𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 02:28 AM Share Posted Monday at 02:28 AM Just now, Angelia said: Nije isti princip, veze nemaju, bio je privremen loan ako dokazes da nikog nisu otpustio. Ako jesi ppp nije vazio. Nije bio oprostaj dugova bez povracaja, I bio je privremena reakcija na pandemiju. Jel ti uopste znas sta je ppp bio? Odakle idu pare za te oprostaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 02:43 AM Share Posted Monday at 02:43 AM 17 minutes ago, Angelia said: Nije isti princip, veze nemaju, bio je privremen loan ako dokazes da nikog nisu otpustio. Ako jesi ppp nije vazio. Nije bio oprostaj dugova bez povracaja, I bio je privremena reakcija na pandemiju. Jel ti uopste znas sta je ppp bio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 02:53 AM Share Posted Monday at 02:53 AM (edited) 2 hours ago, Angelia said: Ok, zasto ne podizati nivo obrazovanja kod onih koji ne mogu da priuste umesto otpisivanja zajmova onima koji mogu? Uvijek sam za to - ali koliko mi je poznato, uglavnom oni koji ne mogu da priuste obrazovanje podizu kredite - oni koji mogu, plate obrazovanje gotovinom. I da - za to sam da se za sve oblasti koje doprinose osvajanju novih tehnologija, unapredjenju kvaliteta zivota, bave se naucno-istrazivackim radom, treba dati finansijski podsticaj i olaksice kada god je to moguce, ukljucujuci i oprastanje kredita kada je to moguce - pa i kada je rijec o SpaceX - ne zato sto je Musk jadan siromasan pa ne moze finansirati istrazivanja, nego zato sto je vazno dati poruku da se istrazivanje, nauka, obrazovanje cijene u drustvu i da je to strateski cilj. 1 hour ago, Helena said: Ne verujem, izgledni ima toliko pameti da se neće mešati u svoj posao. Mene zanima kako će se razvijati odnos Mask-tranp. Pa nista, ako nije nepametan kao oni sa kojima se uhvatio u kolo, onda samo da navijamo za njega - Go-Vance, Go-Vance... Edited Monday at 02:55 AM by ters 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 03:06 AM Share Posted Monday at 03:06 AM 27 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Odakle idu pare za te oprostaje? Iz iste kase, ali su bile za nesto sto mogu da podrzim. Znaci ne smeta meni da podrzimo ljude koji ne mogu, smeta mi kupovija goasova, kad su te pare mogle da se usmere na nesto drustveno bolje, ili prosto da se ne stampaju 2 minutes ago, ters said: Uvijek sam za to - ali koliko mi je poznato, uglavnom oni koji ne mogu da priuste obrazovanje podizu kredite - oni koji mogu, plate obrazovanje gotovinom. I da - za to sam da se za sve oblasti koje doprinose osvajanju novih tehnologija, unapredjenju kvaliteta zivota, bave se naucno-istrazivackim radom, treba dati finansijski podsticaj i olaksice kada god je to moguce, ukljucujuci i oprastanje kredita kada je to moguce - pa i kada je rijec o SpaceX - ne zato sto je Musk jadan siromasan pa ne moze finansirati istrazivanja, nego zato sto je vazno dati poruku da se istrazivanje, nauka, obrazovanje cijene u drustvu i da je to strateski cilj. Pa nista, onda samo da navijamo za njega - Go-Vance, Go-Vance... Netacno, ljudi podizu kredite jer su jeftiniji nego koliko mogu da zarade od tih para, drzavni krediti za skolovanje su jeftiniji. Retko ko placa gotovinom. Pa su em koristili jeftine kredite, em su dobili otpis dugova, za cesto debilne diplome. Diplome koje ih smestaju na drzavne poslove. Znam ljude koji su dobili otpis, I bukvalno niko od njih nije finansijski ugrozen ili je neki doprinos u tehnologiji I inovaciji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 03:11 AM Share Posted Monday at 03:11 AM 1 minute ago, Angelia said: Iz iste kase, ali su bile za nesto sto mogu da podrzim. Znaci ne smeta meni da podrzimo ljude koji ne mogu, smeta mi kupovija goasova, kad su te pare mogle da se usmere na nesto drustveno bolje, ili prosto da se ne stampaju Znaci, sve se vrti oko tebe i ti odredjujes sta je uredu a sta nije? Sto bi mene npr bilo briga za tamo neku levu firmu da li je platila radnike ili ne, da li su nastavili da rade ili ne, kakve ja veze imam sa firmom u Vajomingu?! Zabole me... E to je tvoj princip za studente. U svakom slucaju oba oprostaja su pomogla ekonomiji na ovaj ili onaj nacin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 03:18 AM Share Posted Monday at 03:18 AM 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Znaci, sve se vrti oko tebe i ti odredjujes sta je uredu a sta nije? Sto bi mene npr bilo briga za tamo neku levu firmu da li je platila radnike ili ne, da li su nastavili da rade ili ne, kakve ja veze imam sa firmom u Vajomingu?! Zabole me... E to je tvoj princip za studente. U svakom slucaju oba oprostaja su pomogla ekonomiji na ovaj ili onaj nacin. Da li bi bio tvoj problem da je u pandemije firma otpustila 20 radnika jer ne mogu da ih placaju? Ja podrzavam tu poziciju, nemam nista protiv, u toj situaciji otpustis 20-30 radnika, spustis troskove. Neces cuti od mene drugacije. Ali ti bi vristala do besvesti, ja ne podrzavam ppp Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 04:02 AM Share Posted Monday at 04:02 AM 40 minutes ago, Angelia said: Da li bi bio tvoj problem da je u pandemije firma otpustila 20 radnika jer ne mogu da ih placaju? Ja podrzavam tu poziciju, nemam nista protiv, u toj situaciji otpustis 20-30 radnika, spustis troskove. Neces cuti od mene drugacije. Ali ti bi vristala do besvesti, ja ne podrzavam ppp Ako gledas na moj licni problem, ne. Ja nikad bolje nisam radila nego u pandemiji. Ako gledas sa ekonomskog apspekta (sto sam vec napisala) da, trebalo je da oproste. Isto tako, ako gledam moje licno, ne, nemam veze sa studentskim zajmovima, nije moj problem. Ako gledam sa ekonomskog aspekta (i to sam vec napisala) onda da, mislim da treba da se pomogne. Ne vristim ja na pomoc uopste, vristim na tvoju licemernost. Ono sto tebe zanima i od cega ti imas koristi, onda je to opravdano. Ono od cega nemas licne koristi, onda je to drama. Ok je da drugi ucestvuju kad tebi treba, ali kad drugima treba, e onda nastaje problem... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted Monday at 10:01 AM Share Posted Monday at 10:01 AM 12 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Drzavne skole kostaju, skolarina se ne placa. Nacionalni prosek oko 13-14K za svakog djaka godisnje. Najveci deo novca se prikuplja iz taksi na nekretnine, a onda iz taksi na prodaju i lutrija. Znaci, svako ko ima nekretninu a nema decu moze da se buni da onaj sto rentira i ima troje dece koje skoluje mu otima pare. Do skora se takva pitanja uopste nisu postavljala, odjednom je to postao nevidjeni teret za deo populacije. Vrag je odneo salu jer se nakupilo hiljadu i kusur milijardi i ako se drzava ne uzme u pamet i ne reformise taj sistem, a ocigledno niko ne zna kako ili ne zeli da se tim smara, onda ce taj balon doci i do pucanja. To jos uvek nije nikakav teret jer se krediti i dalje uzimaju, studiranje je sve skuplje. Obama je mogao da se pozabavi tim problemom, osam godina je bio predsednik, i sam je ( ako se ne varam) bio profesor na Harvardu pa mu to sve nije nepoznato. Ali to je jako tezak zalogaj koji ce Kamala ili Tramp morati da barem zagrizu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 12:17 PM Share Posted Monday at 12:17 PM 8 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ako gledas na moj licni problem, ne. Ja nikad bolje nisam radila nego u pandemiji. Ako gledas sa ekonomskog apspekta (sto sam vec napisala) da, trebalo je da oproste. Isto tako, ako gledam moje licno, ne, nemam veze sa studentskim zajmovima, nije moj problem. Ako gledam sa ekonomskog aspekta (i to sam vec napisala) onda da, mislim da treba da se pomogne. Ne vristim ja na pomoc uopste, vristim na tvoju licemernost. Ono sto tebe zanima i od cega ti imas koristi, onda je to opravdano. Ono od cega nemas licne koristi, onda je to drama. Ok je da drugi ucestvuju kad tebi treba, ali kad drugima treba, e onda nastaje problem... Ono od cega ja imam koristi? Pa ja ti upravo rekla da ne podrzavam ni ppp, samo mi je jasno u kratkom periodu zasto je uradjeno. Tako da te dve stvari nisu iste Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Monday at 12:25 PM Share Posted Monday at 12:25 PM MAGA sekta sinoc sa novim rasistickim i fasistickim ispadima al ne sumnjam vec da ce se i to ili izrelativizirati ili izignorisati kao i svaki ispad do sad pa onda kasnije cuditi sto se tu hordu manijaka potpuno opravdano naziva rasistima i fasistima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Monday at 01:27 PM Share Posted Monday at 01:27 PM Vrlo zanimljiv politički program koji prikazuje svu političku i svaku drugu mudrost tranpa. Dalje nisam otvarala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Monday at 03:24 PM Share Posted Monday at 03:24 PM (edited) Spoiler Gde su sinoć protesti zbog održavanja nacističkog mitinga u Medison Skver Gardenu, kako je moguće da stanovnici najvećeg grada u Americi nisu izašli na ulice da se suprotstave nacističkoj hordi i dolasku Hitlera na njihov prag? Stvarno, gde su sinoć oni Njujorčani koji misle da je demokratija u SAD ugrožena mitingom republikanaca koji je izgledao kao Republikanska nacionalna konvencija? Zašto ih nema kada je dovoljno da samo običnom šetnjom demonstriraju bunt protiv vaskrsnuća nacizma u njihovom gradu? I gde je ona Antifa? Gde je BLM? Gde su oni što pale američke zastave, gde su prohamasovci koji jure jevreje po američkim ulicama i studentskim kampovima? Stvarno, gde su? Kao taksi koga nema kada ga najviše trebamo... Maltene do juče su bili svuda, a baš juče, kad je Hitler došao u Njujork, tamo gde je režim hteo da ga zatvori i da mu oduzme imovinu, njihovo neprisustvovanje događaju koji je ukupio preko dvadeset hiljada nacista u hali i još toliko nacista oko hale, bilo je prilično upadljivo... Pa jel se tako brani poredak od nacista i Hitlera, pasivno, na dušeku, sve duvan pušeći... I ko će sad da nas odbrani od drugog dolaska Hitlera na svet? Gde odjednom nestadoše oni liberali i radikalni levi kojima ni sudovi ni policija ne mogu ništa kad zapale Minesotu, i to sada kada zemlja gori od crvenog plamena i kad ABC kaže da sa prenodšću u NV, AZ, NC i GA Hitler ma 93 odsto šanse za pobedu na izborima? Jel su baš juče uzeli slobodan dan? Stvarno? Edited Monday at 03:34 PM by Nek grmi jako 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impetus Posted Monday at 04:52 PM Share Posted Monday at 04:52 PM Ljudi, šta kažu nepristrasne ankete (ako ima takvih)? Ko pobeđuje? Ubedljivo, jedva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama_mia Posted Monday at 04:55 PM Share Posted Monday at 04:55 PM 2Nek grmi `Protesti` sa primesima akutne histerije, su cini mi se, odrzani na MSNBC, videla sam ovlas da je tu bilo neko poredjenje hitlerovog umarsiravanja u Pariz sa Trumpovim umarsiravanjem u MadisonSq Garden...sa sve Melanijom kao predvodnicom. A Melanija obucena da ubije (zebre na safariju). ...i znaci demsi su me ovim jadnim drzanjem za `hitlerov opasac`, potpuno `otreznili`... da svako normalan automatski kaze - pa bolja je i tupoumna Kamala od toga da mi neko kao Melania sa Trumpom umarsira na neki skver gde sam ja i ostali posteni ljudi, kao da su to hitler i ewa? Da li sto to hteli da kazu? Zaista je tesko shvatiti ovakvo poredjenje kao vid politicke borbe. Ali time vise unizavaju sebe...mogli su da smisle neku dobru politicku zamku ali oni su culi samo da kad viknes -eno ga hitler - to je poen za njih bez truda. Jedino im zameram (demokratama) insistiranje na Hitleru...to nije dobro a znamo i zasto. Zato sto to znaci direktnu provokaciju labilnijeg uma da uzme stvar u svoje ruke i licno eliminise Hitlera. Naravno da sam ovo vec rekla...i opet cu. I svaki put kadgod primetim da je nesto prevazislo okvire omalovazavanja konkurencije. Demsi u nedostatku kvalitetnog kandidata, besni sto imaju s mozgom nepovezanu Kamalu, prozivaju konkurentnog kandidata da je hitler. I time su kao resili problem izbora i cetvorogodisnjeg mandata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 06:17 PM Share Posted Monday at 06:17 PM Full speed nazi Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Monday at 06:28 PM Share Posted Monday at 06:28 PM Kao sto rekoh svi ti rasisticki i fasisticki ispadi ce se ili relativizirati kao sto smo ovdje citali relativizaciju rasistickih ispada JD Vancea na racun imigranata sa Haitija ili ce se prosto izignorisati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 07:01 PM Share Posted Monday at 07:01 PM Ne znam ljudi, svi smo mi sa istih prostora, prosli manje ili vise kroz isto. Ja evo, nisam mladjusna, ali u zivotu nisam cula ovakve govore, pa cak ni ovih diktatora sto dolaze na vlast po juznoamerickim i ostalim, sirom sveta drzavama. Meni kada ovo slusam dize nevidjenu anksioznost jer je samo 'mrzi, mrzi, mrzi... nekog, pomocicemo vam da unistite nekog... ako nekog unistite bice vam fenomenalno ' Bukvalno mrznjom jos samo nisu dotakli belog strejt hriscana, svi ostali su bili na meti. Ja istinski pokusavam da razumem kada napadaju neku odredjenu grupaciju se neki osecaju izopsteno iz te grupacije pa ignorisu, da li stvarno misle da bi u ovakvim rezimima ostali postedjeni? Da li velikobranioci kapitala/ekonomije (na Trampov nacin) ako nisu bilioneri misle da ce ostati postedjeni reketiranja kada se kasa jednog dana iscedi i koliko dugo ce zatim moci da budu samomisleni individualci? Eto, jednostavno, jasno mi je da neko ne voli Kamalu, ali ovo sve sto se desava nije za jednog ili drugog kandidata, nego za jedan jedini nacin kako se izvuci iz svega ovog sto Trampova kampanja obecava - cist oblik fasizma. Nece tu biti house, senate pa ce oni to obuzdati, na sve ce se baciti sapa dovoljno daleko da izmakne kontroli. Kao i svim ostalim drzavama koje su krenule tim putem. Juce je tramp na naci reliju rekao da ima tajni plan sa Majk Dzonsonom. Zamislite da je Nensi glavna i dalje u kongresu i Kamala dodje da kaze kako ima tajni plan sa njom kako da rese problem glasanja?! Pa ko lud bi glasao za to ili podrzao. Trampov rally u NY, koji je 'sasvim slucajno' odabrao isto mesto gde se odrzavao nacisticki rally 1939, nije tamo da dobije glasove NY, oni to ne mogu, on je tamo da demonstrira strah, da pokaze da svuda moze da mobilise kriticnu masu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Monday at 07:44 PM Share Posted Monday at 07:44 PM (edited) 2 hours ago, Mama_mia said: 2Nek grmi `Protesti` sa primesima akutne histerije, su cini mi se, odrzani na MSNBC, videla sam ovlas da je tu bilo neko poredjenje hitlerovog umarsiravanja u Pariz sa Trumpovim umarsiravanjem u MadisonSq Garden...sa sve Melanijom kao predvodnicom. A Melanija obucena da ubije (zebre na safariju). ...i znaci demsi su me ovim jadnim drzanjem za `hitlerov opasac`, potpuno `otreznili`... da svako normalan automatski kaze - pa bolja je i tupoumna Kamala od toga da mi neko kao Melania sa Trumpom umarsira na neki skver gde sam ja i ostali posteni ljudi, kao da su to hitler i ewa? Da li sto to hteli da kazu? Zaista je tesko shvatiti ovakvo poredjenje kao vid politicke borbe. Ali time vise unizavaju sebe...mogli su da smisle neku dobru politicku zamku ali oni su culi samo da kad viknes -eno ga hitler - to je poen za njih bez truda. Jedino im zameram (demokratama) insistiranje na Hitleru...to nije dobro a znamo i zasto. Zato sto to znaci direktnu provokaciju labilnijeg uma da uzme stvar u svoje ruke i licno eliminise Hitlera. Naravno da sam ovo vec rekla...i opet cu. I svaki put kadgod primetim da je nesto prevazislo okvire omalovazavanja konkurencije. Demsi u nedostatku kvalitetnog kandidata, besni sto imaju s mozgom nepovezanu Kamalu, prozivaju konkurentnog kandidata da je hitler. I time su kao resili problem izbora i cetvorogodisnjeg mandata. Spoiler Imajući u vidu kontinuirani narativ vrišteće leve i liberalne propagande po kome je Najdžel Faraž pred Bregzit bio Hitler, i po kome je Vilders u Holandiji pred izbore bio Hitler, po kome su čak i Meloni i Le Pen bile Hitler, iako su žene pa bi logičnije bilo da su Hitlerke, jel da, urnebesno je smešna činjenica da zajapureni propagandisti vlastitoj pastvi godinama unazad serviraju - buđav lebac. Pa jel moguće da nisu mogli da izmisle nešto novo nego su ostavljeni nepremostivo zaglavljeni u 2016. godini? Sinoć je, zapravo svako ko ima oči mogao da vidi zastave Izraela u Medison Skver Gardenu... Pa jel su tim zlosrećnim propagandistima vrane toliko popile mozak da sad i jevreje nazivaju nacistima? Okej, svako se kreće u koordinatama vlastite pokvarenosti, ali koliko su zapravo ludi i pokvareni na skali od 1 do MSNBC svi oni koji misle da su jevreji i crnci koji su bili i unutar hale i na ulici - hitlerovci?! Pa čak i vodeći liberalni super PAC koji upumpava novac u Kamalinu kampanju vidi o kom prelomu mozga je reč kada izražava zabrinutost da je preusko fokusiranje na karakter Trampa i upozorenja da je on Hitler kardinalna greška u završnom delu kampanje. U mejlu koji je prosleđen demokratama o tome koje su poruke bile najefikasnije u internom testiranju, Future Forward, vodeći Kamalin super PAC, navodi da su fokusiranje na karakter Trampa i nacističku etiketu jednostavno - neubedljivi. Napad na Trampov fašizam nije ubedljiv, glasio je jedan boldovani red u mejlu, kao i poruke da Tramp fizički ne može da odgovori pozivu predsednika (https://www.nytimes.com/2024/10/27/us/politics/harris-trump-campaign-fascism.html). To, dakle, znači da ni interne fokus grupe levičara i liberala više ne puše tu priču... I kad je to jasno likovima iz Future Forward, koji su liberalni koliko se liberal može biti, znači da je kucnuo sudnji čas kada je reč o toksičnosti Kamaline kampanje koja je od radosti prešla brzinom lasera u bizarnu mržnju. Nazivati pola Amerike hitlerovcima samo zato jer će glasati za Trampa koga su levi i liberalni propagandisti inaugurisali u Hitlera je jedno, ali ako ta ista Amerika većinski bude glasala za njega makar jedan glas iznad 50 odsto, što je prilično moguće posmatrajući brojeve ranog glasanja, onda je to nešto sasvim drugo... Jer onda je Amerika većinski - hitlerovska. A upravo to o svom narodu misle oni koji su promoteri priče o drugom dolasku Hitlera na zemlju. Ako nisu za njih, onda su hitlerovci. Edited Monday at 07:48 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 08:15 PM Share Posted Monday at 08:15 PM 23 minutes ago, Nek grmi jako said: Hide contents Imajući u vidu kontinuirani narativ vrišteće leve i liberalne propagande po kome je Najdžel Faraž pred Bregzit bio Hitler, i po kome je Vilders u Holandiji pred izbore bio Hitler, po kome su čak i Meloni i Le Pen bile Hitler, iako su žene pa bi logičnije bilo da su Hitlerke, jel da, urnebesno je smešna činjenica da zajapureni propagandisti vlastitoj pastvi godinama unazad serviraju - buđav lebac. Pa jel moguće da nisu mogli da izmisle nešto novo nego su ostavljeni nepremostivo zaglavljeni u 2016. godini? Sinoć je, zapravo svako ko ima oči mogao da vidi zastave Izraela u Medison Skver Gardenu... Pa jel su tim zlosrećnim propagandistima vrane toliko popile mozak da sad i jevreje nazivaju nacistima? Okej, svako se kreće u koordinatama vlastite pokvarenosti, ali koliko su zapravo ludi i pokvareni na skali od 1 do MSNBC svi oni koji misle da su jevreji i crnci koji su bili i unutar hale i na ulici - hitlerovci?! Pa čak i vodeći liberalni super PAC koji upumpava novac u Kamalinu kampanju vidi o kom prelomu mozga je reč kada izražava zabrinutost da je preusko fokusiranje na karakter Trampa i upozorenja da je on Hitler kardinalna greška u završnom delu kampanje. U mejlu koji je prosleđen demokratama o tome koje su poruke bile najefikasnije u internom testiranju, Future Forward, vodeći Kamalin super PAC, navodi da su fokusiranje na karakter Trampa i nacističku etiketu jednostavno - neubedljivi. Napad na Trampov fašizam nije ubedljiv, glasio je jedan boldovani red u mejlu, kao i poruke da Tramp fizički ne može da odgovori pozivu predsednika (https://www.nytimes.com/2024/10/27/us/politics/harris-trump-campaign-fascism.html). To, dakle, znači da ni interne fokus grupe levičara i liberala više ne puše tu priču... I kad je to jasno likovima iz Future Forward, koji su liberalni koliko se liberal može biti, znači da je kucnuo sudnji čas kada je reč o toksičnosti Kamaline kampanje koja je od radosti prešla brzinom lasera u bizarnu mržnju. Nazivati pola Amerike hitlerovcima samo zato jer će glasati za Trampa koga su levi i liberalni propagandisti inaugurisali u Hitlera je jedno, ali ako ta ista Amerika većinski bude glasala za njega makar jedan glas iznad 50 odsto, što je prilično moguće posmatrajući brojeve ranog glasanja, onda je to nešto sasvim drugo... Jer onda je Amerika većinski - hitlerovska. A upravo to o svom narodu misle oni koji su promoteri priče o drugom dolasku Hitlera na zemlju. Ako nisu za njih, onda su hitlerovci. Mislim videcemo kako ce da prodje ta prica o nacistima, Hitleru i sl. Totalna budalastina sto se mene tice, ali eto neki ljudi gledaju MSNBC I gutaju tu pricu, I ponavljaju. Ako Tramp dobije izbore bice opet vristanje na ulicama. Tolika demonizacija, vec sada skoro pola populacije, je prosto suluda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 08:53 PM Share Posted Monday at 08:53 PM 36 minutes ago, Angelia said: Mislim videcemo kako ce da prodje ta prica o nacistima, Hitleru i sl. Totalna budalastina sto se mene tice, ali eto neki ljudi gledaju MSNBC I gutaju tu pricu, I ponavljaju. Ako Tramp dobije izbore bice opet vristanje na ulicama. Tolika demonizacija, vec sada skoro pola populacije, je prosto suluda. 2 hours ago, PorodicneVrijednosti said: Kao sto rekoh svi ti rasisticki i fasisticki ispadi ce se ili relativizirati kao sto smo ovdje citali relativizaciju rasistickih ispada JD Vancea na racun imigranata sa Haitija ili ce se prosto izignorisati. Evo, nije se ni strana prevrnula... kriv je MSNBC, niposto idioti od kojih bi i fasisti mogli da uce retoriku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted Monday at 09:11 PM Share Posted Monday at 09:11 PM Kad je Trump izgubio izbore 2020. godine gledali smo real life pokusaj drzavnog udara i nasilnu promjenu rezultata izbora. To se izgleda namjerno izostavlja i pokusava zaboraviti kao sto se rasizam horde ekstremista na skoro pa dnevnoj bazi relativizuje i ignorise, a u prvi plan se pokusava progurati nekakva nepravda prema genijalcu Trumpu i tobozje vristanje po ulicama ako on pobijedi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Monday at 09:27 PM Share Posted Monday at 09:27 PM Koliko brane Trampa pomislio bi covek da su za njegove 4 godine plivali u zlatu. A ustvari su samo kult u masovnom transu. Izjednacavaju ga sa bogom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Monday at 09:31 PM Share Posted Monday at 09:31 PM 30 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Evo, nije se ni strana prevrnula... kriv je MSNBC, niposto idioti od kojih bi i fasisti mogli da uce retoriku. Opusti se Baby, to je samo retorika, na obe strane. Nemojmo relativizovati naciste, fashiste I Hitlera sa ovakvom pricom. Samo ti vidis Trampa kao neko mitolosko bice i neka sitna grupa na republikanskoj strani, ja to rekla I 2016te I bi tako. Mozda I nece pobediti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Monday at 10:18 PM Share Posted Monday at 10:18 PM (edited) Spoiler U najnovijoj prognozi najpoznatijeg liberalnog gurua statistike Nejta Silvera, Donald Tramp prvi put ima dvocifrenu prednost. Što znači i da u Silverovom analitičkom sistemu prevazilazi okvire statističke greške. Sada, dakle, vidimo da njegova prognoza u Njujork Tajmsu, po kojoj Tramp pobeđuje na izborima, nije bila baš na osnovu šumova vetra i kretanja plime i oseke, nego na osnovu jasnih brojeva, jer on nije indijanski vrač pogađač nego renomirani statističar. Međutim, još jedan liberalni statističar dao je zanimljiv prikaz ranog glasanja, u kome su 2020. godine republikanci bili pometlani. Međutim, sada se situacija promenila iz korena: A na krajnji ishod svakako će uticati i ovakvi događaji: Virdžinija je, inače, prema poslednjim anketama ostala battleground, sa ishodima u okviru statističke greške. Edited Monday at 10:21 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Tuesday at 12:23 AM Share Posted Tuesday at 12:23 AM "Trebalo bi da se stidim, uvučem se u rupu i umrem" Izborni službenik u američkoj provinciji Želela je da služi kao izborni službenik za svoju zemlju. Tada je Cari-Ann Burgess potonula u močvaru teorija zavere, napadnuta - i otpuštena. Njen primer pokazuje koliko su SAD podeljene pre izbora. Spoiler Jednog jutra prošlog septembra, Cari-Ann Burgess, Amerikanka, uradila je ono što mnogi ljudi rade: napravila je brzu pauzu u kafiću na putu do posla. Ali za izbornog službenika u severnom okrugu u Nevadi, ovo zaustavljanje je postalo loše iskustvo. Dok je čekala sendvič sa čajem i doručkom, prišla joj je starija žena. "Rekla mi je da treba da se stidim - da sam sramota. Bio sam sramota za okrug Vashoe i trebalo bi da se uvučem u rupu i umrem", rekao je Burgess novinskoj agenciji AP dan kasnije. Bilo je gotovo za nju sa jutarnjim zaustavljanjima u kafiću, završili su na sve dužoj listi stvari koje Burdžes više nije dozvoljavala sebi – zbog svog posla. Već je prestala da ide u prodavnicu ili restorane. "Idem na posao, idem kući i idem u crkvu - to je otprilike to", rekla je ona. ... a onda je otpuštena Ipak, dodala je Burgess, ona i njen tim se raduju nadgledanju predsedničkih izbora u drugom najmnogoljudnijem okrugu Nevade u novembru. Ali čak i to se naglo završilo krajem septembra, kada je pozvana na sastanak sa predstavnicima vlasti okruga. Okrug je naknadno rekao da je zatražila odsustvo iz zdravstvenih razloga kako bi se nosila sa stresom, a njen odlazak je opisao kao ličnu stvar. Fokus je na "sprovođenju glatkih i poštenih izbora". Burgess, s druge strane, kaže da je bila prisiljena da ode nakon što je odbila da se pridržava kadrovskih promena koje je zatražila županijska vlada okruga Vasoe. Ona je više puta tražila da joj se dozvoli da ostane, pa čak i predočila medicinsko zdravstveno uverenje. U međuvremenu, ona je angažovala advokata. "A onda odjednom sam napolju ..." Kancelariju trenutno vodi Burgessov zamenik – peta osoba u četiri godine koja je obnašala ovu funkciju. Celokupno osoblje je novo u odnosu na 2020. godinu. Ove kadrovske promene su simptomatične za okrug koji je politički podeljen na skoro dva jednaka dela i koji je masovno suočen sa teorijama zavere otkako je republikanac Donald Tramp izgubio od demokrate Džoa Bajdena na izborima 2020. godine u ovoj državi – i uopšte. Burgess je prošle nedelje rekla AP-u da je zabrinuta za svoj tim i da ne zna šta dalje. "Stavila sam 110 posto onoga što jesam u ovaj posao", opisala je ona. "A onda sam odjednom napolju ... Ne razumem kako smo došli do ove tačke. Novinari AP-a bili su u Renou u septembru – nedelju dana pre odlaska Burgess – i proveli su nekoliko dana sa njom, u okružnoj izbornoj kancelariji i kod kuće. Kao što su bili svedoci, Burgess i njeno osoblje - kao i njihovi prethodnici - bili su pod ogromnim pritiskom. Bili su podvrgnuti zajedljivim kritikama na javnim sastancima i morali su se više puta suprotstaviti lažnim tvrdnjama koje se hrane teorijama zavere, bilo da se radi o glasačkim mašinama, biračkim spiskovima ili glasačkim kutijama. Činjenica da su imali posla sa okružnom vladom koja ne veruje izbornim procesima nije olakšala posao. Mnogi anketni radnici odustaju od iscrpljenosti i straha Burgess nikako nije izolovan slučaj, iako su njena iskustva posebno ekstremna. Četiri godine lažnih tvrdnji potkopale su poverenje javnosti u izbore – i u one koji ih sprovode. U svim delovima SAD-a, izborni radnici i izborni zvaničnici prijavljuju uznemiravanje, pa čak i pretnje smrću. Posledica: Ove godine moraju da preduzmu posebne zaštitne mere. Uključeno je neprobojno staklo i dugmad za paniku. U tri dana koje je AP proveo sa Burgessom, nije bilo naznaka bilo kakvih planova da napusti posao. Umesto toga, rekla je da je zahvalna na prilici da ponovo služi svojoj zemlji na ovaj način. "Opet" se odnosi na činjenicu da je ranije imala izborni posao u okrugu u Minesoti, a zatim je odustala na neko vreme nakon što su je maltretirale ljute Trumpove pristalice nakon izbora 2020. godine. Sve u svemu, postoje mnogi lokalni izborni zvaničnici koji su, iscrpljeni uznemiravanjem i stresom, potpuno napustili posao. Burgess se preselio u Vashoe Counti, gde je ukrasio svoju kancelariju sa izvan SAD. zastave, kopija Ustava, i zvezde u nacionalnim bojama crvene, bele i plave. Ali brzo je saznala da ima posla sa okrugom koji je bio zaglibljen u teorijama zavere i stalno donosio neprijateljstvo. Film otporan na metke na prozoru: "Ne bi trebalo da bude ovako" Rad u izbornoj kancelariji znači rad na prvoj liniji demokratije, kaže ona. Ali način na koji je ova županija podeljena prenosi osećaj da ste raspoređeni na prvoj liniji borbe: "Svaki dan se borite protiv nekih dezinformacija." Nekoliko dana pre njenog odlaska, Burgess je angažovao konsultanta da pomogne svojim zaposlenima da se nose sa stresom. Još uvek nedovršena na njenoj listi obaveza bila su bezbednosna poboljšanja u kancelariji. Između ostalog, preporučeno je da se prozorskim staklima obezbedi film koji ne može zaustaviti metke, ali ih može usporiti. To ju je nateralo da shvati "da imam mnogo opasniji posao nego što sam zaista očekivao", kaže Burgess. "Nikada ne bi trebalo da bude ovako." USA - banana drzava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts