Jump to content

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Na kraju srebro za Topić, nije mogla više od 197, zlato Maćuhič sa 201.

Angelina još nema ni punih 19 godina, a već ima dve medalje sa Evropskih šampionata.

• Like 8
Posted

Usla i Vucenovicka sa 59.90 u poslednjoj seriji.

Zanimljivo mi je dok gledam kakav shift je napravljen u gradji devojaka koje bacaju koplje, bas je interesantno.

Na primer Andrejcuk koja je starija je bas krupna, mada se i ona stesala kakva je bila nekad, ona bivsa Kubanka isto, sve mladje su uglavnom mrsavije, sa snaznijim nogama i zadnjicom, na primer Cengo.

Neke od slabijih cak i mrsave, recimo cerka Zeleznog da nema malo snaznije ruke da je pogledas nikad ne bi rekao da baca koplje, pre da trci.

Posted

Na EP u Rimu, takmičenje u troskoku, luduju dva Kubanca. Pićardo za Portugal, Diaz Fortun za Španiju, obojica lete preko 18 metara.

Vilagoš bacila koplje za novi rekord Srbije, 64,42. Trenutno druga u plasmanu.

• Like 8
Posted
2 minutes ago, Stiletto said:

Srebro za Vilagoš, uz rekord Srbije. A samo 20 godina.

I dosta prostora za napredak, čini mi se. Daleko sam od nekog poznavaoca atletike, ali pri zaletu izgleda dosta zategnuto u poređenju sa pobednicom koja ide kao balerina. Sa dinamičnijim zaletom i fluidnijim prelaskom iz zaleta u throw bi mogla izvuči još poneki metar.

Fantastičan uspeh :Hail:

Posted

Imamo dve juniorke, koje su već osvojile po dve medalje na dva EP za seniore....Ako to nije znak svetle budućnosti, ne znam šta je.

Bravo devojke 👏👏👏👏👏

• Like 9
  • Love 1
Posted (edited)

Moram i ja da se poklonim dvojici Kubanaca na nevjerovatnom okršaju u troskoku kakav odavno nije viđen - 2 skoka iznad 18 metara i čak 9 zbirno iznad 17.50.  :Hail: :Hail: :Hail:

Za razliku od troskoka muški vis sve gori i gori, sa 2.26 m medalja nije uzeta još od 1982. Zanimljivo da u finalu visa nije bilo naturalizovanih atletičara. Naravno čestitke Angelini i Adriani na fantastičnom uspjehu. :thumbup:

Edited by Ječmendo
Posted

Dve medalje od dve devojke koje bi trebalo da budu zamajac nase ateltike u narednih bar 10 godina, zaista lepa vest.

S druge strane celnici bas ubijaju ovaj sport sa apsolutnim fokusom na trkacke discipiline. Sve tehnicke su skroz skrajnute i uzivo je malo sta moguce videti sem poslednje serije u bacackim i dalj disciplinama. Izmisljanjem 3 polufinala po sprinterskim disciplinama je zakucan i poslednji ekser.

Italijanski rezultati ne mogu da ne bude sumnju u njihovu medicinu jer ovakvu dominaciju ne znam da li su na nekom sampionatu imali ni Sovjeti ni Istocni Nemci.

Posted

Bravo za srebra nase dve atleticarke Topic i Vilagos. Nesumnjivo ima jos prostora za napredak u vrhunskim rezultatima i nadamo se sreci i zdravlju za naredna takmicenja.

Istovremeno, Italija napravila zetvu medalja. Ne znam gde smo mi i da smo kojim slucajem opet domacini ne bi sastavili pet medalja. Sta reci za rukomet, fudbal.

20 hours ago, Don Juan said:

Imamo dve juniorke, koje su već osvojile po dve medalje na dva EP za seniore....Ako to nije znak svetle budućnosti, ne znam šta je.

Bravo devojke 👏👏👏👏👏

To nije samo slucaj ovde na EP atletika ima svoje zvezdane trenutke znamo svi koliko tome doprinose prethodni rezultati Vulete Ivane, devojacko Spanovic.

Medjutim, jos su to samo talasi kao i u plivackom sportu, generalno nedostaje jos puno toga kada su selekcije mladjih kategorija u pitanju u svim atletskim disciplinama. Pa ipak, ima pomaka u nacionalnom sportu, ide sporo a dobro bi bilo da bude jos kvantiteta i rada uporedno vise nego recimo u tzv. fudbalu, gde sve vrvi od obecanja novca i prodaja.

Posted

Zavrseno je i zatvoreno EP u Italiji, sjajnim trkama stafete u obe konkurencije na 200 i 400 metara gde Holandjanke i Italijani imaju punu dominaciju.

• 3 weeks later...
Posted
2 minutes ago, prolup said:

Pade konacno svjetski u zenskom visu na mitingu u Parizu. Mahuchikh 2.10, Topic izjednacila NR sa 1.98.

Savršen skok, nema bolje. :23:

• Like 1