Jump to content

Domaće serije


deez nuts.

Recommended Posts

ovo je ujedno i lsita omiljenih domacih, pretty much..ne racunam ove bas mini serije, one pre spadaju u TV ilmove, dotacicu se i njih, st apo meni treba spasavati

1.Vuk Karadzic

2.Grlom u jagode

3.Sivi dom

4.Zaboravljeni

5.Vise od igre

6.Vruc vetar

7.Price iz radionice

8.Price iz Nepricave

9.Diplomci

10.Ljubav na seoski nacin

11.Muzikanti

12.Gradjani sela Luga

13.Na slovo, na slovo

14.Kockica

15.babino unuce

16.Pozoriste u kuci

17.Bolji zivot

18.Otvoran vrata

19.Pripovedanja radoja Domanovica

20.Kraj Obrenovica

21.Ceo zivot za godinu dana

22.Kamiondije

23.Balkan eskpres 2

24.Poletarac

25.metla bez drske

26.Slozna braca

27.neven

28.Obraz uz obraz

29.Pop Cira i pop Spira

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Stiže serija "Doktor D" inspirisana životom Radovana Karadžića. Igra ga niko drugi do... tntntnt... ne, nije Milan Marić... Tihomir Stanić!

 

Jer mi nemamo glumaca sem njih dvojice. I smaraju više ovim biografskim serijama, bukvalno ne zanima nas, pogotovo ne Karadžić. Samo još Ratko Mladić fali.

Edited by DameTime
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ratka imas u Quo vadis Aida filmu:classic_biggrin:

ni ja ne razumem, nemma nista protiv biografija u nacelu,ali zasto Karadzic, of all people? Znajuci da mi se ni Porodica nije dopala, a da je o Slobi itekkao bilo materijala za praviti nesto, preskocicu i ovo..a Stanic je odlican glumac, i jeste jedan od boljih zivih glumaca..ove nove generacije, nesto im po meni fali, ovi stariji vecinom pomrese..zivi samo Manojlovic, Bercek, Lausevic, Bozovic..od srednje, Jezdic je dobar glumac, sta god ljudi mislili..ali, to je negde to..

Edited by Harmonika
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

NIkad nisam gledao u cjelini, od prve do zadnje epizode, Grlom u jagode. Kad je izlazila, bio sam baš klinjo i to nije bila serija za mene, a sad sam je najzad pogledao - svih deset epizoda. Prije sam gledao samo isječke, dijelove nekih epizoda kada bi se zadesile na TV-u, ali nikad me nije ponukalo da je pogledam cijelu sve do neki dan kad je objavljeno da je glavni glumac serije preminuo - Branko Cvejić.

Priča je o razmaženom gradskom fićfiriću koji uglavnom ne zna šta hoće ali je uporan kao nekom tipičnom predstavniku srednje klase (najbrojnije skupine) u bivšoj nam državi 60-ih godina prošlog vijeka. Određene epizode su mi bile baš dosadne, pa sam pomalo i premotavao. Vjerujem da je Beograđanima to sigurno puno zanimljivija serija. Taj dokumentaristički stil koji pokušava što vjernije da prenese atmosferu tog vremena i te neke standardne probleme tadašnje omladine, kao i odlično portretiranje likova koje je glumačka ekipa vrlo kvalitetno odradila i jesu najvrednije u seriji, a Cvejić, pokoj mu duša, je odigrao svoju ulogu života. Ja ga se i ne sjećam po nekoj drugoj ulozi, sjećam se da je glumio i u Balkan Expres i u nekim manje bitnim ulogicama. Tu je ulogu možda mogao odigrati i neki harizmatičniji glumac koji bi puno više osvojio publiku, ali izgleda da to nije bila zamisao kreatora serije.

Tek, serija koja je obilježila jedno vrijeme, kao neki spomenik tog vremena, sadržaja ne baš naročito zanimljivog po drugim stvarima, bar meni.

Ipak, način kako je snimljena i o čemu zapravo govori mogao bi da posluži za neki rimejk sa radnjom u modernijim vremenima, i u zavisnosti od kvaliteta kreatora i napisanih likova, mogla bi ispasti pristojna serija, koja ne bi nužno bila opterećena originalom.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

On 6/9/2022 at 11:58 PM, Radoznalko said:

Treća sezona Državnog službenika, može proći. Prva polovina je pomalo dosadna, ali na kraju i nije ispalo tako loše, u drugom dijelu se stvari popravljaju. Sve u svemu može se pogledati.

 

Mislim, OK je, ima 12 epizoda nekakve radnje, OK su likovi, meni je problem bio zaplet.

Spoiler

Ubistveniju i zarazniju varijantu kovida, ko je hteo da naudi Srbiji i Srbima, trebalo je da pusti na nekom predizbornom skupu SNSa, bilo je prilika. Takođe, OK, BIA, državna bezbednost, sve to, OK, ne može serija da se opterećuje trenutnim političarima, ali... Bata Santos na čelu BIe, mislim ne mogu da zaboravim na tu činjenicu.

 

Kljun i dalje najbolja serija u zadnje vreme (Vreme zla jok, mnogo izmučili Gorana Bogdana, smučilo mi se), spremam se da pogledam Močvaru i Besu.

Link to comment
Share on other sites

To je generalno ranije bio klasičan format, desetak epizoda je bio neki standard. Ti si napisao za te dvije serije, ali ima ih još dosta:

Kamiondžije - 10

Više od igre - 10

Kuda idu divlje svinje - 10

Diplomci - 10

Sivi dom - 12

Đekna - 11

Ljubav na seoski nacin - 8

 

Za Đeknu znam da je bilo zamišljeno da se snimi još dosta epizoda. Nikolić reče da su imali "pun kufer materijala". Nego on je nešto bio odbačen tokom 90-ih, i stvarno je tragedija danteovskih razmjera da takav umjetnik ne snimi ništa posle Iskušavanja đavola(1989), osim tranjavih i nezanimljivih Oriđinala, koje je napisao Dragan Koprivica. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...