DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 hours ago, rodriguez said: This is heaven, fucking god-given food. Upravo ovakav je bio batat pomfrit u Boutique na Trgu Republike, kad sam ga prvi put jela. 1
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Kad ste pomenuli burgere i pljeskavice, ja u Beogradu nikada nisam uspeo da nadjem dobru pljeskavicu, stvarno dobru, a cene su vam budibogsnama. Najbolje od street food sto sam jeo je onaj turski kiosk kad se penjes ka Zelenom vencu, ulica sa kaldrmom. A i on nije nista spec. Dobru picu je recimo mnogo lakse naci nego u Kragujevcu. Burito/takosi isto je lako naci dobre, ali pljeska ni za lek.
Eddard Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) Pa to jedino ako u Beograd računaš samo Kameničku (ulica sa kaldrmom 😊). Mislim, ja ne mogu da poredim sa Kg jer nisam nikad bio, ali uvek je u BG bilo dobre pljedže. Nisam kompetentan više da pričam jer 10+ godina nisam tu, uvek s aerodroma prvo što radim je svratim na gurmansku u Vajat (sad ima i kod studenjaka), znam da nije najbolji i da je verovatno stvar navike i nostalgije, ali drži taj neki nivo koji je meni super. Btw, kako jebote može turski fast food da ti bude bolji od našeg, to je bogohuljenje. Doner je najveće smeće od fast fooda ikad. Giros je majka za to. Edited 7 hours ago by Eddard
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kod nas nema dobar doner, pa zbog toga. Girosa koliko hoces, a i kad si negde drugde pa si gladan nekako mi je giros poslednje sto bi mi palo na pamet da jedem od fast fuda. Zato sam i pitao, jer gde god sam jeo i po reviewima i po preporukama, djubre. Pogotovo Novi Beograd. Bukvalno nisam naisao na jedno dobro mesto, preko pet sam testirao.
rodriguez Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kako bre nema na NBg, jel si čuo ili ne daj bože bio kod Gvera? Jedna od jačih u gradu
Eddard Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Na NBG su mi mnogi preporučili Južnu prugu. Kažu da je pravi leskovački.
McLeod Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 20 minutes ago, rodriguez said: Kako bre nema na NBg, jel si čuo ili ne daj bože bio kod Gvera? Jedna od jačih u gradu To je restoran, ne pricam o restoranima, ako odem u etno restoran i nemaju ni dobru pljeskavicu, onda neka se samozapale odmah. Pricam o kioscima, ulicnoj hrani. Juzna pruga nisam, ako me put nanese cekiracu.
MilošVB Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 1 hour ago, rodriguez said: jeo sam ih mozda poslednji put pre 5-6 godina, i to kao prilog uz pomfrit koji je savršen a ne obrnuto danas se hranim na ulici strogo kod krojača na bulevaru, gurmanski uštipci ispečeni u 1 komadu, kao pljeska. u somunu, prilog kajmak, vitaminska salata i onaj pseudo čimičuri od pečenih ljutih. Pa otprilike taj prečnik od nekoliko stotina metara jedini i ima dobre ulične pljeske(koje sam ja jeo) u starom delu gradu. Krojač, Ušara, Lukić. Što se burgera tiče, Smash u Takovskoj i Ž Burger. Edited 7 hours ago by MilošVB 1
DameTime Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Meni Ušara ništa spec, a deru sa cenama, koliko se sećam.
MilošVB Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Jake su cene. Meso je pravo sigurno(nek mi plate), ali legit je da ti se ne sviđa naravno. Imam preporuke za "Papriku". Tamo nisam jeo. Edited 6 hours ago by MilošVB
rodriguez Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago nije ni krojač jeftin, naprotiv. ali za gore opisanu kombinaciju ne pitam koliko košta i bez problema dodam zero kokišku za pun ugođaj po punoj ceni. zanimljivo je da su suseda koji je bio za trunku jeftiniji, tzv preprzolj, zatvorili i na tom mestu je danas neki trash giros. bukvalno krojaču ništa ne ugrožava biznis bez obzira na cene. a mene su do kraja kupili kada sam skapirao da im je jedan od glavnih radnika sirijac, perfektan srpski, higijena, osmeh, topčina ukratko.
rodriguez Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, McLeod said: To je restoran, ne pricam o restoranima, ako odem u etno restoran i nemaju ni dobru pljeskavicu, onda neka se samozapale odmah. Pricam o kioscima, ulicnoj hrani. Alo, ima kod Gvera šalter na kome se uzima pljeska za poneti. Nije da ima neki izbor, naprotiv, od priloga ide samo kajmak i luk i tucana ali ni ne treba više niti mora da se sedne.
Eddard Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 42 minutes ago, rodriguez said: kajmak i luk i tucana A inače postoje i drugi prilozi uz pljedžu 😬? Kad vidim da neko stavlja kupus, zalepio bi mu je u facu. 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Eddard said: Kad vidim da neko stavlja kupus, zalepio bi mu je u facu. Mada nekad bude i krastavac ili zelena salata. 😁
Eddard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Fuckin hell... Kupus je za pečenje. Krastavac je za sve samo ne za pljedžu. Zelena salata je za pašu. Edited 2 hours ago by Eddard 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Kupus ide i uz roštiljsko meso i uz pečenje. 🙄 Što se tiče ostala dva, preferiram da jedem nešto "zeleno" uz meso. Mada moram priznati da se zelena salata najgore pokazala u ovoj kombinaciji.
rodriguez Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago ja sam večeras uz vrhunski sirloin steak napravio jednu bizarnu bliskoistočnu salatu koja ide jako dobro sa mesom uzme se karfiol jedna polovina nasecka pa u rernu a druga polovina isto nasecka pa pomeša sa zelenom na froncle ovaj karfiol koji se peče sam začinio maslinovim uljem, morskom solju, garam masalom, sirćetom i ljutkastim sosom nepečen karfiol začinjen uljem od susama, sirupom od nara, soja sosom i ribljim sosom na kraju sve tri namirnice pomešane u velikoj posudi za salatu sa rare pečenim sirloin steakom na gvozdenom tiganju, beše to mišelin obrok
Eddard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Luk je dovoljno zelen 😁. To kao ja kad u menzi na poslu bude neki trash food tipa burgera, pa uzmem tzv. salatu za savest 😁. Tako će i tvoj list zelene salate mnogo da promeni. 1
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Eddard said: To kao ja kad u menzi na poslu bude neki trash food tipa burgera, pa uzmem tzv. salatu za savest 😁. Tako će i tvoj list zelene salate mnogo da promeni. Guilty as charged. 😁 Ama pusti me čoveče da se samoobmanjujem... Nadam se da će ti u Vajatu jednom greškom staviti zelenu salatu 😈😁 Edit: Mada mi stvarno lakše padne i proces varenja kad ima neko povrće/salata. Edited 54 minutes ago by DameTime 1
Drug Crni Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Sa krajnjeg severo-zapada Vojvodine. Pozdrav za jednog forumaša. Spoiler P.S. švargla je tek bomba!!
Eddard Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago Zar nije švargla nešto slično pihtijama? Osim što je u crevu. Švargla je nešto kao Sülze ovde u Nemačkoj.
Recommended Posts