Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

9 hours ago, goldberg said:

Naravno da nisu ista, Radonjic je dokazao da moze da sastavi dobar tim i da ga dobro vodi kroz sezonu.

Sa druge strane, Gavrilovic nikada nije bio trener, nije imao ni ambicije da bude trener, a Sakota se polako sprema za penziju.

Da nas je prosle godine preuzeo neki Trifunovic mozda bi tvoje poredjenje imalo nekog smisla.

 

Ovde si malko naopako poslozio stvari. Klub kao i navijaci prvo definisu ocekivanja, a onda se trazi trener kao i igraci koji mogu da ta ocekivanja ispune, a ne obrnuo. To se otprilike zna - minimum je osvajanje ABA lige, a u EL da se napravi korak vise. Nece se klub kao i navijaci nicega odreci zato sto je trener Sakota a ne Radonjic. Najjace od svega je sto je Sakota prosle sezone imao bolji skor u EL nego sada Radonjic, iako je i tada bilo jasno da se jako tesko mozemo plasirati u top8.

 

Quote

Zapravo, ako trener uspe sa timom koji nije selektirao to moze da se racuna kao uspeh, a ako ne uspe ima alibi. Tako da je trener koji preuzme ekipu u toku sezone u odredjenoj vrsti prednosti, ali to je do kluba, jer klub niko nije primoravao da daje otkaz prethodnom treneru.

 

Kad bi se tako vodio klub, bili bi meka za trenere na birou pa se bojim da ne bi daleko otisli. Trener se menja u toku sezone samo iz razloga ako hoces da popravis ucinak u toku te sezone i tu ne bi smelo da ima prostora za bilo kakav alibi. Ako si se vec oprostio od nje, smenices trenera tek na njenom kraju pa tek onda dovesti novog za sledecu, a neces ga dovoditi u toku sezone i placati i tu drugu platu bez potrebe za sezonu od koje i ovako i onako ne ocekujes nista. Ono sto ja mislim jeste da se niko u Zvezdi kao i Zvezdini navijaci sem tebe nisu oprostili od sezone u decembru, niti bilo koji klub to radi kada je ostalo vise od pola sezone do kraja. 

 

SO je ostavio klub dok je bio na prvom mestu u ABA ligi tako da nema naznaka da je do decembra ugrozeno ono prvobitno i osnovno minimalno ocekivanje tj cilj koji imamo a to je titula. Ako to ne uradimo trebalo bi ovu sezonu da ocenimo kao potpuno neuspesnu kao i ucinak trenera koji je doveo do takvog rezultata.

 

Quote

Pa ne bi trebalo da placamo platu bivsem treneru, sami smo krivi za to.

 

Kako bi ti prestao da placas platu koju si ugovorio...krsio bi ugovornu obavezu? Svaki klub i trener na pocetku sezone ugovaraju platu najmanje do kraja sezone i to se ne moze izbeci time sto je klub nezadovoljan rezultatom posle 3 meseca. 

 

Link to comment
Share on other sites

SO je ostavio tim na prvom mjestu ali sa porazom kuci od Buducnosti kojoj tek treba da gostujemo, plus bez ijednog meca sa Cedevitom i Igokeom, uz samo jednu utakmicu protiv Mornara i to kuci.

 

Pricas kao da je ostavio zagarantovano prvo mjesto pa ti Radonja sad sve sjebi. A sve i da jeste, prvo mjesto ne garantuje nista pogotovo bez publike.

 

Sto se tice Sakote, proslosezonski sastav je bio izuzetan za nase uslove i bukvalno uz malo bolju cetvorku ono je bio legitiman top8 roster. A i ovako smo u trenutku prekida bili na 2 pobjede od top8, da nije bilo onog prelaznog perioda sa Gavrom vjerovatno bismo i bili u granici 8.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pricam kao da je sansa za osvajanje titule u ABA ista kao sto je bila i na pocetku sezone, tako da alibi prica da je SO upropastio sansu za osvajanje ABA apsolutno ne stoji.

 

A sto se tice Sakote nema to veze sa rosterom sa kojim smo bagovali u ABA ligi - proslosezonski sastav je imao jednu bitnu prednost koju cesto zaboravljate - to su navijaci. Sa punim pionirom smo u stanju da dobijemo i bolje od sebe pa svaki trener ispada bog otac zvao se on Sakota, Obradovic ili Radonjic. A bez navijaca vidimo kako to izgleda, tako da nema potrebe da se vadimo na selekciju - ona je u ovom trenutku kvalitetnija od bilo kog protivnika u ABA ligi - nema alibija.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Naravno da ima veze sa rosterom. Taj tim je imao par ozbiljnih EL igraca i bez obzira na turbulencije sa trenerima i tatinim sinom, u aba plaj ofu bismo imali dobre sanse za osvajanje.

 

Sto se tice ove sezone, ja ocekujem od Dejana da osvoji ligu ali je fakat selekcija ocajna a proslo 20 igraca kroz sastav.

Link to comment
Share on other sites

I pored takve selekcije ona je kvalitetnija od konkurencije u ABA, nego sto je to bio slucaj prosle sezone gde su i Partizan i Buducnost bili mnogo mnogo jaci nego sad - pa i pored toga niko nije davao Sakoti bilo kakav alibi. Mislim da se tu sva prica zavrsava.

Link to comment
Share on other sites

I pored takve selekcije ona je kvalitetnija od konkurencije u ABA, nego sto je to bio slucaj prosle sezone gde su i Partizan i Buducnost bili mnogo mnogo jaci nego sad - pa i pored toga niko nije davao Sakoti bilo kakav alibi. Mislim da se tu sva prica zavrsava.

Majstore...shvatili smo poodavno...čast svakom alibi nikom.

 

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Neko ko je više informisan o svemu, ovo što je Alba dobila 2 god licencu, i to što će Bajern i Asvel dobiti, kakve to ima veze sa nama i našim statusm , da li uopšte ima veze?

Ok, jeste donekle svima bilo jasno da će EL biti sve zatvorenija ali konkretno za sledeću sezonu, da li pobednik ABA igra EL sledeće sezone ili se i to ne zna dok gosn Đordi ne kaže zvanično ? Nisam upućen ponavljam, ali me malo plaše ove licence...

Link to comment
Share on other sites

samo bez straha...

da bilo koji tim iz ABA lige dobije solo EL licencu 

iz bilo kog drugog razloga sem kao osvajač regionalne lige...

...šansa da se to desi je minimalna...

 

čitaj: '' desiće se nikad ''. 

 

ukoliko je ovo zadnja sezona sa tom ekskluzivom, pa se i ABA ubrzo raspline,

EC će postati nešto konkurentniji a milijunaši će u nastupajućim decenijama pazariti to malo talenata za još manje svote...kakvi milioni za Kalinu i Guduru ide to i za dvesta - trista i još da pevamo.

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Mozda je resenje da Bartomeu jedini sin naseg naroda da orden, kao sto su to  uradili Litvanci, pa mozda i dobijemo licencu. Ne znam da li mu je smenjeni predsednik FK brat ili ne(imaju isto prezime), a ako jeste onda je moguce i da je on u problemu, posto ce Josep Bartomeu verovatno u zatvor.

Link to comment
Share on other sites

Sirotinjo (sa drzavnih jasli), i Bogu si teska.

Bilo i bice, a sve vodi ka potpunom zatvaranju elitnog kosarkaskog takmicenja, gde apsolutno nije vazan region i popularnost sporta, kao i stare zasluge, vec samo suske koje valja okrenuti iako nije fudbal u pitanju.

Edited by Manoly
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ovo onda znaci da verovatno sledece godine necemo gledati Euroligu, posto je Valensija 11ta i za sada je kratka za plejof 3 pobede. Znaci vreme je da uzivamo u preostalim utakmicama 🙂

U cemu da uzivamo matere ti:default_coffee:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Koliko sam ja pratio jos sledece godine ce u EL igrati dva ucesnika na bazi divlje karte, gde ce prednost u dobijanju imati ucesnik (ne obavezno sampion) ABA lige... nakon naredne EL sezone jos nije odredjeno kako i sta. Tako da je to to... 13 klubova na dugogodisnji ugovor, Alba na dvogodisnji, 2 iz Eurokupa, i 2 na divlju kartu (verovatno sampion ABA i Zenit). Valensija moze da pomrsi racune klubu iz Evrokupa ako udje u top8, ne verujem da ce njima dati kartu pre ucesnika ABA lige. 

Link to comment
Share on other sites

Jebo više evroligu...

...nemam problem da se mi već od naredne spustimo stepen niže, šibamo sa prosečnima gde nam je i mesto ali bar tokom cele sezone.

U EC možemo i treba da podignemo kriterijume, da očekujemo i zahtevamo rezultate. 

Ovako sa prenapregnutim budžetom cedimo badava silne Lorence i Lojdove ko suvu drenovinu a oni kod nas samo zbog ručno prišivene EL etikete i uloge koja će im narokati statse za naredni milionski ugovor.

Igrači klase Deda, Dobrivoje a sutra i Radanov i Uskok ne mogu da ponesu odgovornost i vidno napreduju sve i da ne arčimo lopte na prve violine jer EL je za njih troglava aždaja.

Koja nam je ovo sezona u nizu da nakon Božića šetamo dupe po evropama da bi nas i pored borbenog duha i želje da se ne blamiramo...rešavali kao uz priloženo uputstvo.

Još bi gadnija situacija bila da smo nekim čudom doveli Pengosa za nekih 800K.

Za čije babe zdravlja...sve i da se dokopamo osmog mesta...?

Problem je što nismo konkurentni ni za deseto mesto u elitnom takmičenju ne samo za Pengosa i zdravog Nnoka ...nego za mnogo više. 

 

 

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 Evo, sada bez ikakve ironije i zajebancije mogu da kažem da ne vidim svrhu teranja Obradovića.

 

Radonjić pravi apsolutno iste gluposti, pa i poneku više. Ovo što mi "igramo" ne može da pojede pas s maslom, ovo nije košarka, ovo je jebeni hrkljuš. Kao da gledam zadnjih godinu i po dana Milojevićevog fudbala. 

 

Ovakvu gadost ni Obradović nije igrao. Potpuna jebena katastrofa.

 

Cedoli će nas doslovce odrati, jedini imaju krštenog trnera koji uz to zna da hrkljuš nije sport koji on trenira.

Edited by Laki21
  • Like 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Od Asvela ne gledam više nas u EL, ali uprkos isčekivanju kao nove sezone Breaking Bad-a onomad, nakon ovog sad - moram da kažem da ne volim ni KLS da gledam...

 

Moram odmah da se izjasnim da nisam čuvar vatre O'Brajanta - ali nije mi jasno izbacivanje takvog igrača iz tima nakon osvojenog Kupa SA NJIM u timu. Zašto - da bi Kuridža igrao 30min u reketu? Nemam ništa protiv Kuridže - dobar i borben igrač, ali nije za više od rezervne 4, jbg.

 

P.S. Wolden kao prvi plej - uprkos tome što je ON dobio ovu tekmu - mi je još manje jasna ideja. Ako tako ostane do kraja sezone, biće mučan taj PO ABA-e....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...