Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

Gledam, pa da prepricam, Harris setala granicom, zabrinuta, razgovarala sa nadleznima, jos se vise zabrinula - ali obecava da ce sve ilegalne prelaske da sredi kada postane prva zena predsednik. Ona bi to uradila i u tekucem mandatu kao VP ali smetao joj je Trump. Stalno je taj lik Trump zbunjuje. Zaboravlja se da nije Trump predsednik vec Biden ....ali nije ni cudo da se ova cinjenica gubi iz vida, Trump je konstantno u zizi i to toliko da cak i Bidenova potpredsednica misli da je Trump a ne Biden in charge....Onomad se zbunio Walz. Zbunjuju se i voditelji raznih prodems tv. Toliko je Trump zbunjujuc da cak i Biden misli da je on - on. Da je Biden Trump. Pa lepo kazem da je zbunjujece. Svi su Trump.Osim Kamale koje rekla Trumpu u onoj Debati da je ocigledno da ona nije Biden. Ostroumno i ocigledno kao i uvek.

On 9/29/2024 at 8:16 AM, Nicklord said:

Šta li onda to govori o Trampu ako ga je mentally impaired osoba pobedila direktno jedan na jedan

Expand  

Pobedlia ga? Tko je bio sudija? No svejedno, to ko je pobedio nije ni poenta vec to da bilo koja mentalno slabija osoba ne znaci da ne moze da pobedjuje upravo svojim slabim kapacitetom koji normalnog moze da zbuni, ne znas sa cime da se boris - ako mentalno oslabljenog napadnes - kriv si, ako ga ne napadnes opet si kriv sto si ga pustio da te gluposcu pobedi  (ovo se sad ne odnosi direktno na ovo dvoje vec na sve slicne slucajeve)

Primetila sam da se Kamala vise ne cereka kao budala. To mi je od svega najtuznije. Pa pustite je da radi ono sto zna a ne da seta pogranicnim pojasom i drzi govore...slaba je tu.

I jos ovo, imamo Walz/JD

...a na Trumpa sam malo ljuta zbog izbora VP, ali kad mi se ukaze ovaj Kamalin nesrecni izabranik, onda kazem Vance je jos i u redu.

PS. Upozoravam da ovde mozda pise nesto sto moze da se kosi sa misljenjem podrzavatelja K.H. Ali trebalo bi imati na umu koliko je meni cudno postojanje podrske Kamali Harris, imam veliku i tesku obavezu da razumem da je nekome cudna, uzasna, jeziva, strasna, katastrofalna - podrska Trumpu. :lol_2:

I samo da ne cujem da je bio jos neki pokusaj ataka na Trumpovo postojanje, potopicu taj brod kojim plove demsi.....(bez paljevine molim, ovo je obican stilski izrazaj) I sto je najludje necu biti jedina, nedajboze nesto da mu se desi, ceo svet i to mislim bukvalno ceo svet ce se kleti da su ga podrzavali i postovali. Da je trumpic bio jedan i jedini, da je samo on mogao MAGA....itd i tome slicno. 

Ako se neko pita u koje more cu da im potapam vec izbuseni brod , da i to kazem. U Sargasko. Pa da vidimo ....

• Ha-ha 1
  • Tuzno 2
Posted

@Mama_mia

https://edition.cnn.com/2024/01/25/politics/gop-senators-angry-trump-immigration-deal/index.html

Senior Senate Republicans are furious that Donald Trump may have killed an emerging bipartisan deal over the southern border, depriving them of a key legislative achievement on a pressing national priority and offering a preview of what’s to come with Trump as their likely presidential nominee.

• Like 1
Posted
  On 9/29/2024 at 2:37 PM, Mama_mia said:

Pobedlia ga? Tko je bio sudija? No svejedno, to ko je pobedio nije ni poenta vec to da bilo koja mentalno slabija osoba ne znaci da ne moze da pobedjuje upravo svojim slabim kapacitetom koji normalnog moze da zbuni, ne znas sa cime da se boris - ako mentalno oslabljenog napadnes - kriv si, ako ga ne napadnes opet si kriv sto si ga pustio da te gluposcu pobedi  (ovo se sad ne odnosi direktno na ovo dvoje vec na sve slicne slucajeve

Expand  

Nema veze da se prica o Joe vs Donald, ali logika ti je jos mocnija. 🙂

• Like 1
Posted

Ko to kaze, ko to laze, da stabilni istinu ne kaze ?

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Posted

Pokusavam zamisliti nekog MAGA sledbenika u njegovim zlatnim sneakersima, sa njegovim zlatnim satom i njegovom biblijom u ruci
(u kojoj su njegove digitalne karte).
Cijena prava sitnica (100 000$ + 399$ + 59.99$ + ???). 🙂

• Ha-ha 1
Posted

Moze li mi neko od njegovih tumaca staviti ovo u neki kontekst.

Suvise je genijalno pa nisam mogao da razumem o cemu prica.

Reveal hidden contents

• Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Posted
  On 9/30/2024 at 12:58 PM, Dragan said:

Moze li mi neko od njegovih tumaca staviti ovo u neki kontekst.

Suvise je genijalno pa nisam mogao da razumem o cemu prica.

Expand  

Nemam pojma ali na reklami pored valjaju Tramp upaljac 😄 

Elem, neki bilioner je pricao zasto nije za njega, a glavni razlog je upravo taj, sto tako lupeta i onda svi oko njega pokusavaju da daju smisao tom njegovom lupetanju, a on ni jednom do sada nije dao objasnjenje za ono sto je rekao, nego prica sta mu tog momenta produva kroz glavu. 

Posted (edited)
  On 9/30/2024 at 8:31 AM, Dragan said:

Pokusavam zamisliti nekog MAGA sledbenika u njegovim zlatnim sneakersima, sa njegovim zlatnim satom i njegovom biblijom u ruci
(u kojoj su njegove digitalne karte).
Cijena prava sitnica (100 000$ + 399$ + 59.99$ + ???). 🙂

Expand  

A za zabavu kupuju gitare Taylor Swift da bi ih razbili - cijena? Prava sitnica - 4000… Bijednik sa gomilom para - I sve zbog izjave Taylor Swift : ja cu glasati ovako, a vi odlucite za sebe… napravila je ogroman grijeh- neoprostiv. Ali dobro, posteno je platio, moze raditi sa gitarom sta hoce - ako moze Musk krsiti Twitter sto ne bi mogao ovaj…

Edited by ters
  • Like 1
  • WOW 1
Posted
  On 9/30/2024 at 4:19 PM, ters said:

A za zabavu kupuju gitare Taylor Swift da bi ih razbili - cijena? Prava sitnica - 4000… Bijednik sa gomilom para - I sve zbog izjave Taylor Swift : ja cu glasati ovako, a vi odlucite za sebe… napravila je ogroman grijeh- neoprostiv. Ali dobro, posteno je platio, moze raditi sa gitarom sta hoce - ako moze Musk krsiti Twitter sto ne bi mogao ovaj…

Expand  

I verovatno je prvi u redu da prica o cenama i inflaciji... Nevidjeni su licemeri

• Like 1
Posted

Deset loših vesti za Trumpa

Nešto se okreće u SAD-u. Kamala Haris prikuplja poene simpatija, kao što je to učinio Džordž V. Buš nakon napada na Svetski trgovinski centar. Pored toga, postoji ekonomsko poboljšanje: cena benzina pada, inflacija opada. Da li je sve ovo dovoljno da Harris pobedi na izborima? Barem jedna stvar je sigurna: Nikada nije bilo toliko loših vesti za Trumpa kao što je u ovom trenutku.

Reveal hidden contents

Posted

Ovako ce biti: mikrofoni ukljuceni ali tv zadrzava pravo da ih iskljuci ukoliko....stagod. 

Voditeljke (moderatorice) nadam se da imaju decu a da ne cuvaju macke umesto dece,  inace ce Vance biti uskopljen....Naravno da ce biti ispitivan o tome bez obzira da li su i same moderatorke cuvarke macaka ili ne. (Ovo sto sam rekla, to ne obecavam samo mi je logicno da ga o tome propitaju)

Voditeljke nece uzivo da vrse factcheckn vec to moze da radi publika tokom njihovog nastupa....

Zvuci zabavnije nego sto su bile prethodne debate....jer Walz stari sarmer na seljacki nacin i totalna suprotnost njemu da kazemo, gradski kauboj, Vance ....

Sta bih licno volela da vidim, to je ozbiljnost i znanje u nastupu republikanca i kreveljenje i neumesno cerekanje uz trapavo znanje u nastupu demokrate i to kazem objektivno govorec. :lol_2:

Posted (edited)
  Reveal hidden contents

Edited by Nek grmi jako
Posted

Napred u svetlu buducnost.

Project 2025

Reveal hidden contents

• Like 1
Posted

Citat iz Draganovog teksta:

Zagovornici projekta tvrde da bi on demontirao ono što oni smatraju ogromnom, neodgovornom i uglavnom liberalnom vladinom birokracijom. Projekt također nastoji prožeti vladu i društvo konzervativnim kršćanskim vrijednostima. Kritičari su Projekt 2025 okarakterizirali kao autoritarni, kršćanski nacionalistički plan usmjeravanja SAD-a prema autokraciji. 

Expand  

Huh, kako je sve pocelo...

Baptista i veliko-evandjelista Jerry Falwell-a, kojeg je posle smrti nasledio sin Jerry Falwell jr. zaposlenog na Liberty univerzitetu u Virdziniji. Veoma uticajan u evandjelistickim krugovima i ozenjen sa Becki. Oboje su upali u aferu koja se zavrsila tako sto je on dobio otkaz (tek 2022). Afera je bila to sto je njegova zena namamila pool boy-a u sobu na seks, dok je muz voajerisao (i svasta nesto) i sve to dokumentovao. Informacije o slikama su naravno procurile do Michael Cohen, Trampov advokat. Nakon toga se dokopao i slika pa su obavili jedan 'sasvim lep' telefonski razgovor u kom su Jerry-ja obavestili da ce slike ostati sakrivene od javnosti ako on unicini 'sicusnu' uslugu. Sve to desava 2016 godine pred izbore. Usluga se sastojala od toga da on svoj uticaj na evandjeliste iskoristi tako sto ce predstaviti Trampa kao veliko-vernika i spasioca i uticati koliko god je moguce da evandjelisti prihvate i glasaju za Trampa.

Tako i bese... svi su se primili kao saucesce, Tramp je postao the chosen one, ustvari sam Isus glavom i bradom. Dalje znamo sta se desava. 

Toliko o konzervativnim hriscanskim vrednostima. 

• Like 1
Posted
  On 10/1/2024 at 7:49 PM, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Citat iz Draganovog teksta:

Huh, kako je sve pocelo...

Baptista i veliko-evandjelista Jerry Falwell-a, kojeg je posle smrti nasledio sin Jerry Falwell jr. zaposlenog na Liberty univerzitetu u Virdziniji. Veoma uticajan u evandjelistickim krugovima i ozenjen sa Becki. Oboje su upali u aferu koja se zavrsila tako sto je on dobio otkaz (tek 2022). Afera je bila to sto je njegova zena namamila pool boy-a u sobu na seks, dok je muz voajerisao (i svasta nesto) i sve to dokumentovao. Informacije o slikama su naravno procurile do Michael Cohen, Trampov advokat. Nakon toga se dokopao i slika pa su obavili jedan 'sasvim lep' telefonski razgovor u kom su Jerry-ja obavestili da ce slike ostati sakrivene od javnosti ako on unicini 'sicusnu' uslugu. Sve to desava 2016 godine pred izbore. Usluga se sastojala od toga da on svoj uticaj na evandjeliste iskoristi tako sto ce predstaviti Trampa kao veliko-vernika i spasioca i uticati koliko god je moguce da evandjelisti prihvate i glasaju za Trampa.

Tako i bese... svi su se primili kao saucesce, Tramp je postao the chosen one, ustvari sam Isus glavom i bradom. Dalje znamo sta se desava. 

Toliko o konzervativnim hriscanskim vrednostima. 

Expand  

Da li je moguce 😄

Pa ovo je totalni holivudski klise! Pool boy, genijalno 😄 😄 😄

Placem.

Posted
  On 10/1/2024 at 2:35 PM, Nek grmi jako said:
  Reveal hidden contents

Expand  

Eto izgleda da je po ovim istrazivanjima sve gotovo - neka ti je sretan novi predsjednik. I svima onima koji prezive onaj "one rough violent day" koji vam je predsjednik juce obecao.

Posted (edited)
  Reveal hidden contents

Edited by Nek grmi jako