronašli). Trojica su, jedan je bio najbolje rangiran kao treći na svijetu (1A), drugi kao drugi (1B) a treći kao prvi (1C). Prvi i treći dolaze iz iste zemlje (majčice). Drugi dolazi iz zemlje u kojoj živi @wwww. Tko su oni? Ako ste pratili, ne možete pogriješiti. 2. Kontinentalni kalendarski golden spoon. Tražimo kontinent (2A) sa kojega dolaze svi osvajači WS-a jedne od godina u ovom stoljeću/veku, jedini put kada se dogodilo da svi osvajači WS u istoj godini dolaze sa istog kontinenta, a da to nije Europa. To je kontinent s kojeg dolazi dvostruki osvajač WS-a, koji je oba ta WS-a osvojio baš iste te godine. Ako ste pratili prethodni kviz, odmah ćete znati o kojem kontinentu (i kojem igraču, 2B) je riječ. Osim tog igrača, tražimo još dvojicu koji su kompletirali taj kontinentalni golden spoon te godine. Prvi je daleko najbolji i možda i jedini (koliko-toliko) poznati igrač svoje zemlje u ovom stoljeću/veku, pobjeda nad drugim od GOAT-eva na RG-u mu je najveća pobjeda karijere (a to mu je ujedno bio i debi meč na GS-ovima), dolazi iz glavnog grada te države (anagram riječi MALI, ili mali na šatrovački). Tko je on (2C)? Drugi je poznatiji, dolazi iz jake teniske zemlje, bio je nakratko i u Top10, jako je dobar prijatelj sa jednim GOAT-om koji ima WS titulu, jednom ga je i pobijedio što mu je i najveći skalp karijere. I ovo bi trebalo biti dovoljno, ako mu kažem nadimak i-ili u kojem (teniskom) gradu je rođen, previše ću reći (a i ovime sam dovoljno rekao). Tko je on (2D)? Koja je godina u pitanju (2E) ako znamo da je treći od GOAT-ova te godine igrao svoje prvo GS finale? 3. Top 10 wooden slam niz. Tražimo (edit) 8 (osam ih je iako je 7 kola na GS-u!) igrača koji su bili Top10 u svojoj karijeri a da su sudjelovali/učestvovali u wooden slam nizu jedne godine u ovom stoljeću/veku na jednom od GS-ova. Dakle, prvi Top10 igrač izgubio je od drugog Top10 igrača koji je izgubio od trećeg itd. Prvi kojeg tražimo (koji je naravno osvojio WS titulu te godine na tom GS-u) je igrao na domaćem terenu na podlozi koja mu je bila omiljena. Jedan je od dvojice* igrača u koje je domaća publika ranijih godina polagala najviše nade da će napokon prekinuti prokletstvo tog GS-a, barem kad su domaći singl osvajači u pitanju. Morao je doći (skoro pa domaći) Makica da se tenis napokon vrati kući. Manje poznati i manje uspješni od te dvojice* je u pitanju (rođen je u zemlji gdje živi @Milutinov Tata) Igrač od kojeg je gore navedeni izgubio u prvom kolu tog GS-a, je već bio odgovor u ovom kvizu, pod 1C. On je? U drugom kolu je gore navedeni (1C) igrač izgubio od onog dvostrukog osvajača WS-a koji se provlači kroz drugo pitanje (i koji je već bio odgovor na jedno od pitanja u prošlom WS kvizu). On je? U trećem kolu je gore navedeni igrač izgubio od Dače (kojem je to bio najneomiljeniji GS). Tko je on? U četvrtom kolu je gore navedeni igrač izgubio od igrača koji je i danas najmlađi osvajač tog GS-a u ovom stoljeću/veku i najmlađeg No1 u Open eri. Tko je on? U četvrtfinalu je gore navedeni igrač izgubio od igrača koji je senzacionalno došao do finala na prvom odigranom GS-u te godine. To mu je i jedino GS finale, daleko je najbolji igrač svoje zemlje ikada. Tko je on? U polufinalu je gore navedeni igrač izgubio od najspominjanijeg GOAT-a u ovim kvizovima a on je u finalu izgubio od jedinog preostalog (od trojice) GOAT-ova sa kojim se tada mogao sastati. Naime, te godine je treći od GOAT-ova tek osvojio svoj prvi ATP turnir. Koji turnir je u pitanju (bonus 1)? Bonus ako znate i koji je još turnir osvojio te godine (bonus 2). Kompletirajte wooden spoon niz te godine, i odgovorite barem na prvi bonus! @Malkolm Brogdon -a ću tagirati, znam da ne želi ovo propustiti Edit! Edited November 19, 2020 by Abudžaba Dabila 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Spoiler 1. Davydenko, Haas, Safin za pocetak Spoiler 2A Juzna Amerika 2D Pico Monaco? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Za sad sve točno, bravo @Boxy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Spoiler 2D 2007. 3. Rusedski? moram ovako parcijalno inace se izgubim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts