Jump to content

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Smrtokapa said:

Kad pomenuste pihtije, biće zanimljivo ispratiti da li će trend konzumacije raznoraznih šnj proteinskih i kolagenskih šejkova uticati na njihovu reputaciju i zašto ne.

Imamo specijalitet koji je ne samo ukusan već i odličan za lepotu i zdravlje.

spacer.png

• 2 weeks later...
Posted

Pihtije, iako se u njih kunu matori, a i mladji u fazonu videces ti kad dodjes u neke godine, hvala bobu nestaju polako i to je ireverzibilan proces.

• Like 1
  • Ha-ha 1
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
58 minutes ago, DameTime said:

Pored pečenice, kulena, pršuta, šunke, pečenja, roštilja, neko uzme da jede... pihtije. Jebote. 

Priznaj da si, ako ne već probala, onda bar došla u iskušenje da staviš majonez na pihtije i time testiraš limite tvoje pan-mayo teorije, koja ceni da ne samo da majonez može na sve, nego i sve čini boljim/jestivim :classic_sleep: 

Inače, svojevremeno su meni baba i deda objašnjavali kako bi i ja trebalo da volim pihtije, jer te sastojke uredno tamanim u drugim jelima (U supi ponajviše naravno). Međutim do njih nije dopiralo da mi želatinasta masa bilo čega za jelo nije poželjna. To agregatno stanje zaista, ako već ne iščezava, onda je sigurno već postalo niša u najboljem slučaju. Neki specijaliteti u restoranima/poslastičarnicama će ostati... 

Posted
7 minutes ago, rodriguez said:

ozbiljno pitam, na osnovu kojih nalaza ste došli do saznanja da su pihtije u izumiranju?

Pihtije su proizvod koji nije naročito pogodan za komercijalizaciju, tako da je u doba ubrzane hrane pod pritiskom. Svakako nikada neće steći široku popularnost (kao na primer zagoreli krompir koga je moguće napraviti brzo i gde je sirovina dostupna na svakom koraku), u najboljem slučaju mogu da imaju kultni status.

Naravno da neće izumreti, Mek se postarao za to (ne Mekdonalds već ovaj koji je odgovoran i za pobedu Trampa i odlaganje kolapsa ruskog fronta).

• Thanks 1