Jump to content

Atletika


Jurgen

Recommended Posts

  • 2 months later...

Sjajan miting Dijamantske lige zavrsen u Lozani, fantasticnim rezultatom Noija Lajsa u trci na 200m 19,50 sto je 4to vreme u istoriji ove discipline osam stotih delova sekunde brze od Juseina Bolta.

 

Etiopljanin Hagos Gebrivet je u trci na 5000 metara krenuo u sprint dva kruga pre cilja pa je misleci da je kraj trke kad je prosao cilj, zastao dok je konkurencija nastavila da trci, izgubivsi ritam i pejs za vodecim stigao je kao 4-5 u cilj nakon sto je istrcao jos jedan krug.😃

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Španovićka 6.85 u trećoj seriji, trenutno vodeća, ali vrlo bitne su tri stvari - obezbeđene norme za Dohu i Tokio i jako je blizu završnog takmičenja Dijamantske lige.

 

Edit. Ipak je druga, previd 😄

Edited by DonJuan
Link to comment
Share on other sites

Pobedila je Belgijanka Thiam, 1cm bolja od Ivane, ali nem veze, sva tri cilja su ispunjena danas, a imajući u vidu da je Ivana izašla iz povrede, odličan rezultat.

Thiam je oborila nacionalni rekord Belgije, 6.86 a svi je znamo kao sedmobojku, na kraju krajeva u Riju je osvojila zlato.

Nisam siguran ko će biti osma učesnica završnog turnira -Johnson Thomson, što bih ja voleo ili Sokolova....

 

Edit. I Thiam ima osam bodova ..hmmm... možda sve tri 🤔

Edited by DonJuan
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ne znam koliko se prati SP, ali jako zanimljivo takmičenje za sada. Getlin za dlaku prošao u finale na 100, a u toku je jako zanimljivo takmičenje u muškom dalju.

Inače nehumani uslovi, posebno za maraton, ženska trka sinoć je počela u ponoć, pa su opet uslovi bili katasreofalni. Hodači danas opet startuju oko ponoći. Ne znam koliko je pametno bilo dati Dohi organizaciju, ali šta je tu je.

Sramno je što RTS ne prenosi, ali srećom imam HTV, pa ne moram da slušam pacere iz Arene ceo dan. Danas komentator konstantno kod sprintera pominje stazu jedan, a ona prazna...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Užasni uslovi se nastavljaju, sinoć je čak 14 hodača odustalo, a rezultat pobednika Suzukija je tako loš da na prethodnim SP ne bi bio među prvih 30 sa tim vremenom. Branilac titule na prošlom SP je takođe odustao

Inače i žene će hodati na 50 i iskreno blaga jeza me hvata.

Edited by DonJuan
Link to comment
Share on other sites

Šta znam, ima jako zanumljivih takmičenja, ali Doha je promašaj. Dosta su zaista uložili u organizaciju, ali uslovi za dugo prugaše i gotovo prazan stadion je dokaz da je SP u Dohi promasaj. Posebno još imajući u vidu sva pomeranja u kalendaru.

Edit. Ne mogu da bojkotujem svetska prvenstva pratim od malih nogu, i ne mogu, vuče me 😔

Edited by DonJuan
Link to comment
Share on other sites

Gledam finale na 1500 za žene i pada mi na pamet ono Hasan seckati iz crtanog. Zlato i na 1500 i rekord šampionata i zlato na 10000 neverovatno. 

Crouser bacio 22.74, i to je dovoljno samo za drugo mesto. Neverovatno finale.  

I ženski troskok sjajan.

Edited by DonJuan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...