Stiletto Posted May 20 Share Posted May 20 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted May 20 Author Share Posted May 20 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted June 7 Share Posted June 7 Startovalo EP u RImu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azazelkg Posted June 8 Share Posted June 8 Angelina ušla u finale skoka u vis a Jovančević u finale skoka u dalj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted June 8 Share Posted June 8 Jovancevic nista, Bibic 6. u finalu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted June 9 Author Share Posted June 9 Italijani su izgleda pronašli neki novi "lek". Ovakva dominacija na nekom prvenstvu se dugo nije videla. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted June 9 Share Posted June 9 Meni je mnogo zanimljivije koliko su Afrikanaca i Afrikanki postalo Italijani, Španci, Švajcarci, Šveđani... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted June 9 Share Posted June 9 Angelina Topić se bori za zlato u skoku uvis sa Ukrajinkom Maćuhič. Samo njih dve su preskočile 197 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted June 9 Share Posted June 9 Srebro. Bravo devojko 🤩 Bravo i za tatu Dragutina, źelim mu da mu ćerka naadmaši njegove uspehe! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted June 9 Share Posted June 9 Na kraju srebro za Topić, nije mogla više od 197, zlato Maćuhič sa 201. Angelina još nema ni punih 19 godina, a već ima dve medalje sa Evropskih šampionata. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted June 10 Share Posted June 10 Adriana Vilagoš prvim hicem od 60,57 prebacila kvalifikacionu normu od 60,50 za finale u bacanju koplja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted June 10 Share Posted June 10 Usla i Vucenovicka sa 59.90 u poslednjoj seriji. Zanimljivo mi je dok gledam kakav shift je napravljen u gradji devojaka koje bacaju koplje, bas je interesantno. Na primer Andrejcuk koja je starija je bas krupna, mada se i ona stesala kakva je bila nekad, ona bivsa Kubanka isto, sve mladje su uglavnom mrsavije, sa snaznijim nogama i zadnjicom, na primer Cengo. Neke od slabijih cak i mrsave, recimo cerka Zeleznog da nema malo snaznije ruke da je pogledas nikad ne bi rekao da baca koplje, pre da trci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted June 11 Share Posted June 11 Na EP u Rimu, takmičenje u troskoku, luduju dva Kubanca. Pićardo za Portugal, Diaz Fortun za Španiju, obojica lete preko 18 metara. Vilagoš bacila koplje za novi rekord Srbije, 64,42. Trenutno druga u plasmanu. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molina23 Posted June 11 Share Posted June 11 Yo, Adrian! Idemo po istoriju! Klošari iz Rima da ga saftaju kolektivno, posle pola sata puštaju onakav hitac. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted June 11 Share Posted June 11 Srebro za Vilagoš, uz rekord Srbije. A samo 20 godina. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
duško matić Posted June 11 Share Posted June 11 Pritom tim rezultatom ispunila normu za Pariz. Svaka čast devojko 😍 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
L' Imperatore Posted June 11 Share Posted June 11 2 minutes ago, Stiletto said: Srebro za Vilagoš, uz rekord Srbije. A samo 20 godina. I dosta prostora za napredak, čini mi se. Daleko sam od nekog poznavaoca atletike, ali pri zaletu izgleda dosta zategnuto u poređenju sa pobednicom koja ide kao balerina. Sa dinamičnijim zaletom i fluidnijim prelaskom iz zaleta u throw bi mogla izvuči još poneki metar. Fantastičan uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Juan Posted June 11 Share Posted June 11 Imamo dve juniorke, koje su već osvojile po dve medalje na dva EP za seniore....Ako to nije znak svetle budućnosti, ne znam šta je. Bravo devojke 👏👏👏👏👏 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ječmendo Posted June 11 Share Posted June 11 (edited) Moram i ja da se poklonim dvojici Kubanaca na nevjerovatnom okršaju u troskoku kakav odavno nije viđen - 2 skoka iznad 18 metara i čak 9 zbirno iznad 17.50. Za razliku od troskoka muški vis sve gori i gori, sa 2.26 m medalja nije uzeta još od 1982. Zanimljivo da u finalu visa nije bilo naturalizovanih atletičara. Naravno čestitke Angelini i Adriani na fantastičnom uspjehu. Edited June 11 by Ječmendo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted June 12 Share Posted June 12 Dve medalje od dve devojke koje bi trebalo da budu zamajac nase ateltike u narednih bar 10 godina, zaista lepa vest. S druge strane celnici bas ubijaju ovaj sport sa apsolutnim fokusom na trkacke discipiline. Sve tehnicke su skroz skrajnute i uzivo je malo sta moguce videti sem poslednje serije u bacackim i dalj disciplinama. Izmisljanjem 3 polufinala po sprinterskim disciplinama je zakucan i poslednji ekser. Italijanski rezultati ne mogu da ne bude sumnju u njihovu medicinu jer ovakvu dominaciju ne znam da li su na nekom sampionatu imali ni Sovjeti ni Istocni Nemci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted June 12 Share Posted June 12 Bravo za srebra nase dve atleticarke Topic i Vilagos. Nesumnjivo ima jos prostora za napredak u vrhunskim rezultatima i nadamo se sreci i zdravlju za naredna takmicenja. Istovremeno, Italija napravila zetvu medalja. Ne znam gde smo mi i da smo kojim slucajem opet domacini ne bi sastavili pet medalja. Sta reci za rukomet, fudbal. 20 hours ago, Don Juan said: Imamo dve juniorke, koje su već osvojile po dve medalje na dva EP za seniore....Ako to nije znak svetle budućnosti, ne znam šta je. Bravo devojke 👏👏👏👏👏 To nije samo slucaj ovde na EP atletika ima svoje zvezdane trenutke znamo svi koliko tome doprinose prethodni rezultati Vulete Ivane, devojacko Spanovic. Medjutim, jos su to samo talasi kao i u plivackom sportu, generalno nedostaje jos puno toga kada su selekcije mladjih kategorija u pitanju u svim atletskim disciplinama. Pa ipak, ima pomaka u nacionalnom sportu, ide sporo a dobro bi bilo da bude jos kvantiteta i rada uporedno vise nego recimo u tzv. fudbalu, gde sve vrvi od obecanja novca i prodaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted June 15 Share Posted June 15 Zavrseno je i zatvoreno EP u Italiji, sjajnim trkama stafete u obe konkurencije na 200 i 400 metara gde Holandjanke i Italijani imaju punu dominaciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted July 1 Share Posted July 1 Sindi Meklaflin je spustila WC na 400m sa preponama na 50.65 na trajalsu u Americi. Nebulozno vreme bukvalno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prolup Posted July 7 Share Posted July 7 Pade konacno svjetski u zenskom visu na mitingu u Parizu. Mahuchikh 2.10, Topic izjednacila NR sa 1.98. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted July 7 Share Posted July 7 2 minutes ago, prolup said: Pade konacno svjetski u zenskom visu na mitingu u Parizu. Mahuchikh 2.10, Topic izjednacila NR sa 1.98. Savršen skok, nema bolje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts