Jump to content

Tenis u doba Korone

gggggggg

Recommended Posts

Meni je nešto fascinantno kada pričamo o srpskom društvu, dakle ne o regularnim društvima kakvo je npr. špansko i druga evropska, nego o srpskom...

Srpskom društvu u kome se ozonizacija shvata ozbiljno i pohvaljuje od ljudi koji su na nadležnim mestima kao doprinos borbi protiv virusa ...

Fascinantan mi je tako siguran pro-vakcina stav na ovom mestu.

Ponavljam u Srbiji u kojoj je bio skandal sa novartis vakcinama, u kojoj se inače prodaje isključivo bofl roba široke potrošnje namenjena trećem svetu po inače skupljim cenama...

Fascinantna mi je sigurnost da je neka vakcina za nešto ovde sigurna...

Stav o vakcinama u ovoj državi u najmanju ruku treba da bude skeptičan. I kad dete odvedete na vakcinaciju svakako ste manje sigurni nego u npr. Španiji.

Novak nije deo ovog društva i svakako vakcinu neće primiti u Srbiji što ga potpuno diskredituje u ovoj situaciji. Ali mi u najmanju ruku treba da budemo zabrinuti kada pričamo o vakcinama koje će ovde da se daju.

• Like 1

7 hours ago, Crni Bombarder said:

Srecom,Novak je do sada pokazivao da je, i pored svih gafova,pametan i razborit momak koji na kraju ipak uspe da donese ispravnu odluku. Ispravna odluka ce ovde biti korigovanje stava u korist zdravorazumskog promisljanja i vakcinacija kad za to dodje vreme. Bez vakcine (to je prilicno izvesno i sigurno) nece ni moci da nastavi da se bavi profesionalnim tenisom,a sa njom ce moci da nastavi da bude ono sto je bio - sampion na terenu,ali i izvan njega.

Toeto. Da zatvaramo temu. Napravio je štetu, to sumnje nema. Samo će se, jer je pametan, iz iste izvući kada dođe vakcina tako što će je primiti prvi (ovo ruku mogu da dam) i nastaviti da dere sve redom. 

btw...nešto me drugo zanima. Uz sve ove vestio oko instagram, facebook i ostalih zajebancija tenisera, čelendži koje jedni drugima bacaju...da li ima neka vest za nekog tenisera, da li se održava u formi i kako. Bilo bi zanimljivo videti. Ne formi takmičarskoj, to je nemoguće. Nego neke dnevne rutine, kondicija...ima li šta?

28 minutes ago, NMX said:

da li ima neka vest za nekog tenisera, da li se održava u formi i kako. Bilo bi zanimljivo videti. Ne formi takmičarskoj, to je nemoguće. Nego neke dnevne rutine, kondicija...ima li šta?

Zverev se hvalio kako trenira, bila slika sa terena ne mogu da ocenim kad je to tacno bilo ali relativno skoro. Nadal ide u teretanu, tokom live-a sa Rafom rece i Marej da radi...

• Like 1

Nemam pojma, definitivno se nesto sprema, jer imaju onaj show Tennis United, zajedno WTA i ATP, tako da se vec tu nesto naslutilo.

Finansijski momenat ce sigurno biti najbitniji, sumnjam da ce postojece turnire koji su strogo ATP i WTA odjednom da spajaju i menjaju...

I evo dok sam ja ovo ispisala

Edited by Boxy

21 hours ago, Romantik said:

Vakcina ne postoji i ako se nekim cudom pojavi tokom 2020-te jasno je da ce to biti po nekoj ubrzanoj proceduri, dakel nece proci sva standardna testiranja i samim tim svi oni koji je prime u tom prvom talasu postaju zamorcici

Izvinjavam se što ovako upadam na temu, ali ovo je klasična priča oko vakcine koja nema nikakvo utemeljenje u praksi. Ni jedna vakcina neće biti puštena dok ne bude završena potpuna procedura za njeno puštanje. Upravo je to razog zašto mi već sada nemamo vakcinu za široke mase, a već nekoliko meseci imamo izolovan virus u nekoliko zemalja. Koliko sam čuo testiranje na ljudima će početi u Nemačkoj, ali to je i dalje dosta daleko od puštanja vakcine u promet.

Najraniji datum, i to je jako diskutabilno, je jesen. Mnogo realnije, kraj 2020 ili prva polovina 2021. Ali videćemo.

edit. zaključak. Kada vakcina bude puštena, biće sigurna, i ljudi koji je primaju neće biti zamorčići. Jako je opasno da imaš "zamorčiće" kada su vakcine u pitanju, i sa tim se niko neće igrati. 

Edited by Don Laki Juan

18 minutes ago, Don Laki Juan said:

Izvinjavam se što ovako upadam na temu, ali ovo je klasična priča oko vakcine koja nema nikakvo utemeljenje u praksi. Ni jedna vakcina neće biti puštena dok ne bude završena potpuna procedura za njeno puštanje. Upravo je to razog zašto mi već sada nemamo vakcinu za široke mase, a već nekoliko meseci imamo izolovan virus u nekoliko zemalja. Koliko sam čuo testiranje na ljudima će početi u Nemačkoj, ali to je i dalje dosta daleko od puštanja vakcine u promet.

Najraniji datum, i to je jako diskutabilno, je jesen. Mnogo realnije, kraj 2020 ili prva polovina 2021. Ali videćemo.

edit. zaključak. Kada vakcina bude puštena, biće sigurna, i ljudi koji je primaju neće biti zamorčići. Jako je opasno da imaš "zamorčiće" kada su vakcine u pitanju, i sa tim se niko neće igrati. 

evo koji je plan:

The vaccine candidate from the Mainz biotechnology company BioNTech is a so-called RNA vaccine, which contains the genetic information for the construction of the so-called spike protein of CoV-2 or parts thereof in the form of ribonucleic acid (RNA). In the approved first part of the clinical trial, 200 healthy volunteers between the ages of 18 and 55 are vaccinated with one of several slightly modified vaccine variants. After waiting for observation of the vaccinated, further subjects of the same age range are vaccinated in the second part of the clinical trial. The additional inclusion of subjects with an increased risk of infection or with an increased risk of a severe course of COVID-19 disease is provided for in the second part of the clinical trial, for which additional study data must be submitted in advance.

Different variants of the RNA vaccine candidate are tested in the approved part of the clinical trial. In addition to tolerance, the ability to generate an immune response to SARS-CoV-2 after administration of a certain amount of RNA (dose) is examined (first dose finding). Different RNA types and different lengths and modifications of the spike protein are tested and the influence of a second vaccination is examined.

za to ce trebati vremena, pa za analizu rezultata, da se vidi da li je efikasna, za koje parametre, ima li nuspojava... pa tek onda treba da se krene s masovnom proizvodnjom.

• Like 1

Pa ta federacija već postoji i zove se ITF federacija. Oni verovatno ciljaju na spajanje ATP i WTA u jednu organizaciju, što je opet problematično zbog novca, a opet niko nikome ne brani da odustane od ATP i WTA, i da igra ITF turnire, ali nisam siguran da im se to uklapa u finansijsku računicu.

Ma to je u teoriji sjajno. U praksi se glođu i samo u okviru ATP-a, a još kad se i WTA doda, recept za opšti haos :classic_rolleyes:

Ali super bi bilo da iz svega ovoga izađe nešto pozitivno za budućnost tenisa. Navijam da se dogovore nekako.

Edited by alcesta
  • Like 1

16 minutes ago, wwww said:

Nekome nedostajao Sascha?

Pa ono jeste... Big3 imaju mnogo više iskustva s karantinom u uslovima globalne pandemije, a i poznato je da za njih vreme teče obrnuto pa će biti još mlađi kad se vrate tenisu  :s_w:

Jadna Next Gen, sve se urotilo protiv njih koliko godina već :classic_sad:

• Ha-ha 3