Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta

Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

194 members have voted

1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

• Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem

Recommended Posts

Posted

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/340841/WHO-2019-nCoV-Policy-brief-Mandatory-vaccination-2021.1-eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y

COVID-19 and mandatory vaccination:
Ethical considerations and caveats
Policy brief
13 April 2021

WHO

Background

Reveal hidden contents

What does “mandatory vaccination” entail?

Reveal hidden contents

Ethical considerations and caveats regarding mandatory COVID-19 vaccination

Reveal hidden contents

1. Necessity and proportionality

Reveal hidden contents

2. Sufficient evidence of vaccine safety

Reveal hidden contents

3. Sufficient evidence of vaccine efficacy and effectiveness

Reveal hidden contents

4. Sufficient supply

Reveal hidden contents

5. Public trust

Reveal hidden contents

6. Ethical processes of decision-making

Reveal hidden contents

Mandatory COVID-19 vaccination in context

Reveal hidden contents

The general public

Reveal hidden contents

In schools

Reveal hidden contents

Health workers

Reveal hidden contents

Conclusions
Vaccines are effective for protecting people from COVID-19. Governments and/or institutional policy-makers should use arguments
to encourage voluntary vaccination against COVID-19 before contemplating mandatory vaccination. Efforts should be made to
demonstrate the benefit and safety of vaccines for the greatest possible acceptance of vaccination. Stricter regulatory measures
should be considered only if these means are not successful. A number of ethical considerations and caveats should be explicitly
discussed and addressed through ethical analysis when considering whether mandatory COVID-19 vaccination is an ethically
justifiable policy option. Similar to other public health policies, decisions about mandatory vaccination should be supported by the
best available evidence and should be made by legitimate public health authorities in a manner that is transparent, fair, non-
discriminatory, and involves the input of affected parties

Expand  

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
  On 10/28/2021 at 12:13 PM, Helena said:

Jeste

Edit-i Srbiji govorimo?

Hoću da kažem koliko je slabo interesovanje za vakcinu.

Expand  

Pisao sam bas to, da sam primajuci trecu dozu fajzera cekao 2 sata da se skupi nas 6 da otvore pakovanje!!! Subotica, petak 12 sati!

Posted
  On 10/28/2021 at 6:06 AM, Tomiprunet said:

Tebi su svi psihopate. I svi kaslju i bacaju klice bas na tebe kad ti prolazis ulicom, pa cak i te klice lete po 10ak i vise metara do tebe i ulecu ti u usta i nos.

Expand  

Pokušaj za promenu da pročitaš napisano sa razumevanjem. Znam da nije lako, ali pokušaj. Lik koji potegne nož da ubije zdravstvenog radnika, zato što ga je ovaj zamolio da stavi u malom prostoru zatvorenog vozila masku kad već kašlje, je teško mentalno poremećen. Ne govorim o nekoj priglupoj budaletini, koja samo verbalno izražava svoje mišljenje, nego o ubici u pokušaju. Još jedan, koji bi poremećene ubice da mazi po glavici i titra im. Uzmi u obzir da ovorimo o ubici u pokušaju i o malom zatvorenom prostoru ambulantnog vozila. Nije tako teško.

On 10/28/2021 at 6:06 AM, Tomiprunet said:

Da li su ti iz prve pomoci koji su dosli kod tog koji se iskasljao na njih nosili maske? 

Expand  

Već gore komentarisano. Mali zatvoren prostor. Ali generalno ne mogu da poverujem da čak i ti postavljaš ovakvo pitanje. U početku pandemije, u prvom talasu, u Engleskoj se neki poremećeni psihopata, koji je znao da je zaražen, iskašljao i ispljuvao nedužnom građaninu u lice, na osnovu čega se ovaj zarazio i umro. Bilo je tu neke pozadine, koje se više ne sećam, neka svađa valjda, ali to nije ni bitno. Englezi su debilčinu optužili za ubistvo. Stara priča ali valja je se prisetiti.

Ovaj tvoj pokušaj relativizacije poprilično govori o tebi. Jel to sada nova politička korektnost da pazimo kako ćemo, na primer, Charlesa Mansona nazvati? Lik,  koji ima simptome, te time visoku verovatnoću da je zaražen,  i potrebu za hitnom pomoći, te koji smatra da ima puno pravo da u zatvorenom malom prostoru može da kašlje u druge ljude je već samo po tome teško mentalno poremećen, a potezanje noža sa namerom da ubije zbog toga što je zamoljen da stavi masku ga čini psihopatom koga treba smestiti na poduži rok u zatvoreno odeljenje. Ili u zatvor. Ni manje ni više. Evo nacrtano za prvi razred osnovne škole. One, koji smatraju da takav talog treba maziti po glavici i pokušavaju da njegov čin relativizuju, šta da se kaže za njih? Jednostavno tužno. 

Različita mišljenja su jedno, ali relativizacija pokušaja ubistva je već sasvim druga dimenzija. Ne bih dalje da komentarišem. Ova priča sa Coronom će još mnogo što-šta pokazati.

• Like 7
  • Thanks 2
Posted

Pitam druga iz Subotice, kako je on kako su supruga i deca. Kaze on dobro su, nema problema ali u Srbiji je haos. Kazem ja znam, citam vesti. Pitam ga da li je tako i u Subotici, ne odgovara. Pa ne interesuje me kako je u Srbiji, sta da radim kad su ljudi zaostali, i umiru zbog svoje gluposti. 

Posted
  On 10/28/2021 at 8:19 PM, urosg3 said:

Kovid 19 može da se otkrije u sistemu otpadnih voda aviona

Nešto se mislim kome je palo na pamet da testira otpadne vode iz aviona i zašto? Osim da potvrdi izreku da "ono što tražiš obično nađeš, ako si uporan"

Expand  

otpadne vode se testiraju vec vise od godinu i po dana (bar) : Holandezi su prvi poceli (a da sam ja cula) i time pratili koliko je virus rasiren u pojedinim naseljima/gradovima.

Posted

Kakav je stav cenjenih forumašica i forumaša po pitanju vakcinisanja dece 12- (uopšten, a i konkretan, vezan za sopstvenu decu)?

Nesumnjivo će vrlo brzo, s malim kašnjenjem u odnosu na Amere i ovde biti odobrene za upotrebu, takođe mislim da će se nekako i kineske vakcine paralelno odobriti.

I

Posted

Pa što ne bi vakcinisali decu, sta moze da im bude? I tako većina njih svakodnevno gule viršle, paštete, podriguše itd, tj životinjske usne, šupkove, oči, creva, kožu, pileće glave i slično, i to od životinja koje su kljukane antibioticima, i ko zna kakvim đubretom. 

• Like 3
Posted

Nemam pojma dal sam ovo prijavila vec, pa ako jesam pripisite odumiranju sivih celija sa godinama.

Prosle nedelje sam bila na ovecem eventu  u LA, oko 300 ljudi, pice, ice I sl. Grljenje prijatelja koji se nisu videli oko 1-2 godine, se vec podrazumeva. Uzi krug (oko 30-50 ljudi) znam da su, ili prelezali virus ili vakcinisani.

Pre 2-3 dana dolazi poruka, da je neko pozitivan, osoba koju ne poznajem I nismo imali kontakt, ali je prijatelj sa nekim ko je proveo blisko znacajnije vreme sa nasim uzim krugom. Uredno prijavljeno "moja prijateljica koja je bila tamo, radi u skoli, testirala pozitivno, njena porodica je negativna. Moj partner je testirao negativno, idem I ja da se testiram, pa javljam rezultat. Samo sam htela odgovorno da vas obavestim da smo mozda bili izlozeni virusu preko mene".

Kad vidim tako nesto, ima sanse za covecanstvo. Updejt je - I ona je negativna.

• Like 1
Posted
  On 10/28/2021 at 3:56 PM, Eddard said:

...jer se sa njim slažem i kao običan čovek i kao moderator. Dakle (ne, Helena, nije) nije prekršeno nijedno forumsko pravilo, što si lepo i sam objasnio. 

Ali, ja ne mogu sa njim da se složim kao zdravstveni radnik jer ona Hipokratova zakletva ipak ima neko značenje. Pretpostavljam da je i Helenu, koja je takođe zdravstveni radnik, to iziritiralo, pa je post, kao ipak malo preoštar, da ne bi izazivao dalje sukobe, obrisan. 

Btw, realna je mogućnost da lekari dođu u etičku situaciju i dilemu da biraju da li mesto na intenzivi ili u krajnjem slučaju krevet u bolnici daju mladom vakcinisanom ili mladom nevakcinisanom. Kako tad odlučiti? 

Expand  

Mislim kao običan čovek i kao moderator me baš...pa dojmilo...:lol_2:

Možda nije forumsko, ali jeste ljudsko...mi moramo da naučimo da živimo sa ljudima koji se neće vakcinisati, ne žele i to je tako, ništa lakše biti neće  ako se budemo klali međusobno...propaganda, edukacija, lično iskustvo i na kraju nekakva zakonski uobličena obaveza moraju dati rezultat...Ovakav ton i rečnik sigurno neće.

Čitala sam šta ste pisali i moje iskustvo govori da većina ljudi koji ne žele da se vakcinišu ne tupe o nekakvim čipovima i sličnim budalaštinama, svoju decu uredno vakcinišu (dakle, nisu antivakseri) i imaju sasvim logično objašnjenje za nekog ko nije medicinar-nije dovoljno ispitana vakcina i slično...

A moram reči da sam ovako nešto i očekivala-ne znam zašto.

25. smo počeli i imunizaciju protiv gripapa  i to kilavo ide...

On 10/28/2021 at 4:39 PM, DJ_Vasa said:

Nemoj tako, imaju oni odlične izvore informacija: dr sc. med baba Savka, doc. dr komšinica Živka, prim. dr majstor Đole, prof. dr Žika Taxi, dr spec. frizerka Mica, mr sc. med Jeca kozmetičarka... ima tu dosta stručnjaka.

Expand  

A sad dozvoli i tebi da kažem-dr baba Savka & co koju si pomenuo je u istoj ravni sa tobom i tebi sličnima, Vox lekarima, koji tumače krivulje, mere, MOLEKULE I ATOME vakcina, savetuju koju vakcinu ko treba da uzme jer su im izvori kojekakve tabele i izjave sa TW i TV-a!!!

Nisam mogla da verujem da dozvoljavate sebi da ubeđujete čoveka (par) koji treba da dobije bebu da pobija odluku njenog lekara da ne uzme vakcinu dok je trudna!

Taj čovek je doktor koji je vodio začeće (a POJMA NEMATE kroz kakav pakao takvi parovi prolaze-i emocionalni i finansijski, fizički i svaki drugi), vodi je i dalje i zna o njima sve, ali ne...tu ste vi da kažete zadnju...

Imu tu još mnogo stvari da se kaže, ali ja ću stati uz savet za malo više empatije-svima nam je potrebna...

• Like 1
Posted
  On 10/28/2021 at 11:52 PM, Helena said:

Nisam mogla da verujem da dozvoljavate sebi da ubeđujete čoveka (par) koji treba da dobije bebu da pobija odluku njenog lekara da ne uzme vakcinu dok je trudna!

Taj čovek je doktor koji je vodio začeće (a POJMA NEMATE kroz kakav pakao takvi parovi prolaze-i emocionalni i finansijski, fizički i svaki drugi), vodi je i dalje i zna o njima sve, ali ne...tu ste vi da kažete zadnju...

Expand  

Hoces da kazes da trudnice, ako (ne daj Boze) tokom trudnoce slome ruku, razviju potencijalno opasan mladez, dobiju "napad" zuci ili pneumoniju, treba da idu kod ginekologa, jer on "zna o njima sve"?

Coveku smo preporucivali da u odluku ukljuci i neke druge relevantne lekare, jer ginekolog nije sveznajuc

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
  On 10/29/2021 at 12:03 AM, Sunshine State said:

Hoces da kazes da trudnice, ako (ne daj Boze) tokom trudnoce slome ruku, razviju potencijalno opasan mladez, dobiju "napad" zuci ili pneumoniju, treba da idu kod ginekologa, jer on "zna o njima sve"?

Coveku smo preporucivali da u odluku ukljuci i neke druge relevantne lekare, jer ginekolog nije sveznajuc

Expand  

Dakle, sad ćete početi sa spinovanjem-ok...

Ali ja ću ti odgovoriti konkretno-zna više MNOGO više od tebe koji nisi lekar, plus sam napisala da vodi trudnoću, svakako je bilo uključeno više lekara...

Još konkretnije, da imate makar zvanične smernice kad budete ubuduće savetovali i preporučivali: zvaničan mejl koji je stigao u Dom Zdravlja:

Reveal hidden contents

• Like 1
Posted (edited)
  On 10/29/2021 at 12:15 AM, Helena said:

Dakle, sad ćete početi sa spinovanjem-ok...

Ali ja ću ti odgovoriti konkretno-zna više MNOGO više od tebe koji nisi lekar, plus sam napisala da vodi trudnoću, svakako je bilo uključeno više lekara...

Još konkretnije, da imate makar zvanične smernice kad budete ubuduće savetovali i preporučivali: zvaničan mejl koji je stigao u Dom Zdravlja:

Reveal hidden contents

Expand  

Neka tebe....ja vise verujem:

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendations/pregnancy.html

https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination-women-of-childbearing-age-currently-pregnant-planning-a-pregnancy-or-breastfeeding/covid-19-vaccination-a-guide-for-women-of-childbearing-age-pregnant-planning-a-pregnancy-or-breastfeeding

https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-comirnaty-14-april-2021_en.pdf

To k'o da odvezes najnovijeg Maseratija kod majstor Mileta (tipa Zoran Radmilovic u "Price iz Majstorske radionice) u Mali Mokri Lug..... E, tako nekako bih slusala udruzenje srpskih i crnogorskih ginekologa

Edit: btw, na tom linku koji si dala, kad klines na Vise informacija OVDE, ne odvede me nigde, tako da ne vidim koje informacije pisu, pa ako neko moze da otvori i napize koje  to informacije i smernice daju

Edited by Sunshine State
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
  On 10/28/2021 at 11:52 PM, Helena said:

Nisam mogla da verujem da dozvoljavate sebi da ubeđujete čoveka (par) koji treba da dobije bebu da pobija odluku njenog lekara da [trudnica] ne uzme vakcinu dok je trudna!

Expand  

Mnogi lekari u Srbiji se uživljavaju u uloge bogova koji odlučuju o tuđim sudbinama pa onda i zdravstveni radnici u njihovom okruženju papagajski ponavljaju takve budalaštine. Nažalost, ovome doprinosi i nizak stepen obrazovanja prosečnog pacijenta kome je onda lakše da se ni o čemu ne pita i ni u šta ne udubuljuje već da bespogovorno sluša.

Dobar lekar bi svakako dao preporuku i objasnio zašto bi trebalo postupiti na određeni način (tim pre što je on ovde suprotan onome koji preporučuju sva relevantna strukovna udruženja), a ne drugačije. Žalosno je što neko ko u ovom konkretnom slučaju ima toliko znanje pada na ovom jednostavnom testu jer nije dao relevantne informacije trudnici i njenom suprugu.

Ovo je plakat koji se nalazi na linku na sajtu domaćeg udruženja ginekologa i akušera.

GoBRCMo.png

http://www.ugoscgrs.rs/upload/2019/202111_UGOSCGRS_vakcine.pdf

Edited by erwin
  • Like 4
  • Thanks 2
Posted (edited)

Despite the deadly wave of delta variant coronavirus that overwhelmed hospitals and sent death rates soaring, high numbers of Americans are still refusing Covid-19 vaccines, according to a new poll by the Kaiser Family Foundation, underscoring the challenges officials face as they try to move beyond the pandemic.

One in five Americans said they would never get a Covid-19 shot (16%) or would only do so if required (4%), according to the Kaiser poll, conducted October 14-24 among 1,519 U.S. adults.
Around a third of Republicans (31%) and rural residents (33%)—the groups most opposed to vaccination—said they would definitely not get the shot, the poll found, with a further 3% and 2%, respectively, saying they would only do so if required.
The poll also found strong vaccine opposition among uninsured people under 65 (28% said they would definitely not get the jab or only do so if required), white evangelical Christians (26%), those aged 30-49 (25%), men (24%) and adults without a college degree (23%).   
Partisan divides persisted among vaccinated adults, Kaiser found, with nearly four in 10 (38%) fully vaccinated Republicans saying they probably or definitely would not get a booster shot if one was made available to them, nearly four times the number of like-minded Democrats (9%).  
A quarter (25%) of workers said their employer has required them to get vaccinated, Kaiser found. Just over half (51%) of workers not subject to a vaccine mandate at work said they did not want their employer to do so (vs 21% who do). Unsurprisingly, these figures change when split by vaccination status, with nearly three times as many (90%) unvaccinated adults saying they do not want their employer to require vaccination as vaccinated adults (35%). 
More than a third (37%) of unvaccinated workers said they would leave their jobs if their employer required vaccination even if they offered a testing alternative, Kaiser found. If no testing option was available, this rose to 72%. A third (32%) of Republicans polled said they already know someone who has left a job over a vaccine mandate. 

Expand  

https://www.forbes.com/sites/roberthart/2021/10/28/1-in-5-adults-still-reject-covid-vaccines-poll-finds---here-are-the-biggest-groups-still-holding-out/?sh=6bb9d5d28d28

Edited by erwin
Posted
  On 10/28/2021 at 3:56 PM, Eddard said:

Btw, realna je mogućnost da lekari dođu u etičku situaciju i dilemu da biraju da li mesto na intenzivi ili u krajnjem slučaju krevet u bolnici daju mladom vakcinisanom ili mladom nevakcinisanom. Kako tad odlučiti? 

Expand  

I sta kaze triazni protokol za ovaj slucaj?

’Who lives, who dies? ‘ (Varys GoT)

Posted
  On 10/29/2021 at 12:32 AM, Sunshine State said:

Neka tebe....ja vise verujem:

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/recommendations/pregnancy.html

https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination-women-of-childbearing-age-currently-pregnant-planning-a-pregnancy-or-breastfeeding/covid-19-vaccination-a-guide-for-women-of-childbearing-age-pregnant-planning-a-pregnancy-or-breastfeeding

https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-comirnaty-14-april-2021_en.pdf

To k'o da odvezes najnovijeg Maseratija kod majstor Mileta (tipa Zoran Radmilovic u "Price iz Majstorske radionice) u Mali Mokri Lug..... E, tako nekako bih slusala udruzenje srpskih i crnogorskih ginekologa

Edit: btw, na tom linku koji si dala, kad klines na Vise informacija OVDE, ne odvede me nigde, tako da ne vidim koje informacije pisu, pa ako neko moze da otvori i napize koje  to informacije i smernice daju

Expand  

Sa linka se snimi PDF format, koji se, gle?,poziva na američka istraživanja i koji je forumoumilni ervin postavio...

i sad ulazim u mali off:

Shvatila sam ja da si ti, kao i mnogi drugi, otišla odavde i to je lepo, ako si to htela...

Ono što ne shvatam je da dobar deo vas želi da unižava ljude koji su ostali pežorativnom upotebrom imena Mile, Savka, Živorad i slično, kao i njihovih zanimanja-majstor, mehaničar vodoinstalater( to u Americi ne postoji?)...

Jel se osećate bolje, još dalje, još uspešnije kad to radite ili šta?

On 10/29/2021 at 12:56 AM, erwin said:

Mnogi lekari u Srbiji se uživljavaju u uloge bogova koji odlučuju o tuđim sudbinama pa onda i zdravstveni radnici u njihovom okruženju papagajski ponavljaju takve budalaštine. Nažalost, ovome doprinosi i nizak stepen obrazovanja prosečnog pacijenta kome je onda lakše da se ni o čemu ne pita i ni u šta ne udubuljuje već da bespogovorno sluša.

Dobar lekar bi svakako dao preporuku i objasnio zašto bi trebalo postupiti na određeni način (tim pre što je on ovde suprotan onome koji preporučuju sva relevantna strukovna udruženja), a ne drugačije. Žalosno je što neko ko u ovom konkretnom slučaju ima toliko znanje pada na ovom jednostavnom testu jer nije dao relevantne informacije trudnici i njenom suprugu.

Expand  

Mnogi lekari u Srbiji se ubijaju bukvalno od posla, bivaju odvojeni od porodice i života od kako je korona i sad dođeš ti, Živorad sa Vox foruma i napišeš kako je taj lekar pao na testu...seriously? A znaš tri rečenice što je devil napisao...

I jako bih volela da znam tvoju struku, úrom,  kad već znaš kakav je profil prosečnog pacijenta...

• Like 1
Posted

Napadnes nas sto smo coveku preporucivali sta da radi (sigurno ga ne mozemo naterati da vakcinise zenu!!), pa stavis link na  srpsko/crnogorske ginekoloske savete, pa kad ja dam link na ozbiljnije izvore, ti kazes da se i informacije na tvom linku pozivaju na isti izvor koji sam ja stavila?!?

Ovo ti je izuzetno bezobrazno i bespotrebno:

"Jel se osećate bolje, još dalje, još uspešnije kad to radite ili šta?"

S tobom, stvarno, nema smisla pricati...

• Like 11
Posted (edited)

I mnoge trudnice su umrle u Srbiji zato što im njihovi lekari nisu savetovali da se vakcinišu pa za to niko od tih lekara neće odgovarati, iako bi morao.

U trenutku kad je Srbija među 5 najgorih na svetu po raširenosti virusa i kad se u bolnicama van crvenih zona ljudi masovno zaražavaju virusom dobrim delom i zato što im nevakcinisani, a zaraženi zdravstveni radnici prenose virus ti imaš petlju da kritikuješ ljude koji imaju stav da nije baš najpametnije ne vakcinisati se ako ćeš provesti više dana tamo. Teško da može mnogo niže od toga.

A lekari se ubijaju od posla između ostalog i zato što se nisu odrekli kojekakvih Nestorovića, Jovana i Valentina u svojim redovima i izbacili ih iz lekarske komore.

On 10/29/2021 at 2:37 AM, Helena said:

Živorad sa Vox foruma

Expand  

WTMIL.

Edited by erwin
  • Like 10
  • Thanks 1
Posted
  On 10/29/2021 at 2:46 AM, Sunshine State said:

Napadnes nas sto smo coveku preporucivali sta da radi (sigurno ga ne mozemo naterati da vakcinise zenu!!), pa stavis link na  srpsko/crnogorske ginekoloske savete, pa kad ja dam link na ozbiljnije izvore, ti kazes da se i informacije na tvom linku pozivaju na isti izvor koji sam ja stavila?!?

Ovo ti je izuzetno bezobrazno i bespotrebno:

"Jel se osećate bolje, još dalje, još uspešnije kad to radite ili šta?"

S tobom, stvarno, nema smisla pricati...

Expand  

Али ти радиш то-ето српски извори не ваљају, амерички су озбиљнији!!!

+си поменула  мајстора Милета...или можда ниси?

• Like 1
Posted
  On 10/29/2021 at 2:48 AM, erwin said:

I mnoge trudnice su umrle u Srbiji zato što im njihovi lekari nisu savetovali da se vakcinišu pa za to niko od tih lekara neće odgovarati, iako bi morao.

U trenutku kad je Srbija među 5 najgorih na svetu po raširenosti virusa i kad se u bolnicama van crvenih zona ljudi masovno zaražavaju virusom dobrim delom i zato što im nevakcinisani, a zaraženi zdravstveni radnici prenose virus ti imaš petlju da kritikuješ ljude koji imaju stav da nije baš najpametnije ne vakcinisati se ako ćeš provesti više dana tamo. Teško da može mnogo niže od toga.

A lekari se ubijaju od posla između ostalog i zato što se nisu odrekli kojekakvih Nestorovića, Jovana i Valentina u svojim redovima i izbacili ih iz lekarske komore.

WTMIL.

Expand  

Ја те опет молим да ми кажеш шта си по струци или чиме се бавиш-паушално и (полу)истинито информисање и објављивање новинских чланака, који свашта пишу нема никаквог смисла...

Да ли ти СИГУРНО знаш да су те жене биле саветоване да се не вакцинишу?Да ли сигурно знаш да здравствено особље шири заразу и колико?Што би ја веровала теби а не себи?

Ако знаш, дај неки хинт како знаш?

Гледе лекара, знам шта причам, то су провинцијски лекари који везе немају са никаквом Јованом и инима...

И молим превод за WTMIL

• Like 1
Posted

Napisao sam juce da sam pitao prijatelja iz Subotice kako je stanje u Subotici, da li isto tako kriticno kao i u Srbiji dole. Prvo nije odgovorio, da bi odgovorio kasnije i napisao : kako da ne , kod tate od njegove supruge , komsije zarazeni (muz i zena), i prijatelji iz Zvornika (muz i zena). Znaci to su 4. Prosle zime smo znali na 10ine (prijatelja, rodjaka )u Tavankutu i Subotici.