Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, rodriguez said:

patates-stik-sto-air-fryer-11.jpg

This is heaven, fucking god-given food. 

Upravo ovakav je bio batat pomfrit u Boutique na Trgu Republike, kad sam ga prvi put jela. 

• Ha-ha 1
Posted

Kad ste pomenuli burgere i pljeskavice, ja u Beogradu nikada nisam uspeo da nadjem dobru pljeskavicu, stvarno dobru, a cene su vam budibogsnama.

Najbolje od street food sto sam jeo je onaj turski kiosk kad se penjes ka Zelenom vencu, ulica sa kaldrmom. A i on nije nista spec.

Dobru picu je recimo mnogo lakse naci nego u Kragujevcu. Burito/takosi isto je lako naci dobre, ali pljeska ni za lek.

Posted (edited)

Pa to jedino ako u Beograd računaš samo Kameničku (ulica sa kaldrmom 😊). Mislim, ja ne mogu da poredim sa Kg jer nisam nikad bio, ali uvek je u BG bilo dobre pljedže. Nisam kompetentan više da pričam jer 10+ godina nisam tu, uvek s aerodroma prvo što radim je svratim na gurmansku u Vajat (sad ima i kod studenjaka), znam da nije najbolji i da je verovatno stvar navike i nostalgije, ali drži taj neki nivo koji je meni super. 

Btw, kako jebote može turski fast food da ti bude bolji od našeg, to je bogohuljenje. Doner je najveće smeće od fast fooda ikad. Giros je majka za to.

Edited by Eddard
Posted

Kod nas nema dobar doner, pa zbog toga. Girosa koliko hoces, a i kad si negde drugde pa si gladan nekako mi je giros poslednje sto bi mi palo na pamet da jedem od fast fuda.

Zato sam i pitao, jer gde god sam jeo i po reviewima i po preporukama, djubre. Pogotovo Novi Beograd. Bukvalno nisam naisao na jedno dobro mesto, preko pet sam testirao.

Posted
20 minutes ago, rodriguez said:

Kako bre nema na NBg, jel si čuo ili ne daj bože bio kod Gvera? Jedna od jačih u gradu 

To je restoran, ne pricam o restoranima, ako odem u etno restoran i nemaju ni dobru pljeskavicu, onda neka se samozapale odmah. Pricam o kioscima, ulicnoj hrani.

Juzna pruga nisam, ako me put nanese cekiracu.

Posted (edited)
1 hour ago, rodriguez said:

jeo sam ih mozda poslednji put pre 5-6 godina, i to kao prilog uz pomfrit koji je savršen a ne obrnuto

danas se hranim na ulici strogo kod krojača na bulevaru, gurmanski uštipci ispečeni u 1 komadu, kao pljeska. u somunu, prilog kajmak, vitaminska salata i onaj pseudo čimičuri od pečenih ljutih.

Pa otprilike taj prečnik od nekoliko stotina metara jedini i ima dobre ulične pljeske(koje sam ja jeo) u starom delu gradu. Krojač, Ušara, Lukić.

Što se burgera tiče, Smash u Takovskoj i Ž Burger.

Edited by MilošVB
Posted (edited)

Jake su cene. Meso je pravo sigurno(nek mi plate), ali legit je da ti se ne sviđa naravno.

Imam preporuke za "Papriku". Tamo nisam jeo.

Edited by MilošVB