Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

3 minutes ago, Majak said:

Moram odmah da se izjasnim da nisam čuvar vatre O'Brajanta - ali nije mi jasno izbacivanje takvog igrača iz tima nakon osvojenog Kupa SA NJIM u timu

 

Na kraju ga nismo mi isterali, sam je zatrazio da ide. Naravno, zbog odnosa prema njemu. Ali bolje je tako, previse je tu bilo negative.

 

Nije Walden prvi plej, ali ovi ostali jos nisu spremni.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, John Terry said:

 

Na kraju ga nismo mi isterali, sam je zatrazio da ide. Naravno, zbog odnosa prema njemu. Ali bolje je tako, previse je tu bilo negative.

 

Nije Walden prvi plej, ali ovi ostali jos nisu spremni.

 

Aha... A jesmo mi kao, 100% sigurni da je to tako? Mislim, OK, on je nas ostavio, ali otišao je u Turk T, to mi je malo sumnjivo.
Pritom sam da siguran da ako isplaniraš da ti je neki igrač deo tima, za njega se boriš. A ovde mi je sve delovalo da Radonja/Čović jedva čeka da ga se reši.

To mi nije toliko jasno.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, mmajstor said:

Kad bi se tako vodio klub, bili bi meka za trenere na birou pa se bojim da ne bi daleko otisli. Trener se menja u toku sezone samo iz razloga ako hoces da popravis ucinak u toku te sezone i tu ne bi smelo da ima prostora za bilo kakav alibi. Ako si se vec oprostio od nje, smenices trenera tek na njenom kraju pa tek onda dovesti novog za sledecu, a neces ga dovoditi u toku sezone i placati i tu drugu platu bez potrebe za sezonu od koje i ovako i onako ne ocekujes nista. Ono sto ja mislim jeste da se niko u Zvezdi kao i Zvezdini navijaci sem tebe nisu oprostili od sezone u decembru, niti bilo koji klub to radi kada je ostalo vise od pola sezone do kraja. 

 

Niko ne govori o oprastanju od trofeja, nego nece biti smak sveta ako se ne osvoji trofej.

 

Radonjicev sastav je favorit u regionalnom takmicenju, ali favoriti ne pobedjuju uvek.

 

11 hours ago, mmajstor said:

SO je ostavio klub dok je bio na prvom mestu u ABA ligi tako da nema naznaka da je do decembra ugrozeno ono prvobitno i osnovno minimalno ocekivanje tj cilj koji imamo a to je titula. Ako to ne uradimo trebalo bi ovu sezonu da ocenimo kao potpuno neuspesnu kao i ucinak trenera koji je doveo do takvog rezultata.

 

SO se pokazao kao neko ko ne moze uspesno da vodi ekipu i jedino u cemu je on bio uspesan je trosenje ogromne kolicine klupskog novca na pojacanja koja su se pokazala kao promasaj.

 

Znaci, mogao je i da osvoji ABA ligu, mogli su protivnici da se raspadnu, ali je on pokazao da ne ume da sastavi ni da vodi ekipu, a dokaz za to je 5-11 u EL.

 

11 hours ago, mmajstor said:

 

Kako bi ti prestao da placas platu koju si ugovorio...krsio bi ugovornu obavezu? Svaki klub i trener na pocetku sezone ugovaraju platu najmanje do kraja sezone i to se ne moze izbeci time sto je klub nezadovoljan rezultatom posle 3 meseca. 

 

 

Ne interesuje me da li moze ili ne moze, to pitanje si ti pokrenuo.

 

Sustina je da ima jako malo dobrih trenera koji sa Crvenom zvezdom mogu da se bore za 50% ucinak u EL (sve manje ne zasluzuje da se finansira sa ovolikim budzetom), mozda Pasqual, Trichieri, Martinez, Saras, ali su svi oni nedostupni. Domacih dobrih trenera nema, stranaca ima, ali ne onih koji bi mogli da ostvaruju dobre rezultate.

 

Zato Covic i ne moze nista drugo nego da da kljuceve Radonjicu i da se nada da ovaj nije izgubio osecaj, a naravno da ce prema njemu biti drugaciji kriterujum nego prema Sakoti koji ide u penziju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jebo više evroligu...
...nemam problem da se mi već od naredne spustimo stepen niže i bar do kraja sezone šibamo sa prosečnima gde nam je i mesto.
U EC možemo i treba da podignemo kriterijume, da očekujemo i zahtevamo rezultate. 
Ovako sa prenapregnutim budžetom cedimo badava silne Lorence i Lojdove ko suvu drenovinu a koji su kod nas prvenstveno zbog EL učešća i uloge koju će nositi jer samo tako mogu da nabudže statse za naredni milionski ugovor.
Igrači klase Deda, Dobrivoje, pa i Radanov i Uskok ne mogu da ponesu odgovornost i vidno napreduju sve i da ne arčimo lopte na prve violine jer EL nije njihov rang. 
Koja nam je ovo sezona u nizu da nakon Božića šetamo dupe po evopama da bi nas rešetali i pored borbenog duha i želje da se ne blamiramo.
Bili bi i u gadnijoj situaciji da smo nekim čudom dali Pengosu jedno 800K.
Za čije babe zdravlja...sve i da smo se plasirali kao osmi ?
Problem je što nismo konkurentni ni za deseto mesto u elitnom takmičenju ne samo za Pengosa i zdravog Nnoka ...nego za mnogo više. 
 
 
 

Nije problem EL, problem je i kad smo igrali EK smo pustili niz vodu vec u Decembru.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

image.png.ea222d3f7dca8ab818b27b5ac12bb160.png

 

Levo smo mi, desno Splicani.

 

Bukvalno smo na kolenima molili da nas pobede, ali dzaba, oni su ABA2 nivo i dovoljno je bilo da se 4-5 igraca pojave i preskocimo 65 poena i automatski smo dobili mec.

 

Sa bilo kojom drugom ekipom ne da bi bilo cupavo, nego bi nas unistili sa jedno 15 razlike. Toliko smo ocajni i bedni bili.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites


Nije problem EL, problem je i kad smo igrali EK smo pustili niz vodu vec u Decembru.
Tačno...ali zato što smo bili fokusirani na regionalnu jer nas ta titula vraća ,,tamo gde i pripadamo''. Kada nas samo osvajanje EC bude vodilo u EL...svi ABA dueli sem derbija će biti bez publike i kada dozvole publiku.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, goldberg said:

Niko ne govori o oprastanju od trofeja, nego nece biti smak sveta ako se ne osvoji trofej.

... 

.. 

 

Nije smak sveta ako sa 12og mesta u EL u decembru padnemo na 17-o, pa nije smak sveta i ako ne osvojimo ABA... pa sto smo mi onda uopste menjali trenera u sred sezone kome smo pruzili poverenje i potpisali 3godisnji ugovor, ako sve to nije smak sveta? Opet se vracamo na pocetak, tako da ako ti tu i dalje ne vidis nikakvu nelogicnost i nenormalnost ne bih vise nastavljao oko toga, vidis da se i Wingwalker buni.

 

To sto mi nismo sposobni da istrpimo na duzi rok nikoga sem Radonjica, ti ne vidis kao problem u selekciji trenera i odnosom prema njima, nego smatras da se to resava time sto cemo Radonjicu dati dozivotni/blanko ugovor... ok. 

 

Quote

SO se pokazao kao neko ko ne moze uspesno da vodi ekipu i jedino u cemu je on bio uspesan je trosenje ogromne kolicine klupskog novca na pojacanja koja su se pokazala kao promasaj

 

Ne znam da li su Lojd, Volden, Rit, Nnoko bas toliki promasaji koje spominjes. OBriant, Teri i plej (Roc+Kolom) i za mene jesu, ali kad ih skupis zajedno na kamaru dobices manje od 3 godisnje plate. Ako to predstavlja 'ogromnu kolicinu novca', to mozemo isto da kazemo i za svaku sezonu pre ove u kojima je takodje bilo debelih promasaja. S obzirom da se to konstantno i svake godine desava ja to vidim kao odsustvo strategije kluba, gde se sva sloboda i odgovornost spusta na glavnog trenera, a koje pritom tretiramo kao potrosnu robu. Dakle strateske stvari nama obavljaju ljudi koji su u klubu cesto manje i od 6 meseci. To je problem, a naravno da su greske u selekciji normalne, pogotovo ove godine za koju svi znamo kakvo je trziste. 

 

Najveci problem ove sezone jeste izostanak navijaca, sa cim se niko od nas nije susreo od kada pratimo kosarku. Mislim da je vreme da shvatimo i priznamo koliko nama oni u stvari znace u takmicenjima u kojim poslednjih 30 godina nastupamo u ulozi underdoga. Oni su tu da preokrenu negativnu energiju, da gurnu vetar u ledja, a da protivnicima odseku noge. Mi smo bar 7-8 utakmica izgubili, koje bismo verovatno dobili da je tu publika, a na krilima te energije bismo verovatno dobili jos koju i na strani. A treneri bi i tada bili isti kao sto su sada samo sto bi se drugacije komentarisala njihova dostignuca iako bi ona bila faktor necega sto nema veze sa njima (kao sto je to svake sezone do sada). A ovako, kad se uvuce negativna energija pod kozu, a nemas publiku da odreaguje svojom verom u igrace i uspeh, onda ti ostaje jedino energija trenera da ispomogne, a tu smo na zalost debelo tanki i sa prenervoznim Obradovicem i sa introvertnim Radonjicem.

Edited by mmajstor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kao što napisah na live temi, upravo nam je ovakva utakmica trebala u gostima, u trenutnim okolnostima i pri trenutnom stanju ekipe trebalo nam je da imamo meč gde smo morali da riljamo veći deo utakmice i ostvarimo ružnu i krvavu pobedu. Nakon svih peripetija sa rosterom, O’Brajantom i nakon bolesti gotovo polovine ekipe, mi kao da smo na početku sezone, a možda i u lošijoj poziciji jer bi tada barem imali za sobom odredjene pripreme. Kad se na to doda raspored po kome smo igrali samo utakmice u EL, i gubili u nizu, očigledno je da se usled svih tih poraza dodatno uvukla i nesigurnost, gubitnicki duh i mentalitet. Potrebni su nam treninzi sa kompletnim sastavom pod novim trenerom i potrebne su nam utakmice za primenu njegovih košarkaških načela i principa. A na posletku potrebne su nam i pobede u ABA ligi, kako zbog samopouzdanja i pobedničkog mentaliteta tako i zbog pozicije na tabeli i plejofa.

Zbog svega toga mislim da je utakmica u Splitu bila u odlično vreme i da se razvila dobro po nas, posebno sto nas nije vadio jedan/najbolji igrač već naprotiv je bio i kamen koji nas je vukao na dole.

Stvar koja se meni nije dopala je što nismo (još uvek) videli u petorci i Hola i Voldena, a bilo je prilike i prostora veceras.

 

Raspored u narednih nekoliko utakmica nam je vrlo dobar jer ne izlazimo iz Beograda, imaćemo dosta vremena za rad i trenig, i to prakticno kompletni, a postoji realna mogucnost i da vezemo još 3-4 pobeda.

U svakom slučaju ocekuje da stvari idu samo uzlaznom linijom, i naša igra a i rezultati

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pa za sada nema mnogo toga, izolacija na Lojda i napadi preko Davidovca sa posta (tu imamo nekoliko varijacija pa šta se otvori).

Mada sada kad je Hol počeo da dobija minute javlja se tu i tamo pik, protiv Olimpijakosa je nekoliko puta dobro odigrano.

Link to comment
Share on other sites

Razumem ljude sto nisu zadovoljni igrom, ali je obozavam ove utakmice/gostovanja koje dobijemo 'riljanjem' u odbrani. Na taj nacin timski duh I cuvena hemija rastu, sve ono sto je bilo naruseno kroz ovu EL seriju poraza. Jos je rezultat na kraju bio prakticno najvece vodjstvo, sto ce reci da smo bas poslednju cetvrtinu odigrali mnogo bolje nego sve one EL gde smo gubili I dvocifrenu prednost. Ovde smo u poslednjoj cetvrtini primili svega 11p, a za celu temu 60p. Poredjenja radi, u Bgd smo od ovog protivnika primili 76p, I dobili utakmicu +2, uz ogromnu kolicinu srece. Oubrajent je tad odigrao pravu obrajentovsku utakmicu sa 18p I sutem iz igre 15-5 I jednim skokom za celu utakmicu.

Edited by djura.net
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Wingwalker said:

Tačno...ali zato što smo bili fokusirani na regionalnu jer nas ta titula vraća ,,tamo gde i pripadamo''. Kada nas samo osvajanje EC bude vodilo u EL...svi ABA dueli sem derbija će biti bez publike i kada dozvole publiku.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
 

Pa i EC titula bi nas vratila tamo. Meni je znacajnija EC titula.

 

 

edit:

Ne znam da li ste primetili onu dvojicu mladih igraca Splita u prenosu, sto nisu bili u protokolu. Kamera ih snima a oni sede ko zna gde, nezainteresovano za utakmicu, gledajuci u mobilne telefone. Nece biti nista od njih, kao sto nece biti ni od Simanica. To je isti mentalni sklop. 

Edited by Slavisa iz Tavankuta
Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, Slavisa iz Tavankuta said:
Pa i EC titula bi nas vratila tamo. Meni je znacajnija EC titula.

Naravno Slaviša, ali na tom putu do EC titule, čak i da završimo u polufinalu, bićemo cele sezone kompetitivni bez unapred izgubljenih desetak gostovanja kao u EL, jer igraš sa timovima okvirno svog ranga. Uželeo sam se navijanja za svoj tim dok se bori za trofej koji ima šanse i da osvoji. Ako uspemo da uzmemo tu titulu za par godina, onda nam i jeste mesto u gornjem domu. Ovo sa ABA prolazom je, da se ne lažemo, ulaz na veliku žurku ali na mala vrata samo dok nas ne primeti sekjuriti i onda letimo napolje tik pred Novu godinu, baš kad su cice najpijanije.

 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Marvin said:

Tata tema je nesto nize 😉

Ne pisem ja o Tati :) Pisem o cinjenicama kako jeste, ne pod.eb.vam komsije.

3 minutes ago, Kankkunen said:

Ugovor EL i ABA je istekao, ostaju samo pozivnice ... ako nas se sete :classic_smile: samo, dugačak je red za to mesto.

Setit ce se.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...