Jump to content

FK Crvena zvezda 2020/21


Don Dusko

Recommended Posts

54 minutes ago, Del Piero said:

Neke utakmice jednostavno ne treba analizirati. Najvise mrzim komentare ako protiv ovih izgledamo ovako onda nemamo sta da trazimo u Evropi. Mi smo od Florijane primili 3 gola na jednom mecu, a onda u 8 meceva protiv Arsenala, Kelna, Batea i CSKA primili isto toliko golova. Jedva smo izbegli eliminaciju od Trnave, a onda dobili Liverpool. Zasto to mora da bude povezano?

 

Utakmice su cesto prica za sebe, nekad samo treba uzeti rezultati i ne obazirati se. Stankovic definitivno nije neko ko trenutno uliva ogromno poverenje, ne mogu da kazem da sam siguran ni da cemo igrati grupnu fazu bar LE iako imamo dve sanse kao nosioci, ali mislim da ce biti pogodnijih utakmica za analizu, pocev od one u trecem kolu.

U pravu si u vezi analize igre na bazi jedne, konkretne utakmice.

Ipak, mora se primetiti i naglasiti apsolutna pogubljenost Stankovica po pitanju taktike, tumbanja tima, takmicarske pripreme meceva kakav je jucerasnji, skautiranja protivnika po tom osnovu. Nista dobro nije uradio sinoc, a ovakve okolnosti kvalif i taj jedan mec odredjuju dalju sudbinu cele sezone, da ne kazem i situacije u kojoj ce klub biti nakon kvalif.

Deki jeste pocetnik, ali on definitivno nema nikakvu pozadinu u svom stabu, kakvu je npr Milojevic imao u svojim saradnicima koliko god je znao sta zeli da igra u ovo doba godine.

Ne vidim bilo kakav pomak i sagledavanje sire slike, luta se sa postavom uz neverovatno nizak voljni momenat kod igraca, koji ne sme da se dozvoli, bar deo motivacije mora da bude na odredjenom nivou za nokaut meceve tokom leta... Ni trcanja nema, kretnji bez lopte, akcija po bokovima sto smo videli da ovaj tim moze da igra na startu jsl.

Sve to ukazuje da Deki evidentno ne moze da izgradi zdravu pricu i samim tim to "neulivanje" poverenja je samo stanica do onog loseg sto nas ceka iza coska protiv mnogo kvalitetnije ekipe od Tirane.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Situacija koja najbolje sumira izdanje našeg kluba u Tirani:
 
Akteri "Spidi" i Gobeljardo, savršeno precizna lopta ide u prosto za Gobeljarda koji i takvu loptu jedva stiže, u međuvremenu "Spidi" (koji je daleko od te iste lopte) povlači rukom za rame protivničkog levog beka i daje mu alibi da padne, a Gobeljardo vidno zadihan sustiže loptu i u pokušaju da centrira ista završava u gol-autu.
 
Bitno je da je "mister" zadovoljan
Wtf potez. Samo da primetim da je Spidi mnogo bolje igrao kad je igrao sa Gajićem. Nešto slično kao Katai sa Rodićem. Izgleda da Deki to nije primetio, iz nekog razloga nijedan tandem nije počeo protiv Tirane.
Ustvari, da pretpostavimo da je zbog lošijih prekida Tirane ubacio Degeneka, ali to je izmišljanje tople vode. A dosta vode mora još da protekne da bi Stankela kao trener izmislio toplu, ili što bi Kari rekao "ne dalje od opanaka".
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Don Juan said:

Pa ovi klubovi nam ne ginu u prva dva kola kvalifikacija (i slični), ali ćemo teško ući u grupe preko ovakvih ekipa. Sa druge strane mi smo u zadnje tri godine morali da izbacimo kvalitetnije ekipe od nas da bi došli u grupe - Krasnodar, Red Bul, Kopenhagen, Jang Bojs.....Kako nam koeficijent bude jači, tako ćemo imati lakše protivnike u kvalifikacijama, ali to opet ne mora ništa da znači. Što se tiče trećeg kola, najbitnije je da budemo domaćini, pa možemo da igramo sa bilo kim. Naravno, uslov je da se ne ponovi igra kao sinoć, ako se ponovi onda nemamo šta da tražimo, gde god da igramo.

 

Pa nije bas tako.

 

image.png.6fd36fa0567bf3f3b05cefa019327691.png

 

Samo je Sarajevo losije od Tirane.

 

Sa sampionom Danske i sampionom Moldavije bi bilo mnogo napetije, a sa ovakvom igrom bi ispali u oba slucaja.

 

Jednostavno, mi igramo sve losije i losije, sve nekonkurentnije i nekonkurentnije. Od dobre sezone u LE pa preko velike pobede nad Liverpoolom, do blamaza prosle sezone koje su kulminirale kada su nas dva pojacanja izbacila iz evropskih takmicenja.

 

Cak i da se izvuce najtezi protivnik i nesrecno ispadne, opet ostaje ta LE i nada da cemo ponoviti sezonu 2017/18. Ovaj tim ima i previse rupa da bi mogao da se suprostavi jakim ekipama - nemamo napadaca, nemamo kvalitetnu rotaciju na zadnjem veznom, imamo samo jednog beka koji je rovit.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Dropkick Murphys said:

Milojević u gostima u kvalifikacijama u prva dva kola:

Florijana 3:3

Irtiš 1:1

Spartaks 0:0

Suduva 2:0

Suduva 0:0

Helsinki 1:2

 

Jedna pobeda, jedan poraz i 4 remija. 

 

Stanković jedna utakmica, jedna pobeda. Da se igralo na Gibraltaru, to bi bilo 2/2 (vrlo verovatno). 

 

Posle drugog kola smo imali:

Sparta Prag 1:0

Krasnodar 2:3

Trnava 1:1 (regularni deo) 

Salzburg 2:2

Kopenhagen 1:1

Jang bojs 2:2

 

12 tekmi, 2 pobede + Trnava jer se igrao produžetak. Da se igrao ovaj sistem, gde se igra samo jedna utakmica, ko zna kako bi to sve izgledalo i dokle bismo dogurali. 

 

Naravno, neuporedivo se drugačije igra kad znaš da imaš revanš ili si u prvoj utakmici skoro pa obezbedio prolaz, zato i (donekle) ima opravdanja za ovu ružnoću koju smo sinoć igrali. Bitno je bilo proći dalje, mada brine dosta nesigurnost pozadi. 

Ne znam šta se dešavalo sa kontrolom lopte, da li je do terena, ali kao na ledu u nekim momentima. Odbija se kao od drveća, svaki prijem po 3 kontakta da se primiri. Da se igralo kod nas, laganih 3 komada bismo im dali.

Sad malo sreće na žrebu i eto nas u nekoj grupnoj fazi. 

 

 

 

Одлична анализа и подсјећање, поготово ово болдовано.

Ови идолопоклоници имају само проблем са самим собом, да ли су незрели или нешто друго нећу да улазим у то, али ја немам проблем да гледам реално поготово јер дуго и предуго пратим фудбал и Звезду. Писао сам већ, мени је жао било што Милоје није остао на фону меча из Краснодара када је руком показивао да се изађе из Борјановог крила. Послије је било јасно да су мале шансе да се апгрејдује тренерски и надаље смо гледали само утакмице које су личиле једна на другу (уз понеки изузетак као сјајно припремљен и одигран  меч против Ливерпула) и гдје смо углавном призивали Фортуну. Није могао нажалост да пређе на следећи ниво игрице а то нам је након Европа које је играо тако било потребно. Мени је жао и што нови тренер (по свој прилици) није у стању да ишта направи. Добио сам прије неку "инсајд" информацију да га на тренинзима играчи мало шта разумију код појединих тактичких замисли. Чак и ако је тако, опет је до њега, он је менаџер и мора наћи начин да утегне организацију иначе ово није посао за њега. Чак и да уз срећу као претходник направи и резултат у Европи у смислу група, оваквом игром и безидејношћу нећемо направити никакву вриједност за будућност.

Уосталом живи смо примјер како се и након 100М обрта ладно повећа дуг...

Link to comment
Share on other sites

Milijas bese nas pomocni trener? Mora da on uci Tomanea koliko da trci i kako da se krece na terenu 😀.

Salu na stranu. Tirana je igrala protiv nas kao sto smo mi igrali proslih godina protiv jacih ekipa. Zatvoreno i organizovano. Mi smo tako dobijali jace ekipe pa je i Tirana mogla nas da dobije.

Kanga ne verujem da moze gore od ovoga a od njega zavisi mnogo. Izgledace to bolje sigurno (koliko bolje ne znam ali bolje sigurno)

Link to comment
Share on other sites

image.png.f9b789c521506a119fe0ca9a51ab66c7.png

 

Tri nedelje pauze do utakmice koju ćemo možda igrati na domaćem terenu protiv ekipe iz nepovlašćenog šešira, pa nedelju dana pauze do prve utakmice protiv Olimpijakosa, Salcburga, Dinama ili Jang Bojsa. Ima još vremena da se narihta forma. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Dzistrou said:

image.png.f9b789c521506a119fe0ca9a51ab66c7.png

 

Tri nedelje pauze do utakmice koju ćemo možda igrati na domaćem terenu protiv ekipe iz nepovlašćenog šešira, pa nedelju dana pauze do prve utakmice protiv Olimpijakosa, Salcburga, Dinama ili Jang Bojsa. Ima još vremena da se narihta forma. 

Ako mladi momci prođu večeras, pošto se mnogo muče.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posle ovih par šokova, ona pobeda od sinoć dobija na značaju. Volšebno možemo i među nosioce u plejofu, ako preživimo sledeću rundu.
Ne možemo više medju nosioce, mladi momci su prošli dalje a bilo nam je potrebno da i oni ispadnu.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...