Jump to content

WTA


zoe Bg

Recommended Posts

Quote

The 25-year-old Osaka's ranking has slipped to 47, and she hasn't played since September after withdrawing during the second round in Tokyo. She won her first-round match at that tournament when Australia's Daria Saville withdrew after one game with a knee injury.

Osaka won only one completed match since May and was beaten in the first round of her three previous tournaments, including the US Open, at which she also is a two-time champion.

Last week she posted pictures on social media of a trip to Europe with her United States rapper boyfriend Cordae and had been considered unlikely to play in the first Grand Slam of the season.

:smiley33:

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

U finalu slicna prica. Pegula se drzala do 4-3 u prvom setu i nakon toga ni gema do kraja. No i 4-3 je varka, bila su tu po 2 brejka  sa obe strane, tako da je Amerikanka u mecu uzela samo 1 gem na svoj servisa, za 2-2 (trebao bih da dodam u prvom setu, ali zbog rezultata to je suvisno :classic_biggrin: ). Svjontek nakon poraza na AO je sasvim dobro delovala, mada mi je nekako utisak da je igrala i mnogo opustenije kada je osetila da ce "lako" uzimati servise rivalki. Steta sto nije igrala protiv Benciceve koja je "zilava" protivnica i to bi bio i pravi test.

 

Trijumfom u Dohi je simbolicno zaokruzena prica oko dominacije Poljakinje na WTA turu nakon odlaska Barti. To je mesto gde je zabelezila prvi trijumf prosle sezone, ali zbog zamene kategorizacije Dohe i Dubaija svake godine, ovo je bio proslogodisnji Dubai po statusu. Od sledece nedelje, sto se kaze pocinje odbrana bodova, Dubai (Doha), IV, Majami, Stutgart, Rim, RG, USO, San Dijego i sada Doha. Samo 8 poraza u tom periodu, a jedan od njih je bio u finalu u Ostravi, kada je izgubila finale od Krejcikove. Niko nije uspeo da je pobedi 2 puta, a na GS turnirma je izgubila od Korne i Ribakine. Mozda "najtezi" poraz je bio u Varsavi, na sljaci, kada je izgubila od Garsije. Od 8 poraza samo je jednom dobila prvi set i izgubila, bas od Krejcikove.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Cak 5 puta je napravila brejk u mecu, kad god bi Svjontek najavila da dolazi do svoje igre, usledila bi "kontra" Cehinje. Dosta poena je uzela odmah nakon servisa, to joj je sigurno mnogo pomoglo, mada nije bila bas inferiorna u razmenama. Svjontek se nekako nije osecala dobro na terenu, mozda je bila i preagresivna na riternu u zelji da odmah preuzme iniciajtivu. Na kraju dosta komotna i ubedljiva pobeda, poslednji gem u oba seta je uzela suvise lako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dona Vekic osvojila Monterej.
Gledao sam samo prvi set..odlicna je bila Dona protiv Garsije. Na kraju 2-1 u setovima posle cak dva i po sata igre. Nisam pojma imao da joj je Pem Srajver u strucnom stabu. :classic_blink:
Cestitke na cetvrtoj WTA tituli u karijeri komsinici :bravo:

U Ostinu trijumfovala Marta Kostjuk. Prva WTA titula za 20-godisnju Ukrajinku u karijeri.
U finalu sa 63 75 pobedila Varvaru Gracevu iz Rusije. Nije bilo pozdrava na mrezi nakon poslednjeg poena. "Zelim da posvetim ovu titulu Ukrajini,svim ljudima koji su poginuli i onima koji se trenutno bore",izjavila je pobednica.

Marta nije pomenula svoju protivnicu u govoru,nije bilo zajednickog fotografisanja njih dve.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...