Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

pretukli su Loyda, a osim Simonovica u prvom poluvremenu nismo imali raspolozenog igraca,
na slican nacin su nas dobili i u BG, zaista nam ne leze.

kad sam video da Volden nije planiran da ulazi, bilo mi je jasno da se ovo nece bas dobro zavrsiti za nas, ali sam se nadao cudu.

Link to comment
Share on other sites

Kad smo igrali opušteno plesali smo po terenu, čim smo počeli da taktiziramo raspali smo se... Mada su i oni stisli u odbrani prilično...

 

Radanovu ili dati minutažu, kako bi imao herca u ovakvim utakmicama, ili ga prodati. Neće biti ništa od njega ako bude igrao svaku četvrtu utakmicu. Ovo večeras je odigrao punih gaća nečega...

 

Kuzmića odmah poslati u penziju ili u neki klub u našoj ligi. Prestaću da gledam Zvezdu zbog njega jbt. Potpisati prvo drvo na koje naiđu kad izađu iz Pionira, ako nema ništa bolje, više bi koristi bilo...

 

Čudna taktika u drugom. Jesu nas prebili uz sudijsku dozvolu, ali mnogo pičkastih napada smo odigrali, uz gomilu promašenih zicera. Teška sezona za gledanje...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Laki21 said:

 

To nije sporno, ali iznenadni gubitak mozga i sposobnosti razmišljanja (Kuzmić npr) uz zicere koje bih ja ubacio (pola tima) ne mogu drugačije da se protumače.

Sve stoji, ali skraćena rotacija i velika potrošnja čine svoje. Protviv Zenita su izginuli, to ostavlja trag. Treba ih sad sačuvati za ono najvažnije što nas čeka.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, pavijan2 said:

Nama treba neko osetno bolji od Kuzmića, a ne neko ko nije gori.

 

JOB i jeste osjetno bolji igrac od Kuzmica. 

 

Kuzmic prosle sezone zasluzeno poslat u FMP, nije mogao peskir da drzi Stimcu a sad nam je bitna karika u timu. Zato i jesmo predzadnji tim u EL i to zahvaljujuci Himkiju. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Osim jako lose selekcije na leto plus "pojacanja" u korak sa sezonom, po sredi je i zaista desetkovan sastav. Prosto nema sta kvalitetom ova ekipa da trazi na el gostovanjima, narocito nakon onakve potrosnje protiv Zenita gde je trebalo i da dobijemo...

Svakako se vide obrisi Radonjicevog rada i kompletan roster donece i jaci naboj za ono sto je sad najvaznije, el je otisla niz vodu davno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Kankkunen said:

Iskreno se nadam da više neće biti šilbovanja do kraja sezone ... opasno se igramo, može to loše da se završi.

 

Naravno da može, recimo ja nas vidim tek kao treće favorite za osvajanje ABA. I Cedoli i Budućnost imaju veće šanse.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Žalgiris se pogubio ko prase u Teheranu kad je Radonja u 1/4 izveo eksperimentalnu petorku:

Davidovac, Dobrić, Lazić (Radanov), Simonović, Jagodić.

Nit se zna ko je plej, ko krilo, ko centar. Sveti gral košarke, pet univerzalnih igrača slične visine koji preuzimaju sve u odbrani i igraju na svim pozicijama u napadu. Fantastična odbrana, mašemo ručicama, Litvancima ušla voda u uši, gađaju sve u prvi obruč, letimo po terenu, kontra, Radanov na niskom postu - višak, Simonović sipa ko lud, Kuzma ga menja početkom 2/4, idemo na plus 10 i onda kao da je neko ugasio svetlo...

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, K.Dot said:

 

Pa igra u finalu KRK, gde je ako smem da primetim, rasturio Petruseva i Simonovica, ga je i preporucila Turcima. A trofej je trofej, nije bas sad kao da ih ima puno pa se zasitio.

 

Najverovatnije si u pravu, nisu culi za igraca koji je imao vrhunske partije u EL, ali ga je igra u KRK protiv te dve defanzivne sile preporucila novom klubu.

 

10 hours ago, Dropkick Murphys said:

Stefan Jovic je sa 22 presao iz Sloge u Radnicki.

 

Ne mora on da bude Jovic i Micic, niti svi mladi igraci treba da budu Teodosic, Bogdanovic, Jokic. 

Posto se nece desiti da imamo sve strance u timu, treba neko da bude i Dobric, Lazic, a Uskokovic mozda moze da dobaci do tog nivoa. Ako ne uspe, nikom nista, pokusali smo bar.

 

Ovaj post je dobio premalo lajkova.

 

Sustina je da mi moramo svake sezone da imamo 7-8 domacih igraca (ili bar 6), a nece vecno tu biti Lazic, Simonovic, Davidovac, Dobric, pa i taj Kuzmic.

 

59 minutes ago, Laki21 said:

 

Naravno da može, recimo ja nas vidim tek kao treće favorite za osvajanje ABA. I Cedoli i Budućnost imaju veće šanse.

 

Cedevita sa dva igraca na 4 i 5 (dve cetvorke) + Marinkovic i Dimec za koje je Kuzmic O'Neal licno?

 

Pri cemu je ta ista Cedevita prosle sezone igrala sa Simonovicem kao prvom cetvorkom koji je zatrpavao trojkama rivale, a nama je on meh, moze kao neki 13. igrac.

 

Buducnost je dosta dobra, ali oni eto imaju Mitrovica koji je losiji i od ovog Simonovica. Prakticno jedini ozbiljan rival (Cedevita igra sa jednom petorkom + Muric i Rupnik, Mornar je gomila individualaca koje zajedno sa trenerom briga za rezultat meca, Igokea je skromna ekipa, a Mega i ne igra ozbiljnu takmicarsku kosarku).

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Laki21 said:

 

Možda ne bi preokrenuo, ali svakako ne bi bio gori od Kuzmića.

Eh kad bismo tako mogli, da vidimo ko je kako odigrao pa da mu volšebno poništimo partiju ako je odigrao loše. Do juče si u svom teatralnom maniru terao O'Brajanta, daj budi malo konzistentan. I na live temi si prvo zapomagao za Radanovim pa posle kad je ušao i odigrao amaterski možda je red da mu se udeli po labrnji. Impulsivan si i kao takav menjaš mišljenje u zavisnosti od poslednjih 10 minuta. 

2 hours ago, Takeshi_Kovacs said:

nije poenta u tome da li bi dzoni ili neko drugi preokrenuo, vec u tome da si svesno doneo odluku da u ostatak sezone ides slabiji
tvojom logikom ni loyd nam veceras nije doneo pobedu pa mozemo i njega da silbujemo

Mislim da je red da zaboravimo konačno na Džonija svi pa i ti, čiji je skoro svaki post na ovoj temi vezan za njega. Čovek je otišao u drugi klub a dok je bio kod nas svakako nije uticao da u EL budemo relevantniji. Moj post je sprdačina na neizbežno pominjanje njega bez ikakvog razloga. Protiv jedne ozbiljne i organizovane ekipe kakva je Žalgiris i svaki drugi evroligaš osim ovoga što je ostalo od Himkija teško da bi on bio tas koji bi prevagnuo na našu stranu, empirijski dokazano u poslednjih nekoliko meseci. 

 

Ljudi, nerealni ste. Igramo sa rotacijom od 7, 8 igrača ceo februar, na svaka 3 dana imamo utakmicu, sa Uskokovićem kao jedinim klasičnim plejmejkerom. Na mišiće i volju je uzet kup ali ovakva rotacija u EL ne može da prođe jednostavno. Igrali smo dobro prvo poluvreme dok je bilo snage, kasnije su nas nadjačali i razbili rotacijom, zajahali Loyda i zatvorili do tada vrućeg Simona a forice sa Davidovcem, Dobrićem, Radanovim i Kuridžom eventualno mogu da prođu kad su svi u naponu snage, a ne ovako izmrcvareni. I da smo kompletni, teško bismo bili favoriti u Kaunasu. Pa opet nemam utisak da se igrači nisu borili na rezervi snage. I promašeni ziceri su posledica dekoncentracije uzrokovane umorom. Dobro, osim kod Kuzmića koji umesto ruku ima dve letve, ali je i takav u globalu koristan. Na njemu se najviše oseti potrošnja. EL je ispričana priča ove sezone, igra se još samo da se ne obrukamo, sa ovim krnjim sastavom i to je nešto. 

  • Like 13
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Borca said:

 

 

image.thumb.png.4c65d6569d6ead4a8785a9240c51c1f9.png

 

Lice, a?

CG veza proradila... gleda Milutina vidi sebe dok je jos aktivno igrao 🙂

 

p.s. zipa carape 😄 znam za sliku ali tek sad sam ih primetio 😄

 

Eh da, utakmicu necu da komentarisem, da mi dobijemo ABA ligu pa makar nista vise ne dobili u EL i bicu zadovoljan. 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

JOB prosto nije dobar fit za tim kao sto je nas.

 

Mislim da je to pozadina tog sukoba sa trenerom - Radonjic ga prosto ne vidi u ekipi, nije trener koji moze magicno da uklopi takve igrace, a ne zeli da zavrsi kao Buducnost od pre 2-3 sezone kada su izgubili od iskasapljenog protivnika sa svim svojim skupim zvezdicama.

 

Na 4 i 4 su tu Nnoko, Simonovic, Kuzmic, MJK i Reath i svi oni moraju da igraju, inace im dati ispisnice, umesto da se bahatimo i placamo iskusne profesionalce da nam posmatraju utakmicu sa tribina. Te price, neka Reath igra svaku drugu, neka Kuzmic ode na tribine, eto MJK i Nnoku deset minuta, to tako ne funkcionise u ozbiljnom kolektivu.

 

Poraz od Zalgirisa je realnost, mi smo za njih u ovom sastavu ono sto je Igokea za nas, solidna ekipica koja i kada vodi sa 22:36 u Pioniru znas da nema snage da se odupre kada protivnik krene da stize rezultat. Na kraju su nas unistili u 4. cetvrtini sa 17:4, rutinirali su nas kao sto i mi rutiniramo te prosecne ABA ekipe.

 

Igrali smo bez 2 pleja, bez najboljeg sestog igraca, bez prvog centra i jedne cetvorke u rotaciji. Od prvih deset igraca falila su dva igraca iz prve petorke i dva sa klupe, mnogo je to za EL.

 

Sada je pitanje kako uklopiti sve te igrace za finis sezone, bice to ozbiljan posao za Radonjica. Pa od naredne da on lepo napravi tim i da se od pocetka sezone (ako se osvoji ABA liga) definise sta se zeli u EL - ili borba dok god ima sanse za TOP 8 i ozbiljan tim ili tim koji raste i neko 14. mesto na tabeli.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Valjda je svima jasno da nisam bio, a nisam ni sada Džoniljubitelj™. No, šilbovanja se vrše, ako se vrše, kada im je vreme, odnosno, kada imaš mogućnost da dovedeš adekvatnu zamenu. Nisam siguran, a vreme će pokazati, da se nismo upucali u koleno sa ovim manevremo, tj odbacivanjem igrača koji u određenim konstalcijama može biti koristan, i dovođenjem kao zamene - nikoga. Samo to je moja dilema i ništa više.

 

Ako Raodnjić misli da će osvojiti ABA i bez njega, super. No ako kojim slučajem fejluje, ova tema će u tom momentu ponovo postati itekako aktuelna.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Laki21 said:

4 stranca koji prave razliku je apsolutni maksimum za naš tim. Ili možda bolje rečeno, 4 amara i EVENTUALNO još jedan stranac.

 

Pošto u trenutnom rosteru od domaćih igrača imamo materijala za bekap trojku, petog visokog, trećeg pleja i sedmog spoljnog igrača, a pritom ne možemo da dovedemo nekih 15-ak najboljih srpskih košarkaša, baš me zanima kako se to konstruiše kompetitivan roster za Evroligu sa 4 Amera i eventualno još jednim strancem... Ne da bi morali da prave razliku, nego bi bila neophodna neka Majk Dzejms, Nando De Kolo, Nikola Mirotić, Jan Veseli kombinacija da bi se povadili. 

 

Al' 'ajde što takav stav imaju neki navijači, problem je što mi i na nivou onih koji određuju klupsku strategiju imamo slične stavove... Drugi Evroligaši imaju po 8-9 stranaca u proseku, a mi smo još uvek u stilu prebrojavanja i priznavanja samo onih koji prave razliku, uz neutemeljeno glorifikovanje domaće osnove. Lepo je to za domaća takmičenja, za Evropu nemamo skoro ništa.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Pretukli su nas veceras, tacnije pretukli su nas u drugom poluvremenu i to pomalo po rukometnom principu, svi igraju precvrsto i biju tako da na neki nacin primoraju sudije na odredjeni kriterijum pokojem ce im se retko svirati faulovi. 
U principu dok smo imali snage sa ovom rotacijom (sa jednim mladim plejmejkerom, sa jednim nekada centrom i sa drugim priucenim kosarkasem koji silom prilika mora da uzima minute na 5, a tragedija za kosarku je kad ij uzima i na poziciji 4) igrali smo vrlo dobro. Cesto se pominje klise u formi trenerski pecat, uglavnom neosnovano i promaseno ali ono sto smo imali prilike da gledamo poslednje dve utakmice, protiv Zenita i veci deo meca (3/4) protiv Zalgirisa je najklasicniji primer tog famoznog trenerskog pecata. Pocevsi od kupa, u tragovima protiv Partizana, a onda nesto vise protiv Mege, pa preko ovih EL utakmica jasno se prikazuje i ispoljava Radonjicevska kosarka. Sad sto nam je kvalitet trenutno usled korone i nekih drugih faktora veoma upitan, posebno za nivo EL kosarke, pa stoga rezultati trpe je druga stvar. No vise nego ocigledno je da idemo u dobrom smeru i mislim da sa povratkom Voldena, Hola i Noka, pa i Rita, nece biti razloga za brigu u domacim takmicenjima. 
Kolona nisam pomenuo jer nam zaista nije potreban, ne vidim da nesto bolje moze da donese i doprinese od Uskokovica, ima bolju pik igru i mozda nesto stabilniji sut ali overal je Uskokovic vec sada korisniji i kompletniji igraac za Zvezdu. A kad na to dodamo da mozemo da dobijemo igraca za stalnih 15ak minuta u narednim godinama onda se nekako logicno namece misljenje sta bi bio pravi potez. 

Sa Nokom cemo dobiti Kuzmica u ulozi drugog, a verujem nekad i treceg centra, u zavisnosti od protivnika i kako Rit udje u mec. Mada meni idalje mnogo vise od Kuzmica oci bode Kuridza. Srcan je momak, trudi se i veliki je borac ali pored toga sto je veoma tanak sa kosarkaskim znanjem i fundamentima gotovo sve sto radi na terenu je uvreda za lepotu kosarke kao sporta. Ukoliko Simonovic nastavi sa partijama kao u poslednje 2 utakmice, i imajuci u obzir koliko mu DR veruje, ocekujem da ce i minutaza MJK biti znacajno manja kad se kompletiramo. 

Mislim da ovaj roster kada je kompletan ima dovoljno kvaliteta da uz provereno dobrog trenera, koji je surovo i tvrdoglavo istrajan na uspostavljanju svojih kosarkaskih principa, zavrsi sezonu sa jos 2 trofeja, a da pri tome napravimo osnove i kostur za iducu sezonu. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Laki21 said:

Valjda je svima jasno da nisam bio, a nisam ni sada Džoniljubitelj™. No, šilbovanja se vrše, ako se vrše, kada im je vreme, odnosno, kada imaš mogućnost da dovedeš adekvatnu zamenu. Nisam siguran, a vreme će pokazati, da se nismo upucali u koleno sa ovim manevremo, tj odbacivanjem igrača koji u određenim konstalcijama može biti koristan, i dovođenjem kao zamene - nikoga. Samo to je moja dilema i ništa više.

 

Ako Raodnjić misli da će osvojiti ABA i bez njega, super. No ako kojim slučajem fejluje, ova tema će u tom momentu ponovo postati itekako aktuelna.

 

Kako mislis....pa imamo koliko oces zamena. Na 5ici Kuzmic, Nnoko i Rit, a na 4ici gde je on samoubica su Kuridza, Simonovic, Simanic a mogu da potpomognu i Davidovac i Rit. U ovoj grupi je neko bio visak, tako da zamena nije neophodna. Sem ako se smatra da oni nisu dovoljno kvalitetni, sto bi znacilo da bi jos neko od njih bio visak, ali o tome je trebalo razmisljati dok je trajao prelazni rok. Po meni je ovo zadovoljavajuca odluka, samo zakasnela....sa Obrajantom je ovo mogao da uradi cim je dosao ili oko nove godine, ako je vec SO bilo nelagodno jer je bas on insistirao na njemu. Jos i ako Koloma posalje na tribine Radonja je uradio 2 od 3 stvari sa kojima nisam bio zadovoljan o cemu sam i pisao ovde. Treca je da se poveca minutaza Uskokovicu kao ulaganju za naredne sezone, gde sadasnju minutazu vidim samo kao posledicu Korone a ne verujem da ce po povratku Hola to biti slucaj. Isto vazi i za Radanova.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Od Filipovog bidermajera me nije ovako psihički zdrobio potez našeg igrača kao večeras Kuz sa onim zadnjim zicerom. Koliko je on realno koristan u odbrani to meni ništa ne znači ako ću ovako da proživljavam ovo njegovo blamiranje. A neko bi za ovo trebao da oseća sramotu.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Guru said:

 

Pošto u trenutnom rosteru od domaćih igrača imamo materijala za bekap trojku, petog visokog, trećeg pleja i sedmog spoljnog igrača, a pritom ne možemo da dovedemo nekih 15-ak najboljih srpskih košarkaša, baš me zanima kako se to konstruiše kompetitivan roster za Evroligu sa 4 Amera i eventualno još jednim strancem... Ne da bi morali da prave razliku, nego bi bila neophodna neka Majk Dzejms, Nando De Kolo, Nikola Mirotić, Jan Veseli kombinacija da bi se povadili. 

 

Al' 'ajde što takav stav imaju neki navijači, problem je što mi i na nivou onih koji određuju klupsku strategiju imamo slične stavove... Drugi Evroligaši imaju po 8-9 stranaca u proseku, a mi smo još uvek u stilu prebrojavanja i priznavanja samo onih koji prave razliku, uz neutemeljeno glorifikovanje domaće osnove. Lepo je to za domaća takmičenja, za Evropu nemamo skoro ništa.

 

Drugi Evroligasi imaju dosta vise love, a generalno imaju manje talentovanu domacu populaciju kada je kosarkaska igra u pitanju.

5 stranaca je sasvim dovoljno da se napravi dobar roster i ono sto treba podvuci jeste da 95% nasih danasnjih profesionalnih trenera tvrdi isto to. Ciji god intervju cujem svako kaze isto to... 

 

Umesto dodatna 4 ili 5 stranaca koje promesamo u toku sezone tu lovu usmeriti u domace igrace. Ako smo utanjili sa izborom u mladjim kategorijama - usmeriti lovu u mladje kategorije...dovesti kvalitetnije trenere u tim kategorijama i poboljsati marketing da se sto vise klinaca usmeri u kosarku. Poboljsati i skauting da se dovede i neki mladji igrac iz inostranstva, kao i da se verovatnoca da se promasi sa stranim pojacanjem drasticno smanji. Koliko smo culi nema skauting sluzbe u klubu i to sve radi trener sa svojim pomocnicima, uz sugestije direktora i nekih menadzera - a to je veoma veoma neozbiljno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

59 minutes ago, mmajstor said:

 

Drugi Evroligasi imaju dosta vise love, a generalno imaju manje talentovanu domacu populaciju kada je kosarkaska igra u pitanju.

5 stranaca je sasvim dovoljno da se napravi dobar roster i ono sto treba podvuci jeste da 95% nasih danasnjih profesionalnih trenera tvrdi isto to. Ciji god intervju cujem svako kaze isto to... 

 

Umesto dodatna 4 ili 5 stranaca koje promesamo u toku sezone tu lovu usmeriti u domace igrace. Ako smo utanjili sa izborom u mladjim kategorijama - usmeriti lovu u mladje kategorije...dovesti kvalitetnije trenere u tim kategorijama i poboljsati marketing da se sto vise klinaca usmeri u kosarku. Poboljsati i skauting da se dovede i neki mladji igrac iz inostranstva, kao i da se verovatnoca da se promasi sa stranim pojacanjem drasticno smanji. Koliko smo culi nema skauting sluzbe u klubu i to sve radi trener sa svojim pomocnicima, uz sugestije direktora i nekih menadzera - a to je veoma veoma neozbiljno.

 

Mi kao klub u ovom trenutku nemamo ništa od toga što smo generalno talentovana nacija za košarku, jer imamo 6 igrača u NBA, bar još 7 u EL i par u EC koji su nam nedostupni + faktor Partizana (njihovi bivši igrači koji neće kod nas) i Mege (najtalentovaniji klinci pre idu kod njih). Već to je prilično impresivno za zemlju naše veličine, al' posle tih 15-ak najboljih igrača sledi strmoglav pad u kvalitetu. Očekivati da ova FIBA kvalifikacioni prozori  grupa igrača ima kvalitet, pa i potencijal za Evroligu je krajnje nerealno. 

 

Ne znam kojih 95% današnjih profesionalnih trenera tvrdi da je dovoljno 5 stranaca, al' Tomić, Obradović i Šakota su u praksi pokazali da ne misle da je to dovoljno. To kakve strance su sve dovodili je već druga stvar... U sadašnjem rosteru imamo gomilu krila od kojih niko nema kvalitet za startera, visoke koji jedva dobacuju do neke 3. opcije na svojoj poziciji (u normalnim okolonstima) i mladog plejmejkera koji nije veliki talenat. To je nikakva osnova, osim ako nećemo da se frljamo sa pozicijama i da projektujemo igračima role koje ne mogu da iznesu. Evropska košarka je po pitanju pozicija i podele uloga prilično jednostavna i gotovo da postoji neki šablon, a mi od tih 10-12 esencijalnih igračkih profila imamo 3&D specijalca u vidu Lazića i visokog centra u vidu Kuzmića (koji u sadašnjem stanju mora da ima još dvojicu ispred sebe u rotaciji). Rešavati ostatak rostera sa 5 stranaca... Pa neka nam je sa srećom sa tom strategijom, posebno u EL.

 

Sa ovim delom o mlađim kategorijama i skautingu se slažem u potpunosti.

Edited by Guru
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...